A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2017. 08. 21.
Digitális nyomtatás csomagolóanyagokhoz
A különleges élelmiszerek csomagolásának fejlesztésével és gyártásával foglalkozó HelloFresh cég legújabb terméke a „Grillbox” doboz, melyet HP PageWide T1100S tekercses digitális nyomógépen nyomtatnak. A praktikusan elkészített dobozban 3-4 személy részére található több fogásos, grillen elkészíthető menüsor. A menüsort és a doboz feliratát az egyéni kéréseknek megfelelően állítják össze. A szállítást a HelloFresh cég végzi, a dobozt közvetlenül a fogyasztónak továbbítva, az egyedi igényeknek megfelelően.

 

A digitális nyomtatás a német Christiansen Print üzemben történik, a nyomda számos doboztervezési variációt is bemutat a fogyasztóknak, akik tetszés szerint választhatnak a tervek közül, - az Internet segítségével. Információk szerint, meghatározott határokkal a dobozok méreteit is meg lehet választani, de elsősorban kétféle nagyságot ajánlanak a fogyasztók figyelmébe. Az egyedileg kialakítható „Grillbox” termékek nagy sikert aratnak már a bevezetéskor is a vásárlók között, a HelloFresh cég forgalma ebből a termékből jelentősen növekedett az új szolgáltatás bevezetése óta.

 

A HelloFresh cég 2011 óta végzi különleges tevékenységét havonta több mint egy millió porciózott élelmiszeradagot szállítanak házhoz. A digitális nyomtatást és stancolást végző német nyomda a Thimm – csoport tagja.

 

2017. 08. 08.
Online nyomda rövidíti a szállítási határidőket
Az Unitedprint elnevezésű német online nyomda, amely a www.print24.com oldalon érhető el, néhány megrendelhető termék szállítási határidejét 3 napra rövidítette le. A levelezőlapokat, szórólapokat és kisebb méretű plakátokat a megrendelők a világ 24 országában adhatják le 26 különböző gyártási bázisban. A vállalkozásnál 700 fő tevékenykedik jelenleg. 

 

2017. 08. 03.
Polar lézeres stancoló berendezés gyakorlati alkalmazása
Egy francia ofszet és digitális nyomdában állították üzembe az első európai Polar Digicut ECO lézeres stancoló berendezést. A nyomda vezetőit elsősorban a nagy termelési sebesség ejtette ámulatba, majd az igen apró részletek tökéletes pontosságú kimetszése nyerte el az első megrendelők tetszését. A francia nyomda az új lézeres stancoló berendezésével, az üzembeállítás után eddig nem ismert piaci területeken is jelentős sikereket ért el, már a kezdeti időben is.

 

2017. 07. 28.
A nyár egyik kedvenc gyümölcse a görögdinnye, számos nehézség forrása lehet az árusító üzletekben és a vásárlóknál a haza szállításnál. Erre kínál komplex megoldást a Mondi hullámkartonból készülő, innovatív csomagolási megoldása. A Watermelon’s Dream Projekt elnevezésű fejlesztés várhatóan sikeres lesz a vásárlók körében is.

 

2017. 07. 17.
Flint Flexo nyomóforma – hullámpapír nyomtatáshoz
A Flint Group Flexographic Productions cég legújabb Nyloflex FTC Digital elnevezésű nyomóformáját a hullámpapír és hullámkarton nyomtatásához ajánlja. Az új nyomóforma levilágításához  flexo CTP egységet kell alkalmazni, a nyomóforma vastagságok 2,84 és 6,35 mm. A nyomóforma főbb jellemzői: nagy nyomásbírás, jó árnyalat visszaadás, tartósság az utánnyomásoknál is. A nyomtatás különböző szerkezetű hullámkartonokra egyaránt lehetséges.

 

2017. 07. 09.
A széleskörű, sok fogyasztót elérő kampányt egy nagy nemzetközi reklámügynökség szervezte meg. A „Nutella Unica” elnevezésű  akció előkészítése során, olyan különleges programot hoztak létre, amely egy adott grafikai sorozatot hét millió féle változatban képes előállítani. Ezt manuális módszerekkel nem lehetséges végrehajtani. A műveletekhez a HP Smartstream Mosaic elnevezésű szoftvert alkalmazták a gyártók. Az elkészített programcsomag vezérelte a HP Indigo digitális nyomógépet, melyen hét millió, egymástól különböző Nutella címkét nyomtattak ki.

A Nutellát gyártó olasz cég utólagos elemzései szerint, az új megoldás jelentősen növelte a vásárlók figyelmét a forgalomba hozatal utáni időpontban, ugrásszerűen megnőttek az eladások és megjelentek az üzletekben a gyűjtők is, akik keresték a különleges kialakítású címkével ellátott Nutella üvegeket. A különleges akció során egy hónap alatt eladták a hét millió terméket, ez jelentősen nagyobb, mint a szokásos forgalom.

A Coca Cola korábbi perszonalizációs akciója után ez a második alkalom, mikor a megszemélyesített digitális nyomtatás által nyújtott lehetőségeket sikeresen alkalmazzák a korszerű marketing módszereknél. 

 

2017. 06. 28.
A mobil Internet használat hatása a kereskedelemre
Egy német tanulmány a mobil Internet használat és a kereskedelmi folyamatok kölcsön hatását vizsgálta 2026-ig bezárólag. A „Medium Consumption Forecast” tanulmányban lévő megállapítások szerint, a vizsgált időszak végén a mobil Internet forgalom eléri a teljes forgalom 71 %-át. Ez a megállapítás szükségessé teszi, hogy a nyomdai médiákat elkészítő vállalkozások is kiemelt figyelmet fordítsanak erre a fontos kérdésre. A 2019-es évre a mobil Internet használat várhatóan 26 %-os lesz. A vizsgálat 71 ország adatait, tendenciáit vette figyelembe.

 

2017. 06. 14.
A FINAT European Label Forum legújabb megállapításai
A FINAT legfontosabb megállapítása, hogy az európai piacokon a címkék felhasználása továbbra is növekvő tendenciát mutat, az iparág egyértelműen túljutott a 2008-as gazdasági válsághelyzeten. A FINAT felmérései szerint az öntapadó címkék iránti igények 2010 és 2016 között közel 30%-kal növekedtek. Az elkészített címkék 72%-a ma öntapadó anyagokon jelenik meg. Az európai címketermelés kb. 10%-át napjainkban digitális nyomtatással készítik el. Egyre jelentősebb az IN-Mould címkék iránt jelentkező igények is. További információk: www.finat.com 

 

2017. 06. 12.
Csomagolási újdonság – az Eco Fish Box
A Stora Enso által tervezett és gyártott, friss halak csomagolására és szállítására szolgáló Eco Fish Box elnyerte a World Packaging Organization szervezet egyik jelentős díját. Az új csomagolóeszköz belső felülete, amely a friss halakkal érintkezik, egy különleges PET laminációval rendelkezik, ami egészségre nem ártalmas. A dobozok speciális hajtása és a peremek kialakítása a szállítást teszi biztonságosabbá és könnyebbé. Az új dobozok anyaga teljeskörűen újrahasznosítható, így eleget tesz a szigorodó környezetvédelmi elvárásoknak is.

 

2017. 06. 07.
Kezdődik a perszonalizált csomagolóanyagok gyártása!
A német Pixalprinting elnevezésű online nyomdában minden feltételt megteremtettek, hogy partnereiknek kis darabszámú, akár perszonalizált csomagolóanyagokat gyártsanak. A nyomtatás a HP Indigo 30000 digitális nyomógépen történik, a feldolgozható anyagok maximális tömege 450 g/m2 lehet. Ha szükséges, a kinyomott termékek lakkozását egy Exel-Coat ZR30 berendezésen végzik el. /Harris+Bruno cég gyártmánya/ A rotációs stancoláshoz a Bograma BSR 550 Servo berendezést alkalmazzák. A csomagoló eszközök végső elkészítéséhez a Kama Flexifold 52L áll rendelkezésre. Az online rendelést biztosító felületeken 300 különféle termékvariációból választhatnak a megrendelők.

 

2017. 05. 28.
Kombinált hajtogatógép bemutatása
A német MB Bauerle cég legújabb prestigeFOLD NET elnevezésű hajtogatógépe számos, digitális nyomtatással készített termék továbbfeldolgozására alkalmas.  Legfőbb jellemzők a magasfokú flexibilitás, a gyors átállítási lehetőségek, valamint a rövid várakozási idők az egyes munkák között. A korszerű hajtogatógép vezérlése, az egyes ívekre nyomtatott Bar-kódokkal is lehetséges. Az új hajtogatógép a FOLD NET gépcsalád más tagjaival összekapcsolható, a berendezés könnyen és gyorsan mozgatható, így lehetőség nyílik a digitális nyomógéppel történő közvetlen összekapcsolásra is.

 

2017. 05. 19.
Új digitális nyomógép tesztelése
A Durst – cég legújabb digitális nyomógépét a delta SPC 130-at egy német nyomdában tesztelték. Az új nyomógép olyan Single-Pass nyomófejjel rendelkezik, melyet eddig csak a kerámia nyomtatásnál alkalmaztak. A 9350 m2/óra nyomtatási sebesség kis és közepes példányszámú termékek gazdaságos elkészítését teszi lehetővé – a gyártó cég információi szerint. A folyamatos nyomtatás biztonságát, a szintén újdonságnak számító inkjet festéktovábbító rendszer /Durst Water Technology/ biztosítja. A szagmentes és egészségre nem ártalmas festékek alkalmazása élelmiszer csomagolóanyagok gyártását is lehetővé teszi.

 

2017. 05. 16.
A Kiian Digital Digistar Bravo nyomtatója


A nemrég megtartott FESPA kiállításon mutatta be a Kiian Digital cég legújabb Digistar Bravo elnevezésű berendezését, mellyel diszperziós festékekkel, közvetlenül a textilanyagra lehet nyomtatni – kiváló nyomatminőséggel. A 11 különböző színből álló paletta festékei intenzív színerővel és kiváló ellenálló képességgel rendelkeznek a kész nyomaton. Különösen jó a fekete szín intenzitása, mélysége. Az inkjet nyomtatáshoz Kyocera nyomtatófejeket alkalmaznak


2017. 05. 12.
Az Avery Dennison korszerű fóliája
A FESPA 2017 kiállításon mutatta be az Avery Dennison Graphics Soltions cég új fólia családját, a Supreme Wrapping Films -et, melyet gépjárművek felületének díszítésére, laminálására lehet alkalmazni. Az új sorozat többféle felületi jellegben és számos új színben áll rendelkezésre. Egy új technológia segítségével / Easy Apply RS/ a laminálás elvégzése, vagy az egyes filmdarabok pozícionált felragasztása jelentősen egyszerűbbé és biztonságosabbá vált.

 

2017. 05. 08.
Memjet nyomtatófej alkalmazása Xanté nyomtatóban
Egy holland kiállításon mutatták be a Xanté Excelagraphix 4800 elnevezésű széles formátumú nyomtatót, melyet elsősorban a hullámlemezre történő nyomtatáshoz alakítottak ki. A relatíve nagy nyomtatási teljesítményt a nyomat teljes szélességében elhelyezkedő Memjet nyomtatófejjel érik el. Ez a különleges nyomtatófej másodpercenként több millió inkjet festék cseppecskét továbbít a nyomathordozó felületére.

 

2017. 05. 03.
Canon Varioprint i200 – új íves, inkjet technológiával dolgozó digitális nyomógép


 Az új digitális nyomógép 200 A4 oldal nyomtatására alkalmas percenként, közepes volumenű megrendelések esetén. A nyomtatási folyamatot az új Prismasync Controller egység vezérli. A nyomtatáshoz mázolatlan- natúr felületű, felületkezelt és különleges inkjet nyomathordozók egyaránt sikeresen használhatók fel. Az értékesítés 2017 második félévében kezdődik.


2017. 04. 27.
Heidelberg Inspection Control 2 rendszer magas szintű biztonságot nyújt a nyomtatásnál
Az új rendszer alkalmazására elsősorban a csomagolóanyagok gyártása területein van szükség, itt kiemelt fontosságú a stabil nyomatminőség és a hibátlan nyomat. A rendszer részei egy nagy felbontású videokamera, speciális programok, korszerű kiértékelő megoldások. A Heidelberg Prinect Inspection Control 2 könnyen vezérlehető, szervesen illeszkedik a korszerű íves ofszetgépek vezérlő rendszerébe.

 

2017. 04. 21.
GPwA 2017 – Hetedik alkalommal kerül kiírásra a Zöld Pályázat
GPwA 2017

Cél: a papír-, nyomda- és csomagolóipari környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő technológiai, valamint környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, a papír-, nyomda és csomagolóipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformáló, példamutató eredmények elismerése.

 

 

 

Kategóriák 

Az Év Zöld Papírkereskedője

Az Év Zöld Nyomdája 

Az Év Zöld Csomagolóanyag-gyártója 

 

A pályázat beadásának határideje: 2017. június 30.

 

További részletei itt láthatók.

 

 2017. 04. 12.
Új TWS honlap

Elkészült és élesítésre került a www.tws.hu új honlap.


Látogassák, nézegessék, olvassák az érdekfeszítő aktualitásokat.


 


A szerviz bejelentés rendkívül könnyű a honlapon számtalan helyen megtalálható „Szervizbejelentő” gomb segítségével.


Az ajánlatkérések, legyenek azok targonca, használt targonca, bérlet, alkatrész, vagy bármi más, szintén könnyen és gyorsan megtehetők.2017. 04. 11.
Papírpor érintkezésmentes eltávolítása
A tekercses inkjet nyomtatásnál számos probléma okozója lehet a papírpor, főleg a natúr papírokra történő nyomtatásnál. A svájci Hunkeler System AG PEM elnevezésű berendezése a papírport  nyomtatás előtt, érintkezésmentesen távolítja el, akár 300 m/perc nyomtatási sebességnél is. A kompakt építésű berendezés felszerelhető már működő, tekercsre dolgozó nyomógépekre is. A maximális pályaszélesség 770 mm lehet.

 

2017. 04. 05.
Xeikon újdonság: inkjet technológia – címkenyomtatáshoz
A nemrég megtartott „Xeikon Café” rendezvényen mutatták be a legújabb Xeikon PX 3000 elnevezésű, inkjet technológiával dolgozó, tekercsről-tekercsre dolgozó nyomógépet, melyet a magas minőségi igényű címkenyomtatás speciális igényeit szem előtt tartva fejlesztettek. Az UV festékekkel dolgozó inkjet nyomógép jól egészíti ki a Xeikon már jól bevált, tóneres technológiával dolgozó digitális berendezéseit. 

A Xeikon PX 3000 max. 350 mm szélességű pályákra nyomtat, az alkalmazott Kyocera inkjet nyomtatófejek 600 x 600 dpi felbontással dolgoznak. A feldolgozásra kerülő nyomathordozók tömege 60 -350 g/m2 között változhat. Nyomtatni lehet mázolt és mázolatlan papírokra, öntapadó anyagokra, PVC PP, PE nyomathordozókra, melyek vastagsága 20 – 500 mikron között változhat. A nyomtatás az új fejlesztésű Panther-Cure inkjet festékekkel történik CMYK és fehér színekben. Az elérhető maximális nyomtatási sebesség 50 m/perc.

A nyomtatási folyamatot a már megismert Xeikon Frontend X-800 egység vezérli, mely számos különböző adatformátum fogadására és az adatok feldolgozására képes. A megszemélyesített nyomtatás a teljes nyomtatási sebesség elérésével történhet. A korszerű inkjet nyomógép értékesítése előreláthatólag ez év októberében kezdődik el.

 

2017. 04. 03.
Primera: víz és UV álló címkék digitális nyomtatása

A Primera cég bemutatta LX1000e elnevezésű digitális nyomtatóját melyet a magas nyomtatási sebesség és az alacsony nyomtatási költségek jellemeznek. A nyomtatás különleges pigment alapú festékekkel történik, amely kiváló dörzs és fényállóságot biztosítanak a címkék nyomtatáskor. Nyomtatási sebesség max. 100mm/s, a nyomtatás az inkjet technológiánál megszokott anyagokra történhet. Információk szerint a korszerű címkenyomtató ára 3000 Euro alatt lesz, az értékesítés májusban kezdődik.

További információk: www.primera.eu 


 

2017. 03. 20.
KBA tekercs ofszetgép – lakkozóművel
Egy düsseldorfi nyomda KBA Cortina tekercs ofszetgépére, már a második inline lakkozóművet szereli fel, mellyel coldset nyomathordozóknál érdekes felületeket és különleges tapintási hatásokat lehet elérni. A lakkozás, egy a nyomógépbe integrált vizes lakkozóműből történik, a szárítást IR sugárzók gyorsítják. Az új technológiát elsősorban magazinok nyomtatásánál alkalmazzák.

 


2017. 03. 13.
Gyógyszercsomagolás: RFID szenzoros címkék alkalmazása
A Schreiner Group a német gyógyszer csomagolóanyag piac egyik jelentős gyártója. A Lope C kiállításon mutatták be azt a doboz lezárási megoldást, melyet gyógyszerek hamisítás elleni védelménél lehet sikeresen alkalmazni. Az RFID elemeket is tartalmazó címkéket különleges, tekercsről-tekercsre dolgozó nyomógépen készítik el. Ezáltal lehetőség van a gyógyszeres doboz útjának fázisait rögzíteni, ellenőrizni – egészen a végső felhasználóig.

 

2017. 03. 01.
Scroll Max a Nyomdavilág online oldalán

 2017. március 1.-től a legkorszerűbb nyomdaipari kalkulációs, vállalatirányítási szoftverekről érdeklődhet honlapunkon keresztül:


https://scrollmax.hu/


2017. 02. 28.
Új Komori elő/hát oldalt nyomó íves ofszetgép
A japán Komori Corporation nyomdagépgyár tovább bővítette a Lithrone-G elnevezésű ofszetgép családját. A legújabb Lithrone GX40RP 4+4 nyomóművel rendelkezik, nyomtatási sebessége 15.000 ív/óra.  A biztonságos nyomtatási körülményeket UV vagy H-UV szárító rendszerek biztosítják. A korszerű íves ofszetgép fontos részeit képezik az A-APC nyomólemez cserélő robot rendszer, valamint a PDC-SX spektálfotométer egység, mely a nyomatminőséget ellenőrzi és stabilizálja. Az új Komori nyomógép három féle papírméretben áll rendelkezésre, ezek közül a legnagyobb 90 x 115 cm-es ívek nyomtatására képes.

 

2017. 02. 13.
A Ricoh a teljes körű munkafolyamat-rugalmasságra fókuszál a 2017-es Hunkeler Innovationdays rendezvényen
A Ricoh a 2017-es Hunkeler Innovationdays kiállításon nyomdai rendszerei kapcsán tárja a közönség elé szakértelmét és innovációit. A svájci Messe Lucerne-ben február 20-23. között mutatja be tekercses inkjet és vágott lapos nyomdagépeit, illetve legújabb szoftver megoldásokat kínáló portfolióját.  A kétévente megrendezésre kerülő eseményen olyan megoldásokat és gyakorlati alkalmazásokat ismerhetnek meg a látogatók, melyek támogatják a nyomdaipart is érintő gyors és folyamatos változásokat. A Ricoh az innovatív Ricoh ProTM VC60000 digitális nyomdagéppel fogja képviseltetni magát, mely a Hunkeler rendszerek által biztosított dinamikus perforátorral egészíti ki a tekercsről tekercsre és a tekercsről ívre történő nyomtatási műveleteket. A kiállításon a Ricoh ProTM C9100 színes íves digitális nyomdagépét is megtekinthetik az érdeklődők.  

 

2017. 02. 06.
Címkék gyártása bio-alapú PE fóliákból
Az új bio címke anyagokat cukornád hulladékából gyártják, környezetbarát technológiával. Az új polietilén címkék nyomtatása, feldolgozása a megszokott módszerekkel történik. Az új alapanyagú címkéket az élelmiszer és az ital iparban alkalmazzák elsősorban. Az új bio-alapú polietilénből gyártott öntapadó fóliák iránt élénk érdeklődés mutatkozik a különböző címkegyártó üzemeknél.

 

2017. 01. 31.

 PPD EXPO 2017


Tekintse meg!!!


2017. 01. 31.
Korszerű Komori nyomógép
A Komori Corporation bemutatta legújabb Lithrone GX40RP nyolc színes íves ofszetgépét, melyet elsősorban az elő/hátoldal nyomtatás különleges igényeinek megfelelően terveztek meg és gyártottak le. A korszerű nyomógép 15000 ív/óra teljesítménnyel dolgozik, a nyomdafesték megszilárdulását H-UV szárítórendszerek gyorsítják. A nyomógép vezérlését és a beigazítási műveleteket az új KHS-AI rendszer végzi, melynek fontos része az A-APC automatizált lemezrobot valamint a PDC-SX spektrál-denzitométer egység, a nyomatok minőségellenőrzéséhez.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem