A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2013. 05. 27.
Dr. Horváth Csaba a Nyomda- és Papíripari Szövetség régi-új elnöke.


A Nyomda- és Papíripari Szövetség 2013. május 17-i tisztújító közgyűlésének döntése alapján az új elnökség tagjai a következők: elnök: Dr. Horváth Csaba; elnökhelyettes: Kovács János; elnökségi tagok: Erdély Zsolt, Jelinek Gábor, Kása István, Lázár László, dr. Szikla Zoltán, Vértes Gábor, Zsámboki Gábor.


A megválasztottaknak gratulálva, az elnökségi munkához eredményes három esztendőt kívánunk!A választás alkalmából Dr. Horváth Csaba elnök adott interjút a Nyomdavilág Online-nak. Az interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!2013. 05. 24.
800 millió megszemélyesített címke HP Indigo nyomógépeken.

A Coca Cola új reklámkampányához tizenkét HP Indigo WS6000 digitális nyomógépen 800 millió keresztnevekkel megszemélyesített címkét állítottak elő, közel három hónap alatt. A címkék a holland Eshuis cég szervezésével, nyolc európai nyomdában készültek, ahol a HP Indigo gépek három műszakban, folyamatosan dolgoztak, különösebb meghibásodás nélkül. A címkék nyomtatása 38 mikrométer vastagságú BOPP fóliára történt. Mivel a nyomtatás különböző üzemekben történt, a márkaszínek pontos visszaadására különös gondot fordítottak a color management szakemberek.A Coca Cola reklámkampánya 32 országban jelenleg is tart, melybe az érdeklődők a www.shareacocacola.com  weboldalon keresztül kapcsolódhatnak be.


2013. 05. 22.
Új hajtogatógép az MBO-tól.


A német MBO már évtizedek óta készíti hajtogatógépeit. Legújabb fejlesztésüket a Pekingben megrendezett China Print nyomdaipari kiállításon mutatták be a szakembereknek. Az M80 elnevezésű hajtogatógép leglényegesebb újdonsága, hogy rövid idő alatt táskás hajtogatógépből, kombinált hajtogatógéppé alakítható át. Ezáltal azok a nyomdák, amelyek nehezen döntenek új beruházásukról, most egy univerzálisan alkalmazható hajtogatógépet szerezhetnek be az MBO-tól. Ezáltal egy adott üzem termékstruktúrája rugalmasabban alakítható. Az M80 hajtogatógép maximlis hajtogatási szélessége 83 cm, teljesítménye 230 m/perc. A korszerű hajtogatógép vezérlése érintőképernyőről történik.


2013. 05. 22.
Seiko: LFP újdonság


Az angliai FESPA kiállításon először találkozhatnak az érdeklődők a Seiko legújabb ColorPainter H2P elnevezésű nagyformátumú nyomtatójával.


Az új LFP nyomtató szélessége 260 cm, termelékenységét a szokatlanul nagy, 8 literes, festéktartályok biztosítják. A kiállításon bemutatásra kerülnek a Seiko által fejlesztett nyomtatófejek is, melyek a szerves oldószeres festékekkel zavartalan üzemelést biztosítanak, a "világító" színekkel is. A szintén bemutatásra kerülő ColorPainter W sorozattal kerámiára, fa-laminátokra, üvegre és textíliákra is lehet nyomtatni.


2013. 05. 21.
Új betűtípusok számítógépekre, mobil eszközökre.

A betűtípusok tervezéséről, fejlesztéséről és forgalmazásáról ismert Monotype Imaging Holdings Inc. olyan új betűtípus-gyűjteménnyel jelentkezett, melyet képernyőn történő olvasáshoz optimalizáltak.

A Monotype új ajánlata a következő betűcsaládokat tartalmazza: Amasis™ eText; ITC Galliard® eText; Malabar™ eText; Monotype Baskerville™ eText; Neue Helvetica® eText; Palatino® eText; PMN Caecilia® eText; Sabon® eText; Ysobel™ eText.

A Baskerville, a ITC Gallard és a Sabon betűcsaládokat teljesen áttervezték, hogy ezzel a képernyőn történő olvashatóságot javítsák. A Monotype tervezői a különböző betűcsaládoknál növelték a betűkép kontrasztját, egyenletesebbé tették a fedettséget, valamint kissé megnövelték a kisbetűk betűképét.


2013. 05. 17.
ÁZSIAI DEBÜTÁLÁS

A tegnap kezdődött China Print 2013 kiállításon Pekingben a KBA megjelent új generációs Rapida 145 típusú, nagy formátumú, 17 000 ív/óra maximális sebességű íves ofszetnyomógépével. A bemutatott öt nyomóműves + lakkozós, infravörös szárítóval felszerelt Rapida 145 DriveTronic SIS berakóval működve poszterereket, valamint papír és karton csomagolóanyagokat nyomtat a kiállítás alatt.


2013. 05. 17.
Gratulálunk Schuck Istvánnak Az Év Nyomdásza kitüntetéshez, a színes és sikeres életúthoz!

Hell fényszedő rendszer beruházás (Szikra Lapnyomda) – Scitex kép- szöveg integrált rendszer bevezetése (Kossuth Nyomda) – Prosystem Richter (Bécs) – Prosystem Invenció vegyesvállalat (Budapest) – Prosystem cégcsoport (Magyarország, Románia – Schuck család).

 

A teljes interjút nézze meg weboldalunk   KÁVÉHÁZ rovatában!2013. 05. 14.
Zsámboki Gábor az ANY Biztonsági Nyomda vezérigazgatója interjút adott a Nyomdavilág Online-nak.

 „A hagyományos nyomdaipar tradicionális ipari kultúrája, termékei változatlanul fontosak, csak egyre inkább integrálni kell azokkal a modern módszerekkel, infokommunikációs elvárásokkal, amelyek sike-resebbé teszik ezt az iparágat.”A teljes interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!


2013. 05. 13.
Az elmúlt két hónapban újabb három hazai papír, illetve nyomdaipari cég szerezte meg az FSC COC tanúsítványt.

Az P&E KFT. adatbázisa szerint (melyet a www.fsc.org honlapon nyilvánosságra hozott adatok szerint aktualizál havonta) 2013 március-áprilisában három újabb hazai papír- illetve nyomdaipari cég szerzett FSC tanúsítványt. Az új FSC COC tanúsított cégek: az Alto Nyomda Kft., a Dunapack Magyarország Kft. és a Hartmann Hungary Kft. Az FSC tanúsított hazai papír- és nyomdaipari cégek száma jelenleg 60, ami az összes hazai FSC COC tanúsított szervezet 41%-a.

Az FSC 2013. 05. 02-i adatai szerint a világ összes FSC tanúsított erdőterületének nagysága 180 millió hektár, az FSC COC tanúsított szervezetek száma pedig 25 953.


2013. 05. 09.
Új Ricoh nyomtatórendszerek bemutatkozása.

A Ricoh két új modellel bővíti színes digitális nyomdai rendszereinek palettáját. Az új gépek: a Ricoh ProTM C5110S (80 ppm) és Ricoh ProTM C5100S (65 ppm), melyeket Európában először a tegnapelőtt kezdődött Grafitalia kiállításon mutatják be. Újdonság a két géphez kifejlesztett új tonertípus és a továbbfejlesztett tonerátadási technológia. A gyártó információi szerint, az új tonerekkel a Ricoh ProTM C751-hez viszonyítva 10%-kal nagyobb reprodukálható színtartomány érhető el. A tonerrögzítés pedig az új technológia szerint alacsonyabb hőmérsékleten történik.

Az új berendezések kereskedelmi forgalmazása 2013 második felében, július-szeptember hónapokban várható.


2013. 05. 08.
A szén-dioxid semleges működésű Raszter Nyomda.

A magyarországi kis nyomdák között évek óta kiemelkedő környezettudatos tevékenységet folytató Raszter Nyomda idén újabb tanúbizonyságot tett a környezettudatosság felvállalásáról. A nyomda 2012. 01. 01.- 2013. 01. 01. közötti környezetterhelés mérési eredményei alapján kiszámított 16 tonna szén-dioxid kibocsátását 16 „karbon kredit” vásárlásával semlegesítette. 1 karbon kredit egy tanúsított értékpapír arról, hogy tulajdonosa jogosult 1 tonna kibocsátott CO2 (vagy egyéb egyenértékű ÜHG, azaz üvegházhatású gáz) semlegesítésére azért, mert az a projekt, ahonnan a karbon kredit származik, 1 tonnával csökkentette a globális károsanyag-kibocsátást.

A Raszter Nyomda karbon kredit vásárlása egy észak-kínai szélerőmű projekt révén csökkenti a globális környezetterelést.


2013. 05. 07.
Újdonság az Atlantic Zeiser-től.

A német Atlantic Zeiser a Milánóban megrendezésre kerülő Grafitalia 2013 nyomdaipari kiállításon mutatja be a Digiline Compact elnevezésű digitális nyomtató rendszerét, melyet elsősorban megszemélyesített csomagolóeszközök gyártására ajánlanak a felhasználóknak. A korszerű digitális nyomógépen maximálisan 430 x 368 mm nagyságú nyomathordozókat lehet feldolgozni. A nyomtatás teljesítménye 60 m/perc, a felbontóképesség 360 dpi. A kinyomtatott termékek kódokkal történő megszemélyesítése az OMEGA nyomtatófej-család különböző teljesítményű tagjaival történhet. A Digiline Compact további fontos részei a célszerűen kialakított szárító modul, és az ellenőrzést szolgáló integrált kamera rendszer.


2013. 05. 07.
A SEBESSÉG ÚJ DIMENZIÓJA DocuWide C842: a Fuji Xerox megjelent 320 m²/óra teljesítményű új nyomtatójával.

A Fuji Xerox új, széles formátumú nyomtatóval jelent meg, melyet az 50-1000 poszter példányszámtartományra terveztek. A DocuWide C842 típusnevű nyomtató kimagasló termelékenységi szintet képvisel: nyomtatási sebessége 152,4 mm/másodperc, ami egyenértékű például azzal, hogy minden 8,6 másodpercben egy A0-ás méretű, 1600 x 1600 dpi felbontású ív készíthető el rajta. A nagy sebesség a berendezésben működő öt Memjet nyomtatófejnek köszönhető (mindegyik nyomtatófejben 70 000 fúvóka „dolgozik”). A maximális nyomatszélesség 1067 mm, maximális nyomathossz pedig öt méter. A DocuWide C842 berendezéssel 64-190 g/m2-tömegű nyomathordozókra lehet nyomtatni.


2013. 05. 06.
Sajtóreggeli: a Xerox ConnectKey™ többfunkciós nyomtatók felhőalapú szolgáltatásai.

A Xerox Magyarország Kft. által 2013. április 30.-án rendezett sajtóreggelin, az újságírók információkat kaptak arról, hogy vége a nyomtatási folyamatok helyhez kötésének, a nyomtatóipar is a mobil eszközökre költözhet. A Xerox Magyarország munkatársai beszámoltak arról, hogy elsősorban a mobil területekre fokuszáló fejlesztésekbe invesztálnak, és ezáltal segítik a vállalatokat abban, hogy irodatechnikai költségeiket optimalizálják. A fejlesztések legújabb állomása a Xerox ConnectKey, amely egyszerű munkamenetet és felhőalapú megoldásokat biztosít a felhasználóknak. A dokumentumok közvetlenül szkennelhetők olyan felhőszolgáltatásokba, mint a Google Drive, az Evernote és a Microsoft Office 365, ahol megoldott a biztonságos tárolás és az együttműködés. Így bizalmas anyagokat oszthatnak meg munkatársaikkal, és gyorsan, biztonságosan nyomtathatnak mobil eszközökről is.


További információk: www.office.xerox.com/connectkey/huhu.html


2013. 05. 03.
A Durst cég két új Rho 1000 sorozatú LFP nyomtatóval jelent meg.

Az Rho 1012 és Rho 1030 nyomtatók a 2,5 m szélességben nyomtató Durst Rho 1000 UV inkjet nyomtatócsalád új tagjai. Mindkét nyomtató a Durst új generációs Quadro Array nevű nyomtatófejeivel van felszerelve. Az Rho 1012 berendezésben működő Quadro Array 12M nyomtatófejek 12 pikoliteres cseppmérettel képesek nyomtatni (összehasonlításképpen: az Rho 1000 nyomtatónál a cseppméret 30 pikoliter). Ezzel - az ipari LFP nyomtatók között legkisebb cseppmérettel - a Durst Rho 1012 felbontását 1000 dpi-re sikerült növelni. Ennél a felbontásnál az Rho 1012 nyomtatási sebessége 490 m2/óra.


Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.youtube.com/watch?v=Utbx64rhmNU
2013. 05. 02.
Az idei év első negyedévében a világon eladott okostelefonok száma meghaladta a középkategóriás telefonokét (feature phone).
Az amerikai International Data Corporation (IDC) számítástechnikai és távközlési piackutató vállalat felmérésének adatai szerint idén az első negyedévben 4 százalékkal nőttek a mobiltelefon eladások (2013 első negyedévben 418,6 millió mobiltelefon kelt el a világpiacon, szemben az egy évvel korábbi 402,4 millióval) és első alkalommal fordult elő, hogy az okostelefon értékesítések száma meghaladta a középkategóriás (feature phone) mobiltelefonokét. Az értékesített okostelefonok száma a teljes eladás 51,6%-át tette ki 2013 első negyedévében.

 

Megjegyzés: feature phone-nak általánosságban a kisebb képességű, míg smartphone-nak (okostelefonnak) a csúcskategóriás eszközöket tekintik, bár nincs hivatalos, pontos megkülönböztető definíció erre.

2013. 04. 29.
Naponta 300 liter vizet takarítanak meg a Fujifilm PRO-T3 nyomólemezeivel.

A több mint 50 grafikai tervezőműhellyel és nyomdaközponttal rendelkező Worldwide Online Printing nemzetközi hálózat Perthben (Ausztrália) működő nyomdájában, márciusban vezették be a Fujifilm PRO-T3 ún. processless (kidolgozást nem igénylő) nyomóforma-készítési technológiát. A cég szakemberei szerint a minőségjavulás mellett az új technológia költség- és környezetterhelés csökkenést is eredményez.

A Fujifilm Brillia HD PRO-T3 processless termo nyomólemezre 830 nm-es IR-lézeres levilágítással készíthető el a nyomóforma (a nyomólemez érzékenysége: 120 mJ/cm2), amely közvetlenül a levilágítás után a nyomógépbe emelhető – az „előhívást” a nyomógép nedvesítő- és festékezőműve végzi.


Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.youtube.com/watch?v=QYsVqdHZ8Oc
2013. 04. 26.
Kismértékben nőtt az európai nyomdafesték- és lakkpiac 2012-ben.

Az európai nyomdafesték- és lakkpiacnak mintegy 90%-át magába foglaló, közel 100 nyomdafestékgyártó adataira építő, EuPIA (Európai Nyomdafesték Szövetség) által közölt statisztikai adatok azt mutatják, hogy 2012-ben 2,1%-kal nőtt a nyomdafesték és lakk felhasználásának volumene 2011-hez viszonyítva. Ez a növekedés azt jelenti, hogy 2012-ben 139 ezer tonnával több nyomdafestéket, illetve lakkot adtak el Európában. Az összességében 3,3 millió eurós festék/lakk forgalom ugyanakkor az áremelkedések következtében 4,3%kal volt nagyobb 2012-ben.

Európa legnagyobb nyomdafesték felhasználója Németország (818 ezer tonna), melyet Olaszország (377 ezer tonna) és az Egyesült Királyság (347 ezer tonna) követ. E három ország a teljes európai festék/lakk felhasználás 46%-át teszi ki.


2013. 04. 25.
iPhone kompatibilis nyomtatókkal bővít a Zebra.

Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies Corporation iMZ220™ és iMZ320™ nyomtatói a tranzakciók gyors lebonyolítását segítik. A termék különlegességét a “Made for iPod®/iPhone®/iPad®” címke jelzi, amely arra utal, hogy a nyomtató nyugták, számlák, jegyek, szállítójegyek és további dokumentációknak az Apple eszközökről indított kinyomtatására alkalmas. Az Apple által nyújtott platformon túl az iMZ nyomtatók alkalmasak a többi vezető okostelefon- és tabletgyártó, így az Android™, Windows® Mobile és Blackberry platformokkal való kompatibilitásra is.

Az új iMZ nyomtatók elsősorban a kiskereskedelem, a mobil munkaerő, a szállítás, a logisztika és a vendéglátás területén terjedhetnek el. A nyugták, számlák, rendelések,  jegyzékek, fuvarlevelek és szállítójegyek legkülönbözőbb fajtái készülhetnek majd az új nyomtatókon.További információ: www.zebra.com/imz-series


2013. 04. 24.
A Ricoh bevezeti új felhőalapú marketingszolgáltatási szoftvercsomagját.

A Ricoh Europe a PTI Technologies MarcomCentral és FusionPro VDP szoftvercsomagjával bővíti portfólióját, mely egy átfogó, integrált felhőalapú marketingszolgáltatást takar.

A MarcomCentral megoldása magában foglalja a marketinganyagok kezelését, a web alapú nyomtatást, a VDP-t és a cross-média marketinget is. A felhőalapú MarcomCentral lehetővé teszi a nyomdaipari és a többi vállalkozás számára, hogy kiterjedt informatikai háttér nélkül is növelhessék szolgáltatásaik és ajánlataik körét, valamint az igények növekedése is könnyen nyomon követhetővé válik.

A MarcomCentral a FusionPro VDP szoftvercsomagját is használja: a FusionPro VDP Creator a különböző adatok publikálására szolgáló megoldás; a FusionPro Producer egy olyan kombinált hajtómű, amely felhő alapú VDP feldolgozást biztosít a MarcomCentral alkalmazáson belül. Ennek használatával pedig a fejlett képalkotás személyre szabását teszi lehetővé; a FusionPro Links a személyre szabott URL és microsite létrehozása mellett kampánykövetésre is alkalmas.

 


2013. 04. 23.
Új MacDermid digitális flexónyomólemez UV-száradású festékkel történő nyomtatáshoz.

A MacDermid Printing Solutions (Denver, USA) új flexónyomólemezzel jelentkezett. Az UVR típusnevű nyomólemez alkalmas a digitális levilágítókon történő feldolgozás után, UV-száradású festékkel történő nyomtatáshoz is. Az agresszív UV-száradású festékeknek ellenálló UVR nyomóformákkal történő nyomtatásnál kis árnyalatérték-növekedés, kiváló nyomatminőség érhető el.

Az UVR nyomólemezek 1,14 és 1,70 mm-es vastagságban, maximálisan 1321 x 2032 mm formátumig kaphatók.

 


2013. 04. 22.
Látogatói rekord született a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Az MTI információja szerint vasárnap három óráig hatvanháromezren vettek részt a huszadik alkalommal megrendezett könyves seregszemlén, melynek díszvendége Michel Houellebecq francia író, a díszvendég ország pedig Olaszország volt.
Az eseményen átadták a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szakmai díjait is: Az év kiadója a Magvető lett, Az év vidéki könyvesboltja címet a Libri Debreceni Könyváruháza, Az év fővárosi könyvesboltja címet pedig a Libri Alle-ban működő könyváruháza kapta.
 


2013. 04. 18.
Az Omnijet új professzionális nyomathordozókat vezetett be az LFP számára

Az Ilford csoport bejelentette, hogy három új nyomathordozóval bővíti az LFP nyomtatási piac számára kínált termékpalettáját. Az új nyomathordozók professzionális Omnijet vásznak, melyek nagyszilárdságú, megfelelő méretstabilitású anyagok, kiválóan alkalmasak galériák dekorációs anyagaiként, POS displayek, kiállítási reklámanyagok készítéséhez.

Az új nyomathordozók kompatibilisek a legújabb generációjú LFP nyomtatókkal. A 335 g/m2-tömegű „bright white”, és a 380 g/m2-tömegű „neutral white” szerves oldószeres festékekkel történő nyomtatásra, a 345 g/m2-es pedig vizes festékkel történő nyomtatásra alkalmas. Mindhárom nyomathordozó kompatibilis a Latex festékekkel is.


2013. 04. 18.
A NYOMAT ÜNNEPLÉSE Fresh Prints néven érdekes kiállítás nyílik Londonban.

A Londonban április 22-én nyíló Fresh Prints nevű kiállítás célja a nyomtatott médiumok minden formájának megünneplése. A magasnyomtatástól a 3D-nyomtatásig, a magazinkiadástól a felülettervezésig a kiállítás bemutatja az University of the Arts London (UAL) hallgatóinak, diplomásainak és oktatóinak közreműködésével az egyetem hat karát, számos intézetét, különböző tudományágait és képzési szintjeit.
A kiállítás és a kapcsolódó rendezvények (workshop-ok, hálózati lehetőségek és eszközök bemutatása stb.) április 22-től június 7-ig lesz megtekinthető az UAL Showroom galériájában és az egyetem laboratóriumaiban.


2013. 04. 17.
Elhunyt a Scitex és az EFI alapítója.

2013. április 14-én 76 éves korában elhunyt Efraim Arazi, a Scitex és az Efi cégek alapítója.

A MIT egyetemen végzett izraeli szakember, 1975 óta foglalkozott az elektronikus képfeldolgozás megvalósításával. Az irányításával fejlesztett Response 300 System-et 1980-ban Milánóban és 1982-ben a Drupa-n is bemutatta a szakmának. Ezzel az elektronikus oldalmontírozást, valamint az elektronikus képretusálást olyan magas színvonalon valósította meg, hogy a Scitex piacvezető fejlesztővé vált ebben a szegmensben.

Efraim Arazi 1985-ben elhagyta a Scitex-et, majd megalapította új vállalkozását az Electronic for Imaging céget. A napjainkban csak Efi-ként emlegetett vállalkozás az 1980-as évek végén egyre intenzívebben jelentkező digitális nyomtatók vezérléséhez gyártott számítógép rendszereket – RIP fejlesztésével 1991-ben jelent meg a piacon. Szakemberek véleménye szerint ez tette lehetővé, hogy az irodai színes nyomtatókból napjainkra nagy teljesítményű digitális nyomógépek jöhessenek létre. Az Efi Fiery RIP egységekből eddig már több mint 1,8 milliót értékesítettek világszerte.


2013. 04. 16.
iGen4 Diamond Edition: a Xerox mérnökei továbbfejlesztették az iGen4 platformot.

A Xerox április második hetében vezette be a piacra az új generációs iGen4 Diamond Edition-t, amely összegzi az eddigi innovációk eredményeit és a vásárlói tapasztalatokból eredő igényeket. Az iGen4 Diamond Edition az eddigieknél is hatékonyabb és az iGen-től megszokott színvonalon akár folyamatos, napi 24 órás üzemelésre is képes. Az iGen4 Diamond Edition további erőssége az integrált képminőség-javító technológia. Az egyszerűsített, egy mozdulattal elvégezhető nyomtatási beállítások és az automatizált utómunka megoldás, a Xerox IntegratedPLUS pedig a termelés bővítését biztosítják.
Szoftveres oldalról a berendezést ellátták az XMPie web to print megoldásával, a StoreFlow-val, illetve megtalálható benne a nyomtatást előkészítő FreeFlow Process Manager, a munkafolyamatot segítő és a volumennövekedést támogató EFI Fiery Controller, illetve FreeFlow Controller alkalmazás is.


2013. 04. 15.
A Sappi videofilmje bemutatja, hogyan készül a papír

A világ egyik vezető, 77 éve stabilan növekvő rost- és papírgyártó cégének, a Sappinak The Paper Making Process (2013.03.02.) című több mint 13 perces videofilmje szakszerű, átfogó képet ad a mai modern, környezetkímélő papírgyártás technológia folyamatáról: a fenntartható erdőgazdálkodással kezelt erdőkből származó kitermelt rönkfától a kész nyomópapírig bezárólag. Az átlagos érdeklődésű látogató, de a részletek iránt kiváncsi papír- és nyomdaipari szakember is fontos ismeretekkel bővítheti tudását a film megtekintésével. 

Néhány adat a Sappi cégről

14 000 alkalmazott több mint 20 országban; gyártóüzemek három kontinensen; papírgyártó-kapacitása: 6 millió tonna/év; a Sappi a világ legnagyobb rostgyártási kapacitásával rendelkezik (2013-ra várhatóan 1,3 millió tonna/év)

A videofilmet nézze meg weboldalunk FILMEK rovatában!


2013. 04. 11.
Kapcsolat az internet és az offline világ között: az okostelefonok terjedésével ugrássszerűen nő az egyébként nem azokra kifejlesztett QR-kód használata.

Bár a QR (Quick Response), ún. kétdimenziós vonalkód feltalálásának nincs köze az okostelefonokhoz (a QR-kódot a japán Denso Wave fejlesztette ki, 1994-ben járműgyártáshoz használt alkatrészek azonosítására), az okostelefonok elterjedésével a QR kódok használata fellendült, mind a tartalomtovábbítás, mind a reklám terén. Az öt legnagyobb európai gazdaságot felölelő, EU5-nek is nevezett régióban, amely Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot, Olaszországot és Spanyolországot foglalja magában, 2011-ről 2012-re nagyjából megduplázódott a kódleolvasások száma, sőt, Spanyolországban például több mint háromszorosára növekedett a mutató.


2013. 04. 10.
Screen Truepress JetW1632UV nagyformátumú, síkágyas inkjet nyomtató Európában

A japán Screen cég a Truepress Jet W 1632 UV digitális nyomtató debütálásának első évfordulóján nyitott napot tart Európai Megoldások Központjában (Amstelveen, Hollandia), 2013. április 23–24-én. A látogatók működés közben figyelhetik meg a Truepress Jet W1632UV nagy teljesítményű, síkágyas inkjet nyomtatót.
A korszerű berendezés teljesítménye 94 m2/óra, a maximálisan nyomtatható felület 1600 x 3200 mm, a feldolgozható nyomathordozók maximális vastagsága 48 mm. A nyomtatáshoz UV-száradású festékeket alkalmaznak, a normál négy szín (CMYK) nyomtatásán túl lehetőség van egy Light Cyan és Light Magenta alkalmazásra. A kiváló nyomtatási minőséget az 1200 dpi-s felbontással, 12 pikoliter csepptérfogattal dolgozó inkjet nyomtatófejek biztosítják.


2013. 04. 09.
MB Bäuerle: multipli 35 hajtogatógép digitális nyomatok feldolgozására.

A német MB Bäuerle cég olyan hajtogatógépet fejlesztett, amelynél a digitális nyomtatással készített termékek speciális feldolgozási igényeit vették figyelembe. A korszerű multipli 35 elnevezésű hajtogatógép, kettő vagy négy hajtogatótáskával, továbbá számolórendszerrel, és kettősív ellenőrző egységgel is felszerelhető. A maximális ívméret: 350 x 450 mm, a minimális pedig: 85 x 120 mm, a maximális hajtogatási sebesség: 30 000 ív/óra (A4; 80 g/m2).
Különböző irányú vágó, bígelő és perforáló szerkezeti elemek biztosítják az új hajtogatógép sokoldalú alkalmazását.

További információk: www.mb-bauerle.de
Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem