A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2015. 04. 20.
Az Inca Digital újdonsága
Az angol Inca Digital legújabb síkágyas, inkjet technológiával dolgozó nyomtatója 314 x 160 cm –es maximális formátummal rendelkezik. Az Onset S50i elnevezésű nyomtató maximális teljesítménye 720 m2 /óra. A nyomtatás a Fujifilm Dimatrix cég  Spectra nyomtatófejeivel történik. A  nyomtatás14 pikoliter térfogatú cseppecskékkel, 1000 dpi-s felbontással megy végbe. A feldolgozható nyomathordozó max. 5 cm vastagságú lehet. Az elkészült nyomatok száradását UV-szárítórendszer gyorsítja.

 

2015. 04. 20.
Különleges tekercsváltás a Canon-Océ Colorstream 3000 digitális nyomógépeknél
A gyártó vállalkozás információi szerint a folyamatos termelés biztosítása érdekében a Colorstream 3000 digitális nyomógépeket, Tecnau-Zero-Speed elnevezésű különleges tekercsváltó egységekkel szerelik fel a jövőben. Ezáltal a nyomógép teljesítménye kb. 25%-kal növelhető. Az U-40  jelű tekercsváltó egyszerűen kezelhető, alkalmazása biztonságos. A tekercsek cseréjénél a nyomógép lelassul és az inkjet nyomtatófejek biztonságos pozícióba kerülnek. A tekercsváltás egy perces ideje után a termelés zavartalanul folytatódhat.

2015. 04. 13.
Marabu : új festékek a Fespa 2015 kiállításon
A Fespa kiállításon a Marabu cég számos újdonságot mutat be az érdeklődő szakembereknek. Láthatóak lesznek a legújabb UV-száradású, vízes és oldószeres festékek. A legújabb Mara Jet DI-SX inkjet-festék sorozatot csillogó metal színekkel is kiegészítették. A nagyformátumú nyomtatás számráa jelent újdonságot a Mara-Shield-WA-FXG folyadék, melyet a kész nyomatok felületi védelmére lehet alkalmazni. Ezt az új anyagot különböző módon, akár szórópisztollyal /ábra/ is lehetséges felvinni a felületre.

 

2015. 04. 13.
Új típusú illatozó lakkok
A német Folmann-cég legújabb terméke a Folco Scent illathatást biztosító lakk. Az illatanyagot a gyártás során az újonnan fejlesztett mikrokapszulákban helyezik el, melyek mikroszkópikus méretű golyócskákban kerül be az olajos alapú lakkba. Mechanikus dörzsölés hatására az illatgolyócskák felülete megsérül, és az illatanyag felszabadul. Az új lakkot íves és tekercs ofszetnyomtatással lehet felvinni a nyomatok felületére. Az új lakk nyomtathatósági tulajdonságai is kiválóak.

 

2015. 04. 07.
A Roland DG újdonsága
A belga Roland DG cég olyan berendezéssel jelentkezett a piacon, amely segítségével termoszublimációs technológiával készített nyomatokat lehet különböző hordozókra átvinni.

A Texart CS-64 berendezéssel általában poliészter hordozókra viszik át az előzetesen nyomtatott rajzi elemeket hővel és szorítónyomással. A berendezés fontos része a szenzorokkal szabályozott stabil hőmérséklet, mely a kiváló minőségű tanszfernyomtatás egyik fontos feltétele. A Texart CS-64 teljesítménye 50 m2/óra.

 

2015. 04. 07.
A Dr Hönle AG sikere
A Dr Hönle AG német vállalkozás hamarosan bemutatja a Jetcure UV-szárító rendszert, melyet az inkjet nyomtatáshoz fejlesztettek. A Dr Hönle cég jelentős eredménye, hogy az elmúlt 20 évben több mint 7000 különböző UV szárító egységet értékesítettek. Fontos kutatásokat és fejlesztéseket végeznek a LED-UV technológia területein is. Berendezéseikkel lehetőség nyílik a keskenypályás címke nyomógépeken a nyomtatási teljesítmény jelentős növelésére is.

 

 

 

2015. 03. 30.
Száz éves a Coca-Cola – különleges reklámkampány
A Coca-Cola első üvegeit 1915-ben készítette el az Indiana/USA államban működött Terre Haute cég. A 100.-ik évforduló alkalmából most limitált alumínium palackokat gyártat a Coca-Cola. A tíz különböző palackon az egyes évtizedek jellegzetes reklámjai köszönnek vissza. A különleges bádognyomtatási technológiával készülő palackokat az Ardagh Group készíti. Az Ardagh Group a világ 21 országában készít és nyomtat alumínium és üveg csomagolóeszközöket. 9 üzemében 19.000 főt foglalkoztat, éves árbevétele eléri a 4,8 milliárd USD-t.

 

 

2015. 03. 30.
Online nyomdák koncentrációja
A tőzsdén is szereplő holland nyomdai konszern a Cimpress N.V. tovább terjeszkedik. A tavalyi évben vásárolták fel a francia Exagroup cég 70 %-át, és megvásárolták az olasz Pixartprinting céget is.  A terjeszkedés legújabb állomása a jelentős osztrák online nyomda a „druck.at” felvásárlása, 23,3 millió Euro-ért. A leobersdorf-i székhellyel rendelkező osztrák nyomdacsoportot 2001-ben alapították, jelenleg 240 főt foglalkoztatnak.

A Cimpress tavalyi árbevétele 34 millió Euro volt, a németországi tőzsdéken tavaly egy részvényük értéke 28 Euro-t mutatott. 2015 év elején ez az érték már 77 Euro volt, ez 175 %-os növekedést jelent.

 

2015. 03. 24.
A digitális nyomtatáshoz optimalizált új karton típusok
A svéd Iggesund papír és kartongyár piackutatói szerint a digitális nyomtatással készülő kartondobozok területén dinamikus mennyiségi fejlődés várható. Ezért hozták létre az Invercote G elnevezésű kartont, melyet a digitális nyomtatás jellegzetességeit szem előtt tartva fejlesztettek. Újdonság az Invercote G különleges kialakítású hátoldala, amely kiváló nyomtatási minőséget biztosít. Másik érdekesség, hogy továbbfejlesztésre került a piacon már öt éve ismert és használt Invercote Creato termékcsalád is.

 

2015. 03. 24.
Újságolvasási szokások – Németországban
Egy nemrég elvégzett felmérés /ZMG-Bevölkerungsumfrage/ szerint, a németek  több mint 70 %-a olvas napilapot nyomtatott vagy internetes változatban hetente. Ez 51,5 millió napilap olvasót jelent. Egy olvasó átlagosan 37 percet fordít olvasásra hetente. A felmérésben megkérdezett személyek 91 %-ánál  az információszerzés első helyén az Internet állt. Az összefoglaló jelentésben  felhívják a figyelmet a nyomtatott és a digitális napilap kiadás együttes fontosságára, valamint a helyesen kialakított tematikák jelentőségére.

További információk: www.die-zeitungen.de

 

2015. 03. 18.
96 oldalas tekercsofszetgép megrendelése
A TSB - csoporthoz tartozó Bagel Roto-Offset nyomda a Manroland Web System-től egy 96 oldal nyomtatására alkalmas nyomógépet rendelt. A Lithoman tekercsofszetgép főbb jellemzői: max. 2860 mm pályaszélesség, négy kettős nyomómű, szárító rendszer, tekercstartó. A termelési folyamatokat az APL lemez robot rendszer és az Inline Controll System ellenőrző és távvezérlő rendszer automatizálja.

 

2015. 03. 18.
Karbonszálas rákel rendszer a flexonyomtatás számára
A dán Tresu  Group vállalkozás számos berendezést és eszközt gyárt és fejleszt, elsősorban a flexo- technológia számára. Legújabb termékük a karbonszálas kamra-rákel rendszer, mely elsősorban szokatlan könnyűségével tűnik ki. A különleges anyagokból készített bevonatok javítják a kamra rákel áramlási viszonyait. A kisebb súly jelentősen megkönnyíti a kezelő személyek munkavégzését. A különleges anyagokból készült bevonat a tisztítási munkákat teszi gyorsabbá.

 

2015. 03. 16.
„Az Axel-Springer digitális kiadóvá válik”

Ezekkel a szavakkal kezdte a tájékoztatást a konszern eredményeiről Mathias Döpfner az igazgatóság elnöke. A 2014-es évben az Axel Springer árbevétele 8 %-kal növekedett és elérte a 3 milliárd Euro-t. Az eredményességre vonatkozó EBIRDA mutató 11,6-kal javult, és meghaladta az 507 millió Euro-t. Különös figyelmet igényel az, hogy a konszern szintű bevételek 53 %-a digitális kiadási területről származik. A reklámbevételek közel három negyede is a digitális üzletág eredménye. Az Axel Springer 14.000 főt foglakoztat világszerte. Az árbevétel 43 %-a külföldi piacokról érkezik. Ezt a tendenciát kívánják tovább erősíteni, elsősorban a világ angolul beszélő területein kívánnak dinamikusan terjeszkedni.


 

 

2015. 03. 11.
A nyomtatott elektronikával foglalkozó vállalkozások további jelentős növekedésről számolnak be
A nyomtatott elektronika fejlődési lehetőségeivel foglalkoztak a szakembereke egy Münchenben megtartott konferencián és kiállításon. A kiállítók között végzett közvélemény-kutatás szerint, a cégek átlagosan 11%-os forgalomnövekedésről számoltak be. A résztvevők 88%-a gondolja azt, hogy ez a szakmai terület a jövőben is dinamikusan fejlődni és növekedni fog. A nyomtatott elektronika iparágban tevékenykedő cégek 32% -a vélekedik úgy, hogy az elkövetkező évben újabb munkatársakat fognak felvenni. A konferencia összes résztvevője pozitívan nyilatkozott azokról a terveikről, mely szerint a jövőben fejlesztési, beruházási lépéseket tesznek ezen a területen.

 

2015. 03. 11.
A műanyag zacskók visszaszorulóban vannak
Az USA-ban egyre több cég hagy fel a műanyagból készült csomagolóanyagok alkalmazásával, ezzel is csökkentve a környezet terhelését. Elterjedőben vannak az illusztráción látható bevásárló szatyrok, melyet ingyenesen bocsájtanak a vásárlók rendelkezésre. Az adott bolthálózatnak, vállalkozásnak fontos a reklámfelület aktív használata, mert ezzel újabb vásárlókat kívánnak megnyerni üzleteik számára.

 

2015. 03. 05.
A Canon bemutatta a legújabb Océ VarioPrint i300 digitális nyomógépet
Az új, 4 + 4 színben dolgozó digitális nyomógép szabadalmaztatott inkjet nyomtatófejekkel dolgozik. Felhasználhatók natúr, felületkezelt és speciális inkjet papírok egyaránt. A nyomtatási teljesítmény egy oldalas nyomtatásnál 8500 A4 oldal/óra, kétoldalas nyomtatásnál 3800 oldal/óra. A digitális nyomógépet az Océ Prisma Workflow valamint az Océ PRISMASync Controller vezérli. A nyomógép felépítése kompatibilis a korábban már megismert VarioPrint 6000 sorozattal. Az első Océ VarioPrint i300-at egy német nyomdában állították üzembe.

 

2015. 03. 05.
A Kodak Prosper 1000 Plus a leggyorsabb
A legújabb Kodak Prosper 1000 Plus 1+1 színes digitális nyomógép teljesítménye 300 m/perc, ami 4364 A4 oldal/perc - nek felel meg. A nyomtatás a Kodak Stream Inkjet technológiával, max. 62,2 cm szélességben történik. Különlegesség a festék megtakarítási program, amellyel a festékfelhasználás 30 %-kal csökkenthető. Az első Kodak Prosper 1000 Plus üzembeállítása ez év őszén várható.

 

2015. 03. 05.
Tekercs ofszetgépek a Prinovis drezdai nyomdájában.
A Prinovis drezdai nyomdájában az eddigi mélynyomtatást egészíti ki a két új manroland Lithoman tekercs ofszetgép. A két Lithoman S nyomógép, két tekercstartóval, 10 nyomóművel, három hajtogatóművel rendelkezik. A két nyomógép összekapcsolása után 96 oldalas termékek készíthetők, magas minőségi színvonalon. A 2 x 48 oldalas fekvő formátumú megoldás újdonságnak számít, és ez számos előnyt jelent a színes mellékletek és magazinok gyártásánál.

 

2015. 02. 28.
KBA-MePrint: új keskenypályás címkenyomógép
A KBA csoporton belül tevékenykedő vállalkozás legújabb fejlesztése a Varius LX-TX, víznélküli ofszetnyomtatással és UV szárítással dolgozó, moduláris felépítésű nyomógép.  A kiváló nyomatminőséget a zónacsavar nélküli rövid festékezőművek, valamint a nyomóművek újszerű elrendezése biztosítja. Az egyes nyomóművek meghajtásánál bevezetett új műszaki megoldások teszik lehetővé, hogy a szükséges nyomat hosszúság fokozat nélkül változtatható. A nyomtatás közben jelentkező kiesőidőket a lemezcserélő robotok, valamint a mosó automaták rövidítik le. A korszerű nyomógép maximális nyomtatási szélessége 420 mm, a feldolgozható nyomathordozók vastagsága 50-500 mikron között változhat. A Varius LX-TX ofszet nyomóművei digitális nyomtatófejekkel is kiegészíthetők.

 

2015. 02. 27.
A Canon értékesítési sikere
A Canontól származó információk szerint  a Cambridge University nyomdájában üzembe állították az 500.-ik Canon Océ Colorstream 3700 típusú nagyteljesítményű digitális nyomógépet. Az egyetem vezetői szerint az eddig fekete színnel nyomtatott tankönyveket és jegyzeteket, ezentúl színes kiadásban kívánják előállítani, ez volt a beruházás célja. A korszerű digitális nyomógépen alkalmazott inkjet technológia nagy rugalmasságot biztosít a felhasználás során.

 

2015. 02. 27.
Korszerű alátét ívek ofszetnyomtatáshoz
A német Marks-3zet cég már évtizedek óta gyártja nagy pontosságú, kalibrált alátét anyagait az ofszetnyomtatás számára. Legújabb fejlesztésük a kompresszibilis tulajdonságokkal rendelkező „Highline” típus, mely több rétegből épül fel. A „Highline” alátét ívek a nyomógép üzemelése során keletkező vibrációkat elnyelik és kiegyenlítik- ez kedvezően hat a nyomat minőségére. Az új terméket, mely 0,4 és 0,5 mm vastagságokban áll rendelkezésre akszidens íves és tekercsofszet nyomógépekhez ajánlják.

 

2015. 02. 23.
Tresu cég fejlesztése: korszerű flexonyomtatás
A dán Tresu Group különböző műanyag csomagolóanyagokhoz fejleszt és gyárt flexo nyomtatási megoldásokat. Újdonságuk  a háztartási tisztítószerek csomagolóanyagainak a nyomtatását könnyíti meg. A Tresu nyomtatóegységet a műanyag tömlőket vagy flakonokat töltő gépsorokba integrálva lehetséges elhelyezni. A Tresu F10 iCon elnevezésű egységen a festék hőmérséklete, viszkozitása automatikusan szabályozott, az alkalmazott kamra-rákel rendszer és az Anilox festékezőhenger stabil nyomatminőséget biztosít. A  flexo-benyomómű 10m/perc sebességgel képes dolgozni, kezelése könnyen és gyorsan elsajátítható.

 

2015. 02. 21.
7500 UV szárító szállítása inkjet nyomtatáshoz
A német Hoenle Group jelentős sikerhez érkezett, mert leszállították a 7500.-ik UV szárítót különböző típusú és szélességű inkjet nyomógépekhez. Ez a digitális inkjet nyomógépek jelentős elterjedését jelenti, elsősorban a címkegyártás területein. A Hoenle információi szerint azonban szállítanak UV szárítókat XXL méretű nyomógépekhez és LFP nyomtatókhoz is. Az UV szárítók különböző műszaki-technológia megoldásokkal, a vevői igényeket maximálisan figyelembe véve kerülnek tervezésre és gyártásra. 

 

2015. 02. 21.
A nyomtatott elektronika kiállítása Münchenben
Hamarosan nyílik Münchenben a LOPEC elnevezésű kiállítás és a kapcsolódó kongresszus, melynek témája a nyomtatott elektronika lehetőségeinek a bemutatása és megvitatása. A rendezvényen bemutatásra kerülnek a legújabb intelligens csomagolási eszközök /ábra/, valamint a hamisítás elleni védelem új lehetőségei. A rendezvényen 40 ország 139 kiállítója mutatkozik be március 3-5. között Münchenben.

 

2015. 02. 09.
Sappi: új Paper Lab berendezés- a minőség tesztelésére

 


A Sappi Europe, egyik központi egységében egy olyan Paper Lab elnevezésű berendezést állított üzembe, mely alkalmas termékeik minőségi színvonalának fokozottabb ellenőrzésére. A fejlesztést a különleges papírok gyártásánál befejezett papírgyártógép felújítások és átalakítások indokolták. Az új vizsgáló berendezésen 18-400 g/m2 tömegű papírok és kartonok minősége ellenőrizhető. A tervek szerint az új Paper Lab berendezés folyamatos üzemelésével, évente közel 300.000 vizsgálatot terveznek elvégezni a Sappi Europe szakemberei. A laboratóriumi vizsgálatok a termékek folyamatos, magas minőségi színvonalát biztosítják a felhasználók részére.


 


 


2015. 02. 09.
Screen Truepress Jet SX digitális nyomógép egy svájci nyomdában
A  Brogle Druck AG vállalkozásnál helyezték üzembe az 52 x 73 cm-es ívekre dolgozó Screen digitális nyomógépet. A nyomtatás 1440 x 1440 dpi-vel történik, a feldolgozható anyagok max. vastagsága 0,6 mm lehet. Nyomtatási teljesítmény egyoldalas nyomtatásnál 1620 ív/óra, két oldalas nyomtatásnál 810 ív/óra.  A nyomtatás inkjet technológiával történik, a festékcseppecskék mérete 2 picoliter, és ez kiváló, ofszettel azonos minőségi színvonal elérését teszi lehetővé. Az 1963-ban alapított, Basel közelében található nyomda 18 fővel készít kis példányszámú, perszonalizált nyomdatermékeket.

 

2015. 02. 09.
HP: teljesen új inkjet nyomtatási technológia
A HP bemutatta legújabb nyomtatófejeit és az ehhez kapcsolódó technológiát, mellyel a nagy teljesítményű Inkjet-Web-Press digitális nyomógépek teljesítményét fogják növelni. Az új, High-Definition-Nozzle-Architecture /HDNA/ elnevezésű nyomtatófejekben az eddigi 10560 fúvóka helyett, most 21020 található, ezáltal a felbontóképesség duplájára emelkedett. Az új nyomtatófejben, egy hüvelykes szakaszon 2400 fúvóka található, melyek a HP által fejlesztett Dual-Drop technológiával dolgoznak.

Az eddigi nyomtatófejekkel a HP tekercses digitális nyomógépein 122 m/perc nyomtatási sebességet lehet elérni. Az új HDNA nyomtatófejekkel a nyomtatási sebesség a maximális 244 m/perc-re növelhető. Az új technológia beépíthető a HP nyomógépcsalád T200, T300 és a T400-as egységeibe, akár utólagos megoldással is. Az Új HP HDNA nyomtatófejek teljesen új nyomtatási minőséget is eredményezni fognak.

 

2015. 02. 03.
Szuperszéles LFP nyomtató
A Matan Digital Printers bemutatta legújabb, 350 cm szélességben dolgozó Quantum elnevezésű nagy formátumú nyomtatóját. Az 1200 dpi felbontással dolgozó inkjet nyomtató 7, 14, 21 picoliter térfogatú festék cseppecskékkel  éri el a fotorealisztikus nyomat minőséget. A szárítás LED-UV technológiával történik. A nyomtatás hét színnel és opcionális fehérrel történik.

 

2015. 02. 03.
A Colorgate bemutatta RIP programjainak legújabb verzióit
A Colorgate bemutatta legújabb fejlesztésű Version 9 – nek elnevezett programcsomagját, mellyel a digitálisan működő nyomtatók, levilágítók, digitális nyomógépek munkája gyorsítható meg. Az új programokkal PDF és Postscript adatok egyaránt feldolgozhatók, az Adobe Print Engine 3.5  igénybevételével. A Colorgate új softwarek  a Colour Management tevékenységet is gyorsítják, egyszerűsítik. A Version 9 folyamatait a Colorgate egy kb. 15 perces videón mutatja be az érdeklődőknek.

 

2015. 01. 29.
Digitális nyomtatás – textilanyagokra
A Kornit Digital cég olyan inkjet technológiával dolgozó berendezéseket készít, melyekkel kiváló minőségben lehet különböző textilanyagokra nyomtatni. Az új Kornit Avalanche DC Pro maximális nyomtatási formátuma 60 x 90 cm, a nyomtatás az újdonságnak számító DC Pro Ink festékkel történik, amely nagyon jó fény- és mosószer ellenálló-képességgel is rendelkezik.

További információk: www.kornit.com 

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem