A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2016. 04. 25.
Német nyomda jelentős tekercsofszet beruházása
A német WKS Druckholding egyik vállalatánál újabb 80 oldalas Lithoman tekercsofszet nyomógépet állítanak hamarosan üzembe. A Manroland Web System által szállított korszerű, nagy sebességgel dolgozó nyomógépet összekapcsolják egy korábban telepített, hasonló rotációs géppel. Így lehetőség lesz 160 A4 oldal 4+4 színnel való nyomtatásra – egy munkamenetben. A beruházás után katalógusokat, magazinokat, folyóirat mellékleteket terveznek nyomtatni.

 

2016. 04. 25.
X-Rite: új spektrofotométer – a csomagolóanyagokat gyártók számára
Bizonyos anyagoknál, melyek sokszor átlátszóak, eddig nehézségeket okozott a színmérések elvégzése. Az X-Rite cég által készített Exact Xp hordozható spektrálfotométerrel ez a probléma kiküszöbölhető. További újdonság a Pantone céggel közösen fejlesztett különleges mérési opció, amely az átlátszó fóliáknál végzett méréseket teszi pontosabbá, megismételhetőbbé a felhasználók számára. Az új mérőműszerek eleget tesznek az új ISO szabványok elvárásainak is.

 

2016. 04. 19.
Hegedűkészítés 3D nyomtatással
Sok hegedűművész elérhetetlen álma, hogy Stradivari hegedűn játszon el egy koncertet. Egy olasz vállalkozás a 3Dvarious 3D nyomtatással készített egy olyan hegedűt, amely a híres Stradivari felépítését követi.

A nyomtatás vezérléséhez szükséges 3D-CAD programot speciális technikával készítették el. A 3D nyomtatással készített eViolin-nal különleges hanghatások érhetők el – információk szerint.

 

2016. 04. 19.
A Xaar csoport bejelentése
A nagyteljesítményű inkjet nyomtatófejek gyártásában élenjáró Xaar cég a drupa alkalmából mutatja be a MEMES-Silizium elnevezésű szupervékony réteggel készített új nyomtatófejeit. Az előzetes információk szerint az új Xaar 501 nyomtatófej legfontosabb tulajdonságai a magasfokú üzembiztonság, a sokoldalú alkalmazhatóság, és az eddig nem ismert nyomtatási minőség elérési lehetősége. Az egyedülálló PrecisionPlus Architektur optimalizálja az inkjet cseppecskék képzésének folyamatát. 

 

2016. 04. 14.
Új Xerox inkjet nyomdagépek az üzleti lehetőségek kiaknázására
A Xerox bemutatja első vágott lapos inkjet nyomdagépét, valamint az új, tekercses tintasugaras berendezését.

 

Az InfoTrends felmérése szerint a színes tintasugaras nyomatok száma a teljes digitális színes nyomatmennyiség 57 százalékát fogja jelenteni 2019-ben. Annak érdekében, hogy a nyomdai szolgáltatók ki tudják használni ezt a fellendülést, a Xerox két új nyomdagépet mutat be az idei drupán, májusban, Düsseldorfban.

 

A Xerox Brenva™ HD Production Inkjet Press és a Xerox Trivor™ 2400 Inkjet Press az első példányai annak az innovatív, új tintasugaras sorozatnak, amelyet a Xerox kínál. A Brenva HD modell a vágott lapos tintasugaras piacon, míg a Fiery támogatással működő Xerox IJ Print Server-rel felszerelt Trivor 2400 a tekercses tintasugaras piacot célozza meg. Mindkét berendezés hozzásegíti a nyomdai szolgáltatókat ahhoz, hogy növeljék termelékenységüket és bővítsék kínálatukat olyan magas hozzáadott értékű termékekkel, mint a direkt levelek, tranzakciós nyomatok, a könyvek, vagy a katalógusok előállítása. 

 

A Xerox azt az eddig kiaknázatlan piaci rést szeretné betölteni a Brenva HD-vel, amely a high-end toneres és a belépő szintű tintasugaras nyomdagépek között húzódik. Az új nyomdagép egyesíti magában a tintasugaras berendezésekre jellemző költséghatékonyságot és a vágott laposok rugalmasságát a nyomdai szolgáltatók igényeinek jobb kiszolgálása érdekében a direkt levelek, tranzakciós nyomatok és könyvek előállítása vonatkozásában.  

 

A Brenva HD-t számos, a díjnyertes Xerox iGen® esetében már használt papírvezetési megoldással is ellátták, így a berendezés a kategóriájában kiemelkedő automatizálási és megbízhatósági funkciókkal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a nyomdagép termelékenységének maximalizálásához.

Ezek közé tartozik:

- a kalibrálást és a profilozást támogató beépített spektrofotométer,

- objektum-orientált színmenedzsment, hogy a képminőség megkülönböztethető legyen szöveg, a grafika, és kép esetén is az optimális minőség elérése érdekében,

- K-only mód használata, ami a költséghatékony monokróm nyomtatást jelenti.

 

A Xerox Trivor 2400 inkjet nyomdagép platformját annak az üzleti célnak szentelve építették, hogy a teljesítménye, sebessége és megoldásai a nyomdai szolgáltatók elvárásai szerint alakítható legyen. Ugyanakkor a berendezés kombinálja a nagy teljesítményt és a megnövelt sebességet (168 méter per perces sebesség színes nyomtatáskor, illetve 200 méter per perces sebesség fekete-fehér nyomtatáskor) is. Egyszersmind ez a nyomdagép alkalmat teremt a nyomdatermékeket kínáló üzleteknek arra, hogy elmozduljanak a katalógusok, magazinok és a színes könyvek irányába és ezzel is nagyobb rugalmasságot biztosítsanak a vásárlóik kiszolgálásában. A Trivor 2400 automatizáltsága biztosítja a kiváló, megbízható képminőséget a beépített denzitás optimalizációval valamint a clear pixel technológiával, amely az esetleges hibás részek feltérképezését és automatikus korrekcióját végzi. Az új nyomtató szervert az EFI®-vel partnerségben fejlesztették. A Fiery támogatással működő Xerox IJ Print Server több adatfolyamot is kezel a különböző alkalmazástípusok számára, továbbá egyszerűsíti az integrációt, átfogó színkezelést biztosít, és gond nélkül összekapcsolódik az ügyfelek munkafolyamataival.

 

Elérhetőség

A Xerox Brenva HD tintasugaras nyomdagép Európában májustól, Észak-Amerikában szeptembertől lesz elérhető ebben az évben. 

Brenva HD és a Trivor 2400 ugyanakkor látható lesz az idei drupa kiállításon is a düsseldorfi vásárközpont Hall 8B A62-es kiállítóhelyén, a Xerox standján, ahol az érdeklődők bővebb felvilágosítást kaphatnak arról, hogyan tehetik még automatizáltabbá, integráltabbá és hatékonyabbá a nyomdaipari vállalkozásukat.

 

2016. 04. 13.
Az ofszetnyomtatás minőségét stabilizáló új rendszer
Az ISO 12647-2:2013 szabvány

 

Az új, ofszetnyomtatás minőségét standardizáló PSO szabvány /PSO = Prozess Standard Offset/ leglényegesebb újdonságairól számolt be a német FOGRA nyomdaipari kutató intézet egy Frankfurtban megtartott konferencia hallgatóinak. Ismertetőnk az elhangzottak rövid összefoglalója.

Az új szabvány bevezetésének a célja, hogy mérési eredmények adatait és a vizuális megjelenést, behatást, egymáshoz közelítsék. Másik fő cél, hogy az új szabvánnyal lehetőség legyen olyan nyomathordozók tulajdonságait is figyelembe venni, melyek fokozott mértékben tartalmaznak optikai fehérítő anyagokat.

 

Az új ISO 12647-2:2013 leglényegesebb változásai, a korábbiakhoz képest:

- A vizuális vizsgálatoknál minden esetben az ISO 3663:2009 szabványnak megfelelő fényforrást kell alkalmazni. Ez a korábbiakhoz képest nagyobb arányban tartalmaz UV fényt.

- Az új szabvány szerint a nyomathordozók ellenőrzésénél az optikai fehérítő adagolások miatt, a mérési körülményeket szükséges felülvizsgálni. A mérőműszerek aktualizálása az új feltételekhez feltétlenül szükséges.

- Az új szabvány a fekete és a színek árnyalati-érték görbéit részben megváltoztatja. A megfelelő szürkeegyensúly elérése és biztosítása érdekében ezeket a görbéket az egyes technológiai lépéseknél szükséges felülvizsgálni, megváltoztatni.

- Az új szabvány szerint, a proof készítéshez olyan nyomathordozót kell alkalmazni, melyek optikai tulajdonságai megegyeznek a példányszámnyomáshoz használt anyagok megfelelő paramétereivel. A megfelelő proof anyagok vizsgálatát különböző mérési körülmények között, többször el kell végezni.

- Az újonnan megállapított paramétereket az adott üzem gyártási folyamataiba integrálni kell, ehhez nyújt segítséget a www.eci.org weboldal.

 

Az új szabvány bevezetésével és alkalmazásával kapcsolatos számos kérdésre válaszok találhatók a www.pso-insider.de weboldalon is.  

 

2016. 04. 08.
A német nyomdaipar bizakodó kilátásai
A német nyomdaipari szövetség által aktuálisan kiadott „Konjukturtelegramm” szerint a megkérdezett német nyomdák  lényegesen biztatóbbnak látják a közeljövőt, az egy évvel ezelőtti helyzethez viszonyítva. A következő hat hónapra vonatkozó üzleti kilátások is pozitív tendenciákat mutatnak, az elmúlt két hónap kissé negatív válaszai után. A számított üzleti klíma index mutató az előző hónaphoz képest 3,4 %-kal mozdult el pozitív irányba. /az előző évhez képest a változás +5,5 %/ További jó előjel, hogy a megkérdezett vállalkozások döntő többsége megváltoztatta a következő időszak munka ellátottságra vonatkozó előjelzéseit, várakozásait is. Mind több megkérdezett reménykedik az értékesítési árak emelési lehetőségében is.

 

2016. 04. 05.
Highcon: új digitális stancológép – csomagolóanyagokhoz
Az izraeli Highcon legújabb lézersugárral működő, digitálisan programozható stancoló, perforáló és bígelő berendezésén 120 mikrontól – 2 mm vastagságig terjedő anyagok dolgozhatók fel. A kistancolásra kerülő ívek hullámkartonok is lehetnek. A Highcon Beam elnevezésű stancológépen max. B2 méretű formátumokon végezhetők el a műveletek. A nagy pontosságú ívillesztési műveletet 3D-s kamera rendszer végzi és ellenőrzi. A korszerű berendezés teljesítménye 5000 ív/óra. A stancológéphez opcionálisan a kimetszett termékeket kitörő és a hulladékot eltávolító egység is csatlakoztatható. Ezáltal a dobozok gyártásának folyamata teljes mértékig automatizálható.

A gyártó cég információi szerint a korábban fejlesztett és gyártott Euclid III berendezésből eddig világviszonylatban 25 egységet értékesítettek.  

 

2016. 03. 29.
Landa: új digitális nyomógépek bemutatása a drupa-n
A Beny Landa által vezetett  vállalkozás a drupa-n öt különböző, nanográfiai technológiával dolgozó íves  és tekercses nyomógépet fog bemutatni – működés közben. A Landa cég információi szerint a bemutatott gépeken elérhető nyomatminőség megfelel az ofszetnél megszokottnak, nyomtatási teljesítmény 13.000 nyomat/óra. A kb. 3000 m2-es kiállítási területen bemutatásra kerül a felületnemesítési feladatokhoz alkalmazható „Nano-Metallography” technológia is. Landa szerint a 14 éve tartó kutató- és fejlesztő munka elérte célját, a kiállításon már rendeléseket is felvesznek az új nanoprint technológiával dolgozó nyomógépekre, melyeket 2017-es év elején fognak leszállítani.

 

2016. 03. 21.
Az internetes nyomdák helyzete
Egy felmérés adatai alapján a német nyelvterületen kb. 1600 olyan kisebb-nagyobb internetes nyomda működik, melyek munkájuk során aktívan alkalmazzák az internetes kereskedelmi megoldásokat, lehetőségeket. Az elemzések megállapították, hogy mindössze 160 olyan nyomda van, akiknél ez az új módszer nyereség termelését is eredményezi. A meglepő megállapítás feltehető oka, hogy valószínűleg nem megfelelően kidolgozott, vagy „testre szabott” internetes rendszert alkalmaznak. Szakértők véleménye szerint egy adott nyomdában alkalmazott online-shop rendszert csak speciálisan képzett informatikai szakemberek képesek sikeresen optimalizálni.

További információk: www.bvdm-online.de 

2016. 03. 16.
Az IGEPA Kft. termékbemutatója

 Rövid film az IGEPA HHUNGARY Kft. által szervezett ROLAND SOLJET EJ-640 nevű gép termékbemutatójáról.


A film ITT tekinthető meg!


2016. 03. 16.
Stora Enso: új kartontípus bemutatása
A Stora Enso legújabb CKB Carrier elnevezésű karton típusa 380 g/m2 tömegben áll rendelkezésre. Az enyhén érdes felület kiváló nyomtathatósági tulajdonságokkal rendelkezik. Az új karton fizikai szilárdságra vonatkozó paraméterei /szakító és hajlítószilárdság/ nagyon jók, így elsősorban nehezebb tárgyak csomagolására, valamint gyűjtőcsomagolások elkészítéshez ajánlják. A karton enyhén barna hátoldala a környezetvédelmi tulajdonságokra is utal.

 

2016. 03. 16.
A Mimaki új LED UV inkjet nyomtatója
A Fespa Digital kiállításon mutatta be a Mimaki legújabb, UJV55-320 elnevezésű 320 cm szélességben dolgozó inkjet digitális nyomtatóját. A piezo elektromos nyomtatófejekkel dolgozó nyomtatóval 1200 dpi-s felbontást lehet elérni. A nyomtatás gyorsan megszilárduló különleges UV festékekkel történik, a száradást LED lámpasorok gyorsítják és teszik stabillá. A nyomatminőség ellenőrzését, valamint az esetlegesen jelentkező  színingadozásokat az új Mimaki Rasterlink 6 program ellenőrzi és végzi el a szükséges vezérlési módosításokat is. Az új Mimaki nyomtató 4 vagy 6 színes változatban áll rendelkezésre, a 2016-os év második félévétől.

2016. 03. 03.
Xerox újdonságok a Drupa-n
A május végén megnyíló Drupa nemzetközi nyomdaipari kiállításon a Xerox bemutatja legújabb fejlesztésű, inkjet technológiával dolgozó digitális nyomógépeit. A  Xerox Brenva HD Inkjet Press íves nyomógép formátuma B3, nyomtatási sebessége 197 A4 oldal/perc. A nyomathordozó vezetésénél található szerkezeti elemek az iGen nyomógépeknél jól bevált megoldások. Beépített inline spektrofotométer biztosítja a magas szintű, stabil nyomatminőséget.

 

A Xerox Trivor 2400 típust a tekercses inkjet nyomtatáshoz fejlesztették. Nyomtatási sebesség 168 m/perc. Az újdonságnak számító Clear-Pixel technológia ellenőrzi az egyes festék fúvókák működését, az esetleges problémák automatikusan kerülnek korrigálásra. Ezt a korszerű tekercses inkjet nyomógépet folyóiratok, katalógusok, könyvek nyomtatásra ajánlják.

 

2016. 03. 01.
A Metsa Board új karton típust mutat be a Drupán
A május végén megnyíló Drupa kiállításon mutatja be a finn Metsa Board friss rostokat is tartalmazó alapanyagból készített, alacsony tömegű kartonját, melyet elsősorban mint élelmiszer csomagolóanyagként ajánlanak a felhasználók figyelmébe. Az új kartonra kiváló minőségben lehet a kényes márkaszíneket nyomtatni, valamint nagyon jók a szilárdságot jellemző paraméterek is. Az új karton típus az élelmiszerekkel közvetlenül érintkező termékek, mint karton tányérok, poharak, egyéb Foodservice eszközök gyártására is alkalmas. A felhasználók rendelkezésére áll az új kartoncsalád egy vagy két oldalas mázolású minőségben is.

 

2016. 02. 19.
Folyóiratok, magazinok – gombnyomásra!
A svéd Startup Meganews vállalkozás egy olyan Print-on-Demand elven működő eladó pultot hozott létre, ahol a kiválasztott magazint a vásárló egy gombnyomással állíthatja elő. A működési elv egyszerű: hitelkártyát a megfelelő helyre betenni, a elkésztendő folyóirat címét és nyelvezetét kiválasztani, majd kb. 2 perc múlva a vásárló kezébe veheti a kívánt terméket. A folyóirat kiadó automata állandó kapcsolatban van a Meganews cég szerverével, ahol az összes információt tárolják. A nyomtatás a Ricoh C751 típusú digitális nyomógéppel történik. A kísérleti folyóirat kioszk tapasztalatai alapján több szállodai, bevásárlóközponti és repülőtéri telepítésre is sor fog kerülni – a gyártó cég információi alapján.

2016. 02. 15.
Az IST Metz széleskörű bemutatója
A német IST Metz cégcsoport az ofszet és a digitális nyomtatás számára fejleszt és gyárt korszerű UV és LED UV szárító berendezéseket és vezérléseket. A május végén nyíló DRUPA nyomdaipari világkiállításon mutatják be a „HYcure” elnevezésű újdonságukat, amely az UV és a LED UV szárítási technológiákat egy szárítóberendezésben alkalmazza. A szárítótestekhez kapcsolódó hűtő és vezérlő rendszerek is átalakításra, korszerűsítésre kerültek. A látogatók korszerű szárító rendszereket kb. 40 m2-es felületen tanulmányozhatják.

 


2016. 02. 09.
Növekszik a megrendelések mennyisége
A német VDMA szervezet információi szerint a 2016-os évben már jelentősen javult a német  nyomdagép gyártás és a német papírgépgyártás helyzete. A nyomdagép gyártás az előző évhez képest 8 %-kal több megrendeléssel rendelkezik, az export piacokon 21 %-os növekedés jelentkezik. Továbbra is Kína a leglényegesebb kereskedelmi partner.  A papírfeldolgozó gépek rendelésállománya a német piacokon 13 %-kal, az export piacokon 9 %-kal növekedett. Szakemberek a DRUPA 2016 nemzetközi nyomdaipari kiállítás hatásának további kedvező eredményeire is számítanak.

 

2016. 01. 27.
A valóság kiterjesztése: az „Augmented Reality” jelentősége
A különböző nyomtatott információk továbbításánál egyre gyakrabban lehet a jellegzetes QR – kód ábrával találkozni, melynek segítségével – egy „okos” telefon alkalmazásával, - további vizuális információk /általában kisfilmek/ érhetők el.

Az USA-ban tevékenykedő Scanlife cég az elmúlt év első felében több mint 22 millió QR – kód kattintást vizsgált meg és elemzett. Megállapítást nyert, hogy a QR kódot általában a nyomatoktól a digitális világig tartó „hídként” alkalmazzák a felhasználók. Széleskörűvé vált ez az alkalmazás, ha ételekről, divat kérdésekről vagy egy esti program összeállításáról volt éppen szó.

A nyomat és a digitális világ közötti híd az egyre szélesebb körben alkalmazott „Augmented Reality” segítségével is megvalósítható, egy adott képben elrejtett speciális információk segítségével. A híd építése során ezt a képet, a megfelelő programmal ellátott okos telefonnal kell beszkennelni.  Az „Augmented Reality” vagyis a kiterjesztett valóság segítségével a nyomtatott és a digitális világ között híd hozható létre, és ez alapját képezheti számos, manapság már széleskörűen alkalmazott Cross Media Mix hatás alkalmazásának. Az okos telefonra előzetesen letöltött NFR program érzékeli a képben elhelyezett információkat, amely „elvezet” a korábban az internetre feltöltött digitális képi információkhoz.

 

2016. 01. 22.
Újszerű raklapok – hullámkartonból


A német Thimm Group legújabb terméke, a nagy teherbírású, de könnyű raklap, amelyet hullámkartonból készítenek. A Cone Pal elnevezésű raklapok jól mozgathatók és megfelelnek a legújabb, szigorú egészségvédelmi előírásoknak is. A Cone Pal alkalmazásánál fontos szempont lehet, hogy a gyártás során 80 %-ban használt papírt alkalmaznak.  Az elhasználódás után ismét bekerülhet az új raklap a recycling körfolyamatba. Az új raklapok egyutas változatban és többször felhasználható variációban is rendelkezésre állnak.


2016. 01. 18.
Magas automatizáltság CTP levilágítóknál is
A Heidelberg Druckmaschinen AG legújabb fejlesztése, hogy a különböző formátumú Suprasetter CTP levilágítókhoz automatizálási lehetőséget ajánl a nagy volumenű nyomólemezt felhasználó nyomdák számára. Az opcionálisan rendelkezésre álló Auto Palett Loader /APL/ segítségével a nyomólemez készítés munkaműveletei automatizálhatók, ezzel élőmunka ráfordítás takarítható meg. Az új APL rendszer a jelentkező nyomdai igényeknek megfelelően moduláris elemekből építhető fel. A flexibilis megoldással max. 1200 nyomólemez készíthető el teljesen automatizált munkafolyamattal.

 

2016. 01. 17.
Megváltozott látványú csomagolás
 

Az amerikai McDonalds konszern hamarosan az európai üzleteiben is a megváltoztatott design-nel rendelkező csomagolásokat fogja alkalmazni. Megváltoznak a zacskók, az italos poharak és a szendvics-dobozok vizuális megjelenési formái. Az új csomagolási megjelenés célja, hogy intenzíven támogassa az új étkezési szokások kialakítását célzó jövőbeni reklám kampányokat. Az új tervek kialakításban hét nemzetközi reklám ügynökség vett részt.

 

2016. 01. 12.
A NYOMDAVILÁG 6. száma online lapozható formában

 A NYOMDAVILÁG 6. száma online lapozható formában is megjelent.


Nézze meg az alábbi linken:


 


http://www.nyvonline.hu/a_lap/nyomdavilag_2015_6/index.html2016. 01. 11.
A NYOMDAVILÁG 5. száma online lapozható formában

 


A NYOMDAVILÁG 5. száma online lapozható formában is megjelent.


Nézze meg az alábbi linken:


 http://www.nyvonline.hu/a_lap/nyomdavilag_2015_5/index.html2016. 01. 06.
Az új Henkel ragasztók megfelelnek az élelmiszerbiztonsági előírásoknak
Az egyre szigorodó élelmiszerbiztonsági előírások betartása és ennek ellenőrzése a csomagolóanyagokat gyártó iparágak egyik legfontosabb témája lett. A Henkel kutatói és fejlesztői már sok éve dolgoznak az új típusú ragasztók gyártásán, igyekeznek a ragasztókból elhagyni az eddig használt lágyítókat és ásványi olaj származékokat. Az új anyagoknál maximálisan igyekeznek megfelelni az új EU Nr. 10/2011 előírásoknak, melyek a különböző műanyagok vizsgálataira és teszteléseire vonatkoznak. Ennek lényeges változása,- a korábbi előírásokhoz képest,- hogy a korábbi 40 fokos vizsgálati körülményeket 60 fokra emelték.

 

2015. 12. 21.
Európai bemutató: a Komori Impremia IS29 íves inkjet nyomógép
A japán Komori nyomdagépgyár európai Graphics Center-ében mutatják be a szakmai közvéleménynek a legújabb, bővített B2 méretű inkjet nyomógépet, amely 1200 dpi-s felbontással nyomtat, teljesítménye 3000 ív/óra. Feldolgozhatók a 0,06 – 0,6 mm vastagságok közötti nyomathordozók.  A nyomtatás alacsony szárítási energiára reagáló, LED-UV sugárzásra száradó inkjet festékekkel történik. Ez a korszerű nyomat szárítási megoldás teszi lehetővé, hogy a kinyomott ívek továbbfeldolgozása azonnal megkezdhető.

 

2015. 12. 14.
Karácsonyi Coca Cola meglepetés
A karácsonyi időszakra a Coca Cola ismét egy új típussal jelentkezett az angliai piacon. Olyan különleges címkét terveztek, mely egy ponton megbontva, elegáns díszítő elemmé változik a palackon. Ezt a megoldást az 1,75 literes termékeken alkalmazzák.

 

Ha felkeltette a hír érdeklődését, javasoljuk nézze meg az alábbi néhány perces kisfilmet az új címke alkalmazásáról!

www.youtube.com/watch?v=3kTQcwK92W8

 

2015. 12. 14.
Működő Lexus építése – hullámkartonból
Egy origámi modellekkel foglalkozó cég és az amerikai DS Smith hullámkartont gyártó közös munkájának eredménye az a Lexus luxus autó, amelynek a karosszériája kizárólag papírból készült. Az egyes elemek 3D működésű lézer kivágóval kerültek kialakításra.

 

 Az új „Origami Lexus autó” működik is, erről a csatolt kisfilm megnézésével meggyőződhet!

https://www.youtube.com/watch?v=pVlUIBKXVX4 –Lexus Origami Car

 

2015. 12. 07.
A HP és a KBA közös fejlesztése: nagyteljesítményű inkjet nyomógép


A csomagolóanyagok digitális nyomtatásánál a szakemberek a jövő évben 17 %-os piaci terület bővüléssel számolnak. A nemrég bemutatott közös HP – KBA fejlesztés ehhez fog hozzájárulni, a kis példányszámú, egyedi kivitelű csomagolóanyagok területén.  A HP PageWide Web Press T1100S  nyomógépet hullámpapírok inkjet technológiával történő nyomtatására fejlesztették. A nyomtatás max. 280 cm széles tekercses anyagra /80 -400 g/m2 / történik, nyomtatási teljesítmény183 m/perc.  Az inkjet nyomtatófejeket /MLPA/ a HP, a tekercses anyagok pályavezetését a KBA gyártotta. A korszerű inkjet nyomógépet, amely igazi újdonság,- a bemutató után már megvásárolta az amerikai DS Smith Packaging vállalkozás.


2015. 12. 07.
Újdonság az olvadó ragasztók felhordásánál
Az új „Perfectmelt” elnevezésű berendezést két német cég, az UES AG és a H+L Klebetechnik GmbH fejlesztette és gyártja. Az új eszköz feladata, a felvitt ragasztó réteg vastagságának és egyenletességének az ellenőrzése, valamint az esetleges eltérések azonnali jelzése a kezelő személy felé. A vizsgálati eredmények adatai  PC, tablet vagy okostelefon segítségével is megjeleníthetők. Az olvadó ragasztó hőmérsékletének, valamint a felvitt réteg vastagságának ellenőrzése folyamatosan történik. Ezáltal minimalizálható, vagy teljesen kizárható a ragasztókötésnél a hibás példányok készítése.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem