A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2016. 08. 29.
Újdonság a Hubergroup festékgyártól
A német Hubergroup nyomdafestékgyár termékválasztékát világító színű nyomdafestékekkel bővítette, hogy a legújabb divatirányzatoknak eleget tegyen. Az új „Neon Basic Colors” festékcsalád hétféle színárnyalatban áll rendelkezésre. Az új neon színek kiválasztásnál támaszkodtak a Pantone színrendszer referencia színeire is.

A Hubergroup 130 helységben 401 különböző vállalkozásból áll, a dolgozók létszáma 3500 fő. Múlt évi árbevételük elérte a kb. 820 millió Euró-t.

 

2016. 08. 29.
A megváltozott Ikea katalógus
Az ebben az évben megjelenő Ikea katalógus 332 oldalas, és 30 millió példányban készül el Németországban. A további megjelenés 48 országban történik, 30 nyelven összesen 211 millió példányban. Az új katalógus újdonsága, hogy 13 különböző cikket és riportot is tartalmaz, valamint az, hogy egyes részei kreatív módon alkalmazzák a kiterjesztett valóság egyes elemeit. Az „Augmented Reality” megoldások segítségével a katalógust szemlélők, mobiltelefonjukon 360 fokos körben szemlélhetik meg a kiszemelt bútorokat, lakásbelsőkbe elhelyezve. Az Ikea áruház - konszern vezetői az új megoldásoktól a vásárlói érdeklődés további erősödésére számítanak.

 

2016. 08. 18.
Egy új szolgáltatási lehetőség az on-line nyomdák részére
Bár sokan idegenkedve fogadják, mégis egyre jobban terjed a felhő alapú szolgáltatások igénybevétele a nyomdaiparban és a kapcsolódó területeken. Ha egy on-line dolgozó nyomda biztosítani tudja megrendelőjének a felhő alapú tárolóhelyet, akkor jó lehetőséget szerzett egy esetleges utánnyomás elvégzésre is. Az USA-ban tevékenykedő nagy online nyomda a „Shutterfly” már sikeresen alkalmazza ezt a szolgáltatást, amelyet ”Cloude Storage”-nek neveztek el. Szakemberek véleménye szerint, az ilyen jellegű szolgáltatási tevékenység a jövőben bevételeket is eredményezhet a felhőalapú-tárhely működtetői részére.

 

2016. 08. 12.
A nyomtatott elektronika egyik alkalmazási lehetősége
A FachPack kiállításon mutatják be a világító csomagolások egyik új megoldását. Az üvegeken található, világító LED elemeket a Karl Knauer KG nyomtatja, különleges technológiával. Ha a vásárló közeledik az üzletben elhelyezett polchoz, a címke elkezd világítani, és ezzel felhívja magára a figyelmet. Az alkalmazott organikus világító dióda néhány mikron vastagságú, flexibilis, előállítási költsége is kedvező. A működtetéshez a LED-es címkébe egy mini akkumulátort is szükséges elhelyezni, ami áramforrásként szolgál a működtetéshez.

 

2016. 08. 07.
Új digitális flexo nyomólemez készítő rendszer


 


A nyomdatermékek felületnemesítésénél alkalmazott spot-lakkozás végzéséhez gyárt a Tresu GmbH digitális flexolemez készítő rendszert. A Tresu iCut segítségével könnyen és gyorsan készíthető flexo nyomóforma, max. B2 méretben. A kész nyomóforma sleeve formátumban kerülhet felhasználásra. A flexolemez feldolgozásánál a nem rajzi elemek kimetszése lézersugár segítségével történik. Egy nyomólemez elkészítése kb. 10 perc alatt történik. A lakk nyomólemez ezután azonnal bekerülhet a lakkozó-műbe. A Tresu iCut vezérlésnél az összes forgalomba lévő adatformátum alkalmazható. További információk: www.tresu.com 2016. 07. 28.
Napilap nyomtatás – Torray ofszet lemezekkel
A francia napilap piac egyik vezető terméke, a Le Figaro már 190 éves múltra tekint vissza. Jelenleg a L’Imprimerie elnevezésű nyomdában készítik, KBA Cortina tekercses ofszet nyomógépen, naponta 160.000 példányban. A nyomtatáshoz a japán Toray MX7 víznélküli nyomtatásra alkalmas ofszet lemezeket használnak. Ezekkel a nyomólemezekkel igen jók a tapasztalataik úgy a példányszámbírás, mint az árnyalatvisszaadás vonatkozásában egyaránt. További fontos előny a tekercs szakadások számának jelentős csökkenése. A francia nyomdában még további négy napilapot és egy hetilapot is kinyomtatnak, szintén Torray lemezekről. A nyomda termelési volumene 2009-hez viszonyítva kb a 2,5-szeresére növekedett.

2016. 07. 18.
A Thimm - csoport jelentős beruházása
A német Thimm - csoport a csomagolóanyag szektorban játszik fontos szerepet. Legújabb döntésük szerint, a jövő év elején üzembe állítanak Németországban elsőként,- egy HP Page Wide TS1100 S tekercses digitális nyomógépet, elsősorban kartonok és hullámkartonok nyomtatására. A korszerű nyomógéppel meglévő, jelentős flexo nyomó kapacitásukat egészítik ki, elsősorban a kis- és a közepes darabszámú termékek területein. A Thimm tervei szerint az új nyomógépen évente 450 millió négyzetméter színes terméket fognak gyártani. / www.thimm.de/

 

2016. 07. 18.
A KBA RotaJet L sikere a drupa-n
A KBA Digital+Web Solutions részlege a drupa-n működés közben mutatta be a RotaJet L tekercses, inkjet technológiával dolgozó digitális nyomógépét, amely nagy érdeklődést keltett a szakemberek körében. A nyomtatás különböző típusú, max. 136 pálya szélességű anyagokra, 1200 dpi felbontással történt. Nyomtatási sebesség 300 m/perc volt. A korszerű inkjet nyomtatófejekkel kiváló nyomatminőséget értek el a gyakorlati bemutatók során.

 

2016. 07. 12.
Újszerű inkjet festékek
A Sawgrass-cég új típusú inkjet festékekkel jelentkezett. Az új Sublijet HD festékcsalád, nyolc színben áll az LFP nyomtatással foglalkozók rendelkezésére. Különleges megoldások is nyomtathatók a korszerű fluoreszkáló inkjet festékekkel. A gyártó cég tervei szerint a közeljövőben további különleges színek is beszerezhetőek lesznek. /Forrás: www.worldofprint.de /

 

2016. 07. 07.
A Landa cég sikere?
A nemrég lezajlott drupa egyik fő látványosságai a Landa cég továbbfejlesztett, különleges látványú digitális nyomógépei voltak. A cég jelentős méretű standján naponta 20 élő-bemutatót tartottak. Egyes szakemberek véleménye szerint az elkészített nyomatok minősége / a színek intenzitása, illeszkedése, stb./ még nem mindenben felel meg az elvárásoknak. ennek ellenére jelentős az érdeklődés a Landa által fejlesztett nanográfiai technológia iránt. A Landa vezetői a vásár végén arról számoltak be, hogy üzleti könyveikben 20 nyomógépre van már megrendelés, jövő évi szállításokra. A szakmai közvélemény nagy érdeklődéssel várja a további fejleményeket.

 

2016. 07. 07.
A KBA RotaJET L nyomatainak minősítése

 A használt papírok festéktelenítési lehetőségeivel foglalkozó INGEDE intézet minősítése szerint, a KBA RotaJET inkjet nyomógépen készített nyomatok jól megfelelnek a jelenlegi, szigorú környezetvédelmi előírásoknak. Ez azt jelenti, hogy  a használt papírok papírgyári festéktelenítésénél /deinking folyamat/ nem jelentkeznek problémák. Ez a KBA RotaColor Polymer Tinten elnevezésű inkjet festék sikeres alkalmazását jelenti. A vizsgálatok szerint a korszerű vizes bázisú inkjet festékek valamint a papírfelület cellulóz rostjai között megfelelő szilárdságú a kapcsolat, a nyomat gyorsan megszárad, a festék gyorsan megszilárdul a felületen, de a jelenlegi módszerekkel eltávolítása is lehetséges a deinking folyamat során. / Forrás: KBA Presseinformationen/


 

2016. 07. 04.
IST Metz: sugárzó testek gyors csere lehetősége

A német IST Metz GmbH egy Heidelberg íves ofszetgépen mutatta be  legújabb fejlesztéseit a szakembereknek. A kísérlet során először öt színnel és dripp-off lakkal nyomtattak, az UV szárítást két köztes szárítóval, valamint a a kirakóban elhelyezett végszárítóval végezték. A nyomtatás befejezése után az IST Metz által fejlesztett legújabb LEDcure szárítókra cserélték ki az UV sugárzó egységeket. Ennek időszükséglete mindössze 2 perc volt. A nyomatok mindkét esetben tökéletesen száraz, érintésbiztos állapotban kerültek a kirakóba. Az IST Metz információi szerint, a most először nyilvánosan is alkalmazott „Hot Swap” technológia fontos részét képezi, a szintén újdonságnak számító elektronikus előkapcsoló rendszer alkalmazása is.

 


2016. 07. 04.
KBA: körforgó szitanyomógép bemutatása

A drupa-n sok szakember érdeklődött a KBA Rapida RSP 106 elnevezésű szitanyomó gép iránt, amellyel lakkozást lehet végezni – különböző rétegvastagságokban – max. 8000 ív/óra teljesítménnyel. A nyomóműben található a körforgó szita nyomóforma és a nagy pontossággal szabályozható rákel-rendszer. Az egyenletes lakk felvitelt az ellennyomóhenger kompresszibilis borítása biztosítja. Lehetőség van különböző finomságú szita anyagok alkalmazására is a napi munka során.

 


2016. 06. 23.
Korszerű Ricoh 3D nyomtató alkalmazása
Egy jelentős német vállalat, a Laser Zentrum Nord helyezte üzembe a legújabb Ricoh 3D nyomtatót, melyen additiv eljárással nagy pontosságú alkatrészeket és egyéb eszközöket fognak gyártani. A Ricoh AM S5500P elnevezésű 3D nyomtatón számos új típusú anyagot is kipróbálnak a szakemberek, így többek között polimereket, polipropilén alapú SLS -  anyagokat is. A német cég és a Ricoh szakemberei több bemutatót is szerveznek az érdeklődőknek.

 

2016. 06. 20.
Műanyagpalackok – Bio-PET anyagból
Egy német cég olyan eljárást dolgozott ki, melynek során cukornádból nyert anyagot használ fel az átlátszó PET palackok gyártáshoz. A rövidítve MEG-nek nevezett anyag környezetetkímélő és lebomlásra képes  - az előzetes kísérletek szerint. Az új Bio PET fóliák kiválóan alkalmazhatók a csomagolásoknál, nyomtathatók ofszet vagy flexo technológiával is. Az új csomagolóanyagokat a német cég teljesen klíma semleges eljárásokkal állítja elő – számol be erről a szaksajtó.

 

2016. 06. 20.
Hegeszthető papír csomagoló anyag gyártása és alkalmazása
A Bosch Packaging Technologie bejelentése szerint, hosszú kutatások után, olyan papíralapú csomagolóanyagokat gyártanak, melyek egyszerű hegesztéssel zárhatók le. Az új anyag nem tartalmaz műanyag komponenseket. Az új anyagot porszerű termékek, pl. cukor csomagolásánál tervezik alkalmazni. Az első vevőknek a környezettudatos törekvésekről ismert skandináv cégekre számítanak.

 

2016. 06. 13.
Befejeződött a drupa- gyors áttekintés számokban
Június 10.-én este bezárta kapuit a nyomdaipari világkiállítás. A látogatók a világ 118 országából érkezetek, számuk meghaladta a 260.000 főt. Ez 54.000 fővel kevesebb mint a 2012. évi látogatók száma volt. 197.00 látogató érkezett Németországon kívülről, főleg az olasz, a francia, az angol és a holland szakemberek között volt népszerű a drupa látogatás. Több mint 6000 érdeklődő érkezett Kínából. A kiállítást megtekintette 1900 újságíró is.

A kiállításon 1837 vállalkozás / 54 országból/ állította ki fejlesztéseit, gépeit, berendezéseit, a rendezvény 19 hatalmas csarnokában. A következő drupa rendezésének időpontja: 2020. 06. 23 – 07. 03.

Kérjük az időpontot már most előjegyezni!

 

2016. 06. 07.
Világpremier: A Heidelberg Primefire 106 bemutatása
A Heidelberg nyomdagépgyár és a Fujifilm együttműködésének terméke az a különleges  B1 formátumú nyomógép, melyen a nyomtatás hétszínes inkjet nyomtatófejekkel történik. Az 1200 x 1200 dpi felbontású nyomtatás kiváló nyomatminőséget biztosít. Nyomtatási teljesítmény 2500 ív/óra. Az összes folyamatot a jól ismert Heidelberg Prinect Digital Frontend programcsomag kibővített változata vezérli. A jövőbe mutató különleges nyomógép nagy sikert aratott a kiállítás látogatóinál.

 

2016. 06. 07.
Landa: különleges minőségű nyomatok készítése

Élénk figyelem és érdeklődés kísérte az izraeli Landa cég bemutatóit, ahol a szakemberek a a Landa W10P nyomógépet működés közben tanulmányozhatták.  A 100 cm széles nyomathordozó pályára a nyomtatás 200 m/perc sebséggel történik. A nyomtatási technológia „nanoprint”, melynek részleteiről egyelőre részletesebb információk nem állnak rendelkezésre. Az első nyomógépek jövő évi szállításráa vonatkozó szerződések már megkötésre kerültek – számoltak be a Landa-cég vezetői.


 

2016. 06. 01.
Canon Voyager

A látogatóknak a drupa 2016-on van először alkalmuk megtekinteni  a Canon Voyager prototípusát is. Ez a digitális nyomógép a gyártó következő generációs tintasugaras fotónyomtató berendezése. A még fejlesztés alatt lévő  nyomdagép új etalon lehet a fotóminőségű tintasugaras nyomtatás terén, mivel teljesen új tintasugaras nyomtatási technológiát használ, amely hét színnel dolgozik. A Voyagert óránként tekinthetik meg működés közben az érdeklődők, akik a kinyomtatott minta nyomatokon is megszemlélhetik a készülő modell kiemelkedő képminőségét. A Canon arra számít, hogy a Voyagert prémium kivitelű kiadványok – fotókönyvek, ingatlankatalógusok, utazási prospektusok, luxustermékek termékkatalógusai – előállítására fogják használni.


2016. 05. 25.
Egy igazi szenzáció: a KBA és a Xerox együttműködése!
A KBA és a Xerox fejlesztéssel foglalkozó illetékes szakemberei elhatározták, hogy szem előtt tartva az intenzív csomagolóanyag piac elvárásait egy közösen kialakított digitális nyomógéppel lepik meg a hamarosan megnyíló drupa kiállítás résztvevőit és látogatóit. A „KBA VariJet 106-Powered by Xerox” elnevezésű B1 formátumú, inkjet technológiával dolgozó íves nyomógép igazi újdonság. A nyomtatásnál a Xerox Impika inkjet nyomtatófej kerül alkalmazásra. Az új nyomógéppel az íves ofszet és a digitális nyomtatás előnyei egyesülnek és kiteljesülnek. Az új nyomógép teljesítménye 4500 ív/óra. További műszaki-technológiai részletek, információk a drupa alatt. 

 

2016. 05. 23.
75 éves a PET palack!
A PET palackok napjainkban az egyik legfontosabb csomagoló eszközök. A két brit feltaláló 1941-ben szabadalmaztatta azt az eljárást, mellyel nyersolaj és földgáz felhasználásával készítettek műanyagot. Az első PET palackok azonban csak a 70-es években jelentek meg az amerikai italpiacokon. A napjainkban alkalmazott ún. egy utas PET palackokat igen sok helyen alkalmazzák. A PET palackok újrahasznosítása napjainkban már jól megoldott, a feldolgozott PET palackok a textil ipar fontos alapanyagát képezik. A PET palackok gyártásánál fontos egészségügyi előírás, hogy nem szabad lágyító anyagot alkalmazni. A PET palackot gyártók állandóan optimalizálják a gyártási folyamatokat. A napjainkban alkalmazott palackok súlya a korábbiak felére csökkent úgy, hogy a stabilitás megmaradt. A PET palackok felhasználása emelkedő tendenciát mutat.

 

2016. 05. 13.
A System Brunner cég fejlesztései
A svájci System Brunner már évtizedek óta ismert különböző célú ellenőrző csíkjairól és a nyomatminőséget ellenőrző és értékelő rendszereiről. Legújabb fejlesztésükkel magas szintű színkezelő tevékenységet lehet végezni az akszidens és a csomagolás nyomtatás területein. Az INSTRUMENT FLIGHT elnevezésű rendszereiket sikeresen alkalmazzák a korszerű KBA Rapida gépcsalád egyes nyomógépein, valamint a manroland íves ofszetgépeken. Az új Color Management mindenben megfelel a legújabb ISO/PSO minősítő rendszerek  feltételeinek. A drupa-ra látogató, és a legújabb megoldásokat tanulmányozó szakembereknél várhatóan a Brunner rendszerek egyszerű és gyors kezelhetősége arat majd sikert.

 

2016. 05. 13.
A Fujifilm új LFP nyomtatót mutat be
A Fujifilm Corporation a drupa alkalmából mutatja be legújabb Acuity LED 3200R nagyformátumú nyomtatóját, amely eddig nem ismert szín és árnyalathűséget és gazdagságot produkál.  A 320 mm maximális szélességben dolgozó nyomtató LED- UV inkjet festékekkel dolgozik, nyomtatási teljesítménye eléri a 110 m2 / órá-t. A zavartalan üzemelést az újonnan fejlesztett Fujifilm Speciality Ink rendszer biztosítja. A nyomtatás nyolc fejjel történik /CMYK, világos C, világos M, fehér és átlátszó lakk/ és ez a visszaadható színteret jelentősen kiszélesíti.  A korszerű LED-es szárítási technológia számos nyomathordozó alkalmazhatóságát teszi lehetővé. Az áttetsző lakk-festékréteggel a létrehozható termékek, variációk száma még tovább növelhető.

 

2016. 05. 13.
WEB TO PRINT

Az Unitedprint.com SE elnevezésű csoport az európai kontinens legnagyobb web-to-print megoldásokkal dolgozó vállalkozása lett az elmúlt évben. Most legfontosabb feladatuk, hogy vevőik felé irányuló ajánlataikat úgy az elérhető termékek választéka, mint a nyújtott szolgáltatások sokfélesége területén folyamatosan és dinamikusan tovább bővítsék. Ezért hétről-hétre újabb és újabb innovatív megoldásokkal és ajánlatokkal állnak elő. További fontos törekvésük, hogy ők nyújtsák a legalacsonyabb árakat, a legjobb minőségű termékeket és a legrövidebb szállítási határidőket. E törekvések elérik céljukat, mivel árbevételük és nyereségességük is két számjegyes növekedést mutat.2016. 05. 05.
Letapogató sor – a Q.I. Press Controls –tól
Az angol cég teljes körű letapogatást végző szenzor sort fejlesztett és mutatott be, amely a tekercses digitális nyomógépeken is alkalmazható a nyomatminőség ellenőrzésére. Az IBS elnevezésű eszközzel a letapogatás során a színmérést, a színilleszkedést, a vágási és oldal regiszter ellenőrzést, és a 100 %-os nyomatkép vizsgálatot egy munkamenetben lehet elvégezni. Ezáltal a legkisebb hibajelenségek is azonnal észlelhetők és regisztrálhatók is. A hibajelenségek egy nagyfelbontású kontrol-monitoron vizuálisan is megjelennek. Ezután lehetőség nyílik a hiba elhárítására a nyomtatást felügyelő szakembernek. 

További információk: www.qipc.com

 

2016. 05. 05.
Scodix: újabb felületnemesítési technológiák
A legújabb Scodix berendezésekkel, az utóbbi években az egyre jelentősebb felületnemesítési lehetőségek kibővültek, változott az elérhető minőség és javult a rentabilitás is. A Scodix a 2012. évi bemutatkozás után eddig már több, mint 200 egységet értékesített a nemzetközi piacokon. A drupa-n bemutatott Scodíx Ultra Pro-val számos különleges optikai hatás érhető el. Ofszet- vagy digitális technológiával kinyomtatott ívek egyaránt laminálhatók a különleges fóliákkal. A B2-es formátum, valamint a feldolgozható nyomathordozó vastagságok a felhasználók számára rugalmas alkalmazhatóságot biztosítanak. A szintén bemutatott Scodix SENSE technológiával különleges tapintású felületek számos variációja hozható létre.

 

2016. 05. 02.
Sappi: innovatív, környezetbarát és flexibilis csomagolási megoldás
A Sappi olyan új, innovatív, papíralapú csomagolóanyag gyártását és forgalmazását kezdte meg, amely különlegesen jó aromazáró tulajdonságokkal rendelkezik. Az Algro Guard OHG elnevezésű flexibilis csomagolóanyagot már sikeresen alkalmazza egy neves belga csokoládét gyártó vállalkozás, a Delafaille. Az új csomagolóanyag megakadályozza, hogy akár levegő, akár pára, vagy migrált festékrészecske bejuthasson a becsomagolt csokoládéhoz. Az alkalmazott különleges kialakítású záróréteg következtében a kinyomott csomagolóanyag laminálása, vagy más úton történő felületnemesítése elhagyható. Az új csomagolóanyag feleslegessé teszi a korábban gyakran alkalmazott fólia vagy műanyag belső csomagolásokat is, mivel a csokoládé, vagy más élelmiszer közvetlenül érintkezhet az új anyaggal.

 

2016. 05. 02.
A Massivit 3D Printing Technologies cég bemutatója a drupa-n
Az izraeli Massivit 3D vállalkozást 2013-ban alapította néhány tapasztalt szakember arra célra, hogy a 3D Print technológiákkal, termékekkel és a várható piaci lehetőségekkel foglalkozzon. A közös munka során dolgozták ki a „Gel Dispensed Printing” /GDP/ elnevezésű technológiát, amely a már ismert Fused Deposition Modellings, valamint a stereolitográfiai technológiák együttes alkalmazására épül. Az innovatív cég a drupa-n mutatja be Massivit 1800 elnevezésű, zárt térben működő 3D nyomtatóját, mely segítségével lehetőség nyílik három dimenziós tárgyak valósághű elkészítésére. A képen néhány ilyen tárgy látható.

 

2016. 05. 02.
Az olasz Omet-cég új nyomógépei
Az Omet által bemutatott keskenypályás nyomógépek ofszet, flexo és metalizáló nyomóművek kombinációiból épülnek fel. A Varyflex V2 max. 850 mm-es pályaszélséggel működik, az ofszet nyomóművek utáni szárításhoz elektronsugaras technológiát alkalmaznak. A Varyflex V2 850 nyomógép ofszet-sleeves technológiával dolgozik. Az xFlex X6 430 gépsoron számos flexo nyomómű áll rendelkezésre, de megtalálhatók a fémes hatások kialakításra szolgáló egységek is. Ez a Landa cég által fejlesztett nano-technológiával végzi a felületnemesítő rétegek felvitelét a nymathorodzóra.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem