A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2015. 03. 05.
A Canon bemutatta a legújabb Océ VarioPrint i300 digitális nyomógépet
Az új, 4 + 4 színben dolgozó digitális nyomógép szabadalmaztatott inkjet nyomtatófejekkel dolgozik. Felhasználhatók natúr, felületkezelt és speciális inkjet papírok egyaránt. A nyomtatási teljesítmény egy oldalas nyomtatásnál 8500 A4 oldal/óra, kétoldalas nyomtatásnál 3800 oldal/óra. A digitális nyomógépet az Océ Prisma Workflow valamint az Océ PRISMASync Controller vezérli. A nyomógép felépítése kompatibilis a korábban már megismert VarioPrint 6000 sorozattal. Az első Océ VarioPrint i300-at egy német nyomdában állították üzembe.

 

2015. 03. 05.
A Kodak Prosper 1000 Plus a leggyorsabb
A legújabb Kodak Prosper 1000 Plus 1+1 színes digitális nyomógép teljesítménye 300 m/perc, ami 4364 A4 oldal/perc - nek felel meg. A nyomtatás a Kodak Stream Inkjet technológiával, max. 62,2 cm szélességben történik. Különlegesség a festék megtakarítási program, amellyel a festékfelhasználás 30 %-kal csökkenthető. Az első Kodak Prosper 1000 Plus üzembeállítása ez év őszén várható.

 

2015. 03. 05.
Tekercs ofszetgépek a Prinovis drezdai nyomdájában.
A Prinovis drezdai nyomdájában az eddigi mélynyomtatást egészíti ki a két új manroland Lithoman tekercs ofszetgép. A két Lithoman S nyomógép, két tekercstartóval, 10 nyomóművel, három hajtogatóművel rendelkezik. A két nyomógép összekapcsolása után 96 oldalas termékek készíthetők, magas minőségi színvonalon. A 2 x 48 oldalas fekvő formátumú megoldás újdonságnak számít, és ez számos előnyt jelent a színes mellékletek és magazinok gyártásánál.

 

2015. 02. 28.
KBA-MePrint: új keskenypályás címkenyomógép
A KBA csoporton belül tevékenykedő vállalkozás legújabb fejlesztése a Varius LX-TX, víznélküli ofszetnyomtatással és UV szárítással dolgozó, moduláris felépítésű nyomógép.  A kiváló nyomatminőséget a zónacsavar nélküli rövid festékezőművek, valamint a nyomóművek újszerű elrendezése biztosítja. Az egyes nyomóművek meghajtásánál bevezetett új műszaki megoldások teszik lehetővé, hogy a szükséges nyomat hosszúság fokozat nélkül változtatható. A nyomtatás közben jelentkező kiesőidőket a lemezcserélő robotok, valamint a mosó automaták rövidítik le. A korszerű nyomógép maximális nyomtatási szélessége 420 mm, a feldolgozható nyomathordozók vastagsága 50-500 mikron között változhat. A Varius LX-TX ofszet nyomóművei digitális nyomtatófejekkel is kiegészíthetők.

 

2015. 02. 27.
A Canon értékesítési sikere
A Canontól származó információk szerint  a Cambridge University nyomdájában üzembe állították az 500.-ik Canon Océ Colorstream 3700 típusú nagyteljesítményű digitális nyomógépet. Az egyetem vezetői szerint az eddig fekete színnel nyomtatott tankönyveket és jegyzeteket, ezentúl színes kiadásban kívánják előállítani, ez volt a beruházás célja. A korszerű digitális nyomógépen alkalmazott inkjet technológia nagy rugalmasságot biztosít a felhasználás során.

 

2015. 02. 27.
Korszerű alátét ívek ofszetnyomtatáshoz
A német Marks-3zet cég már évtizedek óta gyártja nagy pontosságú, kalibrált alátét anyagait az ofszetnyomtatás számára. Legújabb fejlesztésük a kompresszibilis tulajdonságokkal rendelkező „Highline” típus, mely több rétegből épül fel. A „Highline” alátét ívek a nyomógép üzemelése során keletkező vibrációkat elnyelik és kiegyenlítik- ez kedvezően hat a nyomat minőségére. Az új terméket, mely 0,4 és 0,5 mm vastagságokban áll rendelkezésre akszidens íves és tekercsofszet nyomógépekhez ajánlják.

 

2015. 02. 23.
Tresu cég fejlesztése: korszerű flexonyomtatás
A dán Tresu Group különböző műanyag csomagolóanyagokhoz fejleszt és gyárt flexo nyomtatási megoldásokat. Újdonságuk  a háztartási tisztítószerek csomagolóanyagainak a nyomtatását könnyíti meg. A Tresu nyomtatóegységet a műanyag tömlőket vagy flakonokat töltő gépsorokba integrálva lehetséges elhelyezni. A Tresu F10 iCon elnevezésű egységen a festék hőmérséklete, viszkozitása automatikusan szabályozott, az alkalmazott kamra-rákel rendszer és az Anilox festékezőhenger stabil nyomatminőséget biztosít. A  flexo-benyomómű 10m/perc sebességgel képes dolgozni, kezelése könnyen és gyorsan elsajátítható.

 

2015. 02. 21.
7500 UV szárító szállítása inkjet nyomtatáshoz
A német Hoenle Group jelentős sikerhez érkezett, mert leszállították a 7500.-ik UV szárítót különböző típusú és szélességű inkjet nyomógépekhez. Ez a digitális inkjet nyomógépek jelentős elterjedését jelenti, elsősorban a címkegyártás területein. A Hoenle információi szerint azonban szállítanak UV szárítókat XXL méretű nyomógépekhez és LFP nyomtatókhoz is. Az UV szárítók különböző műszaki-technológia megoldásokkal, a vevői igényeket maximálisan figyelembe véve kerülnek tervezésre és gyártásra. 

 

2015. 02. 21.
A nyomtatott elektronika kiállítása Münchenben
Hamarosan nyílik Münchenben a LOPEC elnevezésű kiállítás és a kapcsolódó kongresszus, melynek témája a nyomtatott elektronika lehetőségeinek a bemutatása és megvitatása. A rendezvényen bemutatásra kerülnek a legújabb intelligens csomagolási eszközök /ábra/, valamint a hamisítás elleni védelem új lehetőségei. A rendezvényen 40 ország 139 kiállítója mutatkozik be március 3-5. között Münchenben.

 

2015. 02. 09.
Sappi: új Paper Lab berendezés- a minőség tesztelésére

 


A Sappi Europe, egyik központi egységében egy olyan Paper Lab elnevezésű berendezést állított üzembe, mely alkalmas termékeik minőségi színvonalának fokozottabb ellenőrzésére. A fejlesztést a különleges papírok gyártásánál befejezett papírgyártógép felújítások és átalakítások indokolták. Az új vizsgáló berendezésen 18-400 g/m2 tömegű papírok és kartonok minősége ellenőrizhető. A tervek szerint az új Paper Lab berendezés folyamatos üzemelésével, évente közel 300.000 vizsgálatot terveznek elvégezni a Sappi Europe szakemberei. A laboratóriumi vizsgálatok a termékek folyamatos, magas minőségi színvonalát biztosítják a felhasználók részére.


 


 


2015. 02. 09.
Screen Truepress Jet SX digitális nyomógép egy svájci nyomdában
A  Brogle Druck AG vállalkozásnál helyezték üzembe az 52 x 73 cm-es ívekre dolgozó Screen digitális nyomógépet. A nyomtatás 1440 x 1440 dpi-vel történik, a feldolgozható anyagok max. vastagsága 0,6 mm lehet. Nyomtatási teljesítmény egyoldalas nyomtatásnál 1620 ív/óra, két oldalas nyomtatásnál 810 ív/óra.  A nyomtatás inkjet technológiával történik, a festékcseppecskék mérete 2 picoliter, és ez kiváló, ofszettel azonos minőségi színvonal elérését teszi lehetővé. Az 1963-ban alapított, Basel közelében található nyomda 18 fővel készít kis példányszámú, perszonalizált nyomdatermékeket.

 

2015. 02. 09.
HP: teljesen új inkjet nyomtatási technológia
A HP bemutatta legújabb nyomtatófejeit és az ehhez kapcsolódó technológiát, mellyel a nagy teljesítményű Inkjet-Web-Press digitális nyomógépek teljesítményét fogják növelni. Az új, High-Definition-Nozzle-Architecture /HDNA/ elnevezésű nyomtatófejekben az eddigi 10560 fúvóka helyett, most 21020 található, ezáltal a felbontóképesség duplájára emelkedett. Az új nyomtatófejben, egy hüvelykes szakaszon 2400 fúvóka található, melyek a HP által fejlesztett Dual-Drop technológiával dolgoznak.

Az eddigi nyomtatófejekkel a HP tekercses digitális nyomógépein 122 m/perc nyomtatási sebességet lehet elérni. Az új HDNA nyomtatófejekkel a nyomtatási sebesség a maximális 244 m/perc-re növelhető. Az új technológia beépíthető a HP nyomógépcsalád T200, T300 és a T400-as egységeibe, akár utólagos megoldással is. Az Új HP HDNA nyomtatófejek teljesen új nyomtatási minőséget is eredményezni fognak.

 

2015. 02. 03.
Szuperszéles LFP nyomtató
A Matan Digital Printers bemutatta legújabb, 350 cm szélességben dolgozó Quantum elnevezésű nagy formátumú nyomtatóját. Az 1200 dpi felbontással dolgozó inkjet nyomtató 7, 14, 21 picoliter térfogatú festék cseppecskékkel  éri el a fotorealisztikus nyomat minőséget. A szárítás LED-UV technológiával történik. A nyomtatás hét színnel és opcionális fehérrel történik.

 

2015. 02. 03.
A Colorgate bemutatta RIP programjainak legújabb verzióit
A Colorgate bemutatta legújabb fejlesztésű Version 9 – nek elnevezett programcsomagját, mellyel a digitálisan működő nyomtatók, levilágítók, digitális nyomógépek munkája gyorsítható meg. Az új programokkal PDF és Postscript adatok egyaránt feldolgozhatók, az Adobe Print Engine 3.5  igénybevételével. A Colorgate új softwarek  a Colour Management tevékenységet is gyorsítják, egyszerűsítik. A Version 9 folyamatait a Colorgate egy kb. 15 perces videón mutatja be az érdeklődőknek.

 

2015. 01. 29.
Digitális nyomtatás – textilanyagokra
A Kornit Digital cég olyan inkjet technológiával dolgozó berendezéseket készít, melyekkel kiváló minőségben lehet különböző textilanyagokra nyomtatni. Az új Kornit Avalanche DC Pro maximális nyomtatási formátuma 60 x 90 cm, a nyomtatás az újdonságnak számító DC Pro Ink festékkel történik, amely nagyon jó fény- és mosószer ellenálló-képességgel is rendelkezik.

További információk: www.kornit.com 

 

2015. 01. 29.
Készpénzmentes könyvesbolt nyílt Budapesten
Budapesten nyílt meg Közép-Európa első készpénzmentes könyvesboltja. Európában is párját ritkítja, hogy készpénzmentesen működjön egy kulturális vállalkozás. Az élet egyre több területén mára természetes, hogy bankkártyával vásárolunk és fizetünk, de annak szimbolikus üzenete van, hogy immár van egy olyan könyvesbolt, ahol kiiktatják a sok gonddal és pluszköltséggel járó készpénzkezelést, és áttérnek a jóval gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elektronikus fizetésre. A kulturális élet hazai szereplői közül egy óbudai könyvesbolt, a BOOKR csatlakozott a leginnovatívabb hazai vállalkozásokhoz.

 

A BOOKR rendszeresen szervez kulturális programokat, felolvasásokat, bemutatókat is. Az üzlet egy átfogó kulturális projekt része, amelyben foglalkoznak még gyerekeknek szóló interaktív meséket tömörítő könyvtáralkalmazás-fejlesztéssel, de a digitális olvasás fontosságát hirdető rendezvények szervezésével is.

(markamonitor.hu)

 

2015. 01. 29.
Olvasásra buzdít a Facebook alapítója
Mark Zuckerberg több százezer embert hívott meg január elején alapított könyvklubjába, írja a Washington Post. A milliárdos Facebook-alapító minden évben előáll egy nyilvános „kihívással”, amellyel a résztvevők és ő maga is jobban megismerheti a világot. Tavaly mandarinul tanult, előtte pedig minden nap új emberekkel ismerkedett, de csakis a cégén kívül. 

 

Az idei ötletének forrása, hogy a könyvet olyan médiumnak tekinti, amely minden másnál mélyebb megértésre kínál lehetőséget. A tervek szerint a könyvklubban kéthetente új könyvet beszélnek meg, kérdés-válasz formájában. Az első alkalomra Moisés Naím A hatalom vége (The End of Power) című művéről cserélhettek eszmét az olvasók. Az egyetlen problémát az jelentette, hogy a beszélgetés résztvevőit elsősorban nem a könyv foglalkoztatta, annak ellenére, hogy Zuckerberg választása után a kötet gyakorlatilag hiánycikké vált az Amazonnál.

(mkke)

2015. 01. 26.
Az új Truepress digitális nyomógép bemutatása
A legújabb Screen Truepress Jet520HD digitális nyomógépet a svájci Luzernben megtartásra kerülő Hunkeler Innovationsdays rendezvényen mutatják be. Az új Screen digitális nyomógépet az akcidens nyomdák igényeinek megfelelően fejlesztették ki: alkalmas kis példányszámú folyóiratok, magazinok, könyvek stb. nyomtatására.  Nyomtatási sebesség: 1200 x 1200 dpi-s felbontásnál 50 m/perc, 600 x 600 dpi felbontásnál 120 m/perc. A feldolgozható nyomathordozók tömege 40-250 g/m2 között  változhat. Az új digitális nyomógép átalakított nyomtatófejekkel valamint nemrég fejlesztett papír továbbító egységgel is rendelkezik.

 

2015. 01. 26.
Heidelbergi labda nyomtató berendezés egy korszerű nyomdában
A BVD Druck+Verlag AG nyomdaüzemében állították üzembe a heidelbergi nyomdagépgyár által fejlesztett  Jetmaster Dimension elnevezésű, 4D digitális nyomtatót, mellyel különböző labdák felületére fognak négy színnel nyomtatni. A nyomtatás inkjet UV festékek felhasználásával történik. A nyomda az újszerű termékek megrendeléseinek szervezése érdekében www.balleristo.com weboldalt működteti. A nyomda vezetői szerint, az innovatív 4D technológia valamint a korszerű értékesítési csatorna összekapcsolása a jövő sikeres üzleti modelljeként fog üzemelni- terveik szerint. Véleményük szerint lehetőség nyílik számos új innovatív elképzelés megvalósítására is.

 

2015. 01. 26.
KIÁLLÍTÁSOK AZ INTERPRESS KFT. SZERVEZÉSÉBEN

Az Interpress Kft. által szervezett szakmai utakról az alábbi http://www.interpress.hu/webset32.cgi?Interpress@@HU@@7@@577954806 oldalon tájékozódhat.2015. 01. 20.
Technotrans újdonság: pergető soros nedvesitőmű - tekercs ofszetgépekhez
A német Technotrans AG bemutatta „Deltaspray.line” elnevezésű pergetősoros nedvesítőmű rendszerét, amelyet a nagy sebességgel dolgozó napilapnyomtató gépekhez fejlesztettek. A rendszer fontos része, a speciális kialakítású, öntisztitó fúvóka rendszer, amely segítségével a nedvesítővíz adagolása sávonként is szabályozható. Ez kedvezően hat a nyomat minőségére is. A korábban alkalmazott nedvesítőműveknél szükséges tisztítási műveletek ennél a rendszernél elmaradnak.

 

2015. 01. 20.
A The New York Times évkönyve magyarul a Geomédia Kiadó gondozásában jelenik meg
Új prémiumkiadvánnyal jelentkezik a hazai lappiacon a Geomédia Kiadó, mely exkluzív szerződést írt alá a napokban a The New York Times Syndicate-tel. Ez alapján a kiadó gondozza az évente megjelenő Turning Points Global Agenda magyar nyelvű kiadványát. 

A Turning Points a megszokott „éves” kiadványoktól eltérően nem az elmúlt év történéseit elemzi, hanem a jövő lehetőségeit, kihívásait taglalja.

Elismert politikai, kulturális és gazdasági gondolkodók - a világ trendjeit és újdonságait figyelve – fogalmazzák meg véleményüket a közeljövőt alakító fordulópontokról, Nobel díjazottak, diplomaták, politikusok, társadalmi aktivisták, írók, művészek osztják meg gondolataikat a magazin lapjain.

A 2015 kihívásait elemző magazin év elején jelenik meg.

 

A magyar Turning Points kötelezően nagyobb részt az anyakiadvány tartalmát veszi át, de a licensz-szerződés teret ad - bizonyos mértékben – hazai tartalmak megjelentetésére is. A magazin évente világszerte 2.5 millió példányban jelenik meg, a magyarral együtt immár 14 nyelven és 32 országban.

 

2015. 01. 20.
Igepa Paper Hungary Kft. részvétele oldalunkon.

 2015. januárjától az Igepa Paper Hungary Kft. is részt vesz oldalunkon. Kérjük látogasson el a megadott linkre: www.igepa.hu


2015. 01. 19.
A Landa Digital Printing átalakítja a nyomógépek kezelési felületeit
Az Indigo digitális nyomógépek és a nanoprint eljárás fejlesztésében jelentős hírnévre szert tett Landa Digital Printing összegyűjtötte és elemezte a nyomógépek kezelési funkcióit, és azok megjelenítését.

A vizsgálatok eredményeként alkották meg  az „UX Design” elnevezésű vezérlőegységet, mely a Landa S10 Nanographic Printing digitális nyomógép munkáját irányítja. A kezelő személy tevékenységét több érintős képernyő segítségével végzi el. A „Landa Operator Cockpit” – nek elnevezett kezelőállás a legújabb ergonómiai ismeretek felhasználásával került kialakításra. Az izraeli cég vezetői szerint az új vezérlési lehetőségekkel a kezelő személyek munkája gyorsabb, intenzívebb és pontosabb lesz a jövőben.

További információk: www.landa-corp.com 

2015. 01. 19.
Öko- csomagolóanyagok – növényi alapanyagokból
A finn Valio cég a világon először használt tejtermékeinek csomagolására olyan karton csomagolóanyagot, amely csak növényi anyagok felhasználásával készült el. A Tetra Rex elnevezésű doboz növényi alapú karton és műanyagok kombinációjából áll. A jól ismert Tetra Pack vállalkozás már régóta dolgozik ezen a fejlesztésen. A felhasznált műanyag alkotó részeket  nádcukorból készítik. A finn cég megkezdte a gyártást, a tesztfázis március végéig tart. A lakossági és felhasználói vélemények figyelembe vételével döntenek majd a végleges alkalmazásról.

/Verpackungsrundschau/

2015. 01. 12.
A Canon DreamLabor 5000
A Canon DreamLabor 5000 az első olyan tintasugaras digitális nyomógép, amelyet az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő foto könyvek gyártására alakítottak ki. Ez az új digitális nyomógép nagy pontossággal, lenyűgöző teljesítménnyel és segédanyagokat nem igényelve nyomtat fotorealisztikus minőségben. Nyomtatási teljesítmény 1000  A4 oldalnak megfelelő felület két oldalas nyomtatása óránként, maximális formátum 63,5 x 30,5 cm. A nyomtatás hét színben, különleges Dye-festékekkel 2400 x 1200 dpi felbontással történik. A különleges nyomatminőséghez a Canon a Luster és a Silky papír és karton családot ajánlja.

/Forrás: www.worldofprint.de /

 

2015. 01. 12.
Label+Print szakkiállítás 2015-ben
Egy új szakkiállításon, a Label+Print elnevezésű rendezvényen, januárban  Hamburgban mutatja be a HP  címkenyomtatás speciális igényihez kialakított HP Indigo WS 6800 digitális nyomógépet. Ezen a digitális nyomógépen papírra, kartonra és különböző műanyag fóliákra lehet ofszet minőségben nyomtatni. A korszerű nyomógép a csomagolóanyagok gyártásánál is tapasztalható példányszám csökkenési tendenciáknak kiválóan megfelel. A kiállításon több különböző HP Indigo nyomógépe is megtekintehető lesz.

 

2015. 01. 12.
A Mimaki bemutatta új nagy formátumú nyomtatóját, a UJF 6042-t
A Mimaki egy speciális szakmai rendezvényen mutatta be az érdeklődő szakembereknek az UJF-6042 elnevezésű nagyformátumú nyomtatóját, melyet LED UV szárító egységgel is felszerelt. Az 1800 x 1800 dpi nyomatfelbontás fotorealisztikus minőséget eredményez. A feldolgozható anyagok maximális vastagsága 150 mm lehet. Egy speciális kiegészítő egységgel hengeres testekre is lehet nyomtatni.

További információk: www.mimakieurope.com 

 

2015. 01. 08.
Az élelmiszer allergének címkézésének rendelete kihívás elé állítja a gyártókat
2014. december 13-ig az EU-ban minden élelmiszer címkén azonosítani kell az allergén anyagokat. A NiceLabel cég szoftveres megoldásai a beállítások és a karbantartás területén történő minimális erőfeszítéssel segítenek eleget tenni a kívánt előírásoknak. A NiceLabel olyan okos címke sablonokat hoz létre, mely lehetővé teszi a termékadatok adatbázisban, nem pedig a címkében történő tárolását. Ez azt jelenti, hogy akár egyetlen címke sablont is használhat az összes termékéhez. Ez a megközelítés egyszerűsíti a címk tervezést és a termék adatok kezelését.

 

(Transpack online)

2015. 01. 08.
Interaktív Tesco áruházak lepték el a budapesti buszmegállókat
Dél-Korea és az Egyesült Királyság után már Magyarországra is megérkeztek a Tesco interaktív áruházai. A buszmegállókba az Isobar Budapest kreatívkoncepciója alapján telepített virtuális boltok polcairól a várakozók a Tesco Online Bevásárlás mobiltelefonos alkalmazásába épített vonalkód leolvasó segítségével vásárolhatják meg a plakátokon látható termékeket. 

 

(Médiapiac.com)

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem