A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2015. 11. 30.
Új textil nyomógép
Az Olaszországban megrendezett ITMA kiállításon mutatta be a Konica Minolta legújabb inkjet nyomógépét, melyet a különböző textil anyagokra történő nyomtatáshoz alakítottak ki. A Nassenger SP-1 elnevezésű különleges nyomógép maximálisan nyolc színnel és inkjet Single Pass technológiával dolgozik. A nyomtatás 720 x 360 dpi – vel történik, a nyomtatási teljesítmény felső határa 640 m2 /óra. /Ultra-High-Speed-Modus/ A nyomtatás direkt erre a célra fejlesztett reaktív festékekkel történik.

 

2015. 11. 30.
Különleges fóliák – különleges célokra
Az Univaco Foils Holland fóliagyártó cég és a Schlenk Metallics Pigment GmbH közös fejlesztésének eredményei azok az új sleev - alakú csomagolóanyagok, melyek különlegesen csillámló felületükkel tűnnek ki. A hatást egy hologram-szivárvány effekt tovább növeli. Az új csillámló pigment részecskék – a gyártók véleménye szerint fel fogják hívni magukra a vásárlók figyelmét. Az új Shrink-Sleevs csomagolóanyagok nyomtatása digitális technológiával történhet.

 

2015. 11. 23.
Kiváló minőségű inkjet nyomtatás – textilanyagokra
A Milánóban megrendezésre kerülő ITMA kiállításon mutatja be a német Durst Phototechnik AG a nagyformátumú, Alpha elnevezésű LFP gépcsaládját. Az új generációs nyomtatók Super-Multi-Pass System technológiával dolgoznak,190 vagy 330 cm szélességben. A nyomtatás 600 dpi felbontással, 64 különleges nyomtatófejjel történik. Így 460 m/óra nyomtatási sebesség érhető el, és ezt a hagyományos szita nyomtatással szemben megfelelő versenyelőnynek tartják a fejlesztő szakemberek. Egy beépített fúvókasor végzi el a textilanyag nyomtatás előtti kezelését, ha erre néhány speciális textíliánál szükség lenne. A nyomtatáshoz a Durst által fejlesztett Alpha Ink P elnevezésű, a GOTS által minősített, pigment alapú festékek kerülnek alkalmazásra. Pamut vagy poliészter textilanyagokra történő nyomtatásnál sem elő- sem utókezelés nem szükséges.

 

2015. 11. 23.
Nyomtatott elektronika – a gyártás fejlesztése
A német Innovation-Lab intézményben tervszerű körülmények között folynak a kísérletek, hogy különleges nyomtatási technológiákkal, különböző célokra alkalmazható elektronikai elemeket gyártsanak. Ezeket az új elemeket a bioelektronika, a gyógyászati diagnosztika, szenzoros technológiák területein lehet sikeresen alkalmazni. Az intézetben folyó kísérletek fő célja, hogy olyan technológiákat alakítsanak ki, melyekkel már tömeges méretekben is lehet organikus elektronikai elemeket gyártani. Másik fontos kutatási irány új, optimális tulajdonságú anyagok keresése, fejlesztése. A kutatómunkát több neves német egyetem is támogatja.

 

2015. 11. 16.
Ricoh Pro VC 60.000 tekercses inkjet nyomógép üzembeállítása
Az amerikai Elsevir-cég üzembe állította a Ricoh legújabb fejlesztésű inkjet nyomógépét a Ricoh Pro VC 60 000 elnevezésűt. A Ricoh által gyártott nyomtatófejek 1200 x 1200 dpi felbontással, variábilis méretű festék cseppecskékkel dolgoznak. A nyomtatáshoz vizes bázisú festékek kerülnek alkalmazásra. Az elérhető nyomtatási sebesség 120 m/perc, a terhelhető nyomtatási volumen 40 millió A4 méretű oldal elkészítése havonta. A kiváló minőséggel végzett nyomtatáshoz felületkezelt műnyomó papírok, natúr felületű ofszet papírok, inkjet nyomtatáshoz optimalizált papírok és recycling anyagok egyaránt alkalmazhatók. Feldolgozhatók a max. 250 g/m2  tömegű nyomathordozók. Az amerikai Colorado államban lévő nyomdában színes könyveket, folyóiratokat, magazinokat fognak nyomtatni kis és közepes példányszámokban – fogalmazták meg a nyomda vezetői.

 

2015. 11. 16.
KBA Flexotecnica Evo XG flexonyomógép
Egy holland fólia nyomtatással foglalkozó üzemben állították üzembe a KBA Flexotecnika Evo XG flexonyomógépet. Az új nyomógépet a kiváló nyomatminőség, a kiemelkedően magas, 600 m/perc nyomtatási sebesség, valamint a nagyon rövid beigazítási és átállítási idők jellemzik. A nyomtatás Anilox-Sleeves jellegű nyomóformákról történik. A holland flexonyomda új eszközén elsősorban élelmiszer csomagolóanyagokat tervez gyártani.

 

2015. 11. 09.
A „Fanta Klassik”
A népszerű üdítőital a Fanta, ebben az évben ünnepli piacra hozásának 60.-dik évfordulóját. A bevezetésnél nagy sikert aratott egy neves tervezőművész által kialakított, egykoron jelentős újdonságnak számító csomagolástechnikai megoldás. Most ezt elevenítették fel Németországban. Ez a „Fanta Klassik” csomagolás elnyerte az év csomagolása díjat is. A Fantát jelenleg 70 féle ízben gyártják és forgalmazzák a világ több mint 200 országában.

 

2015. 11. 09.
A Tesco új csomagolóanyagot vezet be
A nemzetközi piacokon tevékenykedő Tesco, 100 %-ban újrahasznosítható műanyagból készített csomagolóanyagot vezet be, egyenlőre angliai áruházaiban. A Tesco kiemelt fontosságúnak tarja, hogy csak a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő csomagolóanyagokat használják fel vásárlóik.  Az új zacskók LDPE nevű anyagból készülnek, és megfelelnek a „Bag of Life” célkitűzés követelményeinek. Az új anyagot a Tesco különböző gyűjtő-csomagolási megoldásoknál is tervezi alkalmazni.

 

2015. 11. 02.
Goss újdonság: tekercsváltó digitális nyomógépekhez

A nyomdagépgyártás területein tevékenykedő Goss cégcsoport újdonsága a moduláris felépítésű Contiweb tekercsváltó-család, melyet a tekercses digitális nyomtatás igényeinek megfelelően terveztek meg. A korszerű egység részei az automata tekercsváltó, a letekercselő és a papírpálya feszültséget automatikusan szabályozó egység. A tekercsváltásoknál az új berendezéssel sikerült 99,7 %-os ragasztási biztonságot elérni, ami a zavartalan üzemelés fontos tényezője. Az új berendezés 770 és 1100 mm-es szélességekben áll rendelkezésre. A tekercsváltási folyamat összes főbb művelete érintőképernyőről vezérelhető. A működés zajtalan és energiatakarékos elektromotorokkal történik.


 

2015. 11. 02.
A Stanctechnik „New Age” koncepciója
A Stanctechnik új, már bevezetett „New Age” koncepciója összekapcsolja a digitális könyvgyártást a hagyományos könyvkötészeti technológiákkal. Az új módszer jól alkalmazható kis és közepes példányszámú, fekete vagy színes, puha-vagy keményfedelű könyvek gyártásánál.

 

Javasoljuk nézze meg az erről szóló kisfilmet is !

 

2015. 10. 19.
A világ egyik leggyorsabb nyomtatófeje
A Kyocera Corporation beszámolója szerint, olyan nyomtatófejet fejlesztettek, mellyel lehetséges a nyomtatás 50 m/perc sebességgel. Az egyes festék-cseppecskék térfogata15 – 84 picoliter között változhat. A nyomtatás olyan különböző anyagokkal, mint olaj vagy vizes bázisú festékek, pigmentált festékek egyaránt lehetséges. Az új Kyocera nyomtatófejek szélessége109 mm, melyek tetszés szerinti szélességben építhetők egymás mellé. A z új nyomtatófejet egy korszerű festék-cirkulációs, temperáló és szűrőrendszer is kiegészíti és teszi működését biztonságossá.

 

2015. 10. 19.
A PET palackok visszagyűjtése Németországban
Egy friss információ szerint Németországban a felhasznált PET palackok 93,6 % -át visszagyűjtik, újabb felhasználás céljára. Ehhez egy jól működő rendszert fejlesztettek ki, amely a gyűjtőhelyek kialakításától, az iskolai oktatásig terjed. A visszagyűjtött palackokból gyakran újabb PET palackokat gyártanak. Ezzel a visszagyűjtési aránnyal Németország az első helyet foglalja el Európában – egy szaklap információi szerint.

 

2015. 10. 19.
Rekordok a Labelexpo 2015 kiállításon

A Brüsszelben megtartott Labelexpo kiállításon a látogatók száma közel 36.000 fő volt, ez a két évvel ezelőtti rendezvényhez képest 12,4 % növekedést mutat. A szakemberek 146 országból érkeztek. A kiállítási terület 11,65 %-kal növekedett, ebben az évben ez közel 35.000 m2 volt. A kiállítók száma 600-ról mostanra 650-re változott. Ezek a számok a csomagolóanyag gyártás és ezen belül a címke-nyomtatás dinamikus fejlődését bizonyítják.


 

2015. 10. 12.
Karton gyártás fű-alapanyag felhasználásával
A német S+G Papier GmbH olyan kartont gyártott, melyhez 51 %-ban füvet és 49 %-ban használt papírt alkalmazott. Ezt az érdekes szakmai újdonságnak számító gyártási eljárást cipők csomagolására szolgáló karton dobozokhoz fejlesztették ki. Egy neves csomagolóanyagokat gyártó nyomda problémamentesen megnyomta és kistancolta az új, környezetbarát anyagot. A Graspap-nak elnevezett új karton a jövő egyik fontos csomagoló anyaga lehet.

 

2015. 10. 12.
Ragasztóanyagok egyenletesebb felvitele
A Fachpack 2015 kiállításon mutatta be a Bauner HHS cég legújabb, fúvókákkal dolgozó ragasztók felvitelére szolgáló eszközét. A Tesla Red  az olvadó ragasztókat kis mennyiségben is képes nagy pontossággal a megfelelő helyre eljuttatni, a kistancolt dobozok esetében. Ezáltal a ragasztási pontok lényegesen kisebbek lehetnek. Az új ragasztót felvivő fej, néhány mozdulattal a megfelelő helyre állítható. A ragasztófelvitel üteme és mennyisége elektronikusan szabályozható és állítható be.

 

2015. 10. 05.
Megoldás digitális nyomatok továbbfeldolgozására
A Manroland Web System nagy energiákkal fejleszti azokat a különleges gépsorait, amelyek alkalmasak a digitálisan kinyomott könyvek kötészeti műveleteinek az elvégzésére. A Foldline rendszerrel a digitálisan kinyomott könyvek oldalmérete, ívterjedelme dinamikusan változtatható. Ezzel a teljesen automatizált, multivariációs gépsorral a könyveken túl, akár 96 oldalas magazinok is gyárthatók. A digitális továbbfeldolgozó berendezés online csatlakoztatható a különböző tekercses, inkjet technológiával dolgozó digitális nyomógépekhez.

 

2015. 10. 05.
A FachPack 2015 kiállítás sikere
A nemrég zárult FachPack 2015 kiállításon, Nürnbergben több mint 43.000 szakmai látogató vett részt. A kiállítók száma 1565 volt. Ezek az előző évekhez képest növekedést mutató számok a csomagoló anyagokat gyártó területek dinamikus  fejlődését mutatja. A kiállításhoz csatlakozó konferencián hangzott el: a német csomagolóanyag gyártó piaci szegmens 2014 évi árbevétele 32 milliárd Euro volt, ez 2,6 % -os növekedést jelent.

 

2015. 09. 28.
Új címke típusok- különleges tapintású felülettel
Elsősorban a luxus jellegű italokhoz ajánlják azokat az újszerű címkéket, melyek különleges felületükkel is felhívják magukra a vásárlók figyelmét. A hatásos felületeket különböző effekt pigmenttekkel nyomtatott rétegekkel, különleges lakkokkal és hideg fólia laminálású felületek kialakításával hozzák létre. Erre a feladatra a Gallus ECS 340 típusú, tekercses flexo-digitális kombinációt biztosító gépsorokat alkalmazzák. A soft tapintás hatását az új Color-Change effekt pigmentek biztosítják.

 

2015. 09. 28.
A NYOMDAVILÁG 4. száma online lapozható formában

A NYOMDAVILÁG 4. száma online lapozható formában is megjelent.


Nézze meg az alábbi linken:


 


 http://www.nyvonline.hu/a_lap/nyomdavilag_2015_4/index.html


2015. 09. 28.
Jelentős Mimaki újdonság
Az egyre szélesebb körben terjedő inkjet nyomtatás ipari célú alkalmazásához fejlesztette ki a Mimaki az UJF-7151 elnevezésű síkágyas nyomtatóját. A korszerű berendezést elsősorban a jelenleg szitanyomtatással dolgozó üzemek alkalmazhatják sikeresen. A kiváló nyomtatási minőséget és pontosságot a Mimaki Advanced Pass System 4 rendszer biztosítja. A maximális nyomtatható formátum 710 x 510 mm, nyomtatási teljesítmény 3,3 m2/óra. A nyomtatás Mimaki UV inkjet festékekkel történik, amely számos különböző nyomathordozó típuson mutat jó tapadási tulajdonságokat. Az egyes fúvókák munkájának ellenőrzését, a nyomtatási folyamat alatt az újdonságnak számító NCU rendszer ellenőrzi.

 

2015. 09. 28.
A Xaar-cég új nyomtatófej családot mutat be a Labelexpo kiállításon
A Xaar a Labelexpo-n mutatja be a legújabb Print-Bar-System elnevezésű nyomtatófej- sort, amely a Single-Pass-Inkjet technológiával működő nyomtatófejeket tartalmazza. Ez az új nyomtatófej-sor tekercses és íves inkjet nyomógépeken egyaránt alkalmazható. Az új nyomtatófej-sor 70 – 560 mm szélességek között áll a nyomdagépgyártók rendelkezésére. Az új Xaar eszközökkel max. 75 m/perc nyomtatási sebesség érhető el.

 

2015. 09. 21.
Új berendezés flexo lemezek vizes kimosásához
Az Asahi Photoproducts cég a vizes kimosású flexo lemezek jelentős gyártója és forgalmazója. Legújabb AWP 4835 P elnevezésű berendezésükkel a nagyformátumú /120 x 90 cm/ flexo lemezek kidolgozása tovább gyorsítható, automatizálható. Az új berendezésen 1,14 – 1,70 mm közötti vastagságú  flexo lemezek dolgozhatók fel. A kimosott polimer maradványokat kettős szűrő rendszer távolítja el. A kimosó berendezés műveletei érintő képernyőről vezérelhetők.

 

2015. 09. 21.
Nipson: új inkjet nyomógép bemutatása
A Labelexpo kiállításon mutatta be a Nipson cég a Macaw DJK 2500/3500 tekercses inkjet nyomógépet, amely variábilis festékcsepp méretekkel, 600 x 600 dpi felbontással dolgozik. A 104 m/perc nyomtatási sebességet az alkalmazott villanófényes fixálás /Flashfusing/ teszi lehetővé. Ennél a technológiánál a nyomathordozó csak kb. 50 fokra melegszik fel, a nyomatok nem lesznek hullámosak. Ez lehetővé teszi műanyag-papír kombinációkra történő nyomtatást is. A nyomtatáshoz a Kyocera nyomtatófejeket használják.

 

2015. 09. 15.
250 éves a Hubergroup nyomdafestékgyár
Németország legrégebbi nyomdafestékgyára most ünnepli alapításának 250. évfordulóját, ennek hivatalos ünneplése októberben lesz Münchenben. Az egykori festékőrlő vállalkozást Matthias Mittermayer alapította 1765-ben,  - a látható dokumentum szerint, -  hogy „Bécsi lakk, Berlin kék, vörös kármin, és különböző sárga festékek” gyártásával és forgalmazásával foglalkozzon. Az eltelt évszázadok alatt az egykori kis családi vállalkozás a nemzetközi piacokon is jelentős szerepet játszó, a kutatásokban és fejlesztésekben is élenjáró Hubergroup cégcsoporttá vált.

 

2015. 09. 15.
Durst: új inkjet nyomógép bemutatása
A Durst cég legújabb digitális nyomógépét a nagyformátumú üveglapok nyomtatásra alakították ki. Az Rho Vetrocer a kényes üveglemezek mozgatására új típusú megoldásokkal rendelkezik. További újdonság az üveg és kerámia anyagok nyomtatásához alkalmazható Continous-Flow inkjet nyomtatási technológia, amely az újdonságnak számító QSR nyomtatófejekkel dolgozik. A nyomtatáshoz használt különleges festékeket a Durst gyártja. A kinyomott üvegtáblák beégetéssel történő szárítása egy másik gépegységben történik.

 

2015. 09. 08.
Rotatek újdonság a Labelexpo kiállításon
A szakma számára jelentős kiállításon mutatta be a spanyol Rotatek legújabb Universal 680 elnevezésű ofszetgépét, amely sleeve technológiával működik. A szabadalmaztatott megoldásokkal rendelkező korszerű nyomógépen flexibilis csomagolóanyagokat, karton dobozokat, címkéket lehet nyomtatni magas minőségi színvonalon. A kiállításon a látogatók megtekinthetik a Rotatek legújabb semi-rotációs elven működő új fóliaprégelő gépegységét is, amely a már működő gépsorokba is integrálható.

 

2015. 09. 08.
A színes hullámkarton csomagolások ösztönzik a vásárlást.
Ezt állapította meg egy német piackutató intézet egy széleskörű vizsgálat során. Abban az esetben, ha a különböző zöldség és gyümölcs termékeket színes technológiával megnyomott gyűjtő csomagolásba helyezik, akkor átlagosan 14 %-kal növekszik az adott termékekre irányuló vásárlási kedv. / Az összehasonlítást a műanyag gyűjtő rekeszekkel összehasonlítva végezték el./ Az új flexo- és digitális nyomtatási technológiák lehetővé teszik a  gyűjtő csomagolásokhoz alkalmazott hullámkartonok négy színes nyomtatását.

 

2015. 09. 02.
Új semi-rotációs ofszetgép címkenyomtatáshoz


A japán Miyakoshi nyomdagépgyár legújabb semi-rotációs /változtatható formátumú/ ofszetgépe víznélküli technológiával dolgozik. A levágási hosszúságot 350 vagy 420 mm –ben lehet megválasztani. a nyomathordozó pályszélessége 233-406 mm között változtatható, a nyomtatási sebesség 200 m/perc. A feldolgozható nyomathordozók vastagsága 70 – 300 mikron között változhat. Az berendezés első európai bemutatása a Labelexpo kiállításon várható.


2015. 08. 31.
Zsugorodik a mélynyomtatás piaci területe Németországban
A  nagy volumenű akszidens termékek, magazinok, folyóiratok nyomtatása két évtizeddel ezelőtt elsősorban mélynyomó technológiával készült. A folyamatosan zajló nyomdaipari struktúra váltás a példányszámok csökkenését eredményezte, és ez a tekercs ofszetnyomtatás elterjedésének kedvezett. A 2-3 m pályaszélességű, korszerű heatset ofszetgépek, valamint az egyszerű, biztonságos és olcsó nyomóforma készítési lehetőségek gyorsították a mélynyomás piaci területeinek fokozatos térvesztését. A nagy német, erőteljes hagyományokkal rendelkező mélynyomó üzemek fokozatosan építik le kapacitásaikat. Az új beruházások kizárólag tekercs ofszetgépekkel történnek.

 

2015. 08. 31.
Achilles: új velúrhatást keltő lakk bemutatása
A különböző felületnemesítési technológiákkal dolgozó német Achilles cég olyan új lakkot mutatott be, amely tapintással velúr anyag érzetét kelti a felhasználóban. A velúr lakk az elegancia és a kellemes közérzet hatását keltheti a nyomtatványokat felhasználó személyekben. Ezek az új hatások felhívják a figyelmet az adott nyomdatermékre és alakíthatják a vásárlási szokásokat is. Az új velúrlakkot, a megfelelő hatás elérése érdekében kb 200 g/m2 mennyiségben kell a nyomathordozó felületére felvinni.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem