A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2016. 06. 13.
Befejeződött a drupa- gyors áttekintés számokban
Június 10.-én este bezárta kapuit a nyomdaipari világkiállítás. A látogatók a világ 118 országából érkezetek, számuk meghaladta a 260.000 főt. Ez 54.000 fővel kevesebb mint a 2012. évi látogatók száma volt. 197.00 látogató érkezett Németországon kívülről, főleg az olasz, a francia, az angol és a holland szakemberek között volt népszerű a drupa látogatás. Több mint 6000 érdeklődő érkezett Kínából. A kiállítást megtekintette 1900 újságíró is.

A kiállításon 1837 vállalkozás / 54 országból/ állította ki fejlesztéseit, gépeit, berendezéseit, a rendezvény 19 hatalmas csarnokában. A következő drupa rendezésének időpontja: 2020. 06. 23 – 07. 03.

Kérjük az időpontot már most előjegyezni!

 

2016. 06. 07.
Világpremier: A Heidelberg Primefire 106 bemutatása
A Heidelberg nyomdagépgyár és a Fujifilm együttműködésének terméke az a különleges  B1 formátumú nyomógép, melyen a nyomtatás hétszínes inkjet nyomtatófejekkel történik. Az 1200 x 1200 dpi felbontású nyomtatás kiváló nyomatminőséget biztosít. Nyomtatási teljesítmény 2500 ív/óra. Az összes folyamatot a jól ismert Heidelberg Prinect Digital Frontend programcsomag kibővített változata vezérli. A jövőbe mutató különleges nyomógép nagy sikert aratott a kiállítás látogatóinál.

 

2016. 06. 07.
Landa: különleges minőségű nyomatok készítése

Élénk figyelem és érdeklődés kísérte az izraeli Landa cég bemutatóit, ahol a szakemberek a a Landa W10P nyomógépet működés közben tanulmányozhatták.  A 100 cm széles nyomathordozó pályára a nyomtatás 200 m/perc sebséggel történik. A nyomtatási technológia „nanoprint”, melynek részleteiről egyelőre részletesebb információk nem állnak rendelkezésre. Az első nyomógépek jövő évi szállításráa vonatkozó szerződések már megkötésre kerültek – számoltak be a Landa-cég vezetői.


 

2016. 06. 01.
Canon Voyager

A látogatóknak a drupa 2016-on van először alkalmuk megtekinteni  a Canon Voyager prototípusát is. Ez a digitális nyomógép a gyártó következő generációs tintasugaras fotónyomtató berendezése. A még fejlesztés alatt lévő  nyomdagép új etalon lehet a fotóminőségű tintasugaras nyomtatás terén, mivel teljesen új tintasugaras nyomtatási technológiát használ, amely hét színnel dolgozik. A Voyagert óránként tekinthetik meg működés közben az érdeklődők, akik a kinyomtatott minta nyomatokon is megszemlélhetik a készülő modell kiemelkedő képminőségét. A Canon arra számít, hogy a Voyagert prémium kivitelű kiadványok – fotókönyvek, ingatlankatalógusok, utazási prospektusok, luxustermékek termékkatalógusai – előállítására fogják használni.


2016. 05. 25.
Egy igazi szenzáció: a KBA és a Xerox együttműködése!
A KBA és a Xerox fejlesztéssel foglalkozó illetékes szakemberei elhatározták, hogy szem előtt tartva az intenzív csomagolóanyag piac elvárásait egy közösen kialakított digitális nyomógéppel lepik meg a hamarosan megnyíló drupa kiállítás résztvevőit és látogatóit. A „KBA VariJet 106-Powered by Xerox” elnevezésű B1 formátumú, inkjet technológiával dolgozó íves nyomógép igazi újdonság. A nyomtatásnál a Xerox Impika inkjet nyomtatófej kerül alkalmazásra. Az új nyomógéppel az íves ofszet és a digitális nyomtatás előnyei egyesülnek és kiteljesülnek. Az új nyomógép teljesítménye 4500 ív/óra. További műszaki-technológiai részletek, információk a drupa alatt. 

 

2016. 05. 23.
75 éves a PET palack!
A PET palackok napjainkban az egyik legfontosabb csomagoló eszközök. A két brit feltaláló 1941-ben szabadalmaztatta azt az eljárást, mellyel nyersolaj és földgáz felhasználásával készítettek műanyagot. Az első PET palackok azonban csak a 70-es években jelentek meg az amerikai italpiacokon. A napjainkban alkalmazott ún. egy utas PET palackokat igen sok helyen alkalmazzák. A PET palackok újrahasznosítása napjainkban már jól megoldott, a feldolgozott PET palackok a textil ipar fontos alapanyagát képezik. A PET palackok gyártásánál fontos egészségügyi előírás, hogy nem szabad lágyító anyagot alkalmazni. A PET palackot gyártók állandóan optimalizálják a gyártási folyamatokat. A napjainkban alkalmazott palackok súlya a korábbiak felére csökkent úgy, hogy a stabilitás megmaradt. A PET palackok felhasználása emelkedő tendenciát mutat.

 

2016. 05. 13.
A System Brunner cég fejlesztései
A svájci System Brunner már évtizedek óta ismert különböző célú ellenőrző csíkjairól és a nyomatminőséget ellenőrző és értékelő rendszereiről. Legújabb fejlesztésükkel magas szintű színkezelő tevékenységet lehet végezni az akszidens és a csomagolás nyomtatás területein. Az INSTRUMENT FLIGHT elnevezésű rendszereiket sikeresen alkalmazzák a korszerű KBA Rapida gépcsalád egyes nyomógépein, valamint a manroland íves ofszetgépeken. Az új Color Management mindenben megfelel a legújabb ISO/PSO minősítő rendszerek  feltételeinek. A drupa-ra látogató, és a legújabb megoldásokat tanulmányozó szakembereknél várhatóan a Brunner rendszerek egyszerű és gyors kezelhetősége arat majd sikert.

 

2016. 05. 13.
A Fujifilm új LFP nyomtatót mutat be
A Fujifilm Corporation a drupa alkalmából mutatja be legújabb Acuity LED 3200R nagyformátumú nyomtatóját, amely eddig nem ismert szín és árnyalathűséget és gazdagságot produkál.  A 320 mm maximális szélességben dolgozó nyomtató LED- UV inkjet festékekkel dolgozik, nyomtatási teljesítménye eléri a 110 m2 / órá-t. A zavartalan üzemelést az újonnan fejlesztett Fujifilm Speciality Ink rendszer biztosítja. A nyomtatás nyolc fejjel történik /CMYK, világos C, világos M, fehér és átlátszó lakk/ és ez a visszaadható színteret jelentősen kiszélesíti.  A korszerű LED-es szárítási technológia számos nyomathordozó alkalmazhatóságát teszi lehetővé. Az áttetsző lakk-festékréteggel a létrehozható termékek, variációk száma még tovább növelhető.

 

2016. 05. 13.
WEB TO PRINT

Az Unitedprint.com SE elnevezésű csoport az európai kontinens legnagyobb web-to-print megoldásokkal dolgozó vállalkozása lett az elmúlt évben. Most legfontosabb feladatuk, hogy vevőik felé irányuló ajánlataikat úgy az elérhető termékek választéka, mint a nyújtott szolgáltatások sokfélesége területén folyamatosan és dinamikusan tovább bővítsék. Ezért hétről-hétre újabb és újabb innovatív megoldásokkal és ajánlatokkal állnak elő. További fontos törekvésük, hogy ők nyújtsák a legalacsonyabb árakat, a legjobb minőségű termékeket és a legrövidebb szállítási határidőket. E törekvések elérik céljukat, mivel árbevételük és nyereségességük is két számjegyes növekedést mutat.2016. 05. 05.
Letapogató sor – a Q.I. Press Controls –tól
Az angol cég teljes körű letapogatást végző szenzor sort fejlesztett és mutatott be, amely a tekercses digitális nyomógépeken is alkalmazható a nyomatminőség ellenőrzésére. Az IBS elnevezésű eszközzel a letapogatás során a színmérést, a színilleszkedést, a vágási és oldal regiszter ellenőrzést, és a 100 %-os nyomatkép vizsgálatot egy munkamenetben lehet elvégezni. Ezáltal a legkisebb hibajelenségek is azonnal észlelhetők és regisztrálhatók is. A hibajelenségek egy nagyfelbontású kontrol-monitoron vizuálisan is megjelennek. Ezután lehetőség nyílik a hiba elhárítására a nyomtatást felügyelő szakembernek. 

További információk: www.qipc.com

 

2016. 05. 05.
Scodix: újabb felületnemesítési technológiák
A legújabb Scodix berendezésekkel, az utóbbi években az egyre jelentősebb felületnemesítési lehetőségek kibővültek, változott az elérhető minőség és javult a rentabilitás is. A Scodix a 2012. évi bemutatkozás után eddig már több, mint 200 egységet értékesített a nemzetközi piacokon. A drupa-n bemutatott Scodíx Ultra Pro-val számos különleges optikai hatás érhető el. Ofszet- vagy digitális technológiával kinyomtatott ívek egyaránt laminálhatók a különleges fóliákkal. A B2-es formátum, valamint a feldolgozható nyomathordozó vastagságok a felhasználók számára rugalmas alkalmazhatóságot biztosítanak. A szintén bemutatott Scodix SENSE technológiával különleges tapintású felületek számos variációja hozható létre.

 

2016. 05. 02.
Sappi: innovatív, környezetbarát és flexibilis csomagolási megoldás
A Sappi olyan új, innovatív, papíralapú csomagolóanyag gyártását és forgalmazását kezdte meg, amely különlegesen jó aromazáró tulajdonságokkal rendelkezik. Az Algro Guard OHG elnevezésű flexibilis csomagolóanyagot már sikeresen alkalmazza egy neves belga csokoládét gyártó vállalkozás, a Delafaille. Az új csomagolóanyag megakadályozza, hogy akár levegő, akár pára, vagy migrált festékrészecske bejuthasson a becsomagolt csokoládéhoz. Az alkalmazott különleges kialakítású záróréteg következtében a kinyomott csomagolóanyag laminálása, vagy más úton történő felületnemesítése elhagyható. Az új csomagolóanyag feleslegessé teszi a korábban gyakran alkalmazott fólia vagy műanyag belső csomagolásokat is, mivel a csokoládé, vagy más élelmiszer közvetlenül érintkezhet az új anyaggal.

 

2016. 05. 02.
A Massivit 3D Printing Technologies cég bemutatója a drupa-n
Az izraeli Massivit 3D vállalkozást 2013-ban alapította néhány tapasztalt szakember arra célra, hogy a 3D Print technológiákkal, termékekkel és a várható piaci lehetőségekkel foglalkozzon. A közös munka során dolgozták ki a „Gel Dispensed Printing” /GDP/ elnevezésű technológiát, amely a már ismert Fused Deposition Modellings, valamint a stereolitográfiai technológiák együttes alkalmazására épül. Az innovatív cég a drupa-n mutatja be Massivit 1800 elnevezésű, zárt térben működő 3D nyomtatóját, mely segítségével lehetőség nyílik három dimenziós tárgyak valósághű elkészítésére. A képen néhány ilyen tárgy látható.

 

2016. 05. 02.
Az olasz Omet-cég új nyomógépei
Az Omet által bemutatott keskenypályás nyomógépek ofszet, flexo és metalizáló nyomóművek kombinációiból épülnek fel. A Varyflex V2 max. 850 mm-es pályaszélséggel működik, az ofszet nyomóművek utáni szárításhoz elektronsugaras technológiát alkalmaznak. A Varyflex V2 850 nyomógép ofszet-sleeves technológiával dolgozik. Az xFlex X6 430 gépsoron számos flexo nyomómű áll rendelkezésre, de megtalálhatók a fémes hatások kialakításra szolgáló egységek is. Ez a Landa cég által fejlesztett nano-technológiával végzi a felületnemesítő rétegek felvitelét a nymathorodzóra.

 

2016. 04. 25.
Német nyomda jelentős tekercsofszet beruházása
A német WKS Druckholding egyik vállalatánál újabb 80 oldalas Lithoman tekercsofszet nyomógépet állítanak hamarosan üzembe. A Manroland Web System által szállított korszerű, nagy sebességgel dolgozó nyomógépet összekapcsolják egy korábban telepített, hasonló rotációs géppel. Így lehetőség lesz 160 A4 oldal 4+4 színnel való nyomtatásra – egy munkamenetben. A beruházás után katalógusokat, magazinokat, folyóirat mellékleteket terveznek nyomtatni.

 

2016. 04. 25.
X-Rite: új spektrofotométer – a csomagolóanyagokat gyártók számára
Bizonyos anyagoknál, melyek sokszor átlátszóak, eddig nehézségeket okozott a színmérések elvégzése. Az X-Rite cég által készített Exact Xp hordozható spektrálfotométerrel ez a probléma kiküszöbölhető. További újdonság a Pantone céggel közösen fejlesztett különleges mérési opció, amely az átlátszó fóliáknál végzett méréseket teszi pontosabbá, megismételhetőbbé a felhasználók számára. Az új mérőműszerek eleget tesznek az új ISO szabványok elvárásainak is.

 

2016. 04. 19.
Hegedűkészítés 3D nyomtatással
Sok hegedűművész elérhetetlen álma, hogy Stradivari hegedűn játszon el egy koncertet. Egy olasz vállalkozás a 3Dvarious 3D nyomtatással készített egy olyan hegedűt, amely a híres Stradivari felépítését követi.

A nyomtatás vezérléséhez szükséges 3D-CAD programot speciális technikával készítették el. A 3D nyomtatással készített eViolin-nal különleges hanghatások érhetők el – információk szerint.

 

2016. 04. 19.
A Xaar csoport bejelentése
A nagyteljesítményű inkjet nyomtatófejek gyártásában élenjáró Xaar cég a drupa alkalmából mutatja be a MEMES-Silizium elnevezésű szupervékony réteggel készített új nyomtatófejeit. Az előzetes információk szerint az új Xaar 501 nyomtatófej legfontosabb tulajdonságai a magasfokú üzembiztonság, a sokoldalú alkalmazhatóság, és az eddig nem ismert nyomtatási minőség elérési lehetősége. Az egyedülálló PrecisionPlus Architektur optimalizálja az inkjet cseppecskék képzésének folyamatát. 

 

2016. 04. 14.
Új Xerox inkjet nyomdagépek az üzleti lehetőségek kiaknázására
A Xerox bemutatja első vágott lapos inkjet nyomdagépét, valamint az új, tekercses tintasugaras berendezését.

 

Az InfoTrends felmérése szerint a színes tintasugaras nyomatok száma a teljes digitális színes nyomatmennyiség 57 százalékát fogja jelenteni 2019-ben. Annak érdekében, hogy a nyomdai szolgáltatók ki tudják használni ezt a fellendülést, a Xerox két új nyomdagépet mutat be az idei drupán, májusban, Düsseldorfban.

 

A Xerox Brenva™ HD Production Inkjet Press és a Xerox Trivor™ 2400 Inkjet Press az első példányai annak az innovatív, új tintasugaras sorozatnak, amelyet a Xerox kínál. A Brenva HD modell a vágott lapos tintasugaras piacon, míg a Fiery támogatással működő Xerox IJ Print Server-rel felszerelt Trivor 2400 a tekercses tintasugaras piacot célozza meg. Mindkét berendezés hozzásegíti a nyomdai szolgáltatókat ahhoz, hogy növeljék termelékenységüket és bővítsék kínálatukat olyan magas hozzáadott értékű termékekkel, mint a direkt levelek, tranzakciós nyomatok, a könyvek, vagy a katalógusok előállítása. 

 

A Xerox azt az eddig kiaknázatlan piaci rést szeretné betölteni a Brenva HD-vel, amely a high-end toneres és a belépő szintű tintasugaras nyomdagépek között húzódik. Az új nyomdagép egyesíti magában a tintasugaras berendezésekre jellemző költséghatékonyságot és a vágott laposok rugalmasságát a nyomdai szolgáltatók igényeinek jobb kiszolgálása érdekében a direkt levelek, tranzakciós nyomatok és könyvek előállítása vonatkozásában.  

 

A Brenva HD-t számos, a díjnyertes Xerox iGen® esetében már használt papírvezetési megoldással is ellátták, így a berendezés a kategóriájában kiemelkedő automatizálási és megbízhatósági funkciókkal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a nyomdagép termelékenységének maximalizálásához.

Ezek közé tartozik:

- a kalibrálást és a profilozást támogató beépített spektrofotométer,

- objektum-orientált színmenedzsment, hogy a képminőség megkülönböztethető legyen szöveg, a grafika, és kép esetén is az optimális minőség elérése érdekében,

- K-only mód használata, ami a költséghatékony monokróm nyomtatást jelenti.

 

A Xerox Trivor 2400 inkjet nyomdagép platformját annak az üzleti célnak szentelve építették, hogy a teljesítménye, sebessége és megoldásai a nyomdai szolgáltatók elvárásai szerint alakítható legyen. Ugyanakkor a berendezés kombinálja a nagy teljesítményt és a megnövelt sebességet (168 méter per perces sebesség színes nyomtatáskor, illetve 200 méter per perces sebesség fekete-fehér nyomtatáskor) is. Egyszersmind ez a nyomdagép alkalmat teremt a nyomdatermékeket kínáló üzleteknek arra, hogy elmozduljanak a katalógusok, magazinok és a színes könyvek irányába és ezzel is nagyobb rugalmasságot biztosítsanak a vásárlóik kiszolgálásában. A Trivor 2400 automatizáltsága biztosítja a kiváló, megbízható képminőséget a beépített denzitás optimalizációval valamint a clear pixel technológiával, amely az esetleges hibás részek feltérképezését és automatikus korrekcióját végzi. Az új nyomtató szervert az EFI®-vel partnerségben fejlesztették. A Fiery támogatással működő Xerox IJ Print Server több adatfolyamot is kezel a különböző alkalmazástípusok számára, továbbá egyszerűsíti az integrációt, átfogó színkezelést biztosít, és gond nélkül összekapcsolódik az ügyfelek munkafolyamataival.

 

Elérhetőség

A Xerox Brenva HD tintasugaras nyomdagép Európában májustól, Észak-Amerikában szeptembertől lesz elérhető ebben az évben. 

Brenva HD és a Trivor 2400 ugyanakkor látható lesz az idei drupa kiállításon is a düsseldorfi vásárközpont Hall 8B A62-es kiállítóhelyén, a Xerox standján, ahol az érdeklődők bővebb felvilágosítást kaphatnak arról, hogyan tehetik még automatizáltabbá, integráltabbá és hatékonyabbá a nyomdaipari vállalkozásukat.

 

2016. 04. 13.
Az ofszetnyomtatás minőségét stabilizáló új rendszer
Az ISO 12647-2:2013 szabvány

 

Az új, ofszetnyomtatás minőségét standardizáló PSO szabvány /PSO = Prozess Standard Offset/ leglényegesebb újdonságairól számolt be a német FOGRA nyomdaipari kutató intézet egy Frankfurtban megtartott konferencia hallgatóinak. Ismertetőnk az elhangzottak rövid összefoglalója.

Az új szabvány bevezetésének a célja, hogy mérési eredmények adatait és a vizuális megjelenést, behatást, egymáshoz közelítsék. Másik fő cél, hogy az új szabvánnyal lehetőség legyen olyan nyomathordozók tulajdonságait is figyelembe venni, melyek fokozott mértékben tartalmaznak optikai fehérítő anyagokat.

 

Az új ISO 12647-2:2013 leglényegesebb változásai, a korábbiakhoz képest:

- A vizuális vizsgálatoknál minden esetben az ISO 3663:2009 szabványnak megfelelő fényforrást kell alkalmazni. Ez a korábbiakhoz képest nagyobb arányban tartalmaz UV fényt.

- Az új szabvány szerint a nyomathordozók ellenőrzésénél az optikai fehérítő adagolások miatt, a mérési körülményeket szükséges felülvizsgálni. A mérőműszerek aktualizálása az új feltételekhez feltétlenül szükséges.

- Az új szabvány a fekete és a színek árnyalati-érték görbéit részben megváltoztatja. A megfelelő szürkeegyensúly elérése és biztosítása érdekében ezeket a görbéket az egyes technológiai lépéseknél szükséges felülvizsgálni, megváltoztatni.

- Az új szabvány szerint, a proof készítéshez olyan nyomathordozót kell alkalmazni, melyek optikai tulajdonságai megegyeznek a példányszámnyomáshoz használt anyagok megfelelő paramétereivel. A megfelelő proof anyagok vizsgálatát különböző mérési körülmények között, többször el kell végezni.

- Az újonnan megállapított paramétereket az adott üzem gyártási folyamataiba integrálni kell, ehhez nyújt segítséget a www.eci.org weboldal.

 

Az új szabvány bevezetésével és alkalmazásával kapcsolatos számos kérdésre válaszok találhatók a www.pso-insider.de weboldalon is.  

 

2016. 04. 08.
A német nyomdaipar bizakodó kilátásai
A német nyomdaipari szövetség által aktuálisan kiadott „Konjukturtelegramm” szerint a megkérdezett német nyomdák  lényegesen biztatóbbnak látják a közeljövőt, az egy évvel ezelőtti helyzethez viszonyítva. A következő hat hónapra vonatkozó üzleti kilátások is pozitív tendenciákat mutatnak, az elmúlt két hónap kissé negatív válaszai után. A számított üzleti klíma index mutató az előző hónaphoz képest 3,4 %-kal mozdult el pozitív irányba. /az előző évhez képest a változás +5,5 %/ További jó előjel, hogy a megkérdezett vállalkozások döntő többsége megváltoztatta a következő időszak munka ellátottságra vonatkozó előjelzéseit, várakozásait is. Mind több megkérdezett reménykedik az értékesítési árak emelési lehetőségében is.

 

2016. 04. 05.
Highcon: új digitális stancológép – csomagolóanyagokhoz
Az izraeli Highcon legújabb lézersugárral működő, digitálisan programozható stancoló, perforáló és bígelő berendezésén 120 mikrontól – 2 mm vastagságig terjedő anyagok dolgozhatók fel. A kistancolásra kerülő ívek hullámkartonok is lehetnek. A Highcon Beam elnevezésű stancológépen max. B2 méretű formátumokon végezhetők el a műveletek. A nagy pontosságú ívillesztési műveletet 3D-s kamera rendszer végzi és ellenőrzi. A korszerű berendezés teljesítménye 5000 ív/óra. A stancológéphez opcionálisan a kimetszett termékeket kitörő és a hulladékot eltávolító egység is csatlakoztatható. Ezáltal a dobozok gyártásának folyamata teljes mértékig automatizálható.

A gyártó cég információi szerint a korábban fejlesztett és gyártott Euclid III berendezésből eddig világviszonylatban 25 egységet értékesítettek.  

 

2016. 03. 29.
Landa: új digitális nyomógépek bemutatása a drupa-n
A Beny Landa által vezetett  vállalkozás a drupa-n öt különböző, nanográfiai technológiával dolgozó íves  és tekercses nyomógépet fog bemutatni – működés közben. A Landa cég információi szerint a bemutatott gépeken elérhető nyomatminőség megfelel az ofszetnél megszokottnak, nyomtatási teljesítmény 13.000 nyomat/óra. A kb. 3000 m2-es kiállítási területen bemutatásra kerül a felületnemesítési feladatokhoz alkalmazható „Nano-Metallography” technológia is. Landa szerint a 14 éve tartó kutató- és fejlesztő munka elérte célját, a kiállításon már rendeléseket is felvesznek az új nanoprint technológiával dolgozó nyomógépekre, melyeket 2017-es év elején fognak leszállítani.

 

2016. 03. 21.
Az internetes nyomdák helyzete
Egy felmérés adatai alapján a német nyelvterületen kb. 1600 olyan kisebb-nagyobb internetes nyomda működik, melyek munkájuk során aktívan alkalmazzák az internetes kereskedelmi megoldásokat, lehetőségeket. Az elemzések megállapították, hogy mindössze 160 olyan nyomda van, akiknél ez az új módszer nyereség termelését is eredményezi. A meglepő megállapítás feltehető oka, hogy valószínűleg nem megfelelően kidolgozott, vagy „testre szabott” internetes rendszert alkalmaznak. Szakértők véleménye szerint egy adott nyomdában alkalmazott online-shop rendszert csak speciálisan képzett informatikai szakemberek képesek sikeresen optimalizálni.

További információk: www.bvdm-online.de 

2016. 03. 16.
Az IGEPA Kft. termékbemutatója

 Rövid film az IGEPA HHUNGARY Kft. által szervezett ROLAND SOLJET EJ-640 nevű gép termékbemutatójáról.


A film ITT tekinthető meg!


2016. 03. 16.
Stora Enso: új kartontípus bemutatása
A Stora Enso legújabb CKB Carrier elnevezésű karton típusa 380 g/m2 tömegben áll rendelkezésre. Az enyhén érdes felület kiváló nyomtathatósági tulajdonságokkal rendelkezik. Az új karton fizikai szilárdságra vonatkozó paraméterei /szakító és hajlítószilárdság/ nagyon jók, így elsősorban nehezebb tárgyak csomagolására, valamint gyűjtőcsomagolások elkészítéshez ajánlják. A karton enyhén barna hátoldala a környezetvédelmi tulajdonságokra is utal.

 

2016. 03. 16.
A Mimaki új LED UV inkjet nyomtatója
A Fespa Digital kiállításon mutatta be a Mimaki legújabb, UJV55-320 elnevezésű 320 cm szélességben dolgozó inkjet digitális nyomtatóját. A piezo elektromos nyomtatófejekkel dolgozó nyomtatóval 1200 dpi-s felbontást lehet elérni. A nyomtatás gyorsan megszilárduló különleges UV festékekkel történik, a száradást LED lámpasorok gyorsítják és teszik stabillá. A nyomatminőség ellenőrzését, valamint az esetlegesen jelentkező  színingadozásokat az új Mimaki Rasterlink 6 program ellenőrzi és végzi el a szükséges vezérlési módosításokat is. Az új Mimaki nyomtató 4 vagy 6 színes változatban áll rendelkezésre, a 2016-os év második félévétől.

2016. 03. 03.
Xerox újdonságok a Drupa-n
A május végén megnyíló Drupa nemzetközi nyomdaipari kiállításon a Xerox bemutatja legújabb fejlesztésű, inkjet technológiával dolgozó digitális nyomógépeit. A  Xerox Brenva HD Inkjet Press íves nyomógép formátuma B3, nyomtatási sebessége 197 A4 oldal/perc. A nyomathordozó vezetésénél található szerkezeti elemek az iGen nyomógépeknél jól bevált megoldások. Beépített inline spektrofotométer biztosítja a magas szintű, stabil nyomatminőséget.

 

A Xerox Trivor 2400 típust a tekercses inkjet nyomtatáshoz fejlesztették. Nyomtatási sebesség 168 m/perc. Az újdonságnak számító Clear-Pixel technológia ellenőrzi az egyes festék fúvókák működését, az esetleges problémák automatikusan kerülnek korrigálásra. Ezt a korszerű tekercses inkjet nyomógépet folyóiratok, katalógusok, könyvek nyomtatásra ajánlják.

 

2016. 03. 01.
A Metsa Board új karton típust mutat be a Drupán
A május végén megnyíló Drupa kiállításon mutatja be a finn Metsa Board friss rostokat is tartalmazó alapanyagból készített, alacsony tömegű kartonját, melyet elsősorban mint élelmiszer csomagolóanyagként ajánlanak a felhasználók figyelmébe. Az új kartonra kiváló minőségben lehet a kényes márkaszíneket nyomtatni, valamint nagyon jók a szilárdságot jellemző paraméterek is. Az új karton típus az élelmiszerekkel közvetlenül érintkező termékek, mint karton tányérok, poharak, egyéb Foodservice eszközök gyártására is alkalmas. A felhasználók rendelkezésére áll az új kartoncsalád egy vagy két oldalas mázolású minőségben is.

 

2016. 02. 19.
Folyóiratok, magazinok – gombnyomásra!
A svéd Startup Meganews vállalkozás egy olyan Print-on-Demand elven működő eladó pultot hozott létre, ahol a kiválasztott magazint a vásárló egy gombnyomással állíthatja elő. A működési elv egyszerű: hitelkártyát a megfelelő helyre betenni, a elkésztendő folyóirat címét és nyelvezetét kiválasztani, majd kb. 2 perc múlva a vásárló kezébe veheti a kívánt terméket. A folyóirat kiadó automata állandó kapcsolatban van a Meganews cég szerverével, ahol az összes információt tárolják. A nyomtatás a Ricoh C751 típusú digitális nyomógéppel történik. A kísérleti folyóirat kioszk tapasztalatai alapján több szállodai, bevásárlóközponti és repülőtéri telepítésre is sor fog kerülni – a gyártó cég információi alapján.Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem