A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2016. 11. 07.
Szita nyomóformák készítése – lézeres levilágítással
A Labelexpo Americas rendezvényen mutatták be a rotaLEN elnevezésű berendezést, amellyel nagy felbontású szita nyomóformák készíthetők direkt lézer technológiával. A max. 660 mm szélességű, kőralakú, sleev formájú szitasablonokat 4000 dpi felbontással dolgozó, CO2 lézer sugárral világítják meg. Az erre a célra kialakított nikkel szitasablonok többször is felhasználhatók a nyomtatás befejezése után. Az így elkészített szita nyomóformákat körforgó, tekercsről-tekercsre történő nyomtatásnál lehet sikeresen alkalmazni, magas minőségi igényű termékek gyártásánál.

 

2016. 11. 02.
Nagy sebességgel dolgozó inkjet nyomtatófej
A japán Kyocera nemrég mutatta be rekord sebességgel, 360 dpi felbontással dolgozó inkjet nyomtatófejét. A „Kyocera –KJ-4-C-a-360” nyomtatófej festék utánpótló és cirkulációs rendszere is átalakításra került. Az alkalmazott festékek viszkozitásán is változtattak, az új nyomtatófej 10-18 mPa/sek viszkozitású anyagokkal működik. A nyomtatási teljesítmény elérheti az 50 m/perc sebességet is. A nyomtatási szélesség 109 mm, de lehetőség van több nyomtatófej egymás mellé építésére is. A korszerű nyomtatófejjel kibocsájtott cseppecskék térfogata 15 – 64 picoliter között váltakozik, ez a létrehozásra kerülő árnyalatok finomságát tovább növeli. Az új Kyocera nyomtatófej gyakorlati alkalmazása hamarosan megkezdődik, elsősorban az ipari termelésre tervezett inkjet nyomtatóknál.

 

2016. 10. 24.
Jól megy a német napilapoknak!
Miközben a hazai napilap piac egyre zsugorodik, egy nemrég elkészült felmérés szerint Németországban kb. 60 millió ember minden nap olvas nyomtatott vagy online újságot. Ezzel a 14 évnél idősebb lakossági szegmens 86,3 %-át érik el a kiadók. A nyomtatott napilapokkal 43,4 millió olvasót érnek el, a digitális napilap változatokat 42 millióan tekintik meg naponta. Számos olvasó mindkét kommunikációs csatornát használja rendszeresen, a felmérés szerint ezek száma 23,2 millió fő. A felmérés fontos megállapítása, hogy a nyomtatott változatot általában az 50 év feletti korosztály fogadja szívesen, a 30 év alattiak a napilapokat elsősorban mobil eszközeiken olvassák.

 

2016. 10. 21.
Manroland Web System: új Geoman tekercs nyomógép
Öt év után jelentkezett a Manroland Web System nyomdagépgyár a jelentősen átalakított, új Geoman E-Line típusú tekercs ofszetgéppel, melyet az októberben megtartott IFRA-Expo kiállításon mutattak be a szakembereknek. Az új nyomógép 16 oldalas, maximális pályaszélessége 1640 mm, nyomtatási sebessége 96.000 fordulat/óra. A különleges nyomómű felépítés több különböző konfiguráció kiépítését teszi lehetővé. Kiegészítő berendezésként rendelkezésre áll a fél-, vagy teljesen automatizált lemez-csere rendszer és az automatikusan dolgozó illeszkedés és színellenőrző rendszer. A csatlakozó korszerű PFN- 25 típusú hajtogatómű sokféle hajtogatási variáció elkészítését teszi lehetővé.

 

2016. 10. 18.
Sharp Pro termékcsalád – MX-7500N és MX-6500N modellek
A Sharp Polaris PRO nyomdagépek a Buyers Laboratory díjával büszkélkedhetnek. Ezek a magas termelékenységet és precíz színirányítást biztosító készülékek nagy népszerűségnek örvendenek vásárlóik körében. A fentiek mellett margó nélküli füzetek automatikus készítésére is alkalmasak, kezelőpanelük pedig integrálható az EFI Fiery® nyomtatásvezérlővel és a Command WorkStation® eszközzel.

Ennek a népszerű rendszernek a szoftvere az utóbbi hónapban aktualizálásra került, így nőtt a támogatott formátumok, hordozók és papírsúlyok száma. Az MX-7500N és az MX-6500N papírtartó fiókja igen nagy méretű, így a modellek még versenyképesebbé váltak. A Polaris PRO nyomdagépeket mind a nagyvállalatok külső nyomdái, mind az önálló nyomdák sikerrel alkalmazhatják – főleg ha nagy példányszámban nyomtatnak anyagokat.  

 

A termékcsalád szembeötlően intelligens megoldásokkal rendelkezik. A maximális használati kényelem és ergonómia érdekében a Fiery külső nyomtatásvezérlő képernyőjét integrálták a nyomdagép képernyőjével. A legújabb Fiery kínálta különleges funkciók így ugyanazon a színes LCD képernyőn érhetők el, mint a nyomtatókészülék funkciói.  Ez azt jelenti, hogy a rendszer könnyen kezelhető és nem kell értékes helyet pazarolni a nyomtatásvezérlő kezeléséhez. Így nagyobb gyártóterület állhat a rendelkezésünkre.

Mindkét gép számos különböző utómunka elvégzésére alkalmas, hatékony felbontásnövelő technológiával (RET) rendelkezik, kiváló minőségben nyomtat, sokféle hordozó használatát teszi lehetővé és tökéletes színállandóságot biztosít, így az első és az utolsó kinyomtatott lap nagy terjedelem esetén is ugyanolyan árnyalatú marad.

 

2016. 10. 05.
Digitális nyomtatás – közvetlenül üveglemezekre
A spanyol Tecglass gépgyártó vállalkozás bemutatta Vitro-Jet F Type/S elnevezésű inkjet nyomtatóját, mellyel közvetlenül lehet üveglemezekre nyomtatni. A munkafolyamatokhoz Xaar 2001 nyomtatófejet és saját fejlesztésű keramik-inkjet festékeket alkalmaznak. A nyomtatás 720 dpi felbontással, 50 m/perc teljesítménnyel történik. A Single Pass technológiával dolgozó nyomtatófejben 2000 fúvóka került egymás mellett elhelyezésre.

 

2016. 09. 28.
Csomagolás nélküli árukat forgalmazó üzletek
Marketing szakemberek számítottak arra, hogy a túlzott mértékű és minőségű csomagolóanyagok piaci jelenléte után, megjelennek azok az üzletek, ahol a különböző termékeket csomagolás nélkül, kimérve lehet beszerezni. Egy csomagolástechnikai web-oldal már beszámolót is közölt az első ilyen üzletekről, több újabb üzlet nyitását a 2017-es év elejére tervezik. Információk szerint a német nyelvterületen már több mint 20 ilyen üzlet sikeresen üzemel. A vásárlók meghatározott köre, akik a takarékos beszerzés hívei- szívesen keresik fel a csomagolásnélküli termékeket árusító üzleteket.

 

2016. 09. 26.
Sharp kutatás: az irodai dolgozók sok időt pazarolnak el a lassú gépekkel
A nyári szabadságok befejeztével mutatta be a Sharp legújabb kutatásának eredményeit, mely szerint egy átlagos magyar irodai dolgozó évente legalább 19 napot pazarol el lassú, vagy alacsony hatékonyságú eszközei miatt. A kutatás kilenc európai ország, köztük Magyarország dolgozóinak részvételével készült. Magyarországon 500 dolgozót kérdeztek meg a kutatás készítői.

 

A kutatás eredményei szerint leginkább időt rabló tevékenység a szükséges fájlok keresése a szerveren, valamint a nem megfelelő eszközök alkalmazása. A megkérdezettek 48 %-a szerint hatékonyabb lenne munkája, ha korszerűbb nyomtatók és egyéb eszközök állnának rendelkezésére.

 

A vállalkozásoknak fel kell ismerniük, a korszerű, összekapcsolt nyomtatókban és más eszközökben rejlő lehetőségek kihasználásának fontosságát. A korszerű Sharp eszközökkel a munkahelyi csoportok lényegesen növelhetik munkavégzésük hatékonyságát – állapítja meg a kutatás.

 

2016. 09. 23.
Labelexpo Americas: a legújabb EFI Jetrion bemutatása
A Labelexpo Americas 2016 kiállításon mutatta be az EFI legújabb keskenypályás címkenyomó gépét a Jetrion 4950LXE-t. Ez a korszerű inkjet technológiával rendelkező nyomógép 720 x 1260 dpi felbontással és migrációmentes UV festékekkel dolgozik. Ez a felbontóképesség kiváló nyomtatási minőséget eredményez, a migrációmentes festékek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a termékkört az élelmiszer csomagolóanyagok felé is bővítsék. A kinyomott festékrétegek gyors megszilárdulását LED sugárzók segítik. Az ötödik nyomóműben lehetőség van a kinyomott termékekre egy védőlakk réteg nyomtatására, amely a fényességhatást is növeli. Ha a gyártandó termék igényli, akkor első színként fehér réteg is nyomtatható az átlátszó nyomathordozó pályára.

A címkegyártás folyamatainak automatizálását szolgálják azok az új workflow-softwarek melyekkel az egyes munkalépések, a gyártáselőkészítés és a kalkuláció gyorsítható. 

 

2016. 09. 19.
HP Latex 300 – egy új nagyformátumú nyomtató
A legújabb HP Latex 300 nagyformátumú nyomtató családot a magas fokú termelékenység és a kiváló nyomatminőség jellemzi. Nyomtatási szélesség 163 cm, a teljesítmény maximuma 31 m2/óra. A nyomtatás 1200 dpi felbontással történik. Az elkészített nyomat minőségét az integrált i1 spektrofotóméter végzi, melyet a színkallibrációs műveleteknél is lehetséges felhasználni. Az alkalmazott Latex típusú festékekkel gyors nyomatszáradást lehet elérni.

 

2016. 09. 12.
Új perforáló és hajtogató gép - digitális nyomtatáshoz
A német MB Bauerle cég olyan perforáló és hatogató gépet mutatott be, melyet közvetlenül lehet csatlakoztatni különböző típusú digitális nyomógépekhez. A perforálásra gyakran a hajtogatási folyamat előtt van szüksége, kritikus vastagságú vagy különleges felületű nyomathordozók esetén. A különlegesen kiképzett perforáló elemek „kíméletesen” végzik el a gyakran tóneres felületek perforálását. A multiflexibilisnek is nevezett berendezés üzemeltetése különállóan is lehetséges - a gyártó cég információi szerint.

 

2016. 09. 05.
Könyvutalvány ajándékba – fiataloknak
A jelentős brit napilap az Independent egy érdekes olaszországi kezdeményezésről számolt be nemrég. Minden 18.-ik életévét betöltő olasz állampolgár 500 Euro értékű utalványt kap,melyen könyveket, múzeumi belépőket, színház és koncertjegyeket vásárolhatnak. Ezzel az újszerű intézkedéssel az olasz fiatalok kultúrális aktivitását, fogékonyságát szeretnék növelni.

Információk szerint ez a kezdeményezés 290 millió Euró-jába kerül az olasz költségvetésnek. Az olasz kormányzat szerint, ezzel fontos üzenetet küldenek a kb. 575 ezer érintett fiatal felé, ezzel is kifejezve  a különböző kulturális termékek, elsősorban a könyvek rendszeres vásárlásának a szükségességét. Ezáltal a fiatalok is érezhetik, hogy nagykorúságuk elérésével egy olyan közösséghez fognak tartozni, amely örömmel és szívesen fogadja be őket. Tervek szerint, a következő évtől a tanárok is hasonló támogatásban részesülnek, hogy ezt az összeget kulturális igényeikre fordíthassák, ezzel is segítve szakmai fejlődésüket.

Forrás: www.independent.co.uk 

 

2016. 09. 01.
Új jövő-biztos nyomtatókat ajánl a Sharp
A Sharp Electronics CEE bejelentése szerint három új MX Essential típusú színes nyomtatót hoztak a piacra. Ez az SRA3 méretű színes digitális nyomtatók teljes megújulását is jelenti. Az MX-4050N, az MX-3550N és az MX-3050N megfizethető költségű nyomtatási, másolási és lapolvasási megoldást jelentenek a kis és közepes méretű nyomdáknak és egyéb vállalkozásoknak. A feldolgozható anyagok max. 300 g/m2 tömegűek lehetnek.  A korszerű nyomtatók változatos opcionális kiegészítő eszközökkel bővíthetők, ezzel is lehetővé téve az igazodást a változó üzleti igénykehez.

 

További információk:

Jantay Zoltán

tel: +36 20 404 2897

e-mail: zoltan.jantay@sharp.eu

 

2016. 08. 30.
WORKSHOP

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy nyomdaipari szakemberek részére hazánkban második alkalommal kerül sor az amerikai X-Rite „The eXpected” elnevezésű, Európa-szerte sikeres workshop-sorozat ofszet tagjának megrendezésére. Az X-Rite workshop hazai szervezője a P&E Mérnök és Nyomdász Kft. A hazai tréner dr. Schulz Péter színelméleti, papír- és nyomdaipari színmérési szakértő, az X-Rite Pantone oktatási partnere.


A gyakorlati orientációjú képzés célja az, hogy az azon résztvevők a megszerzett elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában tudatosan és hatékonyan legyenek képesek felismerni, értelmezni és kezelni a színek reprodukálásánál felmerülő gyakorlati problémákat.

 

How to print „The eXpected” – Offset

Az oktatási sorozat most meghirdetett tagja a Hogyan kell hagyományos ofszettechnológiával „előrelátóan” nyomtatni című haladó szintű, kétnapos interaktív, gyakorlat-centrikus, kis-létszámú workshop elsősorban a hagyományos ofszetnyomtatás színes reprodukálási munkafolyamatának átfogó megértésére épít. A részleteket a program tartalmazza, amely a http://www.p-e.hu/?page_id=841 oldalon megtalálható.

 

Költség: 190.000 Ft + ÁFA/fő

 

Nyelv: magyar

 

Helyszín: HOLIDAY BEACH BUDAPEST WELLNESS & CONFERENCE HOTEL, 1039 Budapest, Piroska utca 3-5. http://www.holidaybeach.hu

 

Időpont: 2016. október 2526.

 

Az oktatási napok időtartama: 9:00 – 17:00

 

A résztvevők az amerikai X-Rite cég svájci oktatási központja által kiállított igazoló oklevelet kapnak a kurzus elvégzéséről.
Jelentkezési határidő: 2016. október.1. A limitált csoportlétszám miatt mihamarabbi regisztrálásra bíztatjuk Önöket! A regisztrációs formanyomtatvány a http://www.p-e.hu/?page_id=841 oldalon letölthető (melyet minden jelentkezőnek külön-külön kell kitöltenie) beküldését követően a visszaigazolással együtt egy kérdőívet küldünk, amely segít minket abban, hogy a workshop-on az Önök speciális igényeit is figyelembe tudjuk venni.

 

 

A workshop sorozat további – később meghirdetésre tervezett – témái:

How to print “The eXpected” using digital printing technologies

How to print “The eXpected” using conventional technologies Flexo

 


2016. 08. 29.
Újdonság a Hubergroup festékgyártól
A német Hubergroup nyomdafestékgyár termékválasztékát világító színű nyomdafestékekkel bővítette, hogy a legújabb divatirányzatoknak eleget tegyen. Az új „Neon Basic Colors” festékcsalád hétféle színárnyalatban áll rendelkezésre. Az új neon színek kiválasztásnál támaszkodtak a Pantone színrendszer referencia színeire is.

A Hubergroup 130 helységben 401 különböző vállalkozásból áll, a dolgozók létszáma 3500 fő. Múlt évi árbevételük elérte a kb. 820 millió Euró-t.

 

2016. 08. 29.
A megváltozott Ikea katalógus
Az ebben az évben megjelenő Ikea katalógus 332 oldalas, és 30 millió példányban készül el Németországban. A további megjelenés 48 országban történik, 30 nyelven összesen 211 millió példányban. Az új katalógus újdonsága, hogy 13 különböző cikket és riportot is tartalmaz, valamint az, hogy egyes részei kreatív módon alkalmazzák a kiterjesztett valóság egyes elemeit. Az „Augmented Reality” megoldások segítségével a katalógust szemlélők, mobiltelefonjukon 360 fokos körben szemlélhetik meg a kiszemelt bútorokat, lakásbelsőkbe elhelyezve. Az Ikea áruház - konszern vezetői az új megoldásoktól a vásárlói érdeklődés további erősödésére számítanak.

 

2016. 08. 18.
Egy új szolgáltatási lehetőség az on-line nyomdák részére
Bár sokan idegenkedve fogadják, mégis egyre jobban terjed a felhő alapú szolgáltatások igénybevétele a nyomdaiparban és a kapcsolódó területeken. Ha egy on-line dolgozó nyomda biztosítani tudja megrendelőjének a felhő alapú tárolóhelyet, akkor jó lehetőséget szerzett egy esetleges utánnyomás elvégzésre is. Az USA-ban tevékenykedő nagy online nyomda a „Shutterfly” már sikeresen alkalmazza ezt a szolgáltatást, amelyet ”Cloude Storage”-nek neveztek el. Szakemberek véleménye szerint, az ilyen jellegű szolgáltatási tevékenység a jövőben bevételeket is eredményezhet a felhőalapú-tárhely működtetői részére.

 

2016. 08. 12.
A nyomtatott elektronika egyik alkalmazási lehetősége
A FachPack kiállításon mutatják be a világító csomagolások egyik új megoldását. Az üvegeken található, világító LED elemeket a Karl Knauer KG nyomtatja, különleges technológiával. Ha a vásárló közeledik az üzletben elhelyezett polchoz, a címke elkezd világítani, és ezzel felhívja magára a figyelmet. Az alkalmazott organikus világító dióda néhány mikron vastagságú, flexibilis, előállítási költsége is kedvező. A működtetéshez a LED-es címkébe egy mini akkumulátort is szükséges elhelyezni, ami áramforrásként szolgál a működtetéshez.

 

2016. 08. 07.
Új digitális flexo nyomólemez készítő rendszer


 


A nyomdatermékek felületnemesítésénél alkalmazott spot-lakkozás végzéséhez gyárt a Tresu GmbH digitális flexolemez készítő rendszert. A Tresu iCut segítségével könnyen és gyorsan készíthető flexo nyomóforma, max. B2 méretben. A kész nyomóforma sleeve formátumban kerülhet felhasználásra. A flexolemez feldolgozásánál a nem rajzi elemek kimetszése lézersugár segítségével történik. Egy nyomólemez elkészítése kb. 10 perc alatt történik. A lakk nyomólemez ezután azonnal bekerülhet a lakkozó-műbe. A Tresu iCut vezérlésnél az összes forgalomba lévő adatformátum alkalmazható. További információk: www.tresu.com 2016. 07. 28.
Napilap nyomtatás – Torray ofszet lemezekkel
A francia napilap piac egyik vezető terméke, a Le Figaro már 190 éves múltra tekint vissza. Jelenleg a L’Imprimerie elnevezésű nyomdában készítik, KBA Cortina tekercses ofszet nyomógépen, naponta 160.000 példányban. A nyomtatáshoz a japán Toray MX7 víznélküli nyomtatásra alkalmas ofszet lemezeket használnak. Ezekkel a nyomólemezekkel igen jók a tapasztalataik úgy a példányszámbírás, mint az árnyalatvisszaadás vonatkozásában egyaránt. További fontos előny a tekercs szakadások számának jelentős csökkenése. A francia nyomdában még további négy napilapot és egy hetilapot is kinyomtatnak, szintén Torray lemezekről. A nyomda termelési volumene 2009-hez viszonyítva kb a 2,5-szeresére növekedett.

2016. 07. 18.
A Thimm - csoport jelentős beruházása
A német Thimm - csoport a csomagolóanyag szektorban játszik fontos szerepet. Legújabb döntésük szerint, a jövő év elején üzembe állítanak Németországban elsőként,- egy HP Page Wide TS1100 S tekercses digitális nyomógépet, elsősorban kartonok és hullámkartonok nyomtatására. A korszerű nyomógéppel meglévő, jelentős flexo nyomó kapacitásukat egészítik ki, elsősorban a kis- és a közepes darabszámú termékek területein. A Thimm tervei szerint az új nyomógépen évente 450 millió négyzetméter színes terméket fognak gyártani. / www.thimm.de/

 

2016. 07. 18.
A KBA RotaJet L sikere a drupa-n
A KBA Digital+Web Solutions részlege a drupa-n működés közben mutatta be a RotaJet L tekercses, inkjet technológiával dolgozó digitális nyomógépét, amely nagy érdeklődést keltett a szakemberek körében. A nyomtatás különböző típusú, max. 136 pálya szélességű anyagokra, 1200 dpi felbontással történt. Nyomtatási sebesség 300 m/perc volt. A korszerű inkjet nyomtatófejekkel kiváló nyomatminőséget értek el a gyakorlati bemutatók során.

 

2016. 07. 12.
Újszerű inkjet festékek
A Sawgrass-cég új típusú inkjet festékekkel jelentkezett. Az új Sublijet HD festékcsalád, nyolc színben áll az LFP nyomtatással foglalkozók rendelkezésére. Különleges megoldások is nyomtathatók a korszerű fluoreszkáló inkjet festékekkel. A gyártó cég tervei szerint a közeljövőben további különleges színek is beszerezhetőek lesznek. /Forrás: www.worldofprint.de /

 

2016. 07. 07.
A Landa cég sikere?
A nemrég lezajlott drupa egyik fő látványosságai a Landa cég továbbfejlesztett, különleges látványú digitális nyomógépei voltak. A cég jelentős méretű standján naponta 20 élő-bemutatót tartottak. Egyes szakemberek véleménye szerint az elkészített nyomatok minősége / a színek intenzitása, illeszkedése, stb./ még nem mindenben felel meg az elvárásoknak. ennek ellenére jelentős az érdeklődés a Landa által fejlesztett nanográfiai technológia iránt. A Landa vezetői a vásár végén arról számoltak be, hogy üzleti könyveikben 20 nyomógépre van már megrendelés, jövő évi szállításokra. A szakmai közvélemény nagy érdeklődéssel várja a további fejleményeket.

 

2016. 07. 07.
A KBA RotaJET L nyomatainak minősítése

 A használt papírok festéktelenítési lehetőségeivel foglalkozó INGEDE intézet minősítése szerint, a KBA RotaJET inkjet nyomógépen készített nyomatok jól megfelelnek a jelenlegi, szigorú környezetvédelmi előírásoknak. Ez azt jelenti, hogy  a használt papírok papírgyári festéktelenítésénél /deinking folyamat/ nem jelentkeznek problémák. Ez a KBA RotaColor Polymer Tinten elnevezésű inkjet festék sikeres alkalmazását jelenti. A vizsgálatok szerint a korszerű vizes bázisú inkjet festékek valamint a papírfelület cellulóz rostjai között megfelelő szilárdságú a kapcsolat, a nyomat gyorsan megszárad, a festék gyorsan megszilárdul a felületen, de a jelenlegi módszerekkel eltávolítása is lehetséges a deinking folyamat során. / Forrás: KBA Presseinformationen/


 

2016. 07. 04.
IST Metz: sugárzó testek gyors csere lehetősége

A német IST Metz GmbH egy Heidelberg íves ofszetgépen mutatta be  legújabb fejlesztéseit a szakembereknek. A kísérlet során először öt színnel és dripp-off lakkal nyomtattak, az UV szárítást két köztes szárítóval, valamint a a kirakóban elhelyezett végszárítóval végezték. A nyomtatás befejezése után az IST Metz által fejlesztett legújabb LEDcure szárítókra cserélték ki az UV sugárzó egységeket. Ennek időszükséglete mindössze 2 perc volt. A nyomatok mindkét esetben tökéletesen száraz, érintésbiztos állapotban kerültek a kirakóba. Az IST Metz információi szerint, a most először nyilvánosan is alkalmazott „Hot Swap” technológia fontos részét képezi, a szintén újdonságnak számító elektronikus előkapcsoló rendszer alkalmazása is.

 


2016. 07. 04.
KBA: körforgó szitanyomógép bemutatása

A drupa-n sok szakember érdeklődött a KBA Rapida RSP 106 elnevezésű szitanyomó gép iránt, amellyel lakkozást lehet végezni – különböző rétegvastagságokban – max. 8000 ív/óra teljesítménnyel. A nyomóműben található a körforgó szita nyomóforma és a nagy pontossággal szabályozható rákel-rendszer. Az egyenletes lakk felvitelt az ellennyomóhenger kompresszibilis borítása biztosítja. Lehetőség van különböző finomságú szita anyagok alkalmazására is a napi munka során.

 


2016. 06. 23.
Korszerű Ricoh 3D nyomtató alkalmazása
Egy jelentős német vállalat, a Laser Zentrum Nord helyezte üzembe a legújabb Ricoh 3D nyomtatót, melyen additiv eljárással nagy pontosságú alkatrészeket és egyéb eszközöket fognak gyártani. A Ricoh AM S5500P elnevezésű 3D nyomtatón számos új típusú anyagot is kipróbálnak a szakemberek, így többek között polimereket, polipropilén alapú SLS -  anyagokat is. A német cég és a Ricoh szakemberei több bemutatót is szerveznek az érdeklődőknek.

 

2016. 06. 20.
Műanyagpalackok – Bio-PET anyagból
Egy német cég olyan eljárást dolgozott ki, melynek során cukornádból nyert anyagot használ fel az átlátszó PET palackok gyártáshoz. A rövidítve MEG-nek nevezett anyag környezetetkímélő és lebomlásra képes  - az előzetes kísérletek szerint. Az új Bio PET fóliák kiválóan alkalmazhatók a csomagolásoknál, nyomtathatók ofszet vagy flexo technológiával is. Az új csomagolóanyagokat a német cég teljesen klíma semleges eljárásokkal állítja elő – számol be erről a szaksajtó.

 

2016. 06. 20.
Hegeszthető papír csomagoló anyag gyártása és alkalmazása
A Bosch Packaging Technologie bejelentése szerint, hosszú kutatások után, olyan papíralapú csomagolóanyagokat gyártanak, melyek egyszerű hegesztéssel zárhatók le. Az új anyag nem tartalmaz műanyag komponenseket. Az új anyagot porszerű termékek, pl. cukor csomagolásánál tervezik alkalmazni. Az első vevőknek a környezettudatos törekvésekről ismert skandináv cégekre számítanak.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem