A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2015. 07. 07.
Új gyártó az LFP nyomtatók piacán
Az olasz NoeCha cég a legutóbbi FESPA kiállításon mutatta be Noeha-1 elnevezésű,  320 x 200 cm nagyságú vákuum asztallal rendelkező  LFP digitális nyomtatóját. Az új berendezés vizuális felbontása 1200 dpi, a nyomtatást 2656 fúvóka végzi. Az inkjet technológiával képzett festék cseppecskék térfogata 3-14 picoliter között változik, a nyomtatási teljesítmény 120 m2 /óra. A száradási folyamatot UV-LED sugárzók gyorsítják.

 

2015. 06. 29.
Illatos kozmetikai termékek
Egy kozmetikai szereket bemutató kiállításon került bevezetésre az illatozó mikrokapszulák új alkalmazási lehetősége. Az illatos hatást keltő lakkokat már régebben használják különböző nyomdatermékek hatásosságának növelésére. A most bemutatott, a német Follmann cég által gyártott tubusok két nyomtatási fázissal készülnek: az első munkamenetben a fotorealisztikus nyomatkép flexo nyomtatással kerül fel a tubus anyagára. A kiváló dörzs- és karcállóságot az alkalmazott LED szárítási technológia biztosítja. A második munkamenetben, - szitanyomtatással viszik fel a felületre a Folco Scent elnevezésű nyomólakk-réteget, melyben az illatanyagot tartalmazó mikrokapszulák megtalálhatók. A tubus felületének csekély mértékű megdörzsölése esetén a mikrokapszulák felhasadnak, és az illat érzékelhetővé válik. Így a termék illata, a tubus csomagolásának kinyitása nélkül is érzékelhető a vásárló részére.

 

2015. 06. 29.
Fujifilm: vizes kimosású flexolemez bemutatása a Labelexpon
A legújabb Fujifilm Flenex FW elnevezésű polimer flexolemez minimalizálja a levilágításnál keletkező rácspont deformációk lehetőségét. A 200 iPi felbontású rácsszerkezettel kiváló szín és árnyalat visszaadás érhető el. A levilágított nyomólemezek vizes kidolgozásával az előállítási idő jelentősen csökkenthető. Az új flexo nyomólemez az eddig alkalmazott vizes kimosással dolgozó berendezésekben zavartalanul feldolgozható. Az új nyomólemezzel az USA-ban már kedvezőek a gyakorlati tapasztalatok, az európai piacokra történő bevezetés még ebben az évben várható.

 

2015. 06. 25.
Olasz online nyomda beruházása
A nemzetközi piacokon intenzív web-to-print tevékenységéről ismeretes Pixartprinting cégcsoport legújabb beruházásával egy új piaci szegmensben is megjelenik. A nemrég vásárolt Durst Rho 1212 síkágyas digitális nyomtatóval műanyag, alumínium és szendvics lemezekre fognak nyomtatni. A korszerű nyomtató hat színnel, 1000 dpi felbontással és 620 m2 /óra teljesítménnyel dolgozik. A Pixartprinting vezetője szerint egyre nagyobbak a piaci igények a táblás anyagok nyomtatása iránt, ezért döntöttek a beruházás mellett.

 

2015. 06. 25.
Könyvgyártás – digitális inkjet nyomtatással
A német Kössel GmbH nyomdájában nemrég állították üzembe a KBA Rotajet 76 tekercses, inkjet technológiával dolgozó nyomógépet – könyvgyártási célokra. A négy színes nyomtatás különböző nyomathordozókra, többek között 33 g/m2 -es papírokra is történhet. A kinyomott papírpályából a GEP Germany elnevezésű továbbfeldolgozó gépsoron készülnek el a lapokból álló könyvtestek. A német nyomdában főleg kis példányszámú tankönyvek, jogi és pedagógiai szakkönyvek készülnek.

 

2015. 06. 22.
Digitális nyomtatással előállított napilap
A Svájcban megjelenő, „Walliser Bote” elnevezésű regionális napilap 22-30.000 db-os példányszámban digitális nyomtatással készül. A Mengis Druck AG üzemében a nyomtatás HP T400 Color tekercses digitális nyomógépen, a továbbfeldolgozás a Foldine elnevezésű kötészeti és expediciós rendszerrel / gyártó: Müller Martini/ történik. A napilap 24 oldal terjedelemben, 4+4 színes nyomtatással készül.

A napilap szerkesztőség vezetőinek véleménye szerint, a digitális nyomtatásra történő átállást a csökkenő átlag példányszámok, valamint a regionális mutációs kiadványok iránti fokozódó igény indokolta. A megvalósítást eldöntő véleményeket, a hirdetőknek a  célzott közönséghez szóló igényei alkották. A korszerű digitális nyomógépen napközben könyveket, reklámkiadványokat készítenek perszonalizált formában, de a tervek között más napilapok nyomtatása is szerepel.

 

2015. 06. 22.
Zünd: új digitális kivágó berendezés
A Zünd cég új RM-S elnevezésű kivágó berendezése 1 kW frekvencia teljesítményű vágóegységgel és korszerű, a keletkező hulladékokat elszívó egységgel is rendelkezik. A folyamatos munkát az alkalmazott léghűtés teszi biztonságossá. A különböző anyagok tulajdonságait egy intelligens, számítógépes rendszer kompenzálja, így a vágási minőség mindig azonos marad. Az új berendezésen max. 25 mm vastagságú, fa, műanyag, alumínium és szendvics elemek dolgozhatók fel. Az alkalmazott magas fordulatszámú megmunkálási folyamat következtében, a feldolgozási idő jelentősen lerövidül.

 

2015. 06. 22.
Európai konzorcium a nyomtatott elektronika alkalmazások bevezetéséhez
A Merck német cégcsoport vezeti azt az európai konzorciumot, melynek célja a nyomtatott elektronikai megoldások fejlesztése, valamint a bevezetések elősegítése. Az „ATLASS” elnevezésű projektben 15 nemzetközi partner vesz részt. Főbb célkitűzések a következők: új multifunkcionális anyagok és termékek fejlesztése, korszerű nyomtatási eljárások kialakítása, a folyamatok automatizált ellenőrzésének megteremtése. A projektet az Európai Unió is támogatja a „Horizon 2020” projekt keretein belül, 7,9 millió Euro-val.

 

2015. 06. 16.
Újdonság: hullámkartonok digitális nyomtatása – nagy sebességgel
A Bobst cég igazi újdonsága, az az 56m hosszúságú és 100to súlyú gépsor, amelyen hullámkartonokat lehet nyomtatni inkjet technikával. A korszerű digitális nyomógép maximális formátuma 1300 x 2100mm, a nyomtatás 60 x 900 dpi felbontással történik, a nyomtatási sebesség maximuma 200 m/perc. A nyomtatáshoz vizes alapú inkjet festékeket és a Kodak nyomtatófejeit alkalmazzák. Az első nyomógépet már üzembe állították a svájci Model AG üzemében.

 

2015. 06. 15.
Hapa digitális nyomógép
A Hapa cég egy gyógyszer gyártóknak rendezett kiállításon mutatta be legújabb Hapa 862 elnevezésű digitális nyomógépét, amely UV-DOD technológiával nyomtat tekercsről-tekercsre. A nyomtatás különböző öntapadó anyagokra és fóliákra történhet. A gyors nyomatszáradásról a beépített korszerű UV szárító rendszer gondoskodik. Az új inkjet nyomtató különböző gyártósorokba integrálva is üzemeltethető - hangoztatták a Hama vezetői a kiállításon.

 

2015. 06. 09.
Coca Cola: palackok újrahasznosítható anyagokból
A Coca Cola Company a Milánóban tartott World Expo kiállításon mutatta be a világon az első olyan PET palackot, amelyet kizárólag lebomló, növényi anyagokból készített. Az új palackokat szabadalmakkal védett technológiával készítik, az alapanyag bizonyos növényekben található cukrok, melyek a gyártás során műanyaggá alakulnak át.

A Coca Cola a világ 40 országában több mint 35 milliárd PET palackot hoz forgalomba éves szinten.  Terveik szerint ennek 30 %-át kívánják az új növényi alapú PET palackokkal kiváltani. Ezzel évente 315.000 tonna széndioxid káros anyag kibocsájtását takarítják majd meg.

/Forrás: http://www.packaktuell.ch/news/aktuell.aspx /

 

2015. 06. 09.
Herma beruházása: speciális nyomathordozók gyártása
A különböző célú öntapadó anyagok gyártására specializálódott német Herma-cég jelentős beruházást hajt végre. Ennek célja, hogy a keskenypályás UV címkenyomtatás számára gyártson olyan öntapadó anyagokat, ahol a felhasznált ragasztók acryl-alapúak. Egy most fejlesztett gépsorral a felvihető ragasztó vastagsága 20 g/m2–re is növelhető. Az új anyagok különleges körülmények között is alkalmazhatók.

 

2015. 06. 09.
Hideg fólia laminálásra – inkjet nyomtatás
A brit Domino Printing  legújabb fejlesztésével, inkjet nyomtatással viszi fel a hideg fólia laminálásra a szükséges rajzi elemeket. A technológia alapja a Domino K600i nyomtató modul, az UV szárító egység, valamint a saját fejlesztésű fémpigment részecskéket tartalmazó inkjet festék. Ezzel a technológiával új vizuális hatásokat lehet elérni a nyomatok felületén.

 

2015. 06. 05.
Új olasz tekercses ofszetgép
A Milánóban megtartott szakmai kiállításon mutatta be az olasz Omet cég legújabb iFlex elnevezésű tekercsnyomó ofszetgépét. Az elsősorban a címkenyomtatáshoz tervezett nyomógép számos automatizált megoldással rendelkezik. Ilyenek a festékezés és az illeszkedés elő-beállítási lehetősége, melyek a beigazítási időket jelentősen lerövidítik. Az 365 mm-es pályaszélesség, valamint az egyes nyomóművek ellennyomó hengereinek közvetlen meghajtása biztosítja a kiváló nyomatminőséget. A nyomtatási hosszúság 5-18 hüvelyk között változtatható. A maximális nyomtatási sebesség 190 m/perc.

 

2015. 06. 05.
Csúszásmentes fóliák – padlódekorációkhoz
A különböző fólia nyomathordozók gyártásáról ismert német Neschen-cég legújabb termékét a „UV dot print-n-walk” elnevezésűt, a kiváló csúszásgátló tulajdonságok miatt, elsősorban padló dekorációkhoz ajánlják. Az új média jelentős tulajdonsága, hogy ellentétben más típusokkal, ennél nem szükséges a nyomtatás után egy védőfólia lamináció felvitele. Az új anyag zavartalauln nyomtatható UV inkjet technológiával. A felragasztást az egyoldalon öntapadó tulajdonság segíti és könnyíti meg. A ragasztáshoz alkalmazott anyagok és a felviteli technológia biztosítja a könnyű és gyors eltávolíthatóságot is. 

 

2015. 05. 27.
Az Agfa Graphics Jeti Mira nyomtató bemutatása
Az Agfa Graphics nemrég mutatta be a síkágyas, UV-inkjet technológiával dolgozó nyomtatóját, a Jeti Mira-t. A 6 színnel + fehérrel, színenként 32 nyomtatófejjel dolgozó nyomtató max. formátuma 270 x 320 cm, nyomtatási teljesítménye a legnagyobb nyomat felbontási fokozatban 32 m2 /óra. A nyomtatás a nagy flexibilitást mutató RTR inkjet festékekkel történik. Az új festékeket kiváló állósági tulajdonságok jellemzik, akár kültéri felhasználásnál is. A nyomtatási folyamatot a legújabb Asanti 2.0 Wide Format Workflow vezérli.

 

2015. 05. 27.
Kávécsomagolás - komposztálható fóliába
Az angol Innovia Films cég legújabb NatureFlex elnevezésű fóliáját a vezető olasz kávéforgalmazó, a  Caffé Molinari alkalmazza legújabb kávé sorozataihoz, melyeket ellenőrzött bio körülmények között termeltek. Az új kétrétegű kávé csomagolóanyag, belső része biopolimer rétegből, a külső réteg jól nyomtatható, kiváló állósági tulajdonságokkal rendelkező rétegből áll. A feleslegessé vált csomagolóanyag jól komposztálható és megfelel az EU EN 13432 szabvány előírásainak is. 

 

2015. 05. 24.
Mimaki a FESPA Digital kiállításon
A Mimaki-cég különböző célú LFP nyomtatókat és kivágó plottereket gyárt. A FESPA kiállításon mutatja be TS300P-1800 jelű legújabb, a szublimációs textil nyomtatás igényeinek megfelelő nyomtatóját. A nyomtatás, hat színnel 62 m2/óra teljesítménnyel történik. A nyomtatási folyamatban 3200 inkjet fúvóka vesz részt, melyek változó tréfogatú festék cseppeket hoznak létre. A korszerű nyomtatón lehetőség van a legújabb Mimaki Sb410 szublimációs festékek használatára is.

2015. 05. 24.
KBA: központi ellennyomó hengeres flexó nyomógép
A magas minőségi színvonalú csomagolóanyagok nyomtatására szolgál a KBA által bemutatott Evo XD építési móddal rendelkező flexonyomógép. Az új tekercses nyomógép főbb jellemzői: a magas fokú automatizáltság, az új energiatakarékos szárító alagút, a max. 1500 mm-es pályaszélesség, a max. 550 m/perc nyomtatási sebesség. A nyomtatás különböző műanyag- és alumíniumfóliákra, laminált anyagokra lehetséges. A mellékelt képen az egyik nyomómű látható.

 

2015. 05. 18.
Digicut- lézervágó újdonság

A jólismert német Polar Mohr cég újdonsága a Digicut elnevezésű lézervágó és stancoló berendezés, amellyel különleges motívumok is készíthetők. A munkafolyamat 30W teljesítményű lézer fényforrással történik, melynek teljesítményét 1-100 % között lehet beállítani. A lézer fényforrás élettartamát a gyártó cég 45.000 üzemórában adja meg. A különleges programmal történő vezérlés PC-ről vagy USB csatlakozásról történhet. A megfelelő motívum kivágásához vektor alapú kép betáplálása szükséges. A lézervágás érintésmentesen, vágószerszám igénybevétele nélkül történik, ezért elsősorban a kis példányszámoknál lehet gazdaságosan alkalmazni.


 

2015. 05. 11.
Fespa Digital 2015: Durst újdonság
A nemzetközileg is jelentős kiállításon mutatja be a Durst Phototechnik cég legújabb „Durst Water Technology” eljárását, amely két éves kutatómunka eredménye. A Durst által ajánlott új, vizes bázisú inkjet festékekkel kiváló nyomatminőség érhető el a nagyformátumú nyomtatásnál. A Durst további újdonsága Dye - elnevezésű szublimációs festékcsalád, melyet a textilnyomtatásnál alkalmaznak. Mindkét új inkjet festék migrációmentes, szagtalan, nem tartalmaz egészségre káros elemeket és környezetbarát. A kiállításon bemutatásra kerül az új Durst Rho WT 250 HS nagyformátumú nyomtató, amely a szintén újdonságnak számító „Durst Quadro Array 10 WM” inkjet nyomtató fejekkel dolgozik.

 

2015. 05. 11.
Hullámkartonok digitális nyomtatása
A hullámpapírok és kartonok gyártásával és nyomtatásával foglalkozó angol DS Smith cég nemrég egy HP T400 Simplex Color Inkjet Web Press digitális nyomógépet állított üzembe, hogy a kispéldányszámú vevői igényeket kielégítse. A kinyomtatott termékekből dobozokat, display-eket és árukínáló elemeket készítenek. 

 

2015. 05. 11.
Új heatset papír: az Ultra-Sky 1.2
A német Leipa GmbH papírgyár legújabb terméke a tekercs ofszetnyomtatás igényeinek megfelelően lett fejlesztve. Az 1,2-es volumenizáltsággal rendelkező heatset papírt teljes mértékben recycling anyagokból gyártják. Az Ultra-Sky 1.2 papír 60,65,70,80 g/m2 tömegekben áll rendelkezésre. Az új tekercs papír FSC és PEFC minősítésekkel is rendelkezik.

 

2015. 05. 06.
Élelmiszerkereskedelem: az internetes vásárlások száma növekszik
Egy németországi felmérés szerint egyre több ember nem megy vásárolni a supermarketekbe vagy a kisebb üzletekbe, hanem Internet-en adja le rendelését a házhozszállításra. Mivel az egy- és kétszemélyes háztartások száma is folyamatosan növekszik, ez új feladatok elé állítja a csomagolóanyagokat gyártó nyomdákat.  Az ezen a területen tapasztalt dinamikus növekedés várhatóan további lendületet vesz a jövőben. A német Fresenius Akademie szerint új „ShopWings” portálok fogják a forgalmat bonyolítani. 

 

2015. 05. 06.
A Kodak bevezeti a Prinenergy 7. programcsomagot
A Kodak új programcsomagját a digitális nyomógépek irányításának gyorsítására, valamint a munkák előkészítésének és ellenőrzésének racionalizálására lehet alkalmazni. További lehetőség a hagyományos ofszetgépek mellett a digitális nyomógépek  integrált szervezésének a megvalósítása, valamint a CTP egységeknél nyert munka-paraméterek /Jobticket/ alkalmazása a teljes gyártási folyamatban.

 

2015. 05. 06.
A Gohrsmühle papírgyár eladása
A Metsa Board Corporation bejelentette, hogy értékesíti az évi 325.000 tonna gyártókapacitással rendelkező Gohrsmühle papírgyárat. A vevő a Mutares AG elnevezésű német ipari befektetéseket finanszírozó csoport, aki a papírgyár feljavítása után a tőzsdén szeretné értékesíteni a patinás üzemet.

 

2015. 04. 29.
Nyomtatásra kerülő ívek sorszámozása
A Manroland Sheetfed a jól ismert Roland 700 HiPrint íves ofszetgép család új üzleti területeken történő alkalmazhatóságát segíti elő, egy különleges sorszámozó berendezéssel. A berakóasztalra felszerelt, Rea Jet HR elnevezésű inkjet nyomtatóval lehetőség nyílik az egyes, nyomtatásra kerülő ívek sorszámozása. A folyamat vezérlését nagy felbontású lézeres szenzorok végzik. Ezt a megoldást elsősorban a nagy értékű csomagolóanyagok nyomtatásánál fogják alkalmazni - a nyomdagépgyár elképzelései szerint. A digitálisan vezérelt inkjet nyomtatófejet a német Rea Jet GmbH készíti. A nyomtatófej üzembeállítása vagy kikapcsolása könnyen és gyorsan elvégezhető.

2015. 04. 29.
Új textilnyomó festékcsalád bemutatása
A Fespa Digital 2015 kiállításon mutatja be a Kiian Digital cég legújabb, Digistar elnevezésű, közvetlen textilnyomtatásra alkalmas festék sorozatát. A gyártó vállalkozás információi szerint az új vizes alapú festékcsalád eddig nem ismert minőségi változást fog eredményezni a textilnyomtatás területein. Az új festékcsalád Digistar WR-500 elnevezésű tagja a Ricoh GEN 5 nyomtatófejekkel kompatibilis, így lehetőség nyílik digitális technológiával a szublimációs transzfer nyomtatáshoz termékeket készíteni. Figyelemre méltó az új festék színereje és a kiváló fényállósági tulajdonsága.

 

2015. 04. 22.
Italcímkék-meglepetésekkel
A népszerű Jagermeister italokat előállító cég eddig nem ismert címke típusokat alkalmaz italaihoz. A címkék anyaga szintetikus poliészterfólia. A különleges címkeanyag a hőmérséklet változásaira, a rányomott címke színeinek megváltozásával reagál. A nyomtatáshoz termókrom szitanyomó festékeket is alkalmaznak, a külső kék színű keret nyomtatására. Ez a keret a megfelelő hűtési hőmérséklet elérésekor kék színűre változik. A italos palack hátoldalán lévő címke egy nyeremény játék céljait is szolgálja, ha az itt látható keret is kékre változik, akkor a palack tulajdonosa egy értékes utazást nyer.

 

2015. 04. 22.
A Sun Chemical új inkjet festékei a FESPA kiállításon
A legújabb Sreamline TX elnevezésű inkjet festékcsaládot számos nagyformátumú digitális nyomtatón lehet alkalmazni. / Epson, Efi, Vutek, Roland, Mutoh, Mimaki, stb./  A Streamline SGX festéket a piezoelektromos fejjel dolgozó nyomtatókhoz fejlesztették. A Streamline TX festéksorozat a közvetlen textilnyomtatásnál alkalmazható sikeresen. Az új inkjet festékeknek kiválóak a száradási tulajdonságaik, valamint takarékos festék felhasználás üzemmódban is sikeresen alkalmazhatók.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem