A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2015. 05. 27.
Az Agfa Graphics Jeti Mira nyomtató bemutatása
Az Agfa Graphics nemrég mutatta be a síkágyas, UV-inkjet technológiával dolgozó nyomtatóját, a Jeti Mira-t. A 6 színnel + fehérrel, színenként 32 nyomtatófejjel dolgozó nyomtató max. formátuma 270 x 320 cm, nyomtatási teljesítménye a legnagyobb nyomat felbontási fokozatban 32 m2 /óra. A nyomtatás a nagy flexibilitást mutató RTR inkjet festékekkel történik. Az új festékeket kiváló állósági tulajdonságok jellemzik, akár kültéri felhasználásnál is. A nyomtatási folyamatot a legújabb Asanti 2.0 Wide Format Workflow vezérli.

 

2015. 05. 27.
Kávécsomagolás - komposztálható fóliába
Az angol Innovia Films cég legújabb NatureFlex elnevezésű fóliáját a vezető olasz kávéforgalmazó, a  Caffé Molinari alkalmazza legújabb kávé sorozataihoz, melyeket ellenőrzött bio körülmények között termeltek. Az új kétrétegű kávé csomagolóanyag, belső része biopolimer rétegből, a külső réteg jól nyomtatható, kiváló állósági tulajdonságokkal rendelkező rétegből áll. A feleslegessé vált csomagolóanyag jól komposztálható és megfelel az EU EN 13432 szabvány előírásainak is. 

 

2015. 05. 24.
Mimaki a FESPA Digital kiállításon
A Mimaki-cég különböző célú LFP nyomtatókat és kivágó plottereket gyárt. A FESPA kiállításon mutatja be TS300P-1800 jelű legújabb, a szublimációs textil nyomtatás igényeinek megfelelő nyomtatóját. A nyomtatás, hat színnel 62 m2/óra teljesítménnyel történik. A nyomtatási folyamatban 3200 inkjet fúvóka vesz részt, melyek változó tréfogatú festék cseppeket hoznak létre. A korszerű nyomtatón lehetőség van a legújabb Mimaki Sb410 szublimációs festékek használatára is.

2015. 05. 24.
KBA: központi ellennyomó hengeres flexó nyomógép
A magas minőségi színvonalú csomagolóanyagok nyomtatására szolgál a KBA által bemutatott Evo XD építési móddal rendelkező flexonyomógép. Az új tekercses nyomógép főbb jellemzői: a magas fokú automatizáltság, az új energiatakarékos szárító alagút, a max. 1500 mm-es pályaszélesség, a max. 550 m/perc nyomtatási sebesség. A nyomtatás különböző műanyag- és alumíniumfóliákra, laminált anyagokra lehetséges. A mellékelt képen az egyik nyomómű látható.

 

2015. 05. 18.
Digicut- lézervágó újdonság

A jólismert német Polar Mohr cég újdonsága a Digicut elnevezésű lézervágó és stancoló berendezés, amellyel különleges motívumok is készíthetők. A munkafolyamat 30W teljesítményű lézer fényforrással történik, melynek teljesítményét 1-100 % között lehet beállítani. A lézer fényforrás élettartamát a gyártó cég 45.000 üzemórában adja meg. A különleges programmal történő vezérlés PC-ről vagy USB csatlakozásról történhet. A megfelelő motívum kivágásához vektor alapú kép betáplálása szükséges. A lézervágás érintésmentesen, vágószerszám igénybevétele nélkül történik, ezért elsősorban a kis példányszámoknál lehet gazdaságosan alkalmazni.


 

2015. 05. 11.
Fespa Digital 2015: Durst újdonság
A nemzetközileg is jelentős kiállításon mutatja be a Durst Phototechnik cég legújabb „Durst Water Technology” eljárását, amely két éves kutatómunka eredménye. A Durst által ajánlott új, vizes bázisú inkjet festékekkel kiváló nyomatminőség érhető el a nagyformátumú nyomtatásnál. A Durst további újdonsága Dye - elnevezésű szublimációs festékcsalád, melyet a textilnyomtatásnál alkalmaznak. Mindkét új inkjet festék migrációmentes, szagtalan, nem tartalmaz egészségre káros elemeket és környezetbarát. A kiállításon bemutatásra kerül az új Durst Rho WT 250 HS nagyformátumú nyomtató, amely a szintén újdonságnak számító „Durst Quadro Array 10 WM” inkjet nyomtató fejekkel dolgozik.

 

2015. 05. 11.
Hullámkartonok digitális nyomtatása
A hullámpapírok és kartonok gyártásával és nyomtatásával foglalkozó angol DS Smith cég nemrég egy HP T400 Simplex Color Inkjet Web Press digitális nyomógépet állított üzembe, hogy a kispéldányszámú vevői igényeket kielégítse. A kinyomtatott termékekből dobozokat, display-eket és árukínáló elemeket készítenek. 

 

2015. 05. 11.
Új heatset papír: az Ultra-Sky 1.2
A német Leipa GmbH papírgyár legújabb terméke a tekercs ofszetnyomtatás igényeinek megfelelően lett fejlesztve. Az 1,2-es volumenizáltsággal rendelkező heatset papírt teljes mértékben recycling anyagokból gyártják. Az Ultra-Sky 1.2 papír 60,65,70,80 g/m2 tömegekben áll rendelkezésre. Az új tekercs papír FSC és PEFC minősítésekkel is rendelkezik.

 

2015. 05. 06.
Élelmiszerkereskedelem: az internetes vásárlások száma növekszik
Egy németországi felmérés szerint egyre több ember nem megy vásárolni a supermarketekbe vagy a kisebb üzletekbe, hanem Internet-en adja le rendelését a házhozszállításra. Mivel az egy- és kétszemélyes háztartások száma is folyamatosan növekszik, ez új feladatok elé állítja a csomagolóanyagokat gyártó nyomdákat.  Az ezen a területen tapasztalt dinamikus növekedés várhatóan további lendületet vesz a jövőben. A német Fresenius Akademie szerint új „ShopWings” portálok fogják a forgalmat bonyolítani. 

 

2015. 05. 06.
A Kodak bevezeti a Prinenergy 7. programcsomagot
A Kodak új programcsomagját a digitális nyomógépek irányításának gyorsítására, valamint a munkák előkészítésének és ellenőrzésének racionalizálására lehet alkalmazni. További lehetőség a hagyományos ofszetgépek mellett a digitális nyomógépek  integrált szervezésének a megvalósítása, valamint a CTP egységeknél nyert munka-paraméterek /Jobticket/ alkalmazása a teljes gyártási folyamatban.

 

2015. 05. 06.
A Gohrsmühle papírgyár eladása
A Metsa Board Corporation bejelentette, hogy értékesíti az évi 325.000 tonna gyártókapacitással rendelkező Gohrsmühle papírgyárat. A vevő a Mutares AG elnevezésű német ipari befektetéseket finanszírozó csoport, aki a papírgyár feljavítása után a tőzsdén szeretné értékesíteni a patinás üzemet.

 

2015. 04. 29.
Nyomtatásra kerülő ívek sorszámozása
A Manroland Sheetfed a jól ismert Roland 700 HiPrint íves ofszetgép család új üzleti területeken történő alkalmazhatóságát segíti elő, egy különleges sorszámozó berendezéssel. A berakóasztalra felszerelt, Rea Jet HR elnevezésű inkjet nyomtatóval lehetőség nyílik az egyes, nyomtatásra kerülő ívek sorszámozása. A folyamat vezérlését nagy felbontású lézeres szenzorok végzik. Ezt a megoldást elsősorban a nagy értékű csomagolóanyagok nyomtatásánál fogják alkalmazni - a nyomdagépgyár elképzelései szerint. A digitálisan vezérelt inkjet nyomtatófejet a német Rea Jet GmbH készíti. A nyomtatófej üzembeállítása vagy kikapcsolása könnyen és gyorsan elvégezhető.

2015. 04. 29.
Új textilnyomó festékcsalád bemutatása
A Fespa Digital 2015 kiállításon mutatja be a Kiian Digital cég legújabb, Digistar elnevezésű, közvetlen textilnyomtatásra alkalmas festék sorozatát. A gyártó vállalkozás információi szerint az új vizes alapú festékcsalád eddig nem ismert minőségi változást fog eredményezni a textilnyomtatás területein. Az új festékcsalád Digistar WR-500 elnevezésű tagja a Ricoh GEN 5 nyomtatófejekkel kompatibilis, így lehetőség nyílik digitális technológiával a szublimációs transzfer nyomtatáshoz termékeket készíteni. Figyelemre méltó az új festék színereje és a kiváló fényállósági tulajdonsága.

 

2015. 04. 22.
Italcímkék-meglepetésekkel
A népszerű Jagermeister italokat előállító cég eddig nem ismert címke típusokat alkalmaz italaihoz. A címkék anyaga szintetikus poliészterfólia. A különleges címkeanyag a hőmérséklet változásaira, a rányomott címke színeinek megváltozásával reagál. A nyomtatáshoz termókrom szitanyomó festékeket is alkalmaznak, a külső kék színű keret nyomtatására. Ez a keret a megfelelő hűtési hőmérséklet elérésekor kék színűre változik. A italos palack hátoldalán lévő címke egy nyeremény játék céljait is szolgálja, ha az itt látható keret is kékre változik, akkor a palack tulajdonosa egy értékes utazást nyer.

 

2015. 04. 22.
A Sun Chemical új inkjet festékei a FESPA kiállításon
A legújabb Sreamline TX elnevezésű inkjet festékcsaládot számos nagyformátumú digitális nyomtatón lehet alkalmazni. / Epson, Efi, Vutek, Roland, Mutoh, Mimaki, stb./  A Streamline SGX festéket a piezoelektromos fejjel dolgozó nyomtatókhoz fejlesztették. A Streamline TX festéksorozat a közvetlen textilnyomtatásnál alkalmazható sikeresen. Az új inkjet festékeknek kiválóak a száradási tulajdonságaik, valamint takarékos festék felhasználás üzemmódban is sikeresen alkalmazhatók.

 

2015. 04. 20.
Az Inca Digital újdonsága
Az angol Inca Digital legújabb síkágyas, inkjet technológiával dolgozó nyomtatója 314 x 160 cm –es maximális formátummal rendelkezik. Az Onset S50i elnevezésű nyomtató maximális teljesítménye 720 m2 /óra. A nyomtatás a Fujifilm Dimatrix cég  Spectra nyomtatófejeivel történik. A  nyomtatás14 pikoliter térfogatú cseppecskékkel, 1000 dpi-s felbontással megy végbe. A feldolgozható nyomathordozó max. 5 cm vastagságú lehet. Az elkészült nyomatok száradását UV-szárítórendszer gyorsítja.

 

2015. 04. 20.
Különleges tekercsváltás a Canon-Océ Colorstream 3000 digitális nyomógépeknél
A gyártó vállalkozás információi szerint a folyamatos termelés biztosítása érdekében a Colorstream 3000 digitális nyomógépeket, Tecnau-Zero-Speed elnevezésű különleges tekercsváltó egységekkel szerelik fel a jövőben. Ezáltal a nyomógép teljesítménye kb. 25%-kal növelhető. Az U-40  jelű tekercsváltó egyszerűen kezelhető, alkalmazása biztonságos. A tekercsek cseréjénél a nyomógép lelassul és az inkjet nyomtatófejek biztonságos pozícióba kerülnek. A tekercsváltás egy perces ideje után a termelés zavartalanul folytatódhat.

2015. 04. 13.
Marabu : új festékek a Fespa 2015 kiállításon
A Fespa kiállításon a Marabu cég számos újdonságot mutat be az érdeklődő szakembereknek. Láthatóak lesznek a legújabb UV-száradású, vízes és oldószeres festékek. A legújabb Mara Jet DI-SX inkjet-festék sorozatot csillogó metal színekkel is kiegészítették. A nagyformátumú nyomtatás számráa jelent újdonságot a Mara-Shield-WA-FXG folyadék, melyet a kész nyomatok felületi védelmére lehet alkalmazni. Ezt az új anyagot különböző módon, akár szórópisztollyal /ábra/ is lehetséges felvinni a felületre.

 

2015. 04. 13.
Új típusú illatozó lakkok
A német Folmann-cég legújabb terméke a Folco Scent illathatást biztosító lakk. Az illatanyagot a gyártás során az újonnan fejlesztett mikrokapszulákban helyezik el, melyek mikroszkópikus méretű golyócskákban kerül be az olajos alapú lakkba. Mechanikus dörzsölés hatására az illatgolyócskák felülete megsérül, és az illatanyag felszabadul. Az új lakkot íves és tekercs ofszetnyomtatással lehet felvinni a nyomatok felületére. Az új lakk nyomtathatósági tulajdonságai is kiválóak.

 

2015. 04. 07.
A Roland DG újdonsága
A belga Roland DG cég olyan berendezéssel jelentkezett a piacon, amely segítségével termoszublimációs technológiával készített nyomatokat lehet különböző hordozókra átvinni.

A Texart CS-64 berendezéssel általában poliészter hordozókra viszik át az előzetesen nyomtatott rajzi elemeket hővel és szorítónyomással. A berendezés fontos része a szenzorokkal szabályozott stabil hőmérséklet, mely a kiváló minőségű tanszfernyomtatás egyik fontos feltétele. A Texart CS-64 teljesítménye 50 m2/óra.

 

2015. 04. 07.
A Dr Hönle AG sikere
A Dr Hönle AG német vállalkozás hamarosan bemutatja a Jetcure UV-szárító rendszert, melyet az inkjet nyomtatáshoz fejlesztettek. A Dr Hönle cég jelentős eredménye, hogy az elmúlt 20 évben több mint 7000 különböző UV szárító egységet értékesítettek. Fontos kutatásokat és fejlesztéseket végeznek a LED-UV technológia területein is. Berendezéseikkel lehetőség nyílik a keskenypályás címke nyomógépeken a nyomtatási teljesítmény jelentős növelésére is.

 

 

 

2015. 03. 30.
Száz éves a Coca-Cola – különleges reklámkampány
A Coca-Cola első üvegeit 1915-ben készítette el az Indiana/USA államban működött Terre Haute cég. A 100.-ik évforduló alkalmából most limitált alumínium palackokat gyártat a Coca-Cola. A tíz különböző palackon az egyes évtizedek jellegzetes reklámjai köszönnek vissza. A különleges bádognyomtatási technológiával készülő palackokat az Ardagh Group készíti. Az Ardagh Group a világ 21 országában készít és nyomtat alumínium és üveg csomagolóeszközöket. 9 üzemében 19.000 főt foglalkoztat, éves árbevétele eléri a 4,8 milliárd USD-t.

 

 

2015. 03. 30.
Online nyomdák koncentrációja
A tőzsdén is szereplő holland nyomdai konszern a Cimpress N.V. tovább terjeszkedik. A tavalyi évben vásárolták fel a francia Exagroup cég 70 %-át, és megvásárolták az olasz Pixartprinting céget is.  A terjeszkedés legújabb állomása a jelentős osztrák online nyomda a „druck.at” felvásárlása, 23,3 millió Euro-ért. A leobersdorf-i székhellyel rendelkező osztrák nyomdacsoportot 2001-ben alapították, jelenleg 240 főt foglalkoztatnak.

A Cimpress tavalyi árbevétele 34 millió Euro volt, a németországi tőzsdéken tavaly egy részvényük értéke 28 Euro-t mutatott. 2015 év elején ez az érték már 77 Euro volt, ez 175 %-os növekedést jelent.

 

2015. 03. 24.
A digitális nyomtatáshoz optimalizált új karton típusok
A svéd Iggesund papír és kartongyár piackutatói szerint a digitális nyomtatással készülő kartondobozok területén dinamikus mennyiségi fejlődés várható. Ezért hozták létre az Invercote G elnevezésű kartont, melyet a digitális nyomtatás jellegzetességeit szem előtt tartva fejlesztettek. Újdonság az Invercote G különleges kialakítású hátoldala, amely kiváló nyomtatási minőséget biztosít. Másik érdekesség, hogy továbbfejlesztésre került a piacon már öt éve ismert és használt Invercote Creato termékcsalád is.

 

2015. 03. 24.
Újságolvasási szokások – Németországban
Egy nemrég elvégzett felmérés /ZMG-Bevölkerungsumfrage/ szerint, a németek  több mint 70 %-a olvas napilapot nyomtatott vagy internetes változatban hetente. Ez 51,5 millió napilap olvasót jelent. Egy olvasó átlagosan 37 percet fordít olvasásra hetente. A felmérésben megkérdezett személyek 91 %-ánál  az információszerzés első helyén az Internet állt. Az összefoglaló jelentésben  felhívják a figyelmet a nyomtatott és a digitális napilap kiadás együttes fontosságára, valamint a helyesen kialakított tematikák jelentőségére.

További információk: www.die-zeitungen.de

 

2015. 03. 18.
96 oldalas tekercsofszetgép megrendelése
A TSB - csoporthoz tartozó Bagel Roto-Offset nyomda a Manroland Web System-től egy 96 oldal nyomtatására alkalmas nyomógépet rendelt. A Lithoman tekercsofszetgép főbb jellemzői: max. 2860 mm pályaszélesség, négy kettős nyomómű, szárító rendszer, tekercstartó. A termelési folyamatokat az APL lemez robot rendszer és az Inline Controll System ellenőrző és távvezérlő rendszer automatizálja.

 

2015. 03. 18.
Karbonszálas rákel rendszer a flexonyomtatás számára
A dán Tresu  Group vállalkozás számos berendezést és eszközt gyárt és fejleszt, elsősorban a flexo- technológia számára. Legújabb termékük a karbonszálas kamra-rákel rendszer, mely elsősorban szokatlan könnyűségével tűnik ki. A különleges anyagokból készített bevonatok javítják a kamra rákel áramlási viszonyait. A kisebb súly jelentősen megkönnyíti a kezelő személyek munkavégzését. A különleges anyagokból készült bevonat a tisztítási munkákat teszi gyorsabbá.

 

2015. 03. 16.
„Az Axel-Springer digitális kiadóvá válik”

Ezekkel a szavakkal kezdte a tájékoztatást a konszern eredményeiről Mathias Döpfner az igazgatóság elnöke. A 2014-es évben az Axel Springer árbevétele 8 %-kal növekedett és elérte a 3 milliárd Euro-t. Az eredményességre vonatkozó EBIRDA mutató 11,6-kal javult, és meghaladta az 507 millió Euro-t. Különös figyelmet igényel az, hogy a konszern szintű bevételek 53 %-a digitális kiadási területről származik. A reklámbevételek közel három negyede is a digitális üzletág eredménye. Az Axel Springer 14.000 főt foglakoztat világszerte. Az árbevétel 43 %-a külföldi piacokról érkezik. Ezt a tendenciát kívánják tovább erősíteni, elsősorban a világ angolul beszélő területein kívánnak dinamikusan terjeszkedni.


 

 

2015. 03. 11.
A nyomtatott elektronikával foglalkozó vállalkozások további jelentős növekedésről számolnak be
A nyomtatott elektronika fejlődési lehetőségeivel foglalkoztak a szakembereke egy Münchenben megtartott konferencián és kiállításon. A kiállítók között végzett közvélemény-kutatás szerint, a cégek átlagosan 11%-os forgalomnövekedésről számoltak be. A résztvevők 88%-a gondolja azt, hogy ez a szakmai terület a jövőben is dinamikusan fejlődni és növekedni fog. A nyomtatott elektronika iparágban tevékenykedő cégek 32% -a vélekedik úgy, hogy az elkövetkező évben újabb munkatársakat fognak felvenni. A konferencia összes résztvevője pozitívan nyilatkozott azokról a terveikről, mely szerint a jövőben fejlesztési, beruházási lépéseket tesznek ezen a területen.

 

2015. 03. 11.
A műanyag zacskók visszaszorulóban vannak
Az USA-ban egyre több cég hagy fel a műanyagból készült csomagolóanyagok alkalmazásával, ezzel is csökkentve a környezet terhelését. Elterjedőben vannak az illusztráción látható bevásárló szatyrok, melyet ingyenesen bocsájtanak a vásárlók rendelkezésre. Az adott bolthálózatnak, vállalkozásnak fontos a reklámfelület aktív használata, mert ezzel újabb vásárlókat kívánnak megnyerni üzleteik számára.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem