A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2016. 02. 15.
Az IST Metz széleskörű bemutatója
A német IST Metz cégcsoport az ofszet és a digitális nyomtatás számára fejleszt és gyárt korszerű UV és LED UV szárító berendezéseket és vezérléseket. A május végén nyíló DRUPA nyomdaipari világkiállításon mutatják be a „HYcure” elnevezésű újdonságukat, amely az UV és a LED UV szárítási technológiákat egy szárítóberendezésben alkalmazza. A szárítótestekhez kapcsolódó hűtő és vezérlő rendszerek is átalakításra, korszerűsítésre kerültek. A látogatók korszerű szárító rendszereket kb. 40 m2-es felületen tanulmányozhatják.

 


2016. 02. 09.
Növekszik a megrendelések mennyisége
A német VDMA szervezet információi szerint a 2016-os évben már jelentősen javult a német  nyomdagép gyártás és a német papírgépgyártás helyzete. A nyomdagép gyártás az előző évhez képest 8 %-kal több megrendeléssel rendelkezik, az export piacokon 21 %-os növekedés jelentkezik. Továbbra is Kína a leglényegesebb kereskedelmi partner.  A papírfeldolgozó gépek rendelésállománya a német piacokon 13 %-kal, az export piacokon 9 %-kal növekedett. Szakemberek a DRUPA 2016 nemzetközi nyomdaipari kiállítás hatásának további kedvező eredményeire is számítanak.

 

2016. 01. 27.
A valóság kiterjesztése: az „Augmented Reality” jelentősége
A különböző nyomtatott információk továbbításánál egyre gyakrabban lehet a jellegzetes QR – kód ábrával találkozni, melynek segítségével – egy „okos” telefon alkalmazásával, - további vizuális információk /általában kisfilmek/ érhetők el.

Az USA-ban tevékenykedő Scanlife cég az elmúlt év első felében több mint 22 millió QR – kód kattintást vizsgált meg és elemzett. Megállapítást nyert, hogy a QR kódot általában a nyomatoktól a digitális világig tartó „hídként” alkalmazzák a felhasználók. Széleskörűvé vált ez az alkalmazás, ha ételekről, divat kérdésekről vagy egy esti program összeállításáról volt éppen szó.

A nyomat és a digitális világ közötti híd az egyre szélesebb körben alkalmazott „Augmented Reality” segítségével is megvalósítható, egy adott képben elrejtett speciális információk segítségével. A híd építése során ezt a képet, a megfelelő programmal ellátott okos telefonnal kell beszkennelni.  Az „Augmented Reality” vagyis a kiterjesztett valóság segítségével a nyomtatott és a digitális világ között híd hozható létre, és ez alapját képezheti számos, manapság már széleskörűen alkalmazott Cross Media Mix hatás alkalmazásának. Az okos telefonra előzetesen letöltött NFR program érzékeli a képben elhelyezett információkat, amely „elvezet” a korábban az internetre feltöltött digitális képi információkhoz.

 

2016. 01. 22.
Újszerű raklapok – hullámkartonból


A német Thimm Group legújabb terméke, a nagy teherbírású, de könnyű raklap, amelyet hullámkartonból készítenek. A Cone Pal elnevezésű raklapok jól mozgathatók és megfelelnek a legújabb, szigorú egészségvédelmi előírásoknak is. A Cone Pal alkalmazásánál fontos szempont lehet, hogy a gyártás során 80 %-ban használt papírt alkalmaznak.  Az elhasználódás után ismét bekerülhet az új raklap a recycling körfolyamatba. Az új raklapok egyutas változatban és többször felhasználható variációban is rendelkezésre állnak.


2016. 01. 18.
Magas automatizáltság CTP levilágítóknál is
A Heidelberg Druckmaschinen AG legújabb fejlesztése, hogy a különböző formátumú Suprasetter CTP levilágítókhoz automatizálási lehetőséget ajánl a nagy volumenű nyomólemezt felhasználó nyomdák számára. Az opcionálisan rendelkezésre álló Auto Palett Loader /APL/ segítségével a nyomólemez készítés munkaműveletei automatizálhatók, ezzel élőmunka ráfordítás takarítható meg. Az új APL rendszer a jelentkező nyomdai igényeknek megfelelően moduláris elemekből építhető fel. A flexibilis megoldással max. 1200 nyomólemez készíthető el teljesen automatizált munkafolyamattal.

 

2016. 01. 17.
Megváltozott látványú csomagolás
 

Az amerikai McDonalds konszern hamarosan az európai üzleteiben is a megváltoztatott design-nel rendelkező csomagolásokat fogja alkalmazni. Megváltoznak a zacskók, az italos poharak és a szendvics-dobozok vizuális megjelenési formái. Az új csomagolási megjelenés célja, hogy intenzíven támogassa az új étkezési szokások kialakítását célzó jövőbeni reklám kampányokat. Az új tervek kialakításban hét nemzetközi reklám ügynökség vett részt.

 

2016. 01. 12.
A NYOMDAVILÁG 6. száma online lapozható formában

 A NYOMDAVILÁG 6. száma online lapozható formában is megjelent.


Nézze meg az alábbi linken:


 


http://www.nyvonline.hu/a_lap/nyomdavilag_2015_6/index.html2016. 01. 11.
A NYOMDAVILÁG 5. száma online lapozható formában

 


A NYOMDAVILÁG 5. száma online lapozható formában is megjelent.


Nézze meg az alábbi linken:


 http://www.nyvonline.hu/a_lap/nyomdavilag_2015_5/index.html2016. 01. 06.
Az új Henkel ragasztók megfelelnek az élelmiszerbiztonsági előírásoknak
Az egyre szigorodó élelmiszerbiztonsági előírások betartása és ennek ellenőrzése a csomagolóanyagokat gyártó iparágak egyik legfontosabb témája lett. A Henkel kutatói és fejlesztői már sok éve dolgoznak az új típusú ragasztók gyártásán, igyekeznek a ragasztókból elhagyni az eddig használt lágyítókat és ásványi olaj származékokat. Az új anyagoknál maximálisan igyekeznek megfelelni az új EU Nr. 10/2011 előírásoknak, melyek a különböző műanyagok vizsgálataira és teszteléseire vonatkoznak. Ennek lényeges változása,- a korábbi előírásokhoz képest,- hogy a korábbi 40 fokos vizsgálati körülményeket 60 fokra emelték.

 

2015. 12. 21.
Európai bemutató: a Komori Impremia IS29 íves inkjet nyomógép
A japán Komori nyomdagépgyár európai Graphics Center-ében mutatják be a szakmai közvéleménynek a legújabb, bővített B2 méretű inkjet nyomógépet, amely 1200 dpi-s felbontással nyomtat, teljesítménye 3000 ív/óra. Feldolgozhatók a 0,06 – 0,6 mm vastagságok közötti nyomathordozók.  A nyomtatás alacsony szárítási energiára reagáló, LED-UV sugárzásra száradó inkjet festékekkel történik. Ez a korszerű nyomat szárítási megoldás teszi lehetővé, hogy a kinyomott ívek továbbfeldolgozása azonnal megkezdhető.

 

2015. 12. 14.
Karácsonyi Coca Cola meglepetés
A karácsonyi időszakra a Coca Cola ismét egy új típussal jelentkezett az angliai piacon. Olyan különleges címkét terveztek, mely egy ponton megbontva, elegáns díszítő elemmé változik a palackon. Ezt a megoldást az 1,75 literes termékeken alkalmazzák.

 

Ha felkeltette a hír érdeklődését, javasoljuk nézze meg az alábbi néhány perces kisfilmet az új címke alkalmazásáról!

www.youtube.com/watch?v=3kTQcwK92W8

 

2015. 12. 14.
Működő Lexus építése – hullámkartonból
Egy origámi modellekkel foglalkozó cég és az amerikai DS Smith hullámkartont gyártó közös munkájának eredménye az a Lexus luxus autó, amelynek a karosszériája kizárólag papírból készült. Az egyes elemek 3D működésű lézer kivágóval kerültek kialakításra.

 

 Az új „Origami Lexus autó” működik is, erről a csatolt kisfilm megnézésével meggyőződhet!

https://www.youtube.com/watch?v=pVlUIBKXVX4 –Lexus Origami Car

 

2015. 12. 07.
A HP és a KBA közös fejlesztése: nagyteljesítményű inkjet nyomógép


A csomagolóanyagok digitális nyomtatásánál a szakemberek a jövő évben 17 %-os piaci terület bővüléssel számolnak. A nemrég bemutatott közös HP – KBA fejlesztés ehhez fog hozzájárulni, a kis példányszámú, egyedi kivitelű csomagolóanyagok területén.  A HP PageWide Web Press T1100S  nyomógépet hullámpapírok inkjet technológiával történő nyomtatására fejlesztették. A nyomtatás max. 280 cm széles tekercses anyagra /80 -400 g/m2 / történik, nyomtatási teljesítmény183 m/perc.  Az inkjet nyomtatófejeket /MLPA/ a HP, a tekercses anyagok pályavezetését a KBA gyártotta. A korszerű inkjet nyomógépet, amely igazi újdonság,- a bemutató után már megvásárolta az amerikai DS Smith Packaging vállalkozás.


2015. 12. 07.
Újdonság az olvadó ragasztók felhordásánál
Az új „Perfectmelt” elnevezésű berendezést két német cég, az UES AG és a H+L Klebetechnik GmbH fejlesztette és gyártja. Az új eszköz feladata, a felvitt ragasztó réteg vastagságának és egyenletességének az ellenőrzése, valamint az esetleges eltérések azonnali jelzése a kezelő személy felé. A vizsgálati eredmények adatai  PC, tablet vagy okostelefon segítségével is megjeleníthetők. Az olvadó ragasztó hőmérsékletének, valamint a felvitt réteg vastagságának ellenőrzése folyamatosan történik. Ezáltal minimalizálható, vagy teljesen kizárható a ragasztókötésnél a hibás példányok készítése.

 

2015. 11. 30.
Új textil nyomógép
Az Olaszországban megrendezett ITMA kiállításon mutatta be a Konica Minolta legújabb inkjet nyomógépét, melyet a különböző textil anyagokra történő nyomtatáshoz alakítottak ki. A Nassenger SP-1 elnevezésű különleges nyomógép maximálisan nyolc színnel és inkjet Single Pass technológiával dolgozik. A nyomtatás 720 x 360 dpi – vel történik, a nyomtatási teljesítmény felső határa 640 m2 /óra. /Ultra-High-Speed-Modus/ A nyomtatás direkt erre a célra fejlesztett reaktív festékekkel történik.

 

2015. 11. 30.
Különleges fóliák – különleges célokra
Az Univaco Foils Holland fóliagyártó cég és a Schlenk Metallics Pigment GmbH közös fejlesztésének eredményei azok az új sleev - alakú csomagolóanyagok, melyek különlegesen csillámló felületükkel tűnnek ki. A hatást egy hologram-szivárvány effekt tovább növeli. Az új csillámló pigment részecskék – a gyártók véleménye szerint fel fogják hívni magukra a vásárlók figyelmét. Az új Shrink-Sleevs csomagolóanyagok nyomtatása digitális technológiával történhet.

 

2015. 11. 23.
Kiváló minőségű inkjet nyomtatás – textilanyagokra
A Milánóban megrendezésre kerülő ITMA kiállításon mutatja be a német Durst Phototechnik AG a nagyformátumú, Alpha elnevezésű LFP gépcsaládját. Az új generációs nyomtatók Super-Multi-Pass System technológiával dolgoznak,190 vagy 330 cm szélességben. A nyomtatás 600 dpi felbontással, 64 különleges nyomtatófejjel történik. Így 460 m/óra nyomtatási sebesség érhető el, és ezt a hagyományos szita nyomtatással szemben megfelelő versenyelőnynek tartják a fejlesztő szakemberek. Egy beépített fúvókasor végzi el a textilanyag nyomtatás előtti kezelését, ha erre néhány speciális textíliánál szükség lenne. A nyomtatáshoz a Durst által fejlesztett Alpha Ink P elnevezésű, a GOTS által minősített, pigment alapú festékek kerülnek alkalmazásra. Pamut vagy poliészter textilanyagokra történő nyomtatásnál sem elő- sem utókezelés nem szükséges.

 

2015. 11. 23.
Nyomtatott elektronika – a gyártás fejlesztése
A német Innovation-Lab intézményben tervszerű körülmények között folynak a kísérletek, hogy különleges nyomtatási technológiákkal, különböző célokra alkalmazható elektronikai elemeket gyártsanak. Ezeket az új elemeket a bioelektronika, a gyógyászati diagnosztika, szenzoros technológiák területein lehet sikeresen alkalmazni. Az intézetben folyó kísérletek fő célja, hogy olyan technológiákat alakítsanak ki, melyekkel már tömeges méretekben is lehet organikus elektronikai elemeket gyártani. Másik fontos kutatási irány új, optimális tulajdonságú anyagok keresése, fejlesztése. A kutatómunkát több neves német egyetem is támogatja.

 

2015. 11. 16.
Ricoh Pro VC 60.000 tekercses inkjet nyomógép üzembeállítása
Az amerikai Elsevir-cég üzembe állította a Ricoh legújabb fejlesztésű inkjet nyomógépét a Ricoh Pro VC 60 000 elnevezésűt. A Ricoh által gyártott nyomtatófejek 1200 x 1200 dpi felbontással, variábilis méretű festék cseppecskékkel dolgoznak. A nyomtatáshoz vizes bázisú festékek kerülnek alkalmazásra. Az elérhető nyomtatási sebesség 120 m/perc, a terhelhető nyomtatási volumen 40 millió A4 méretű oldal elkészítése havonta. A kiváló minőséggel végzett nyomtatáshoz felületkezelt műnyomó papírok, natúr felületű ofszet papírok, inkjet nyomtatáshoz optimalizált papírok és recycling anyagok egyaránt alkalmazhatók. Feldolgozhatók a max. 250 g/m2  tömegű nyomathordozók. Az amerikai Colorado államban lévő nyomdában színes könyveket, folyóiratokat, magazinokat fognak nyomtatni kis és közepes példányszámokban – fogalmazták meg a nyomda vezetői.

 

2015. 11. 16.
KBA Flexotecnica Evo XG flexonyomógép
Egy holland fólia nyomtatással foglalkozó üzemben állították üzembe a KBA Flexotecnika Evo XG flexonyomógépet. Az új nyomógépet a kiváló nyomatminőség, a kiemelkedően magas, 600 m/perc nyomtatási sebesség, valamint a nagyon rövid beigazítási és átállítási idők jellemzik. A nyomtatás Anilox-Sleeves jellegű nyomóformákról történik. A holland flexonyomda új eszközén elsősorban élelmiszer csomagolóanyagokat tervez gyártani.

 

2015. 11. 09.
A „Fanta Klassik”
A népszerű üdítőital a Fanta, ebben az évben ünnepli piacra hozásának 60.-dik évfordulóját. A bevezetésnél nagy sikert aratott egy neves tervezőművész által kialakított, egykoron jelentős újdonságnak számító csomagolástechnikai megoldás. Most ezt elevenítették fel Németországban. Ez a „Fanta Klassik” csomagolás elnyerte az év csomagolása díjat is. A Fantát jelenleg 70 féle ízben gyártják és forgalmazzák a világ több mint 200 országában.

 

2015. 11. 09.
A Tesco új csomagolóanyagot vezet be
A nemzetközi piacokon tevékenykedő Tesco, 100 %-ban újrahasznosítható műanyagból készített csomagolóanyagot vezet be, egyenlőre angliai áruházaiban. A Tesco kiemelt fontosságúnak tarja, hogy csak a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő csomagolóanyagokat használják fel vásárlóik.  Az új zacskók LDPE nevű anyagból készülnek, és megfelelnek a „Bag of Life” célkitűzés követelményeinek. Az új anyagot a Tesco különböző gyűjtő-csomagolási megoldásoknál is tervezi alkalmazni.

 

2015. 11. 02.
Goss újdonság: tekercsváltó digitális nyomógépekhez

A nyomdagépgyártás területein tevékenykedő Goss cégcsoport újdonsága a moduláris felépítésű Contiweb tekercsváltó-család, melyet a tekercses digitális nyomtatás igényeinek megfelelően terveztek meg. A korszerű egység részei az automata tekercsváltó, a letekercselő és a papírpálya feszültséget automatikusan szabályozó egység. A tekercsváltásoknál az új berendezéssel sikerült 99,7 %-os ragasztási biztonságot elérni, ami a zavartalan üzemelés fontos tényezője. Az új berendezés 770 és 1100 mm-es szélességekben áll rendelkezésre. A tekercsváltási folyamat összes főbb művelete érintőképernyőről vezérelhető. A működés zajtalan és energiatakarékos elektromotorokkal történik.


 

2015. 11. 02.
A Stanctechnik „New Age” koncepciója
A Stanctechnik új, már bevezetett „New Age” koncepciója összekapcsolja a digitális könyvgyártást a hagyományos könyvkötészeti technológiákkal. Az új módszer jól alkalmazható kis és közepes példányszámú, fekete vagy színes, puha-vagy keményfedelű könyvek gyártásánál.

 

Javasoljuk nézze meg az erről szóló kisfilmet is !

 

2015. 10. 19.
A világ egyik leggyorsabb nyomtatófeje
A Kyocera Corporation beszámolója szerint, olyan nyomtatófejet fejlesztettek, mellyel lehetséges a nyomtatás 50 m/perc sebességgel. Az egyes festék-cseppecskék térfogata15 – 84 picoliter között változhat. A nyomtatás olyan különböző anyagokkal, mint olaj vagy vizes bázisú festékek, pigmentált festékek egyaránt lehetséges. Az új Kyocera nyomtatófejek szélessége109 mm, melyek tetszés szerinti szélességben építhetők egymás mellé. A z új nyomtatófejet egy korszerű festék-cirkulációs, temperáló és szűrőrendszer is kiegészíti és teszi működését biztonságossá.

 

2015. 10. 19.
A PET palackok visszagyűjtése Németországban
Egy friss információ szerint Németországban a felhasznált PET palackok 93,6 % -át visszagyűjtik, újabb felhasználás céljára. Ehhez egy jól működő rendszert fejlesztettek ki, amely a gyűjtőhelyek kialakításától, az iskolai oktatásig terjed. A visszagyűjtött palackokból gyakran újabb PET palackokat gyártanak. Ezzel a visszagyűjtési aránnyal Németország az első helyet foglalja el Európában – egy szaklap információi szerint.

 

2015. 10. 19.
Rekordok a Labelexpo 2015 kiállításon

A Brüsszelben megtartott Labelexpo kiállításon a látogatók száma közel 36.000 fő volt, ez a két évvel ezelőtti rendezvényhez képest 12,4 % növekedést mutat. A szakemberek 146 országból érkeztek. A kiállítási terület 11,65 %-kal növekedett, ebben az évben ez közel 35.000 m2 volt. A kiállítók száma 600-ról mostanra 650-re változott. Ezek a számok a csomagolóanyag gyártás és ezen belül a címke-nyomtatás dinamikus fejlődését bizonyítják.


 

2015. 10. 12.
Karton gyártás fű-alapanyag felhasználásával
A német S+G Papier GmbH olyan kartont gyártott, melyhez 51 %-ban füvet és 49 %-ban használt papírt alkalmazott. Ezt az érdekes szakmai újdonságnak számító gyártási eljárást cipők csomagolására szolgáló karton dobozokhoz fejlesztették ki. Egy neves csomagolóanyagokat gyártó nyomda problémamentesen megnyomta és kistancolta az új, környezetbarát anyagot. A Graspap-nak elnevezett új karton a jövő egyik fontos csomagoló anyaga lehet.

 

2015. 10. 12.
Ragasztóanyagok egyenletesebb felvitele
A Fachpack 2015 kiállításon mutatta be a Bauner HHS cég legújabb, fúvókákkal dolgozó ragasztók felvitelére szolgáló eszközét. A Tesla Red  az olvadó ragasztókat kis mennyiségben is képes nagy pontossággal a megfelelő helyre eljuttatni, a kistancolt dobozok esetében. Ezáltal a ragasztási pontok lényegesen kisebbek lehetnek. Az új ragasztót felvivő fej, néhány mozdulattal a megfelelő helyre állítható. A ragasztófelvitel üteme és mennyisége elektronikusan szabályozható és állítható be.

 

2015. 10. 05.
Megoldás digitális nyomatok továbbfeldolgozására
A Manroland Web System nagy energiákkal fejleszti azokat a különleges gépsorait, amelyek alkalmasak a digitálisan kinyomott könyvek kötészeti műveleteinek az elvégzésére. A Foldline rendszerrel a digitálisan kinyomott könyvek oldalmérete, ívterjedelme dinamikusan változtatható. Ezzel a teljesen automatizált, multivariációs gépsorral a könyveken túl, akár 96 oldalas magazinok is gyárthatók. A digitális továbbfeldolgozó berendezés online csatlakoztatható a különböző tekercses, inkjet technológiával dolgozó digitális nyomógépekhez.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem