A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2017. 01. 23.
Az első Océ VarioPrint i300 digitális nyomógép egy német üzemben
A német printSolutions GmbH nemrég állította üzembe a legújabb Océ VarioPrint i300 vágott lapos digitális nyomógépet, mely inkjet technológiával dolgozik. A megújított nyomtatófejekkel és átalakított ívtovábbítási technológiával dolgozó nyomógép teljesítménye 8700 A4 méretű lap óránként, a nyomtatáshoz natúr/ofszet/ és mázolt papírok egyaránt alkalmazhatók. A német digitális nyomda korszerű nyomógépén reklám kiadványokat, folyóiratokat, könyveket tervez gyártani.

 

2017. 01. 16.
Az angliai Ricoh központ fontos elismerése
Az angliai Telfordban működő Ricoh Customer Experience Center elnyerte az ISO 12647-2 minősítést. Ezzel a a digitális nyomógépeket gyártók közül a Ricoh az első, aki megkapta a Colour Quality Management-re vonatkozó elismerést. Az angliai Ricoh központ legfontosabb feladata, hogy szervezze és elősegítse a partnerekkel és a felhasználókkal folytatott tudás transzfert és tapasztalatcserét. A Ricoh tudás-központ professzionális tréningeket, valamint Smart-Factory rendezvényeket szervez az európai Ricoh felhasználók részére. 

A fontos certifikáció a Ricoh Pro VC 60000 tekercses és a Ricoh Pro C7100 SX vágott lapos digitális nyomógépek működésére vonatkozik. A Ricoh egyik vezetőjének véleménye szerint ez a fontos minősítés segítséget és támogatást jelent az ofszetnyomdák számára, hogy tevékenységükbe a Ricoh digitális nyomógépeit zavartalanul tudják beilleszteni.

/Forrás: www.ricoh.de /

2017. 01. 13.
70 HÜVELYKES VIDEÓFAL KIJELZŐVEL MUTATKOZIK BE A SHARP A 2017-ES ISE VÁSÁRON

Az „Integrated Systems Europe (ISE) 2017” kiállításon a Sharp egy egyedülálló, videófalakhoz tervezett, 70 hüvelykes megjelenítőt fog bemutatni, ami 10 hüvelykkel nagyobb, mint a jelenlegi legnagyobb videófal megjelenítője és 15 hüvelykkel haladja meg az iparági átlagot.

Az ISE vásáron a Sharp hat új termékvonalat vonultat fel, néhányukat új kategóriákban, ezzel is demonstrálva a Sharp Visual Solutions üzletágának gyors fejlődését, mióta a Sharp szövetségre lépett a Foxconn-nal, 2016 áprilisában. 

–  Standunk az ISE vásáron jelentős előrelépésünkről tesz tanúbizonyságot és világos üzenetet közvetít: jöjjön és kössön üzletet a Sharppal. – mondta Sid Stanley, a Visual Solutions üzletág igazgatója – Növekedünk, fejlesztünk, és ahogy partnereink már tudják, jó velünk üzletet kötni.

 

A Sharp standjának felét az interaktív kijelzőknek szenteli, köztük az új BIG PAD-nek, a Sharp prezentációs és csapatmunka célokra szánt innovatív interaktív síkképernyőjének. A legújabb 80 hüvelykes BIG PAD ’optikai kötés’ funkcióval rendelkezik a jobb képélmény és a pontosabb érintésvezérlés érdekében.  A stand egy további kiemelt érdekessége lesz a megjelenítők Sharp Mini OPS (Open Pluggable Specification) szabványának bemutatása. A három különböző, Mini-OPS-en alapuló bővítő modul egyszerűen és költséghatékonyan terjeszti ki a képernyők funkcióit és nyújt nagyobb rugalmasságot a felhasználóknak.

 

A Sharp Visual Solutions termékeivel és megoldásaival kapcsolatos további információért látogasson el a http://www.sharp.hu/cps/rde/xchg/hu/hs.xsl/-/html/interaktiv-modellek.htm oldalra.


 

 

2017. 01. 09.
Az öntapadó címkék gyártását meghatározó új ISO szabvány
A nemzetközi ISO szervezet, az öntapadó címkék specifikációját meghatározó ISO DTS 18614 szabványt jelentette meg. Az új szabvány megkönnyíti az anyaggyártók, a címkéket nyomtató és kiszerelő cégek, valamint a végfelhasználók együttműködését a jövőben. Az új szabvány elsősorban a keskenypályás címkegyártási folyamat résztvevőire vonatkozik. 

Az érdeklődők új szabványt, a  http://www.iso.org/iso/home/standards.htm elérhetőségen szerezhetik be.

 

2017. 01. 03.
Adobe MAX konferencia San Diegóban
A 2016. évi Adobe MAX konferencián mutatták be, a több mint tízezer érdeklődő szakembernek a legújabb Adobe Creativ Cloud software család tagjait. A konferencia iránymutatást adott a jövőben várhatóan elterjedő mesterséges intelligencián alapuló módszerek alkalmazási lehetőségeiről. A fontosabb újdonságok a következők:

 

A Photoshop CC 2017 programcsomag

A konferencia egyik legérdekesebb bejelentése volt, hogy a jól bevált és megszokott Photoshop programcsomag a múltté, a jövőben a mesterséges intelligencián és az automatizált tanuláson alapuló Photoshop CC 2017 program kerül alkalmazásra. Ennek segítségével a különböző felhasználási feladatok széleskörű integrálása hozható létre. A képfeldolgozó szakemberek és a grafikusok munkáját átdolgozott, jól áttekinthető menürendszer könnyíti meg.

 

Az InDesign CC 2017 programcsomag

Ez a programcsomag számos újdonságot tartalmaz, például a megnyitott adatcsomagok új adatformátumra kerülnek átalakításra. A jól bevált In-Kontex menü is átalakításra került, használata egyszerűbbé és gyorsabbá vált. Az Open Type betűcsaládok elérése a feldolgozási munka során, egyszerűbbé vált, az új program gyorsan felismeri az alkalmazások jellegét, és automatikusan választ és javasol betűcsaládokat.

 

2016. 12. 15.
Siegwerk: Innovatív nyomdafestékek
A német Siegwerk nyomdafestékgyár olyan új PUR / poliuretán/ alapú festékkel jelentkezett, melyet mélynyomtatásnál lehet sikeresen alkalmazni. A PUR kötőanyagok használata különösen a nem szívóképes felülettel rendelkező nyomathordozók nyomtatásánál jelenthet előnyöket a felhasználók számára. Az új nyomdafesték PVC mentes és ez kedvezően hat az élelmiszer-csomagolóanyagokra. Az új típusú festékeknél oldószerként alkalmazott etilacetát lehetővé teszi, hogy a meglévő oldószer-visszanyerő rendszereket alkalmazzák. A PUR alapú festékekkel az 500 m/perc nagyságú nyomtatási sebesség is elérhető.

 

2016. 12. 09.
Finn könyvnyomda – digitális technológiával dolgozik
A finn Bookwell Digital GmbH kiadónál és nyomdánál állították üzembe a KBA RotaJet 130 tekercsről dolgozó, nagy teljesítményű digitális nyomógépet. A tervek szerint havonta több mint 500 millió oldalt fognak nyomtatni a korszerű nyomógépen. A finn céget kb. 150 éve alapították, évente mintegy 13 millió kemény és puhatáblás könyvet gyártanak. Új beruházásukkal az export piacokon szeretnének nagyobb aktivitást kifejteni.

A KBA RotaJet 130 digitális nyomógép 4+4 vagy 1+1 színben dolgozik, felbontóképessége 1200 dpi.

Nyomtatási sebesség 300 m/perc, a nyomtatáshoz KBA RotaColor polimer festékek kerülnek alkalmazásra. A folyamatos termelés érdekében a digitális nyomógéphez kikészítő gépsor is csatlakozik a termelés felfutásakor.

 

2016. 12. 05.
Felületnemesítés – LED UV technológiával

A német Zeller+Gmelin GmbH olyan új LED UV sugárzásra megszilárduló anyaggal jelentkezett, melyet a hideg fóliás technológiáknál lehet alkalmazni. A hideg fóliás felületnemesítést az eljáráshoz alkalmas eszközökkel felszerelt íves ofszetgépeken, valamint a keskeny pályás címkenyomógépeken használhatják fel sikeresen. Ezzel a technológiával olyan különleges hatású felületeket lehet a nyomatokon létrehozni, amelyek „megfogják” a szemlélődő vásárló figyelmét. Az új ragasztóanyagot az íves ofszetgép festékvályújában elhelyezve lehet vizes vagy száraz ofszettechnológiával felvinni a megfelelő, felületnemesítendő helyekre. Az új anyag számos gazdasági és környezetvédelmi előnnyel rendelkezik az eddig ismeretes hasonló anyagokkal összehasonlítva- számolt be a gyártó cég.


 

2016. 11. 29.
A ZRÍNYI Nyomda sajtóközleménye

 Kérjük nézze meg a Zrínyi Nyomda közleményét, a váci IPress Center nyomda megvásárlásáról.


2016. 11. 28.
Új marketing törekvések a web-áruházaknál
Az online kereskedelmi tevékenységnél nagy fontosságú a vevőkapcsolatok szorosra fűzése és folyamatos ápolása.  A jogszabályok a vásárlók számára lehetőségeket biztosítanak a nem megfelelőnek tartott áruk visszaküldésére – ez sok problémát okoz a webes áruházaknál. A marketing szakemberek legújabb vizsgálatainak eredményeként- egyedi grafikákkal látják el a csomagküldő dobozokat. Felmérések és tapasztalatok szerint, a nyomtatott dobozok esetén jelentősen csökken a visszaküldött áruk száma. Ez új lehetőségeket jelenthet a nyomdaipar számára!

További információk: www.adnymics.com 

 

2016. 11. 22.
Új Ricoh TotalFlow Suites termelési programok a nyomdák számára
A digitális nyomógépekkel dolgozó üzemek és szolgáltató vállalkozások számára hozta létre a Ricoh azokat a szoftveres megoldásokat, melyekkel ezek a folyamatok tovább racionalizálhatók.


  • A Ricoh TotalFlow Publishing Suite a kispéldányszámú, digitális nyomtatás folyamatait optimalizálja. A szoftverrel a megrendeléstől a kiszállításig nyomonkövethető az adott könyv gyártási folyamata.

  • A Ricoh TotalFlow CRD Suite a házi nyomdák  sokféle gyártási folyamatát hangolja össze.

  • A Ricoh TotalFlow Colour Suite szoftver segítségével a gyártásra kerülő termékek színhűsége, színstabilitása lényegesen jobb lesz, ez főleg az arculati színek nyomtatásánál nagy jelentőségű.

  • A Ricoh TotalFlowMarketing Suite az egyes vállalkozások marketing és piaci tevékenységénél lehet sikeresen alkalmazni.

  • A Ricoh TotalFlow CCM Suite a kommunikációs tevékenységénél használható.

  • A Ricoh TotalFlow 02D a digitális és az ofszet nyomtatás termelési folyamatit hangolja össze, valamint segíti az egyes termékek áttételét a két folyamat között.

  • Az új gyártástámogató szoftvereket a Ricoh európai központjában, Londonban mutatták be.


2016. 11. 17.
Irányelvek a digitális csomagolóanyag nyomtatás számára
A különböző nyomdaipari szoftverek fejlesztésével foglalkozó Chili Publish cég irányelveket adott ki, melyeket a digitális csomagolóanyagok tervezésénél és gyártásánál ajánlatos figyelembe venni, ezek a következők:


  • a tervezési fázis előtt alapos és körültekintő vizsgálatokat kell végezni a vevői szokásokról,  /Customization/

  • a tervezett csomagolóanyagok hatásának vizsgálatát a vásárlásokra, régiónként is el kell végezni,

  • a csomagolóanyagok megszemélyesítését a vevőkről összeállított adatbázisra támaszkodva célszerű elvégezni.


Az irányelvek a belga cég web oldaláról díjmentesen letöltheti az érdeklődők.

http://www.chili-publish.com/start

 

2016. 11. 17.
A Sharp új szolgáltatása kis és közepes vállalatok számára
A Sharp Electronics CEE új menedzselt nyomtatási szolgáltatása (MPS) segítséget nyújt a kis- és középvállalkozásoknak, hogy csökkentsék nyomtatási és másolási költségeiket. A Sharp a vállalkozásokkal együttműködve dolgozza ki testre szabott szolgáltatás csomagját, ami magába foglalja a hardvert, szoftvert, a felhő alapú dokumentumkezelő szolgáltatásokat, dokumentum biztonsággal kapcsolatos tanácsadást és a folyamatos menedzsmentet. A rugalmas szerződési formában kínált új szolgáltatás komponensei és szolgáltatási szintjei bármikor megváltoztathatók.

További információk: www.sharp.hu 

/ Forrás: Sharp sajtóhír, 2016. 10.28/

 

2016. 11. 14.
Az Internet használat alakulása Németországban
A német StarCounter GlobalStats intézet felmérései és elemzései szerint, az elmúlt negyedévben a tablettekről és a mobil telefonokról kezdeményezett internet elérések száma meghaladta az asztali számítógépről indított Internet elérések számát. Ez az adat most először érte el ezt a helyzetet. Szakemberek véleménye szerint, e jelenség egyik fő oka, hogy a német vásárlók egyre többet „keresgélnek” a különböző web-áruházakban. A legfiatalabb, mobil eszközökkel rendelkező korosztály, szinte kizárólag telefonjáról megy fel az Internet-re.

2016. 11. 07.
A Monotype cég új betűcsaládot mutatott be
A különböző betűtípusok tervezésével foglalkozó Montype-cég „Between” elnevezéssel új tervezésű betűket mutatott be, melyek nyolc féle vonalvastagságban állnak rendelkezésre. Az új típusok kiválóan megfelelnek az olvashatóság szabályainak, alkalmazásuk rugalmas, az adott célnak megfelelően történhet. A tervező cég véleménye szerint „Between” betűik különleges ritmussal rendelkeznek, melyek alkalmasak a vizuális tartalom kiemelésére, a hatások fokozására is.

 

2016. 11. 07.
Szita nyomóformák készítése – lézeres levilágítással
A Labelexpo Americas rendezvényen mutatták be a rotaLEN elnevezésű berendezést, amellyel nagy felbontású szita nyomóformák készíthetők direkt lézer technológiával. A max. 660 mm szélességű, kőralakú, sleev formájú szitasablonokat 4000 dpi felbontással dolgozó, CO2 lézer sugárral világítják meg. Az erre a célra kialakított nikkel szitasablonok többször is felhasználhatók a nyomtatás befejezése után. Az így elkészített szita nyomóformákat körforgó, tekercsről-tekercsre történő nyomtatásnál lehet sikeresen alkalmazni, magas minőségi igényű termékek gyártásánál.

 

2016. 11. 02.
Nagy sebességgel dolgozó inkjet nyomtatófej
A japán Kyocera nemrég mutatta be rekord sebességgel, 360 dpi felbontással dolgozó inkjet nyomtatófejét. A „Kyocera –KJ-4-C-a-360” nyomtatófej festék utánpótló és cirkulációs rendszere is átalakításra került. Az alkalmazott festékek viszkozitásán is változtattak, az új nyomtatófej 10-18 mPa/sek viszkozitású anyagokkal működik. A nyomtatási teljesítmény elérheti az 50 m/perc sebességet is. A nyomtatási szélesség 109 mm, de lehetőség van több nyomtatófej egymás mellé építésére is. A korszerű nyomtatófejjel kibocsájtott cseppecskék térfogata 15 – 64 picoliter között váltakozik, ez a létrehozásra kerülő árnyalatok finomságát tovább növeli. Az új Kyocera nyomtatófej gyakorlati alkalmazása hamarosan megkezdődik, elsősorban az ipari termelésre tervezett inkjet nyomtatóknál.

 

2016. 10. 24.
Jól megy a német napilapoknak!
Miközben a hazai napilap piac egyre zsugorodik, egy nemrég elkészült felmérés szerint Németországban kb. 60 millió ember minden nap olvas nyomtatott vagy online újságot. Ezzel a 14 évnél idősebb lakossági szegmens 86,3 %-át érik el a kiadók. A nyomtatott napilapokkal 43,4 millió olvasót érnek el, a digitális napilap változatokat 42 millióan tekintik meg naponta. Számos olvasó mindkét kommunikációs csatornát használja rendszeresen, a felmérés szerint ezek száma 23,2 millió fő. A felmérés fontos megállapítása, hogy a nyomtatott változatot általában az 50 év feletti korosztály fogadja szívesen, a 30 év alattiak a napilapokat elsősorban mobil eszközeiken olvassák.

 

2016. 10. 21.
Manroland Web System: új Geoman tekercs nyomógép
Öt év után jelentkezett a Manroland Web System nyomdagépgyár a jelentősen átalakított, új Geoman E-Line típusú tekercs ofszetgéppel, melyet az októberben megtartott IFRA-Expo kiállításon mutattak be a szakembereknek. Az új nyomógép 16 oldalas, maximális pályaszélessége 1640 mm, nyomtatási sebessége 96.000 fordulat/óra. A különleges nyomómű felépítés több különböző konfiguráció kiépítését teszi lehetővé. Kiegészítő berendezésként rendelkezésre áll a fél-, vagy teljesen automatizált lemez-csere rendszer és az automatikusan dolgozó illeszkedés és színellenőrző rendszer. A csatlakozó korszerű PFN- 25 típusú hajtogatómű sokféle hajtogatási variáció elkészítését teszi lehetővé.

 

2016. 10. 18.
Sharp Pro termékcsalád – MX-7500N és MX-6500N modellek
A Sharp Polaris PRO nyomdagépek a Buyers Laboratory díjával büszkélkedhetnek. Ezek a magas termelékenységet és precíz színirányítást biztosító készülékek nagy népszerűségnek örvendenek vásárlóik körében. A fentiek mellett margó nélküli füzetek automatikus készítésére is alkalmasak, kezelőpanelük pedig integrálható az EFI Fiery® nyomtatásvezérlővel és a Command WorkStation® eszközzel.

Ennek a népszerű rendszernek a szoftvere az utóbbi hónapban aktualizálásra került, így nőtt a támogatott formátumok, hordozók és papírsúlyok száma. Az MX-7500N és az MX-6500N papírtartó fiókja igen nagy méretű, így a modellek még versenyképesebbé váltak. A Polaris PRO nyomdagépeket mind a nagyvállalatok külső nyomdái, mind az önálló nyomdák sikerrel alkalmazhatják – főleg ha nagy példányszámban nyomtatnak anyagokat.  

 

A termékcsalád szembeötlően intelligens megoldásokkal rendelkezik. A maximális használati kényelem és ergonómia érdekében a Fiery külső nyomtatásvezérlő képernyőjét integrálták a nyomdagép képernyőjével. A legújabb Fiery kínálta különleges funkciók így ugyanazon a színes LCD képernyőn érhetők el, mint a nyomtatókészülék funkciói.  Ez azt jelenti, hogy a rendszer könnyen kezelhető és nem kell értékes helyet pazarolni a nyomtatásvezérlő kezeléséhez. Így nagyobb gyártóterület állhat a rendelkezésünkre.

Mindkét gép számos különböző utómunka elvégzésére alkalmas, hatékony felbontásnövelő technológiával (RET) rendelkezik, kiváló minőségben nyomtat, sokféle hordozó használatát teszi lehetővé és tökéletes színállandóságot biztosít, így az első és az utolsó kinyomtatott lap nagy terjedelem esetén is ugyanolyan árnyalatú marad.

 

2016. 10. 05.
Digitális nyomtatás – közvetlenül üveglemezekre
A spanyol Tecglass gépgyártó vállalkozás bemutatta Vitro-Jet F Type/S elnevezésű inkjet nyomtatóját, mellyel közvetlenül lehet üveglemezekre nyomtatni. A munkafolyamatokhoz Xaar 2001 nyomtatófejet és saját fejlesztésű keramik-inkjet festékeket alkalmaznak. A nyomtatás 720 dpi felbontással, 50 m/perc teljesítménnyel történik. A Single Pass technológiával dolgozó nyomtatófejben 2000 fúvóka került egymás mellett elhelyezésre.

 

2016. 09. 28.
Csomagolás nélküli árukat forgalmazó üzletek
Marketing szakemberek számítottak arra, hogy a túlzott mértékű és minőségű csomagolóanyagok piaci jelenléte után, megjelennek azok az üzletek, ahol a különböző termékeket csomagolás nélkül, kimérve lehet beszerezni. Egy csomagolástechnikai web-oldal már beszámolót is közölt az első ilyen üzletekről, több újabb üzlet nyitását a 2017-es év elejére tervezik. Információk szerint a német nyelvterületen már több mint 20 ilyen üzlet sikeresen üzemel. A vásárlók meghatározott köre, akik a takarékos beszerzés hívei- szívesen keresik fel a csomagolásnélküli termékeket árusító üzleteket.

 

2016. 09. 26.
Sharp kutatás: az irodai dolgozók sok időt pazarolnak el a lassú gépekkel
A nyári szabadságok befejeztével mutatta be a Sharp legújabb kutatásának eredményeit, mely szerint egy átlagos magyar irodai dolgozó évente legalább 19 napot pazarol el lassú, vagy alacsony hatékonyságú eszközei miatt. A kutatás kilenc európai ország, köztük Magyarország dolgozóinak részvételével készült. Magyarországon 500 dolgozót kérdeztek meg a kutatás készítői.

 

A kutatás eredményei szerint leginkább időt rabló tevékenység a szükséges fájlok keresése a szerveren, valamint a nem megfelelő eszközök alkalmazása. A megkérdezettek 48 %-a szerint hatékonyabb lenne munkája, ha korszerűbb nyomtatók és egyéb eszközök állnának rendelkezésére.

 

A vállalkozásoknak fel kell ismerniük, a korszerű, összekapcsolt nyomtatókban és más eszközökben rejlő lehetőségek kihasználásának fontosságát. A korszerű Sharp eszközökkel a munkahelyi csoportok lényegesen növelhetik munkavégzésük hatékonyságát – állapítja meg a kutatás.

 

2016. 09. 23.
Labelexpo Americas: a legújabb EFI Jetrion bemutatása
A Labelexpo Americas 2016 kiállításon mutatta be az EFI legújabb keskenypályás címkenyomó gépét a Jetrion 4950LXE-t. Ez a korszerű inkjet technológiával rendelkező nyomógép 720 x 1260 dpi felbontással és migrációmentes UV festékekkel dolgozik. Ez a felbontóképesség kiváló nyomtatási minőséget eredményez, a migrációmentes festékek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a termékkört az élelmiszer csomagolóanyagok felé is bővítsék. A kinyomott festékrétegek gyors megszilárdulását LED sugárzók segítik. Az ötödik nyomóműben lehetőség van a kinyomott termékekre egy védőlakk réteg nyomtatására, amely a fényességhatást is növeli. Ha a gyártandó termék igényli, akkor első színként fehér réteg is nyomtatható az átlátszó nyomathordozó pályára.

A címkegyártás folyamatainak automatizálását szolgálják azok az új workflow-softwarek melyekkel az egyes munkalépések, a gyártáselőkészítés és a kalkuláció gyorsítható. 

 

2016. 09. 19.
HP Latex 300 – egy új nagyformátumú nyomtató
A legújabb HP Latex 300 nagyformátumú nyomtató családot a magas fokú termelékenység és a kiváló nyomatminőség jellemzi. Nyomtatási szélesség 163 cm, a teljesítmény maximuma 31 m2/óra. A nyomtatás 1200 dpi felbontással történik. Az elkészített nyomat minőségét az integrált i1 spektrofotóméter végzi, melyet a színkallibrációs műveleteknél is lehetséges felhasználni. Az alkalmazott Latex típusú festékekkel gyors nyomatszáradást lehet elérni.

 

2016. 09. 12.
Új perforáló és hajtogató gép - digitális nyomtatáshoz
A német MB Bauerle cég olyan perforáló és hatogató gépet mutatott be, melyet közvetlenül lehet csatlakoztatni különböző típusú digitális nyomógépekhez. A perforálásra gyakran a hajtogatási folyamat előtt van szüksége, kritikus vastagságú vagy különleges felületű nyomathordozók esetén. A különlegesen kiképzett perforáló elemek „kíméletesen” végzik el a gyakran tóneres felületek perforálását. A multiflexibilisnek is nevezett berendezés üzemeltetése különállóan is lehetséges - a gyártó cég információi szerint.

 

2016. 09. 05.
Könyvutalvány ajándékba – fiataloknak
A jelentős brit napilap az Independent egy érdekes olaszországi kezdeményezésről számolt be nemrég. Minden 18.-ik életévét betöltő olasz állampolgár 500 Euro értékű utalványt kap,melyen könyveket, múzeumi belépőket, színház és koncertjegyeket vásárolhatnak. Ezzel az újszerű intézkedéssel az olasz fiatalok kultúrális aktivitását, fogékonyságát szeretnék növelni.

Információk szerint ez a kezdeményezés 290 millió Euró-jába kerül az olasz költségvetésnek. Az olasz kormányzat szerint, ezzel fontos üzenetet küldenek a kb. 575 ezer érintett fiatal felé, ezzel is kifejezve  a különböző kulturális termékek, elsősorban a könyvek rendszeres vásárlásának a szükségességét. Ezáltal a fiatalok is érezhetik, hogy nagykorúságuk elérésével egy olyan közösséghez fognak tartozni, amely örömmel és szívesen fogadja be őket. Tervek szerint, a következő évtől a tanárok is hasonló támogatásban részesülnek, hogy ezt az összeget kulturális igényeikre fordíthassák, ezzel is segítve szakmai fejlődésüket.

Forrás: www.independent.co.uk 

 

2016. 09. 01.
Új jövő-biztos nyomtatókat ajánl a Sharp
A Sharp Electronics CEE bejelentése szerint három új MX Essential típusú színes nyomtatót hoztak a piacra. Ez az SRA3 méretű színes digitális nyomtatók teljes megújulását is jelenti. Az MX-4050N, az MX-3550N és az MX-3050N megfizethető költségű nyomtatási, másolási és lapolvasási megoldást jelentenek a kis és közepes méretű nyomdáknak és egyéb vállalkozásoknak. A feldolgozható anyagok max. 300 g/m2 tömegűek lehetnek.  A korszerű nyomtatók változatos opcionális kiegészítő eszközökkel bővíthetők, ezzel is lehetővé téve az igazodást a változó üzleti igénykehez.

 

További információk:

Jantay Zoltán

tel: +36 20 404 2897

e-mail: zoltan.jantay@sharp.eu

 

2016. 08. 30.
WORKSHOP

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy nyomdaipari szakemberek részére hazánkban második alkalommal kerül sor az amerikai X-Rite „The eXpected” elnevezésű, Európa-szerte sikeres workshop-sorozat ofszet tagjának megrendezésére. Az X-Rite workshop hazai szervezője a P&E Mérnök és Nyomdász Kft. A hazai tréner dr. Schulz Péter színelméleti, papír- és nyomdaipari színmérési szakértő, az X-Rite Pantone oktatási partnere.


A gyakorlati orientációjú képzés célja az, hogy az azon résztvevők a megszerzett elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában tudatosan és hatékonyan legyenek képesek felismerni, értelmezni és kezelni a színek reprodukálásánál felmerülő gyakorlati problémákat.

 

How to print „The eXpected” – Offset

Az oktatási sorozat most meghirdetett tagja a Hogyan kell hagyományos ofszettechnológiával „előrelátóan” nyomtatni című haladó szintű, kétnapos interaktív, gyakorlat-centrikus, kis-létszámú workshop elsősorban a hagyományos ofszetnyomtatás színes reprodukálási munkafolyamatának átfogó megértésére épít. A részleteket a program tartalmazza, amely a http://www.p-e.hu/?page_id=841 oldalon megtalálható.

 

Költség: 190.000 Ft + ÁFA/fő

 

Nyelv: magyar

 

Helyszín: HOLIDAY BEACH BUDAPEST WELLNESS & CONFERENCE HOTEL, 1039 Budapest, Piroska utca 3-5. http://www.holidaybeach.hu

 

Időpont: 2016. október 2526.

 

Az oktatási napok időtartama: 9:00 – 17:00

 

A résztvevők az amerikai X-Rite cég svájci oktatási központja által kiállított igazoló oklevelet kapnak a kurzus elvégzéséről.
Jelentkezési határidő: 2016. október.1. A limitált csoportlétszám miatt mihamarabbi regisztrálásra bíztatjuk Önöket! A regisztrációs formanyomtatvány a http://www.p-e.hu/?page_id=841 oldalon letölthető (melyet minden jelentkezőnek külön-külön kell kitöltenie) beküldését követően a visszaigazolással együtt egy kérdőívet küldünk, amely segít minket abban, hogy a workshop-on az Önök speciális igényeit is figyelembe tudjuk venni.

 

 

A workshop sorozat további – később meghirdetésre tervezett – témái:

How to print “The eXpected” using digital printing technologies

How to print “The eXpected” using conventional technologies Flexo

 


2016. 08. 29.
Újdonság a Hubergroup festékgyártól
A német Hubergroup nyomdafestékgyár termékválasztékát világító színű nyomdafestékekkel bővítette, hogy a legújabb divatirányzatoknak eleget tegyen. Az új „Neon Basic Colors” festékcsalád hétféle színárnyalatban áll rendelkezésre. Az új neon színek kiválasztásnál támaszkodtak a Pantone színrendszer referencia színeire is.

A Hubergroup 130 helységben 401 különböző vállalkozásból áll, a dolgozók létszáma 3500 fő. Múlt évi árbevételük elérte a kb. 820 millió Euró-t.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem