A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2017. 05. 03.
Canon Varioprint i200 – új íves, inkjet technológiával dolgozó digitális nyomógép


 Az új digitális nyomógép 200 A4 oldal nyomtatására alkalmas percenként, közepes volumenű megrendelések esetén. A nyomtatási folyamatot az új Prismasync Controller egység vezérli. A nyomtatáshoz mázolatlan- natúr felületű, felületkezelt és különleges inkjet nyomathordozók egyaránt sikeresen használhatók fel. Az értékesítés 2017 második félévében kezdődik.


2017. 04. 27.
Heidelberg Inspection Control 2 rendszer magas szintű biztonságot nyújt a nyomtatásnál
Az új rendszer alkalmazására elsősorban a csomagolóanyagok gyártása területein van szükség, itt kiemelt fontosságú a stabil nyomatminőség és a hibátlan nyomat. A rendszer részei egy nagy felbontású videokamera, speciális programok, korszerű kiértékelő megoldások. A Heidelberg Prinect Inspection Control 2 könnyen vezérlehető, szervesen illeszkedik a korszerű íves ofszetgépek vezérlő rendszerébe.

 

2017. 04. 21.
GPwA 2017 – Hetedik alkalommal kerül kiírásra a Zöld Pályázat
GPwA 2017

Cél: a papír-, nyomda- és csomagolóipari környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő technológiai, valamint környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, a papír-, nyomda és csomagolóipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformáló, példamutató eredmények elismerése.

 

 

 

Kategóriák 

Az Év Zöld Papírkereskedője

Az Év Zöld Nyomdája 

Az Év Zöld Csomagolóanyag-gyártója 

 

A pályázat beadásának határideje: 2017. június 30.

 

További részletei itt láthatók.

 

 2017. 04. 12.
Új TWS honlap

Elkészült és élesítésre került a www.tws.hu új honlap.


Látogassák, nézegessék, olvassák az érdekfeszítő aktualitásokat.


 


A szerviz bejelentés rendkívül könnyű a honlapon számtalan helyen megtalálható „Szervizbejelentő” gomb segítségével.


Az ajánlatkérések, legyenek azok targonca, használt targonca, bérlet, alkatrész, vagy bármi más, szintén könnyen és gyorsan megtehetők.2017. 04. 11.
Papírpor érintkezésmentes eltávolítása
A tekercses inkjet nyomtatásnál számos probléma okozója lehet a papírpor, főleg a natúr papírokra történő nyomtatásnál. A svájci Hunkeler System AG PEM elnevezésű berendezése a papírport  nyomtatás előtt, érintkezésmentesen távolítja el, akár 300 m/perc nyomtatási sebességnél is. A kompakt építésű berendezés felszerelhető már működő, tekercsre dolgozó nyomógépekre is. A maximális pályaszélesség 770 mm lehet.

 

2017. 04. 05.
Xeikon újdonság: inkjet technológia – címkenyomtatáshoz
A nemrég megtartott „Xeikon Café” rendezvényen mutatták be a legújabb Xeikon PX 3000 elnevezésű, inkjet technológiával dolgozó, tekercsről-tekercsre dolgozó nyomógépet, melyet a magas minőségi igényű címkenyomtatás speciális igényeit szem előtt tartva fejlesztettek. Az UV festékekkel dolgozó inkjet nyomógép jól egészíti ki a Xeikon már jól bevált, tóneres technológiával dolgozó digitális berendezéseit. 

A Xeikon PX 3000 max. 350 mm szélességű pályákra nyomtat, az alkalmazott Kyocera inkjet nyomtatófejek 600 x 600 dpi felbontással dolgoznak. A feldolgozásra kerülő nyomathordozók tömege 60 -350 g/m2 között változhat. Nyomtatni lehet mázolt és mázolatlan papírokra, öntapadó anyagokra, PVC PP, PE nyomathordozókra, melyek vastagsága 20 – 500 mikron között változhat. A nyomtatás az új fejlesztésű Panther-Cure inkjet festékekkel történik CMYK és fehér színekben. Az elérhető maximális nyomtatási sebesség 50 m/perc.

A nyomtatási folyamatot a már megismert Xeikon Frontend X-800 egység vezérli, mely számos különböző adatformátum fogadására és az adatok feldolgozására képes. A megszemélyesített nyomtatás a teljes nyomtatási sebesség elérésével történhet. A korszerű inkjet nyomógép értékesítése előreláthatólag ez év októberében kezdődik el.

 

2017. 04. 03.
Primera: víz és UV álló címkék digitális nyomtatása

A Primera cég bemutatta LX1000e elnevezésű digitális nyomtatóját melyet a magas nyomtatási sebesség és az alacsony nyomtatási költségek jellemeznek. A nyomtatás különleges pigment alapú festékekkel történik, amely kiváló dörzs és fényállóságot biztosítanak a címkék nyomtatáskor. Nyomtatási sebesség max. 100mm/s, a nyomtatás az inkjet technológiánál megszokott anyagokra történhet. Információk szerint a korszerű címkenyomtató ára 3000 Euro alatt lesz, az értékesítés májusban kezdődik.

További információk: www.primera.eu 


 

2017. 03. 20.
KBA tekercs ofszetgép – lakkozóművel
Egy düsseldorfi nyomda KBA Cortina tekercs ofszetgépére, már a második inline lakkozóművet szereli fel, mellyel coldset nyomathordozóknál érdekes felületeket és különleges tapintási hatásokat lehet elérni. A lakkozás, egy a nyomógépbe integrált vizes lakkozóműből történik, a szárítást IR sugárzók gyorsítják. Az új technológiát elsősorban magazinok nyomtatásánál alkalmazzák.

 


2017. 03. 13.
Gyógyszercsomagolás: RFID szenzoros címkék alkalmazása
A Schreiner Group a német gyógyszer csomagolóanyag piac egyik jelentős gyártója. A Lope C kiállításon mutatták be azt a doboz lezárási megoldást, melyet gyógyszerek hamisítás elleni védelménél lehet sikeresen alkalmazni. Az RFID elemeket is tartalmazó címkéket különleges, tekercsről-tekercsre dolgozó nyomógépen készítik el. Ezáltal lehetőség van a gyógyszeres doboz útjának fázisait rögzíteni, ellenőrizni – egészen a végső felhasználóig.

 

2017. 03. 01.
Scroll Max a Nyomdavilág online oldalán

 2017. március 1.-től a legkorszerűbb nyomdaipari kalkulációs, vállalatirányítási szoftverekről érdeklődhet honlapunkon keresztül:


https://scrollmax.hu/


2017. 02. 28.
Új Komori elő/hát oldalt nyomó íves ofszetgép
A japán Komori Corporation nyomdagépgyár tovább bővítette a Lithrone-G elnevezésű ofszetgép családját. A legújabb Lithrone GX40RP 4+4 nyomóművel rendelkezik, nyomtatási sebessége 15.000 ív/óra.  A biztonságos nyomtatási körülményeket UV vagy H-UV szárító rendszerek biztosítják. A korszerű íves ofszetgép fontos részeit képezik az A-APC nyomólemez cserélő robot rendszer, valamint a PDC-SX spektálfotométer egység, mely a nyomatminőséget ellenőrzi és stabilizálja. Az új Komori nyomógép három féle papírméretben áll rendelkezésre, ezek közül a legnagyobb 90 x 115 cm-es ívek nyomtatására képes.

 

2017. 02. 13.
A Ricoh a teljes körű munkafolyamat-rugalmasságra fókuszál a 2017-es Hunkeler Innovationdays rendezvényen
A Ricoh a 2017-es Hunkeler Innovationdays kiállításon nyomdai rendszerei kapcsán tárja a közönség elé szakértelmét és innovációit. A svájci Messe Lucerne-ben február 20-23. között mutatja be tekercses inkjet és vágott lapos nyomdagépeit, illetve legújabb szoftver megoldásokat kínáló portfolióját.  A kétévente megrendezésre kerülő eseményen olyan megoldásokat és gyakorlati alkalmazásokat ismerhetnek meg a látogatók, melyek támogatják a nyomdaipart is érintő gyors és folyamatos változásokat. A Ricoh az innovatív Ricoh ProTM VC60000 digitális nyomdagéppel fogja képviseltetni magát, mely a Hunkeler rendszerek által biztosított dinamikus perforátorral egészíti ki a tekercsről tekercsre és a tekercsről ívre történő nyomtatási műveleteket. A kiállításon a Ricoh ProTM C9100 színes íves digitális nyomdagépét is megtekinthetik az érdeklődők.  

 

2017. 02. 06.
Címkék gyártása bio-alapú PE fóliákból
Az új bio címke anyagokat cukornád hulladékából gyártják, környezetbarát technológiával. Az új polietilén címkék nyomtatása, feldolgozása a megszokott módszerekkel történik. Az új alapanyagú címkéket az élelmiszer és az ital iparban alkalmazzák elsősorban. Az új bio-alapú polietilénből gyártott öntapadó fóliák iránt élénk érdeklődés mutatkozik a különböző címkegyártó üzemeknél.

 

2017. 01. 31.

 PPD EXPO 2017


Tekintse meg!!!


2017. 01. 31.
Korszerű Komori nyomógép
A Komori Corporation bemutatta legújabb Lithrone GX40RP nyolc színes íves ofszetgépét, melyet elsősorban az elő/hátoldal nyomtatás különleges igényeinek megfelelően terveztek meg és gyártottak le. A korszerű nyomógép 15000 ív/óra teljesítménnyel dolgozik, a nyomdafesték megszilárdulását H-UV szárítórendszerek gyorsítják. A nyomógép vezérlését és a beigazítási műveleteket az új KHS-AI rendszer végzi, melynek fontos része az A-APC automatizált lemezrobot valamint a PDC-SX spektrál-denzitométer egység, a nyomatok minőségellenőrzéséhez.

 

2017. 01. 23.
Az első Océ VarioPrint i300 digitális nyomógép egy német üzemben
A német printSolutions GmbH nemrég állította üzembe a legújabb Océ VarioPrint i300 vágott lapos digitális nyomógépet, mely inkjet technológiával dolgozik. A megújított nyomtatófejekkel és átalakított ívtovábbítási technológiával dolgozó nyomógép teljesítménye 8700 A4 méretű lap óránként, a nyomtatáshoz natúr/ofszet/ és mázolt papírok egyaránt alkalmazhatók. A német digitális nyomda korszerű nyomógépén reklám kiadványokat, folyóiratokat, könyveket tervez gyártani.

 

2017. 01. 16.
Az angliai Ricoh központ fontos elismerése
Az angliai Telfordban működő Ricoh Customer Experience Center elnyerte az ISO 12647-2 minősítést. Ezzel a a digitális nyomógépeket gyártók közül a Ricoh az első, aki megkapta a Colour Quality Management-re vonatkozó elismerést. Az angliai Ricoh központ legfontosabb feladata, hogy szervezze és elősegítse a partnerekkel és a felhasználókkal folytatott tudás transzfert és tapasztalatcserét. A Ricoh tudás-központ professzionális tréningeket, valamint Smart-Factory rendezvényeket szervez az európai Ricoh felhasználók részére. 

A fontos certifikáció a Ricoh Pro VC 60000 tekercses és a Ricoh Pro C7100 SX vágott lapos digitális nyomógépek működésére vonatkozik. A Ricoh egyik vezetőjének véleménye szerint ez a fontos minősítés segítséget és támogatást jelent az ofszetnyomdák számára, hogy tevékenységükbe a Ricoh digitális nyomógépeit zavartalanul tudják beilleszteni.

/Forrás: www.ricoh.de /

2017. 01. 13.
70 HÜVELYKES VIDEÓFAL KIJELZŐVEL MUTATKOZIK BE A SHARP A 2017-ES ISE VÁSÁRON

Az „Integrated Systems Europe (ISE) 2017” kiállításon a Sharp egy egyedülálló, videófalakhoz tervezett, 70 hüvelykes megjelenítőt fog bemutatni, ami 10 hüvelykkel nagyobb, mint a jelenlegi legnagyobb videófal megjelenítője és 15 hüvelykkel haladja meg az iparági átlagot.

Az ISE vásáron a Sharp hat új termékvonalat vonultat fel, néhányukat új kategóriákban, ezzel is demonstrálva a Sharp Visual Solutions üzletágának gyors fejlődését, mióta a Sharp szövetségre lépett a Foxconn-nal, 2016 áprilisában. 

–  Standunk az ISE vásáron jelentős előrelépésünkről tesz tanúbizonyságot és világos üzenetet közvetít: jöjjön és kössön üzletet a Sharppal. – mondta Sid Stanley, a Visual Solutions üzletág igazgatója – Növekedünk, fejlesztünk, és ahogy partnereink már tudják, jó velünk üzletet kötni.

 

A Sharp standjának felét az interaktív kijelzőknek szenteli, köztük az új BIG PAD-nek, a Sharp prezentációs és csapatmunka célokra szánt innovatív interaktív síkképernyőjének. A legújabb 80 hüvelykes BIG PAD ’optikai kötés’ funkcióval rendelkezik a jobb képélmény és a pontosabb érintésvezérlés érdekében.  A stand egy további kiemelt érdekessége lesz a megjelenítők Sharp Mini OPS (Open Pluggable Specification) szabványának bemutatása. A három különböző, Mini-OPS-en alapuló bővítő modul egyszerűen és költséghatékonyan terjeszti ki a képernyők funkcióit és nyújt nagyobb rugalmasságot a felhasználóknak.

 

A Sharp Visual Solutions termékeivel és megoldásaival kapcsolatos további információért látogasson el a http://www.sharp.hu/cps/rde/xchg/hu/hs.xsl/-/html/interaktiv-modellek.htm oldalra.


 

 

2017. 01. 09.
Az öntapadó címkék gyártását meghatározó új ISO szabvány
A nemzetközi ISO szervezet, az öntapadó címkék specifikációját meghatározó ISO DTS 18614 szabványt jelentette meg. Az új szabvány megkönnyíti az anyaggyártók, a címkéket nyomtató és kiszerelő cégek, valamint a végfelhasználók együttműködését a jövőben. Az új szabvány elsősorban a keskenypályás címkegyártási folyamat résztvevőire vonatkozik. 

Az érdeklődők új szabványt, a  http://www.iso.org/iso/home/standards.htm elérhetőségen szerezhetik be.

 

2017. 01. 03.
Adobe MAX konferencia San Diegóban
A 2016. évi Adobe MAX konferencián mutatták be, a több mint tízezer érdeklődő szakembernek a legújabb Adobe Creativ Cloud software család tagjait. A konferencia iránymutatást adott a jövőben várhatóan elterjedő mesterséges intelligencián alapuló módszerek alkalmazási lehetőségeiről. A fontosabb újdonságok a következők:

 

A Photoshop CC 2017 programcsomag

A konferencia egyik legérdekesebb bejelentése volt, hogy a jól bevált és megszokott Photoshop programcsomag a múltté, a jövőben a mesterséges intelligencián és az automatizált tanuláson alapuló Photoshop CC 2017 program kerül alkalmazásra. Ennek segítségével a különböző felhasználási feladatok széleskörű integrálása hozható létre. A képfeldolgozó szakemberek és a grafikusok munkáját átdolgozott, jól áttekinthető menürendszer könnyíti meg.

 

Az InDesign CC 2017 programcsomag

Ez a programcsomag számos újdonságot tartalmaz, például a megnyitott adatcsomagok új adatformátumra kerülnek átalakításra. A jól bevált In-Kontex menü is átalakításra került, használata egyszerűbbé és gyorsabbá vált. Az Open Type betűcsaládok elérése a feldolgozási munka során, egyszerűbbé vált, az új program gyorsan felismeri az alkalmazások jellegét, és automatikusan választ és javasol betűcsaládokat.

 

2016. 12. 15.
Siegwerk: Innovatív nyomdafestékek
A német Siegwerk nyomdafestékgyár olyan új PUR / poliuretán/ alapú festékkel jelentkezett, melyet mélynyomtatásnál lehet sikeresen alkalmazni. A PUR kötőanyagok használata különösen a nem szívóképes felülettel rendelkező nyomathordozók nyomtatásánál jelenthet előnyöket a felhasználók számára. Az új nyomdafesték PVC mentes és ez kedvezően hat az élelmiszer-csomagolóanyagokra. Az új típusú festékeknél oldószerként alkalmazott etilacetát lehetővé teszi, hogy a meglévő oldószer-visszanyerő rendszereket alkalmazzák. A PUR alapú festékekkel az 500 m/perc nagyságú nyomtatási sebesség is elérhető.

 

2016. 12. 09.
Finn könyvnyomda – digitális technológiával dolgozik
A finn Bookwell Digital GmbH kiadónál és nyomdánál állították üzembe a KBA RotaJet 130 tekercsről dolgozó, nagy teljesítményű digitális nyomógépet. A tervek szerint havonta több mint 500 millió oldalt fognak nyomtatni a korszerű nyomógépen. A finn céget kb. 150 éve alapították, évente mintegy 13 millió kemény és puhatáblás könyvet gyártanak. Új beruházásukkal az export piacokon szeretnének nagyobb aktivitást kifejteni.

A KBA RotaJet 130 digitális nyomógép 4+4 vagy 1+1 színben dolgozik, felbontóképessége 1200 dpi.

Nyomtatási sebesség 300 m/perc, a nyomtatáshoz KBA RotaColor polimer festékek kerülnek alkalmazásra. A folyamatos termelés érdekében a digitális nyomógéphez kikészítő gépsor is csatlakozik a termelés felfutásakor.

 

2016. 12. 05.
Felületnemesítés – LED UV technológiával

A német Zeller+Gmelin GmbH olyan új LED UV sugárzásra megszilárduló anyaggal jelentkezett, melyet a hideg fóliás technológiáknál lehet alkalmazni. A hideg fóliás felületnemesítést az eljáráshoz alkalmas eszközökkel felszerelt íves ofszetgépeken, valamint a keskeny pályás címkenyomógépeken használhatják fel sikeresen. Ezzel a technológiával olyan különleges hatású felületeket lehet a nyomatokon létrehozni, amelyek „megfogják” a szemlélődő vásárló figyelmét. Az új ragasztóanyagot az íves ofszetgép festékvályújában elhelyezve lehet vizes vagy száraz ofszettechnológiával felvinni a megfelelő, felületnemesítendő helyekre. Az új anyag számos gazdasági és környezetvédelmi előnnyel rendelkezik az eddig ismeretes hasonló anyagokkal összehasonlítva- számolt be a gyártó cég.


 

2016. 11. 29.
A ZRÍNYI Nyomda sajtóközleménye

 Kérjük nézze meg a Zrínyi Nyomda közleményét, a váci IPress Center nyomda megvásárlásáról.


2016. 11. 28.
Új marketing törekvések a web-áruházaknál
Az online kereskedelmi tevékenységnél nagy fontosságú a vevőkapcsolatok szorosra fűzése és folyamatos ápolása.  A jogszabályok a vásárlók számára lehetőségeket biztosítanak a nem megfelelőnek tartott áruk visszaküldésére – ez sok problémát okoz a webes áruházaknál. A marketing szakemberek legújabb vizsgálatainak eredményeként- egyedi grafikákkal látják el a csomagküldő dobozokat. Felmérések és tapasztalatok szerint, a nyomtatott dobozok esetén jelentősen csökken a visszaküldött áruk száma. Ez új lehetőségeket jelenthet a nyomdaipar számára!

További információk: www.adnymics.com 

 

2016. 11. 22.
Új Ricoh TotalFlow Suites termelési programok a nyomdák számára
A digitális nyomógépekkel dolgozó üzemek és szolgáltató vállalkozások számára hozta létre a Ricoh azokat a szoftveres megoldásokat, melyekkel ezek a folyamatok tovább racionalizálhatók.


  • A Ricoh TotalFlow Publishing Suite a kispéldányszámú, digitális nyomtatás folyamatait optimalizálja. A szoftverrel a megrendeléstől a kiszállításig nyomonkövethető az adott könyv gyártási folyamata.

  • A Ricoh TotalFlow CRD Suite a házi nyomdák  sokféle gyártási folyamatát hangolja össze.

  • A Ricoh TotalFlow Colour Suite szoftver segítségével a gyártásra kerülő termékek színhűsége, színstabilitása lényegesen jobb lesz, ez főleg az arculati színek nyomtatásánál nagy jelentőségű.

  • A Ricoh TotalFlowMarketing Suite az egyes vállalkozások marketing és piaci tevékenységénél lehet sikeresen alkalmazni.

  • A Ricoh TotalFlow CCM Suite a kommunikációs tevékenységénél használható.

  • A Ricoh TotalFlow 02D a digitális és az ofszet nyomtatás termelési folyamatit hangolja össze, valamint segíti az egyes termékek áttételét a két folyamat között.

  • Az új gyártástámogató szoftvereket a Ricoh európai központjában, Londonban mutatták be.


2016. 11. 17.
Irányelvek a digitális csomagolóanyag nyomtatás számára
A különböző nyomdaipari szoftverek fejlesztésével foglalkozó Chili Publish cég irányelveket adott ki, melyeket a digitális csomagolóanyagok tervezésénél és gyártásánál ajánlatos figyelembe venni, ezek a következők:


  • a tervezési fázis előtt alapos és körültekintő vizsgálatokat kell végezni a vevői szokásokról,  /Customization/

  • a tervezett csomagolóanyagok hatásának vizsgálatát a vásárlásokra, régiónként is el kell végezni,

  • a csomagolóanyagok megszemélyesítését a vevőkről összeállított adatbázisra támaszkodva célszerű elvégezni.


Az irányelvek a belga cég web oldaláról díjmentesen letöltheti az érdeklődők.

http://www.chili-publish.com/start

 

2016. 11. 17.
A Sharp új szolgáltatása kis és közepes vállalatok számára
A Sharp Electronics CEE új menedzselt nyomtatási szolgáltatása (MPS) segítséget nyújt a kis- és középvállalkozásoknak, hogy csökkentsék nyomtatási és másolási költségeiket. A Sharp a vállalkozásokkal együttműködve dolgozza ki testre szabott szolgáltatás csomagját, ami magába foglalja a hardvert, szoftvert, a felhő alapú dokumentumkezelő szolgáltatásokat, dokumentum biztonsággal kapcsolatos tanácsadást és a folyamatos menedzsmentet. A rugalmas szerződési formában kínált új szolgáltatás komponensei és szolgáltatási szintjei bármikor megváltoztathatók.

További információk: www.sharp.hu 

/ Forrás: Sharp sajtóhír, 2016. 10.28/

 

2016. 11. 14.
Az Internet használat alakulása Németországban
A német StarCounter GlobalStats intézet felmérései és elemzései szerint, az elmúlt negyedévben a tablettekről és a mobil telefonokról kezdeményezett internet elérések száma meghaladta az asztali számítógépről indított Internet elérések számát. Ez az adat most először érte el ezt a helyzetet. Szakemberek véleménye szerint, e jelenség egyik fő oka, hogy a német vásárlók egyre többet „keresgélnek” a különböző web-áruházakban. A legfiatalabb, mobil eszközökkel rendelkező korosztály, szinte kizárólag telefonjáról megy fel az Internet-re.

2016. 11. 07.
A Monotype cég új betűcsaládot mutatott be
A különböző betűtípusok tervezésével foglalkozó Montype-cég „Between” elnevezéssel új tervezésű betűket mutatott be, melyek nyolc féle vonalvastagságban állnak rendelkezésre. Az új típusok kiválóan megfelelnek az olvashatóság szabályainak, alkalmazásuk rugalmas, az adott célnak megfelelően történhet. A tervező cég véleménye szerint „Between” betűik különleges ritmussal rendelkeznek, melyek alkalmasak a vizuális tartalom kiemelésére, a hatások fokozására is.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem