A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2013. 04. 08.
COLORMAN e:line világpremierje az Allgäuer Zeitungsverlag Kempten nyomdájában.

A német Allgäuer Zeitungsverlag Kempten-ben lévő nyomdaüzemében, több hónapos próbák után élesben is elkezdte működést a manroland web systems COLORMAN e:line elnevezésű 64 oldalas tekercsofszet nyomógépe. Az 1400 mm-es papírpálya szélesség és a 1020 mm-es levágási hosszúság, 45 000 ford/óra teljesítménynél 90 000 db 32 oldalas termék elkészítését teszi lehetővé. Az új nyomógép különlegessége, hogy a regionális mutációk nyomtatásakor, a beigazításhoz mindössze 3 percre van szükség. Az eddig alkalmazott nyomógépen ez több mint fél óra volt. Az extra gyors beigazítást az újonnan fejlesztett APL lemezrobotok és a korszerű nyomólemez-logisztika teszik lehetővé.


2013. 04. 05.
Kártyapiac 2013. – Eltűnőben a műanyag kártya?

2013. március 26–27-én rendezték meg a Kártyapiac 2013. konferenciát az IIR (Institute for International Research) rendezésében a budai Várban. Az egyedülálló magyarországi rendezvény, amely összehozza a folyamatosan fejlődő és évről évre újabb fejlesztéseket kilátásba helyező szektor felsővezetőit és szakmai képviselőit, bemutatta a fő kártyapiaci trendeket és technológiai újdonságokat. A résztvevők bepillantást nyerhetnek a jövő technológiai újításainak világába, többek között a mobil- és érintésmen-tes fizetésbe.

A rangos szakmai eseményen – a „Technológiák Utcájában” – az ANY Biztonsági Nyomda is bemutatta mobilkészülékekbe letölthető kártyaalkalmazásait.


2013. 04. 04.
100 milliárd dollár felett várható a világ 2013-as online reklámköltése.

A GroupM jelentése szerint a világ internetes reklámköltése 99 milliárd dollárt ért el 2012-ben, ami azt jelenti, hogy a növekedés az előző évhez viszonyítva meghaladta a 16%-ot. A GroupM jelentése szerint a 2012-es online reklámköltés a teljes reklámtorta közel egyötödét (19,5%) tette ki. A legtöbbet, 38,3 milliárdot Észak-Amerikában költötték a hirdetők, Ázsia-Óceániára 30,6 milliárd, Nyugat-Európára 24,1 milliárd dollár jutott. Idén közel 15%-os növekedést várva, 113 milliárdos internetes reklámpiacot prognosztizálnak a kutatók – ez 21% részesedés a teljes reklámköltésből.

Az IAB Magyarország 2013. március 27-én közzétett adatai szerint a kedvezőtlen gazdasági környezet és a reklámpiac csökkenése ellenére 14%-kal nőtt a hazai digitális reklámpiac 2012-ben, és nagysága elérte a 35,65 milliárd forintot.


2013. 04. 03.
Axel Springer – manroland: a Kodak hibrid inkjet technológia alkalmazásának köszönhetően megnövelhető az újság termékek értéke.

A manroland web systems 19 további integrált inkjet installációra kapott megrendelést az Axel Springer AG-től. A kiadóvállalat úgy döntött, hogy minden németországi nyomdagépét Kodak S30 inkjet fejjel látja el, amely az újságnyomtatás területén lehetővé teszi a változóadatok használatát. Lottó, legfrissebb hírek, személyre szabott hirdetések, keresztmédia alkalmazások – ezek vonzók mind az olvasó, mind a hirdető számára, és segítenek a példányszámok stabilizálásában.

A manroland web systems végzi a munka jelentős részét, a már eddig telepített egységekkel együtt összesen 23-at állít üzembe a Springer 9 nyomdai létesítményében.


2013. 04. 02.
A Zund új Sonicz típusnevű kivágó modult jelentett be.

A Zund Plotting Systems (UK) Ltd bejelentett egy új ultraszonikus kivágó fejet, melynek neve: Sonicz. A gyártó információi szerint a Sonicz, melynek kései 35 kHz frekvencián (ultraszonikus rezgéstartományban) működnek, hatékonyabban „dolgoznak” hullám- és méhsejt-kartonok stancolásánál, mint a hagyományos fejek.
A Sonicz fejek bármelyik, akár korábbi típusú Zund stancoló asztalokhoz használhatók.
 


2013. 03. 30.
Fábián Endre a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület elnöke interjút adott a Nyomdavilág Online-nak.

„Az infomédia folyamatos átalakuláson megy keresztül – nagy viták vannak arról, hogy a nyomtatott kommunikáció vagy a digitális médiumoknak a használata fog-e előtérbe kerülni – én azt gondolom, hogy a nyomdaipar helyzetére nem ennek van ma hatása. Abban bízok, hogy a nyomtatott kommunikáció inkább átalakuláson, mint csökkenésen megy keresztül, és a hazai nyomdaipar továbbra is fejlődni fog.”A teljes interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!


2013. 03. 30.
Borbás Gábor a Zrínyi Nyomda Zrt. vezérigazgatója a Nyomdavilág Online riporterének válaszolt.

 „Tudatos stratégia eredményeként a Zrínyi Nyomda profilja jelentősen megváltozott az elmúlt években. Míg 2007-ben 50%-ban magazinokat és 50%-ban a kereskedelmi láncok ingyenesen terjesztett szórólapjait állította elő a Nyomda, tavaly a kereskedelmi szórólapok arány már 95% volt.”

Az exportpiacok irányába kellett nyitnunk – a Zrínyi Nyomda exportja a 2007-es 4%-ról 40%-ra növe-kedett.”A teljes interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!


2013. 03. 29.
EGYKÉSES TRIMMELŐ

A Hunkeler Innovationdays 2013 rendezvényen bemutatott POLAR BC 330 berendezést elsősorban digitális nyomdák részére tervezték a cég szakemberei. A BC 330 elsősorban kis példányszámú ragasztókötött és irkafűzött termékek körülvágásához alkalmazható gazdaságosan. Ellentétben a hasonló célt szolgáló háromkéses gépekkel, a BC 330 csak egy késsel és egy présgerendával dolgozik. A vágandó terméket egy speciális szerkezet rögzíti, továbbítja, illetve forgatja a fej-, láb- és hosszmetszés megfelelő pozícióiba. A gép beállítása és vezérlése érintőképernyőről történik. Lehetőség van vonalkódos vezérlésre is, ha a termék felső lapjára a kódokat előzetesen rányomtatják.
 


Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.youtube.com/watch?v=A7_7boX4oIo
2013. 03. 28.
Ugrásszerűen növekedett a hazai táblagép eladás tavaly.

2012. január és december közötti időszakban a Magyarországon eladott táblagépek száma 180%-kal nőtt 2010-hez viszonyítva. Tavaly az értékesített készülékek átlagára 61%-kal csökkent: míg 2012 januárjában az értékesített készülékek átlagára 141,7 ezer forint volt, addig ez az érték 2012 decem-berében már csupán 54,6 ezer forint volt – derül ki a Gfk felméréséből.


2013. 03. 27.
Ideális berendezés digitális nyomatok továbbfeldolgozására.

A közép-angliai székhelyű Tech-ni-Fold cég a bígelés, és a perforálás világvezető specialistája. A cég nemrég jelentette be CreaseStream Plus nevű vágó–bígelő–perforáló berendezéscsaládjának „belépő-színtű” változatát: a CreaseStream Junior Pro berendezést, melyet a cég késő tavasszal dob piacra.

A CreaseStream Junior Pro, amelyen 80–350 g/m2-tömegű nyomathordozók dolgozhatók fel, 12 000 ív/óra maximális teljesítményre képes.

 


Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.creasestream.com/our-creasing-machine-product-range/junior
2013. 03. 26.
Indul az Océ InfiniStream projekt.

Az Océ elkezdte első InfiniStream digitális kartonnyomógépének üzembe helyezését a cég Münchenhez közeli Poingban működő bemutatóközpontjában.

Az InfiniStream az első olyan digitális katonnyomógép, amely hasonló termelékenységű, mint a hagyományos íves ofszet kartonnyomógépek (az eddig nyilvánosságra hozott információk szerint a 7-színnel nyomtató gép teljesítménye 1440 B2 ív/óra).


2013. 03. 25.
Szintetikus papír újrahasznosított PET palackból.

A Teijin japán vegyi- és gyógyszeripari cég a Nisshinbo Postal Chemical céggel együttműködve új szintetikus nyomópapírt fejlesztett ki, melyhez egy speciális újrahasznosítási technológia segítségével hulladék PET palackokat használnak fel. Az új nyomópapír neve: Laser Eco Pet, melyet elektrofotográfiai nyomtatókban való nyomtatáshoz lehet felhasználni. A Laser Eco Pet a normál nyomópapíroknál vízállóbb, és nedves tépőszilárdsága is jóval nagyobb, mint a faalapú rostokból készített papíroké. Az új szintetikus papírra jól lehet írni golyóstollal vagy ceruzával, és a papír hajtogatható, ragasztható.


2013. 03. 22.
NEM SZABAD SZÓ NÉLKÜL HAGYNI! Az e-könyv reklámozásának gyakori „kelléke” az erdőpusztulásnak a papírral, való összemosása.

A papír alapú információ védelmében folytatott intenzív kampányok ellenére, nem szűnik a papír elleni igaztalan környezetvédelmi támadás. Mi a megoldás? Mi a teendő? Az, hogy minden lehetséges helyen és alkalommal hirdessük a papír- és a nyomdaipar környezettudatosságát és tényekkel cáfoljunk meg minden abszurd állítást, vagy akár sanda sugallatot.Ezt tesszük most, amikor nem megyünk el szótlanul az ekonyvolvaso.blog.hu honlap fejlécében szereplő, az alsó képen látható felszólító mondat mellett.A reklámetikáról és a stílusról most nem kívánunk szót ejteni, csak az idézett mondatban szereplő utalás valótlanságára mutatunk rá néhány tényadattal. A papír alapú könyv nem egyenlő az erdőpusztítással!Ellenkezőleg, a papír hozzájárul a fenntartható erdőgazdálkodáshoz. Európában és Észak Amerikában nem csökkent, ellenkezőleg, Nyugat Európában például 1950 óta 30%-kal nőtt az erdőterület nagysága. A fejlett papíriparral rendelkező Európa és Észak-Amerika ugyanis nagymértékben járul hozzá a fenntartható erdőgazdálkodáshoz: Európa és Észak-Amerika erdőterületeinek túlnyomó részében felelős és fenntartható erdőgazdálkodás folyik évtizedek óta. Többek között éppen ennek a tudatos erdőgazdálkodásnak, az FSC és PEFC tanúsítási rendszereknek köszönhető az, hogy a világ élőfakészlete az elmúlt évtizedben — az erdőterület-csökkenés ellenére — gyakorlatilag azonos maradt (a világ becsült élőfakészlete 2010-ben 527 milliárd m3 volt).Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e3gXKxFBpaY
2013. 03. 22.
A Print Power és a finn VTT közös tanulmánya a nyomtatott médiumok vezető bizalmi pozíciójáról számol be.

A médiafogyasztásban az utóbbi években bekövetkezett változások ellenére, az európai fogyasztók továbbra is komoly bizalommal vannak a nyomtatott médiumokban megjelenő hírdetések iránt. Ez derül ki a Print Power: Consumers trust advertising in print media more than other media, March 4, 2013. tanulmányából, amely a Print Power és a VTT (alkalmazott kutatásokkal foglalkozó finn intézet) közös kutatására épül. Arra a kérdésre, hogy mekkora a bizalom a különböző médiumokban megjelenő hirdetésekkel kapcsolatban, a fogyasztók a következő arányok szerint rangsoroltak: magazinok és napilapok: 63%, televízió: 41%, internet: 25%.

 Az eredeti anyagot az alábbi webcímen találja meg:

http://www.printpower.eu/en/news/p/detail/consumers-trust-advertising-in-print-media-more-than-other-media2013. 03. 21.
DÁA: Digitális Ápoló Asszisztens – gyógyítást támogató rendszert fejleszt a Xerox

Következő generációs egészségügyi szolgáltatásokon dolgozik a Xerox innovációs központja, a PARC, ahol a napokban mutatták be legújabb, még tesztelés alatt álló, a kórházi ápolók munkáját segítő Digitális Ápoló Asszisztens fejlesztésüket. Mielőtt a vállalat szakemberei belefogtak a gyógyítást támogató rendszer kidolgozásába, felmérték, hogy az egészségügyi dolgozók többségének mi okozza a legnagyobb kihívást a napi munkában. Minden eredmény arra utalt, hogy a munkaszervezés jelenteti nekik a legnagyobb gondot: hiába látják pontosan, hogy mely feladatokat kell ellátniuk, mégsem érnek sosem a dolgok végére, és az állandó rohanás közben az idejükkel sem tudnak hatékonyan gazdálkodni.

Ezen gyakorlati tapasztalatok figyelembevételével dolgozták ki a Xerox kutatói a Digitális Ápoló Asszisztenst (DÁA), amely tiszta képet ad az egyre halmozódó feladatokról. Egyszerre rendszerezi az adatokat, és informálja az ápolónőket a teendőikről. A DÁA segítségével folyamatosan nyomon követhetik a riasztásokat, a betegekkel kapcsolatos információkat, így az eddigieknél jóval könnyebben, és sürgősségük figyelembe vételével válnak kezelhetővé a feladatok.


2013. 03. 20.
A Budapest Bank által meghirdetett pályázat egyik díját a Prime Rate Kft. kapta.

A Budapest Bank tavaly negyedik alkalommal hirdetett pályázatot kis- és középvállalati ügyfelei körében, hogy elismerje a példaértékűen tevékenykedő cégeket. 2012-ben a mottó: „Az év ötlete” volt. A 2013. március 8-i díjkiosztón a bronzérmet a Prime Rate Kft. kapta, amely az elmúlt években többek között jelentős szervezetfejlesztést hajtott végre, átfogó kontrolling rendszert alakított ki, és elindította a lakossági ügyfeleket célzó, fotókönyveket és naptárakat gyártó „web to print" üzletágát. A Budapest Bank 1 millió forint banki szolgáltatás jóváírásával jutalmazta a céget. Gratulálunk a díjazottnak!

 


2013. 03. 19.
Fujifilm: Jet Press 540W
A Fujifilm március 7-én jelentette be, hogy kereskedelmi forgalomban kapható Jet Press 540W (korábbi nevén: Jet Press W) inkjet tekercsnyomógépük.
A Jet Press 540W kétoldalas nyomtatásra képes egyetlen nyomótoronnyal. Ez a konstrukció biztosítja azt, hogy a tekercsnyomógép helyigénye mindössze 6,6 x 2,8 m. A maximális tekercsszélesség 543 mm, a feldolgozható nyomathordozók (melyek lehetnek inkjet, de mázolatlan papírok is) négyzetmétertömeg-tartománya: 64—157 g/m2. A maximális felbontás 600 dpi — a Fijifilm 2013 végén tervezi az 1200 dpi-s upgrade-et. A maximális nyomtatási sebesség: 127 m/perc (600 x 480 dpi).
A Jet Press 540W „szóló” gépként, de Fujifilm, Hunkeler vagy Müller Martini továbbfeldolgozó berendezésekkel is rendelhető.
2013. 03. 18.
A cégvezetők egyharmada nő
A magyarországi cégeknél a női vezetők aránya évek óta körülbelül egyharmad, és az arány az elmúlt öt évben csak minimálisan változott — áll a PartnerControl döntéstámogató céginformáció szolgáltató elemzésében.
2008 márciusában a vezető beosztású nők aránya Magyarországon csak kicsivel volt kevesebb, mint 33%, és öt év alatt mindössze fél százalékkal nőtt. Valamivel jobb az arány a cégtulajdonosok körében: a nők aránya itt eléri a 39%-ot.
A magyarországi helyzet lényegében hasonló az Európaihoz. Ezt jelzi például a közelmúlt alábbi nyilatkozata.
„A cégeknek 2020-ig önkéntesen 30—40 százalékra kellene növelni a nők arányát a vezető testületekben” — mondta Angela Merkel német kancellár 2013. március 8-án a négy vezető német gazdasági szövetség vezetőivel a müncheni ipari vásár alkalmából tartott találkozóján.
2013. 03. 14.
Formatervezési díjat nyert egy Kingston USB meghajtó
Az iF Award világszerte a különböző kategóriájú termékek sikeres formatervezésének védjegyéül szolgál.
Az iF Award zsűrije 3011 pályázat közül választotta ki a 2013-as nyerteseket, melyek között a Kingston „Számítógép" kategóriában nyerte el az elismerést.
A zsűri a formatervezés minőségét, a kivitelezést és az anyagválasztást, az innováció mértékét, a környezeti fenntarthatóságot, a működést és az ergonómiai kialakítást vette figyelembe.
A DataTraveler SE9 USB tartós fémházzal rendelkezik, kis méretének köszönhetően praktikus kiegészítője a hordozható számítógépeknek, vagy az USB-porttal ellátott táblagépeknek. Az ezüstszínű pendrive 8 GB, 16 GB, 32 GB és 64 GB kapacitású változatokban kapható.


2013. 03. 14.
Epson: egyedi festéktartály-rendszer a cserélhető festékpatronok helyett
Az Epson forgalomba hozta festéktartály-rendszerű nyomtatóinak új családját, amely kedvező áru nyomtatást kínál kisvállalkozásoknak, otthoni irodáknak.
Az Epson L550, L355, L300, L210 és L110 az átlagosnál lényegesen nagyobb űrtartalmú, beépített festéktartályokkal rendelkezik, melyek Epson gyári inkjet festékkel újratölthetők. Mindez rendkívül alacsony oldalankénti nyomtatási költséget biztosít, az Epson Micro Piezo technológiájának köszönhető kiváló nyomatminőség mellett.

A sajtótájékoztatón készült összeállításunkat lásd az alul közölt webhelyen.
Tekintse meg a következő filmet is!
https://docs.google.com/file/d/0B6Mse47s08mbNWZEQWZyYVFtZzg/edit?pli=1
2013. 03. 13.
Újabb FSC tanúsított hazai cégek
Az P&E KFT. adatbázisa szerint (melyet a www.fsc.org honlapon nyilvánosságra hozott adatok szerint aktualizál havonta) 2013 februárjában három újabb hazai papír- illetve nyomdaipari cég szerzett FSC tanúsítványt. Az új FSC COC tanúsított cégek: a Mondi Bags Hungária Kft., a Regiszter Plakát Nyomda Kft. és a Stora Enso Packaging Kft.
Az FSC tanúsított hazai papír- és nyomdaipari cégek száma ezzel 54-re emelkedett, ami az összes hazai FSC COC tanúsított szervezet 40%-a.

Az FSC 2013. 03. 08-i adatai szerint a világ összes FSC tanúsított erdőterületének nagysága 174 millió hektár, az FSC COC tanúsított szervezetek száma pedig 24 518.

2013. 03. 12.
Tovább bővíti hibrid nyomtatási kapacitását az Axel Springer
Az Axel Springer német kiadó- és nyomdacsoport további 19 Kodak Prosper S30 nyomtatófejet rendelt a manroland web systems-től. Ezzel az Axel Springer a világ legnagyobb hibrid nyomtatási rendszer-használójává válik.
Az Axel Springer már 2012 decemberében döntött arról, hogy hibrid nyomtatási lehetőséget biztosít valamennyi nyomdaüzemében, legkésőbb 2013 augusztusáig, a német Bundesliga szezon kezdetéig.

A Kodak Prosper S30 nyomtatófejek fekete-fehér változóadat-nyomtatást tesznek lehetővé teljes nyomtatási sebesség mellett, a Csoport Colorman és KBA tekercsnyomógépein.

2013. 03. 11.
Nagyobb szerepük van a nőknek, mint a férfiaknak
Az Ericsson ConsumerLab 2013-ra vonatkozó, 10 Hot Consumer Trends 2013 című kutatása többek között azt állapítja meg, hogy a nők, akik évek óta aktív mobiltelefon használók, továbbra is vezető szerepet játszanak gyakorlatilag valamennyi okostelefon-szolgáltatás használatában.
Világviszonylatban például az okostelefonnal rendelkező nők 97%-a SMS-ezik – és talán érdekes módon különösen „erős” SMS-ezők a nők Oroszországban, Egyiptomban, Dél-Afrikában és Törökországban.
Aktívabbak a nők a fotók küldésében és fogadásában, vagy például a közösségi hálózatok használatában is. Míg világviszonylatban az okostelefonnal rendelkező nők 77%-a küld/fogad fotókat, addig a férfiaknak csak 70%-a. Vagy Nyugat-Európában például az okostelefonnal rendelkező nők 60%-a használ közösségi hálózatot, míg a férfiaknál ez az arány csak 52%.
A kutatás megállapítása szerint, a női felhasználóknak komolyabb szerepük van az okostelefonok tömegáruvá válásában, mint a férfi felhasználóknak.


2013. 03. 08.
Francia nyomda íves ofszetgép-beruházása
A francia Evreux városban működő Kapp Graphic nyomda egy Heidelberg Speedmaster XL 162 ofszetgép vásárlása mellett döntött.
A 162 cm szélességben nyomtató íves ofszetgépet Prinect Inpress Control in-line szabályozórendszerrel is felszerelik. Ez az egység a nyomtatás alatt folyamatosan ellenőrzi a festékezést és a színilleszkedést.
A Kapp Graphic nyomda az Imprifrance csoport tagja, 27 dolgozóval a tavalyi évben 4,8 millió euró árbevételt értek el (kb. 50 millió Ft/fő!). Főbb termékeik közé a nagy formátumú képes albumok és POS (Point-of-Sale) anyagok, valamint reklámkiadványok tartoznak.
Az új négyszínes, Heidelberg Speedmaster XL 162 nyomógépen kis példányszámú, magas minőségigényű és rövid átfutást igénylő termékeket kívánnak nyomtatani.

2013. 03. 07.
Elhunyt a Müller Martini cégcsoport alapítója
A korszerű könyvkötészeti gépek és berendezések úttörő tervezője, a svájci Müller Martini cégcsoport alapítója, Hans Müller 96 éves korában hunyt el (1916–2013).
Hans Müller első tömb- és irkafűző gépét 1946-ban tervezte. A napjainkban már világszerte tevékenykedő cégcsoportnak ez volt az első önálló gyártmánya. Öt évvel később egy ragasztókötő-gépet tervezett, majd ezt követte 1954-ben az első automatikus ívfelrakóval rendelkező irkafűző gépsor, amelyhez trimmelő egység is kapcsolódott. 1956-ban az egész szakmát meglepte ún. repülő fűzőfej konstrukciójával, amely lehetővé tette a termelési sebesség jelentős növelését.
Hans Müller tevékenysége több évtizeden keresztül meghatározó volt a kötészet területén.

2013. 03. 06.
Ötnyomóműves Nexpress Dubaiban
A Gulf & Pack 2013 világkiállításon a Kodak Nexpress ötödik nyomóműves megoldása is látható lesz.
A 2013. április 8–14. között megrendezésre kerülő Gulf & Pack 2013 kiállításon, a Duba World Trade Center-ben látható lesz a Kodak Nexpress ötödik nyomóműves megoldása. A Nexpress ötödik nyomóművében direktszín-nyomtatásra, arany és gyöngyház-hatású nyomatfelület készítésére, inline vízjelnyomtatásra, illetve a CMYK-nyomtatással egy menetben történő lakkozásra nyílik lehetőség.
A kiállításon természetesen a Kodak cég széles termékportfóliójának több más tagját – így többek között a Prosper S-sorozatot és a Sonora XP kidolgozást nem igénylő CTP nyomólemezét – is bemutatják.

2013. 03. 06.
A KBA növeli részvételét a flexópiacon
A KBA nyomdagépgyár még ebben az évben átveszi az olasz Flexotecnica gépgyártót, amely jelenleg a Cerutti cégcsoport tagja.
A Flexotechnica S.p.a. több mint száz dolgozóval gyárt központi ellennyomó-hengeres flexónyomó gépeket a Milánóhoz közeli Tavazzano gyárban. Ezeket a korszerű nyomógépeket elsősorban a flexibilis csomagolóanyagok gyártására használják a világ számos országában. A KBA által tervezett többségi tulajdon átvétele után, a német nyomdagépgyár jól szervezett piaci hálózatán keresztül a kartonnyomtatással foglalkozó nyomdák felé is ajánlanák ezeket a flexónyomó gépeket.
A német KBA és az olasz Cerutti együttműködése már több éves múltra tekint vissza, elsősorban a tekercsmélynyomó-gépek fejlesztése és gyártása területén.

2013. 03. 06.
Az X-Rite TAC szolgáltatás rendszere
Az X-Rite Total Appearance Capture (TAC) technológia a valóságot mutatja be digitálisan.

 Az X-Rite a bonni egyetemmel (Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn) folytatott többéves kutatási együttműködésének eredményeképpen egy jövőbemutató technológiai rendszert dolgozott ki, melynek neve: Total Appearance Capture (TAC). A TAC révén a legbonyolultabb alakú és bonyolult felületi struktúrájú, speciális színmegjelenésű tárgyakról is tökéletesen valósághű reprodukció hozható létre. A technológia lényege röviden a következő: az X-Rite TAC rendszer nagyszámú, vezérelten kapcsolható megvilágító fényforrást használ, melyek kalibrált digitális kamerák sorozatával párosulnak. Az automatikus felvételi folyamat során képek tízezre készül az adott tárgyról – különböző nézőpontokból és különböző megvilágításoknál. A digitális képadatok tömörítés és kódolás után hatékonyan tárolhatók, továbbíthatók, illetve CAD és más 3D plug-in szoftverek segítségével dekódolhatók, megjeleníthetők.

 

Az X-Rite TAC szolgáltatás rendszereTekintse meg a következő filmet is!
http://www.xrite.com/custom_page.aspx?PageID=386
2013. 03. 05.
Az első Xeikon 8500 az UK-ban
Az Optichrome cég tovább bővítette digitális nyomtatási kapacitását.
A Londonhoz közeli Woking-ban működő nyomda és e-szolgáltató Optichrome tovább bővítette digitális nyomtatási kapacitását egy Xeikon 8500 négyszínes tekercsnyomó digitális géppel, amely az első ilyen berendezés az Egyesült Királyságban. Az Optichrome egy nyolc éve telepített Xeikon DCP/50D gépét cserélte le ezzel a beruházással.

A Xeikon 8500 maximális nyomtatási teljesítménye 160 A4/perc (maximális nyomtatási formátuma B2), 40–350 g/m2-tömegű papírokra képes nyomtatni 1200 dpi felbontással.
2013. 03. 04.
7 milliárd mobil 2014-re
Az Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU: International Telecommunication Union) előrejelzése szerint 2014 elejére a világ mobiltelefon-előfizetéseinek száma meghaladhatja a hétmilliárdot.
Az Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU: International Telecommunication Union) előrejelzése szerint 2014 elejére a világ mobiltelefon-előfizetéseinek száma meghaladhatja a hétmilliárdot, vagyis a Föld népességét. A piaci bővülés motorja elsősorban Ázsia – erre a földrészre esik a mobil-előfizetéseknek több mint a fele. Az IUT honlapján közzétett jelentés szerint a mobilpenetráció 2013 végére 96 százalékos lesz globális szinten, ezen belül a fejlett országokban 128 százalékon áll majd a mutató, a fejlődőkben pedig 89-en.


Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.youtube.com/watch?v=HZcHwQ6tL2k


Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem