A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2015. 10. 05.
A FachPack 2015 kiállítás sikere
A nemrég zárult FachPack 2015 kiállításon, Nürnbergben több mint 43.000 szakmai látogató vett részt. A kiállítók száma 1565 volt. Ezek az előző évekhez képest növekedést mutató számok a csomagoló anyagokat gyártó területek dinamikus  fejlődését mutatja. A kiállításhoz csatlakozó konferencián hangzott el: a német csomagolóanyag gyártó piaci szegmens 2014 évi árbevétele 32 milliárd Euro volt, ez 2,6 % -os növekedést jelent.

 

2015. 09. 28.
Új címke típusok- különleges tapintású felülettel
Elsősorban a luxus jellegű italokhoz ajánlják azokat az újszerű címkéket, melyek különleges felületükkel is felhívják magukra a vásárlók figyelmét. A hatásos felületeket különböző effekt pigmenttekkel nyomtatott rétegekkel, különleges lakkokkal és hideg fólia laminálású felületek kialakításával hozzák létre. Erre a feladatra a Gallus ECS 340 típusú, tekercses flexo-digitális kombinációt biztosító gépsorokat alkalmazzák. A soft tapintás hatását az új Color-Change effekt pigmentek biztosítják.

 

2015. 09. 28.
A NYOMDAVILÁG 4. száma online lapozható formában

A NYOMDAVILÁG 4. száma online lapozható formában is megjelent.


Nézze meg az alábbi linken:


 


 http://www.nyvonline.hu/a_lap/nyomdavilag_2015_4/index.html


2015. 09. 28.
Jelentős Mimaki újdonság
Az egyre szélesebb körben terjedő inkjet nyomtatás ipari célú alkalmazásához fejlesztette ki a Mimaki az UJF-7151 elnevezésű síkágyas nyomtatóját. A korszerű berendezést elsősorban a jelenleg szitanyomtatással dolgozó üzemek alkalmazhatják sikeresen. A kiváló nyomtatási minőséget és pontosságot a Mimaki Advanced Pass System 4 rendszer biztosítja. A maximális nyomtatható formátum 710 x 510 mm, nyomtatási teljesítmény 3,3 m2/óra. A nyomtatás Mimaki UV inkjet festékekkel történik, amely számos különböző nyomathordozó típuson mutat jó tapadási tulajdonságokat. Az egyes fúvókák munkájának ellenőrzését, a nyomtatási folyamat alatt az újdonságnak számító NCU rendszer ellenőrzi.

 

2015. 09. 28.
A Xaar-cég új nyomtatófej családot mutat be a Labelexpo kiállításon
A Xaar a Labelexpo-n mutatja be a legújabb Print-Bar-System elnevezésű nyomtatófej- sort, amely a Single-Pass-Inkjet technológiával működő nyomtatófejeket tartalmazza. Ez az új nyomtatófej-sor tekercses és íves inkjet nyomógépeken egyaránt alkalmazható. Az új nyomtatófej-sor 70 – 560 mm szélességek között áll a nyomdagépgyártók rendelkezésére. Az új Xaar eszközökkel max. 75 m/perc nyomtatási sebesség érhető el.

 

2015. 09. 21.
Új berendezés flexo lemezek vizes kimosásához
Az Asahi Photoproducts cég a vizes kimosású flexo lemezek jelentős gyártója és forgalmazója. Legújabb AWP 4835 P elnevezésű berendezésükkel a nagyformátumú /120 x 90 cm/ flexo lemezek kidolgozása tovább gyorsítható, automatizálható. Az új berendezésen 1,14 – 1,70 mm közötti vastagságú  flexo lemezek dolgozhatók fel. A kimosott polimer maradványokat kettős szűrő rendszer távolítja el. A kimosó berendezés műveletei érintő képernyőről vezérelhetők.

 

2015. 09. 21.
Nipson: új inkjet nyomógép bemutatása
A Labelexpo kiállításon mutatta be a Nipson cég a Macaw DJK 2500/3500 tekercses inkjet nyomógépet, amely variábilis festékcsepp méretekkel, 600 x 600 dpi felbontással dolgozik. A 104 m/perc nyomtatási sebességet az alkalmazott villanófényes fixálás /Flashfusing/ teszi lehetővé. Ennél a technológiánál a nyomathordozó csak kb. 50 fokra melegszik fel, a nyomatok nem lesznek hullámosak. Ez lehetővé teszi műanyag-papír kombinációkra történő nyomtatást is. A nyomtatáshoz a Kyocera nyomtatófejeket használják.

 

2015. 09. 15.
250 éves a Hubergroup nyomdafestékgyár
Németország legrégebbi nyomdafestékgyára most ünnepli alapításának 250. évfordulóját, ennek hivatalos ünneplése októberben lesz Münchenben. Az egykori festékőrlő vállalkozást Matthias Mittermayer alapította 1765-ben,  - a látható dokumentum szerint, -  hogy „Bécsi lakk, Berlin kék, vörös kármin, és különböző sárga festékek” gyártásával és forgalmazásával foglalkozzon. Az eltelt évszázadok alatt az egykori kis családi vállalkozás a nemzetközi piacokon is jelentős szerepet játszó, a kutatásokban és fejlesztésekben is élenjáró Hubergroup cégcsoporttá vált.

 

2015. 09. 15.
Durst: új inkjet nyomógép bemutatása
A Durst cég legújabb digitális nyomógépét a nagyformátumú üveglapok nyomtatásra alakították ki. Az Rho Vetrocer a kényes üveglemezek mozgatására új típusú megoldásokkal rendelkezik. További újdonság az üveg és kerámia anyagok nyomtatásához alkalmazható Continous-Flow inkjet nyomtatási technológia, amely az újdonságnak számító QSR nyomtatófejekkel dolgozik. A nyomtatáshoz használt különleges festékeket a Durst gyártja. A kinyomott üvegtáblák beégetéssel történő szárítása egy másik gépegységben történik.

 

2015. 09. 08.
Rotatek újdonság a Labelexpo kiállításon
A szakma számára jelentős kiállításon mutatta be a spanyol Rotatek legújabb Universal 680 elnevezésű ofszetgépét, amely sleeve technológiával működik. A szabadalmaztatott megoldásokkal rendelkező korszerű nyomógépen flexibilis csomagolóanyagokat, karton dobozokat, címkéket lehet nyomtatni magas minőségi színvonalon. A kiállításon a látogatók megtekinthetik a Rotatek legújabb semi-rotációs elven működő új fóliaprégelő gépegységét is, amely a már működő gépsorokba is integrálható.

 

2015. 09. 08.
A színes hullámkarton csomagolások ösztönzik a vásárlást.
Ezt állapította meg egy német piackutató intézet egy széleskörű vizsgálat során. Abban az esetben, ha a különböző zöldség és gyümölcs termékeket színes technológiával megnyomott gyűjtő csomagolásba helyezik, akkor átlagosan 14 %-kal növekszik az adott termékekre irányuló vásárlási kedv. / Az összehasonlítást a műanyag gyűjtő rekeszekkel összehasonlítva végezték el./ Az új flexo- és digitális nyomtatási technológiák lehetővé teszik a  gyűjtő csomagolásokhoz alkalmazott hullámkartonok négy színes nyomtatását.

 

2015. 09. 02.
Új semi-rotációs ofszetgép címkenyomtatáshoz


A japán Miyakoshi nyomdagépgyár legújabb semi-rotációs /változtatható formátumú/ ofszetgépe víznélküli technológiával dolgozik. A levágási hosszúságot 350 vagy 420 mm –ben lehet megválasztani. a nyomathordozó pályszélessége 233-406 mm között változtatható, a nyomtatási sebesség 200 m/perc. A feldolgozható nyomathordozók vastagsága 70 – 300 mikron között változhat. Az berendezés első európai bemutatása a Labelexpo kiállításon várható.


2015. 08. 31.
Zsugorodik a mélynyomtatás piaci területe Németországban
A  nagy volumenű akszidens termékek, magazinok, folyóiratok nyomtatása két évtizeddel ezelőtt elsősorban mélynyomó technológiával készült. A folyamatosan zajló nyomdaipari struktúra váltás a példányszámok csökkenését eredményezte, és ez a tekercs ofszetnyomtatás elterjedésének kedvezett. A 2-3 m pályaszélességű, korszerű heatset ofszetgépek, valamint az egyszerű, biztonságos és olcsó nyomóforma készítési lehetőségek gyorsították a mélynyomás piaci területeinek fokozatos térvesztését. A nagy német, erőteljes hagyományokkal rendelkező mélynyomó üzemek fokozatosan építik le kapacitásaikat. Az új beruházások kizárólag tekercs ofszetgépekkel történnek.

 

2015. 08. 31.
Achilles: új velúrhatást keltő lakk bemutatása
A különböző felületnemesítési technológiákkal dolgozó német Achilles cég olyan új lakkot mutatott be, amely tapintással velúr anyag érzetét kelti a felhasználóban. A velúr lakk az elegancia és a kellemes közérzet hatását keltheti a nyomtatványokat felhasználó személyekben. Ezek az új hatások felhívják a figyelmet az adott nyomdatermékre és alakíthatják a vásárlási szokásokat is. Az új velúrlakkot, a megfelelő hatás elérése érdekében kb 200 g/m2 mennyiségben kell a nyomathordozó felületére felvinni.

 

2015. 08. 24.
Új Marabu Eco-Solvent festékek
A Marabu cég MaraJet DI-SX elnevezésű inkjet festék családját elsősorban a Roland típusú nagyformátumú digitális nyomógépekhez ajánlja. Az Eco-Solvent típus lehetővé teszi, hogy a nyomathordozók széles választékára lehessen kiváló minőségben nyomtatni. Így pl. felhasználhatók a festékek PVC felületű anyagok, öntapadó fóliák, textilanyagok nyomtatására. Az új festék típus különösen jól alkalmazható olyan esetekben, mikor fontos az oldószermentesség és a szagmentesség.

 

2015. 08. 24.
Az MGI és a Konica Minolta közös fejlesztése
A két cég tavaly megkötött együttműködési szerződésének első eredménye, a Jetvarnish 3DS digitális lakkozó gép, amely teljes felületű vagy spot-lakkozást is képes végezni. A lakkozási folyamat UV lakkokkal és UV szárítással megy végbe. A felvitt lakk-réteg vastagsága 15-100 mikron között állítható be. Maximális teljesítmény A3 méretben 2300 oldal/óra.

 

2015. 08. 12.
Az olvasók honorálják a minőséget!
A német ”Die Zeit” nevű patinás folyóirat szép sikerekről számol be a legújabb médiaelemzések alapján. A német sajtópiac legszínvonalasabb hetilapja, amely 80-100 oldal terjedelemben és nagy formátumban jelenik meg, ez év első félévében 40.000  előfizetővel növelte olvasói táborát. Ezzel a megjelenés példányszáma 1.66 millió db/hét-re növekedett. A „Die Zeit” neves újságírók és szakemberek tollából rendszeresen közöl átfogó és terjedelmes elemzéseket, valamint mértékadónak számít a kulturális rovat is.

 

2015. 08. 12.
A Goss International nyomdagépgyár teljes felvásárlása
A neves amerikai nyomdagépgyárat, a Goss International-t teljes mértekben felvásárolta kínai Shanghai Electric vállalat óriás. Az első rész-vásárlás 1993-ban történt, akkor ez tőkejuttatásnak tűnt. A nyomdagépgyár létszáma azóta folyamatosan csökken, jelenleg alig éri el a 2000 főt. Az európai gyártóbázisok már évek óta megszűntek, a termelés jelenleg az USA-ban és Kínában történik. A tranzakcióval kínai kézbe kerül a Goss Contiweb cég is, amely tekercsváltók tervezését és gyártását végzi.

 

2015. 08. 12.
Digitális címkenyomtatás bemutatása a Labalexpo kiállításon
A nagyformátumú digitális nyomtatási piac egyik jelentős szereplője a Mimaki, a Labelexpon mutatja be Eco-Solvent festékekkel dolgozó digitális nyomtatóját a CJV150-et. Nyomtatási teljesítmény 56 m2 /óra. A nyomtatóhoz vágó vagy stancoló egységek is csatlakoztathatók. ALED-UV technológia, valamint az 1800 x 1800 dpi felbontás kiváló nyomatminőséget biztosít /lásd az ábrát!/

 

2015. 07. 31.
Az Edelmann bemutatja a digitális csomagolóanyagok legújabb változatait
Egy szeptemberi szakmai rendezvényen mutatja be a német Edelmann –cég azokat a korszerű csomagolásokat, amelyek nyomtatott elektronikával készített elemeket is tartalmaznak. A csomagoláson kívül található, a fogyasztónak szóló fontos információk egy Smartphone segítségével is leolvashatók.  Beépített LED elemek jelzik a szavatosság lejáratát. A már természetesnek mondható QR-kód alkalmazásokkal is új információs csomagok lesznek elérhetők. A csomagolóanyagokon található perszonalizált információk különleges digitális nyomtatással kerülnek felvitelre.

 

2015. 07. 31.
Zsugorodik az USA könyvpiaca
Az amerikai könyvkiadókat tömörítő szervezet jelentése szerint az első félév 2,2 milliárd USD nagyságú forgalma az előző évhez képest 6,6 % -os csökkenést mutat. Ezen belül a gyerekkönyvek csökkenése 15,9 %, a többi termék forgalma csak 3,4 %-ot csökkent. A hangos könyvek és CD letöltések forgalma 33,6 % -kal növekedett, az E-book forgalom meglepő módon 7,5 % csökkenést mutat. A felmérések 1200 amerikai kiadó adatai alapján készültek.

 

2015. 07. 31.
Csomagolóanyagok dió és mogyoró héjból


A Ferrero, a PTS kutatóintézet és a Stora Enso együttműködés során triplex dobozkartonokat gyártanak, az eddig hulladéknak számító dió és mogyoró héjakból. Ezáltal a Ferrero cég jól ismert édességei másodlagos hulladékokból készülő anyagokba kerülnek csomagolásra. Kísérletek folynak kakaóbab hulladékok hasonló célú felhasználásáról is.


2015. 07. 27.
Gallus: digitális címkenyomtatás és felületnemesítés – egy munkamenetben
A Labelexpo kiállításon mutatja be a svájci Gallus legújabb, az inkjet nyomtatást a hagyományos nyomtatással és a felületnemesítéssel kombinálva dolgozó, DCS 340 elnevezésű gépsorát. A kiváló nyomatminőséget az 1200 dpi felbontású nyomtatás biztosítja. Az inkjet nyomófejeket a Fujifilm fejlesztette és gyártotta. A gazdaságos üzemelést az inline lakkozás, stancolás, és címkeháló eltávolítási lehetőség biztosítja. A kiállításon a látogatók megtekinthetik a Gallus ECS 340 gépsort is, melyből eddig több mint 250-et értékesítettek világszerte.

 

2015. 07. 27.
A legújabb Nilpeter inkjet nyomógép
A Labelexpo kiállításon tervezi a dán Nilpeter cég bemutatni legújabb Panorama-elnevezésű termelő egységeit. Érdekesség az öt színes DP-3 UV elnevezésű nyomómű, a Web-Handling pályavezetési technológia, valamint az átalakított workflow-koncepció. A Nilpeter inkjet nyomógépek maximális pályaszélessége 350 mm, nyomtatási sebesség 50 m/perc, a minimális inkjet cseppecske térfogata 3 picoliter. A nyomtatás különböző típusú papírokra és nem szívóképes anyagokra egyaránt lehetséges. A nyomtatáshoz speciális HD UV elnevezésű festékeket alkalmaznak.

 

2015. 07. 21.
A Metsa Board jelentősen növeli kapacitását
A különböző dobozkartonok előállítója a Metsa Board 170 milliós beruházás keretein belül növeli gyártási kapacitását. A termelés felfutása után, 2016-ban évente 40.000 tonna dobozkartonnal fognak többet gyártani. Az új gyáregység a most még kísérleti stádiumban lévő Foam-Forming technológiával fog dolgozni. Ez a kartongyártásnál felhasznált friss rostok mennyiségének csökkenését eredményezheti, amely kedvezően hat a környezet terhelésére.

 

2015. 07. 21.
Digitális stancolás- asztalon elhelyezett berendezéssel
A címkegyártás piacain tevékenykedő német Elvo Coding GmbH legújabb gyártmánya az Anycut, lézeres stancolási technológiával dolgozik. A feldolgozható maximális pályaszélesség 215 mm, a stancolási sebesség 20 m/perc. Az új berendezéssel digitálisan kinyomtatott címke-tekercsek precíz kimetszése lehetséges, kis és közepes példányszámok esetén. A kimetszési folyamat után a címkék közötti „háló” is feltekercselésre kerül.

 

2015. 07. 13.
A Smurfit Kappa jelentős sikere


A Smurfit Kappa cégcsoport a papíralapú csomagolóanyagok gyártásának egyik piacvezetője. Legújabb eredményük, hogy a csapoló egységet is tartalmazó bor-csomagoló anyagból /Bag in Box/ eddig már 3 milliárd darabot legyártottak. Ezzel sokat tettek a borok és egyéb italok olcsó és gyors dobozos csomagolásának elterjedése érdekében.


A Smurfit Kappa jelenleg a világ 33 országában rendelkezik kb. 350 termelő egységgel, a foglalkoztatottak száma 43.000 fő. A múlt évi árbevételük elérte a 8,1 milliárd Euro-t.


2015. 07. 13.
Német nyomda újabb HP Indigo 7800-at vásárolt
A könyvgyártásra specializálódott DiBuMa Gmbh korábban tradicionális ofszet üzem volt, de néhány éve a digitális nyomtatást is fejlesztik. A már üzemelő HP Indigo digitális nyomógépek mellé most egy HP Indigo 7800-at vásároltak, hogy növeljék kapacitásukat. Az új nyomógép teljesítménye 240 A4 oldal percenként, a nyomtatás 4, 6 vagy 7 színben lehetséges. A kispéldányszámú könyveken kívül levelezőlapokat, naptárakat is terveznek készíteni.

 

2015. 07. 13.
Labelexpo: új Domino digitális nyomógép

A szeptemberi Labelexpo-n mutatják be a legújabb N610i digitális címkenyomó gépsort, mely hibrid megoldásokkal is rendelkezik. A gépsor részei: az inkjet fejekkel rendelkező digitális nyomóművek, 3 flexo nyomómű, lakkozó egység, körforgó stancoló állomás, prégelő állomás hologramok felvitelére. Lehetőség van körforgó szita nyomómű csatlakoztatására is. A nyomtatás tekercsről tekercsre, a szárítás UV lámpasorokkal történik.


 

2015. 07. 07.
A német Onlineprinter GmbH tovább növeli kapacitását
A web-to-print piacokon jelentős szerepet játszó Onlineprinters egy újabb nyolc színes íves ofszet géppel növelte már eddig is jelentős nyomókapacitását. A nyomda naponta átlagosan 2000 megrendelést teljesít, többnyire 24 órás átfutási időkkel. A megrendelők 1400 termék típus, 10 millió variációjából választhatják ki a számukra megfelelőt. A nyomda Európában 400.000 visszatérő megrendelővel rendelkezik. Ha egy adott évben egy megrendelő 10.000 Euro-nál nagyobb értékben rendel, akkor részére számos személyre szabott kedvezményt biztosít az Onlineprinters nyomda.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem