A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2015. 08. 24.
Az MGI és a Konica Minolta közös fejlesztése
A két cég tavaly megkötött együttműködési szerződésének első eredménye, a Jetvarnish 3DS digitális lakkozó gép, amely teljes felületű vagy spot-lakkozást is képes végezni. A lakkozási folyamat UV lakkokkal és UV szárítással megy végbe. A felvitt lakk-réteg vastagsága 15-100 mikron között állítható be. Maximális teljesítmény A3 méretben 2300 oldal/óra.

 

2015. 08. 12.
Az olvasók honorálják a minőséget!
A német ”Die Zeit” nevű patinás folyóirat szép sikerekről számol be a legújabb médiaelemzések alapján. A német sajtópiac legszínvonalasabb hetilapja, amely 80-100 oldal terjedelemben és nagy formátumban jelenik meg, ez év első félévében 40.000  előfizetővel növelte olvasói táborát. Ezzel a megjelenés példányszáma 1.66 millió db/hét-re növekedett. A „Die Zeit” neves újságírók és szakemberek tollából rendszeresen közöl átfogó és terjedelmes elemzéseket, valamint mértékadónak számít a kulturális rovat is.

 

2015. 08. 12.
A Goss International nyomdagépgyár teljes felvásárlása
A neves amerikai nyomdagépgyárat, a Goss International-t teljes mértekben felvásárolta kínai Shanghai Electric vállalat óriás. Az első rész-vásárlás 1993-ban történt, akkor ez tőkejuttatásnak tűnt. A nyomdagépgyár létszáma azóta folyamatosan csökken, jelenleg alig éri el a 2000 főt. Az európai gyártóbázisok már évek óta megszűntek, a termelés jelenleg az USA-ban és Kínában történik. A tranzakcióval kínai kézbe kerül a Goss Contiweb cég is, amely tekercsváltók tervezését és gyártását végzi.

 

2015. 08. 12.
Digitális címkenyomtatás bemutatása a Labalexpo kiállításon
A nagyformátumú digitális nyomtatási piac egyik jelentős szereplője a Mimaki, a Labelexpon mutatja be Eco-Solvent festékekkel dolgozó digitális nyomtatóját a CJV150-et. Nyomtatási teljesítmény 56 m2 /óra. A nyomtatóhoz vágó vagy stancoló egységek is csatlakoztathatók. ALED-UV technológia, valamint az 1800 x 1800 dpi felbontás kiváló nyomatminőséget biztosít /lásd az ábrát!/

 

2015. 07. 31.
Az Edelmann bemutatja a digitális csomagolóanyagok legújabb változatait
Egy szeptemberi szakmai rendezvényen mutatja be a német Edelmann –cég azokat a korszerű csomagolásokat, amelyek nyomtatott elektronikával készített elemeket is tartalmaznak. A csomagoláson kívül található, a fogyasztónak szóló fontos információk egy Smartphone segítségével is leolvashatók.  Beépített LED elemek jelzik a szavatosság lejáratát. A már természetesnek mondható QR-kód alkalmazásokkal is új információs csomagok lesznek elérhetők. A csomagolóanyagokon található perszonalizált információk különleges digitális nyomtatással kerülnek felvitelre.

 

2015. 07. 31.
Zsugorodik az USA könyvpiaca
Az amerikai könyvkiadókat tömörítő szervezet jelentése szerint az első félév 2,2 milliárd USD nagyságú forgalma az előző évhez képest 6,6 % -os csökkenést mutat. Ezen belül a gyerekkönyvek csökkenése 15,9 %, a többi termék forgalma csak 3,4 %-ot csökkent. A hangos könyvek és CD letöltések forgalma 33,6 % -kal növekedett, az E-book forgalom meglepő módon 7,5 % csökkenést mutat. A felmérések 1200 amerikai kiadó adatai alapján készültek.

 

2015. 07. 31.
Csomagolóanyagok dió és mogyoró héjból


A Ferrero, a PTS kutatóintézet és a Stora Enso együttműködés során triplex dobozkartonokat gyártanak, az eddig hulladéknak számító dió és mogyoró héjakból. Ezáltal a Ferrero cég jól ismert édességei másodlagos hulladékokból készülő anyagokba kerülnek csomagolásra. Kísérletek folynak kakaóbab hulladékok hasonló célú felhasználásáról is.


2015. 07. 27.
Gallus: digitális címkenyomtatás és felületnemesítés – egy munkamenetben
A Labelexpo kiállításon mutatja be a svájci Gallus legújabb, az inkjet nyomtatást a hagyományos nyomtatással és a felületnemesítéssel kombinálva dolgozó, DCS 340 elnevezésű gépsorát. A kiváló nyomatminőséget az 1200 dpi felbontású nyomtatás biztosítja. Az inkjet nyomófejeket a Fujifilm fejlesztette és gyártotta. A gazdaságos üzemelést az inline lakkozás, stancolás, és címkeháló eltávolítási lehetőség biztosítja. A kiállításon a látogatók megtekinthetik a Gallus ECS 340 gépsort is, melyből eddig több mint 250-et értékesítettek világszerte.

 

2015. 07. 27.
A legújabb Nilpeter inkjet nyomógép
A Labelexpo kiállításon tervezi a dán Nilpeter cég bemutatni legújabb Panorama-elnevezésű termelő egységeit. Érdekesség az öt színes DP-3 UV elnevezésű nyomómű, a Web-Handling pályavezetési technológia, valamint az átalakított workflow-koncepció. A Nilpeter inkjet nyomógépek maximális pályaszélessége 350 mm, nyomtatási sebesség 50 m/perc, a minimális inkjet cseppecske térfogata 3 picoliter. A nyomtatás különböző típusú papírokra és nem szívóképes anyagokra egyaránt lehetséges. A nyomtatáshoz speciális HD UV elnevezésű festékeket alkalmaznak.

 

2015. 07. 21.
A Metsa Board jelentősen növeli kapacitását
A különböző dobozkartonok előállítója a Metsa Board 170 milliós beruházás keretein belül növeli gyártási kapacitását. A termelés felfutása után, 2016-ban évente 40.000 tonna dobozkartonnal fognak többet gyártani. Az új gyáregység a most még kísérleti stádiumban lévő Foam-Forming technológiával fog dolgozni. Ez a kartongyártásnál felhasznált friss rostok mennyiségének csökkenését eredményezheti, amely kedvezően hat a környezet terhelésére.

 

2015. 07. 21.
Digitális stancolás- asztalon elhelyezett berendezéssel
A címkegyártás piacain tevékenykedő német Elvo Coding GmbH legújabb gyártmánya az Anycut, lézeres stancolási technológiával dolgozik. A feldolgozható maximális pályaszélesség 215 mm, a stancolási sebesség 20 m/perc. Az új berendezéssel digitálisan kinyomtatott címke-tekercsek precíz kimetszése lehetséges, kis és közepes példányszámok esetén. A kimetszési folyamat után a címkék közötti „háló” is feltekercselésre kerül.

 

2015. 07. 13.
A Smurfit Kappa jelentős sikere


A Smurfit Kappa cégcsoport a papíralapú csomagolóanyagok gyártásának egyik piacvezetője. Legújabb eredményük, hogy a csapoló egységet is tartalmazó bor-csomagoló anyagból /Bag in Box/ eddig már 3 milliárd darabot legyártottak. Ezzel sokat tettek a borok és egyéb italok olcsó és gyors dobozos csomagolásának elterjedése érdekében.


A Smurfit Kappa jelenleg a világ 33 országában rendelkezik kb. 350 termelő egységgel, a foglalkoztatottak száma 43.000 fő. A múlt évi árbevételük elérte a 8,1 milliárd Euro-t.


2015. 07. 13.
Német nyomda újabb HP Indigo 7800-at vásárolt
A könyvgyártásra specializálódott DiBuMa Gmbh korábban tradicionális ofszet üzem volt, de néhány éve a digitális nyomtatást is fejlesztik. A már üzemelő HP Indigo digitális nyomógépek mellé most egy HP Indigo 7800-at vásároltak, hogy növeljék kapacitásukat. Az új nyomógép teljesítménye 240 A4 oldal percenként, a nyomtatás 4, 6 vagy 7 színben lehetséges. A kispéldányszámú könyveken kívül levelezőlapokat, naptárakat is terveznek készíteni.

 

2015. 07. 13.
Labelexpo: új Domino digitális nyomógép

A szeptemberi Labelexpo-n mutatják be a legújabb N610i digitális címkenyomó gépsort, mely hibrid megoldásokkal is rendelkezik. A gépsor részei: az inkjet fejekkel rendelkező digitális nyomóművek, 3 flexo nyomómű, lakkozó egység, körforgó stancoló állomás, prégelő állomás hologramok felvitelére. Lehetőség van körforgó szita nyomómű csatlakoztatására is. A nyomtatás tekercsről tekercsre, a szárítás UV lámpasorokkal történik.


 

2015. 07. 07.
A német Onlineprinter GmbH tovább növeli kapacitását
A web-to-print piacokon jelentős szerepet játszó Onlineprinters egy újabb nyolc színes íves ofszet géppel növelte már eddig is jelentős nyomókapacitását. A nyomda naponta átlagosan 2000 megrendelést teljesít, többnyire 24 órás átfutási időkkel. A megrendelők 1400 termék típus, 10 millió variációjából választhatják ki a számukra megfelelőt. A nyomda Európában 400.000 visszatérő megrendelővel rendelkezik. Ha egy adott évben egy megrendelő 10.000 Euro-nál nagyobb értékben rendel, akkor részére számos személyre szabott kedvezményt biztosít az Onlineprinters nyomda.

 

2015. 07. 07.
Új gyártó az LFP nyomtatók piacán
Az olasz NoeCha cég a legutóbbi FESPA kiállításon mutatta be Noeha-1 elnevezésű,  320 x 200 cm nagyságú vákuum asztallal rendelkező  LFP digitális nyomtatóját. Az új berendezés vizuális felbontása 1200 dpi, a nyomtatást 2656 fúvóka végzi. Az inkjet technológiával képzett festék cseppecskék térfogata 3-14 picoliter között változik, a nyomtatási teljesítmény 120 m2 /óra. A száradási folyamatot UV-LED sugárzók gyorsítják.

 

2015. 06. 29.
Illatos kozmetikai termékek
Egy kozmetikai szereket bemutató kiállításon került bevezetésre az illatozó mikrokapszulák új alkalmazási lehetősége. Az illatos hatást keltő lakkokat már régebben használják különböző nyomdatermékek hatásosságának növelésére. A most bemutatott, a német Follmann cég által gyártott tubusok két nyomtatási fázissal készülnek: az első munkamenetben a fotorealisztikus nyomatkép flexo nyomtatással kerül fel a tubus anyagára. A kiváló dörzs- és karcállóságot az alkalmazott LED szárítási technológia biztosítja. A második munkamenetben, - szitanyomtatással viszik fel a felületre a Folco Scent elnevezésű nyomólakk-réteget, melyben az illatanyagot tartalmazó mikrokapszulák megtalálhatók. A tubus felületének csekély mértékű megdörzsölése esetén a mikrokapszulák felhasadnak, és az illat érzékelhetővé válik. Így a termék illata, a tubus csomagolásának kinyitása nélkül is érzékelhető a vásárló részére.

 

2015. 06. 29.
Fujifilm: vizes kimosású flexolemez bemutatása a Labelexpon
A legújabb Fujifilm Flenex FW elnevezésű polimer flexolemez minimalizálja a levilágításnál keletkező rácspont deformációk lehetőségét. A 200 iPi felbontású rácsszerkezettel kiváló szín és árnyalat visszaadás érhető el. A levilágított nyomólemezek vizes kidolgozásával az előállítási idő jelentősen csökkenthető. Az új flexo nyomólemez az eddig alkalmazott vizes kimosással dolgozó berendezésekben zavartalanul feldolgozható. Az új nyomólemezzel az USA-ban már kedvezőek a gyakorlati tapasztalatok, az európai piacokra történő bevezetés még ebben az évben várható.

 

2015. 06. 25.
Olasz online nyomda beruházása
A nemzetközi piacokon intenzív web-to-print tevékenységéről ismeretes Pixartprinting cégcsoport legújabb beruházásával egy új piaci szegmensben is megjelenik. A nemrég vásárolt Durst Rho 1212 síkágyas digitális nyomtatóval műanyag, alumínium és szendvics lemezekre fognak nyomtatni. A korszerű nyomtató hat színnel, 1000 dpi felbontással és 620 m2 /óra teljesítménnyel dolgozik. A Pixartprinting vezetője szerint egyre nagyobbak a piaci igények a táblás anyagok nyomtatása iránt, ezért döntöttek a beruházás mellett.

 

2015. 06. 25.
Könyvgyártás – digitális inkjet nyomtatással
A német Kössel GmbH nyomdájában nemrég állították üzembe a KBA Rotajet 76 tekercses, inkjet technológiával dolgozó nyomógépet – könyvgyártási célokra. A négy színes nyomtatás különböző nyomathordozókra, többek között 33 g/m2 -es papírokra is történhet. A kinyomott papírpályából a GEP Germany elnevezésű továbbfeldolgozó gépsoron készülnek el a lapokból álló könyvtestek. A német nyomdában főleg kis példányszámú tankönyvek, jogi és pedagógiai szakkönyvek készülnek.

 

2015. 06. 22.
Digitális nyomtatással előállított napilap
A Svájcban megjelenő, „Walliser Bote” elnevezésű regionális napilap 22-30.000 db-os példányszámban digitális nyomtatással készül. A Mengis Druck AG üzemében a nyomtatás HP T400 Color tekercses digitális nyomógépen, a továbbfeldolgozás a Foldine elnevezésű kötészeti és expediciós rendszerrel / gyártó: Müller Martini/ történik. A napilap 24 oldal terjedelemben, 4+4 színes nyomtatással készül.

A napilap szerkesztőség vezetőinek véleménye szerint, a digitális nyomtatásra történő átállást a csökkenő átlag példányszámok, valamint a regionális mutációs kiadványok iránti fokozódó igény indokolta. A megvalósítást eldöntő véleményeket, a hirdetőknek a  célzott közönséghez szóló igényei alkották. A korszerű digitális nyomógépen napközben könyveket, reklámkiadványokat készítenek perszonalizált formában, de a tervek között más napilapok nyomtatása is szerepel.

 

2015. 06. 22.
Zünd: új digitális kivágó berendezés
A Zünd cég új RM-S elnevezésű kivágó berendezése 1 kW frekvencia teljesítményű vágóegységgel és korszerű, a keletkező hulladékokat elszívó egységgel is rendelkezik. A folyamatos munkát az alkalmazott léghűtés teszi biztonságossá. A különböző anyagok tulajdonságait egy intelligens, számítógépes rendszer kompenzálja, így a vágási minőség mindig azonos marad. Az új berendezésen max. 25 mm vastagságú, fa, műanyag, alumínium és szendvics elemek dolgozhatók fel. Az alkalmazott magas fordulatszámú megmunkálási folyamat következtében, a feldolgozási idő jelentősen lerövidül.

 

2015. 06. 22.
Európai konzorcium a nyomtatott elektronika alkalmazások bevezetéséhez
A Merck német cégcsoport vezeti azt az európai konzorciumot, melynek célja a nyomtatott elektronikai megoldások fejlesztése, valamint a bevezetések elősegítése. Az „ATLASS” elnevezésű projektben 15 nemzetközi partner vesz részt. Főbb célkitűzések a következők: új multifunkcionális anyagok és termékek fejlesztése, korszerű nyomtatási eljárások kialakítása, a folyamatok automatizált ellenőrzésének megteremtése. A projektet az Európai Unió is támogatja a „Horizon 2020” projekt keretein belül, 7,9 millió Euro-val.

 

2015. 06. 16.
Újdonság: hullámkartonok digitális nyomtatása – nagy sebességgel
A Bobst cég igazi újdonsága, az az 56m hosszúságú és 100to súlyú gépsor, amelyen hullámkartonokat lehet nyomtatni inkjet technikával. A korszerű digitális nyomógép maximális formátuma 1300 x 2100mm, a nyomtatás 60 x 900 dpi felbontással történik, a nyomtatási sebesség maximuma 200 m/perc. A nyomtatáshoz vizes alapú inkjet festékeket és a Kodak nyomtatófejeit alkalmazzák. Az első nyomógépet már üzembe állították a svájci Model AG üzemében.

 

2015. 06. 15.
Hapa digitális nyomógép
A Hapa cég egy gyógyszer gyártóknak rendezett kiállításon mutatta be legújabb Hapa 862 elnevezésű digitális nyomógépét, amely UV-DOD technológiával nyomtat tekercsről-tekercsre. A nyomtatás különböző öntapadó anyagokra és fóliákra történhet. A gyors nyomatszáradásról a beépített korszerű UV szárító rendszer gondoskodik. Az új inkjet nyomtató különböző gyártósorokba integrálva is üzemeltethető - hangoztatták a Hama vezetői a kiállításon.

 

2015. 06. 09.
Coca Cola: palackok újrahasznosítható anyagokból
A Coca Cola Company a Milánóban tartott World Expo kiállításon mutatta be a világon az első olyan PET palackot, amelyet kizárólag lebomló, növényi anyagokból készített. Az új palackokat szabadalmakkal védett technológiával készítik, az alapanyag bizonyos növényekben található cukrok, melyek a gyártás során műanyaggá alakulnak át.

A Coca Cola a világ 40 országában több mint 35 milliárd PET palackot hoz forgalomba éves szinten.  Terveik szerint ennek 30 %-át kívánják az új növényi alapú PET palackokkal kiváltani. Ezzel évente 315.000 tonna széndioxid káros anyag kibocsájtását takarítják majd meg.

/Forrás: http://www.packaktuell.ch/news/aktuell.aspx /

 

2015. 06. 09.
Herma beruházása: speciális nyomathordozók gyártása
A különböző célú öntapadó anyagok gyártására specializálódott német Herma-cég jelentős beruházást hajt végre. Ennek célja, hogy a keskenypályás UV címkenyomtatás számára gyártson olyan öntapadó anyagokat, ahol a felhasznált ragasztók acryl-alapúak. Egy most fejlesztett gépsorral a felvihető ragasztó vastagsága 20 g/m2–re is növelhető. Az új anyagok különleges körülmények között is alkalmazhatók.

 

2015. 06. 09.
Hideg fólia laminálásra – inkjet nyomtatás
A brit Domino Printing  legújabb fejlesztésével, inkjet nyomtatással viszi fel a hideg fólia laminálásra a szükséges rajzi elemeket. A technológia alapja a Domino K600i nyomtató modul, az UV szárító egység, valamint a saját fejlesztésű fémpigment részecskéket tartalmazó inkjet festék. Ezzel a technológiával új vizuális hatásokat lehet elérni a nyomatok felületén.

 

2015. 06. 05.
Új olasz tekercses ofszetgép
A Milánóban megtartott szakmai kiállításon mutatta be az olasz Omet cég legújabb iFlex elnevezésű tekercsnyomó ofszetgépét. Az elsősorban a címkenyomtatáshoz tervezett nyomógép számos automatizált megoldással rendelkezik. Ilyenek a festékezés és az illeszkedés elő-beállítási lehetősége, melyek a beigazítási időket jelentősen lerövidítik. Az 365 mm-es pályaszélesség, valamint az egyes nyomóművek ellennyomó hengereinek közvetlen meghajtása biztosítja a kiváló nyomatminőséget. A nyomtatási hosszúság 5-18 hüvelyk között változtatható. A maximális nyomtatási sebesség 190 m/perc.

 

2015. 06. 05.
Csúszásmentes fóliák – padlódekorációkhoz
A különböző fólia nyomathordozók gyártásáról ismert német Neschen-cég legújabb termékét a „UV dot print-n-walk” elnevezésűt, a kiváló csúszásgátló tulajdonságok miatt, elsősorban padló dekorációkhoz ajánlják. Az új média jelentős tulajdonsága, hogy ellentétben más típusokkal, ennél nem szükséges a nyomtatás után egy védőfólia lamináció felvitele. Az új anyag zavartalauln nyomtatható UV inkjet technológiával. A felragasztást az egyoldalon öntapadó tulajdonság segíti és könnyíti meg. A ragasztáshoz alkalmazott anyagok és a felviteli technológia biztosítja a könnyű és gyors eltávolíthatóságot is. 

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem