A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2013. 04. 29.
Naponta 300 liter vizet takarítanak meg a Fujifilm PRO-T3 nyomólemezeivel.

A több mint 50 grafikai tervezőműhellyel és nyomdaközponttal rendelkező Worldwide Online Printing nemzetközi hálózat Perthben (Ausztrália) működő nyomdájában, márciusban vezették be a Fujifilm PRO-T3 ún. processless (kidolgozást nem igénylő) nyomóforma-készítési technológiát. A cég szakemberei szerint a minőségjavulás mellett az új technológia költség- és környezetterhelés csökkenést is eredményez.

A Fujifilm Brillia HD PRO-T3 processless termo nyomólemezre 830 nm-es IR-lézeres levilágítással készíthető el a nyomóforma (a nyomólemez érzékenysége: 120 mJ/cm2), amely közvetlenül a levilágítás után a nyomógépbe emelhető – az „előhívást” a nyomógép nedvesítő- és festékezőműve végzi.


Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.youtube.com/watch?v=QYsVqdHZ8Oc
2013. 04. 26.
Kismértékben nőtt az európai nyomdafesték- és lakkpiac 2012-ben.

Az európai nyomdafesték- és lakkpiacnak mintegy 90%-át magába foglaló, közel 100 nyomdafestékgyártó adataira építő, EuPIA (Európai Nyomdafesték Szövetség) által közölt statisztikai adatok azt mutatják, hogy 2012-ben 2,1%-kal nőtt a nyomdafesték és lakk felhasználásának volumene 2011-hez viszonyítva. Ez a növekedés azt jelenti, hogy 2012-ben 139 ezer tonnával több nyomdafestéket, illetve lakkot adtak el Európában. Az összességében 3,3 millió eurós festék/lakk forgalom ugyanakkor az áremelkedések következtében 4,3%kal volt nagyobb 2012-ben.

Európa legnagyobb nyomdafesték felhasználója Németország (818 ezer tonna), melyet Olaszország (377 ezer tonna) és az Egyesült Királyság (347 ezer tonna) követ. E három ország a teljes európai festék/lakk felhasználás 46%-át teszi ki.


2013. 04. 25.
iPhone kompatibilis nyomtatókkal bővít a Zebra.

Az automatikus azonosítástechnológiában élenjáró Zebra Technologies Corporation iMZ220™ és iMZ320™ nyomtatói a tranzakciók gyors lebonyolítását segítik. A termék különlegességét a “Made for iPod®/iPhone®/iPad®” címke jelzi, amely arra utal, hogy a nyomtató nyugták, számlák, jegyek, szállítójegyek és további dokumentációknak az Apple eszközökről indított kinyomtatására alkalmas. Az Apple által nyújtott platformon túl az iMZ nyomtatók alkalmasak a többi vezető okostelefon- és tabletgyártó, így az Android™, Windows® Mobile és Blackberry platformokkal való kompatibilitásra is.

Az új iMZ nyomtatók elsősorban a kiskereskedelem, a mobil munkaerő, a szállítás, a logisztika és a vendéglátás területén terjedhetnek el. A nyugták, számlák, rendelések,  jegyzékek, fuvarlevelek és szállítójegyek legkülönbözőbb fajtái készülhetnek majd az új nyomtatókon.További információ: www.zebra.com/imz-series


2013. 04. 24.
A Ricoh bevezeti új felhőalapú marketingszolgáltatási szoftvercsomagját.

A Ricoh Europe a PTI Technologies MarcomCentral és FusionPro VDP szoftvercsomagjával bővíti portfólióját, mely egy átfogó, integrált felhőalapú marketingszolgáltatást takar.

A MarcomCentral megoldása magában foglalja a marketinganyagok kezelését, a web alapú nyomtatást, a VDP-t és a cross-média marketinget is. A felhőalapú MarcomCentral lehetővé teszi a nyomdaipari és a többi vállalkozás számára, hogy kiterjedt informatikai háttér nélkül is növelhessék szolgáltatásaik és ajánlataik körét, valamint az igények növekedése is könnyen nyomon követhetővé válik.

A MarcomCentral a FusionPro VDP szoftvercsomagját is használja: a FusionPro VDP Creator a különböző adatok publikálására szolgáló megoldás; a FusionPro Producer egy olyan kombinált hajtómű, amely felhő alapú VDP feldolgozást biztosít a MarcomCentral alkalmazáson belül. Ennek használatával pedig a fejlett képalkotás személyre szabását teszi lehetővé; a FusionPro Links a személyre szabott URL és microsite létrehozása mellett kampánykövetésre is alkalmas.

 


2013. 04. 23.
Új MacDermid digitális flexónyomólemez UV-száradású festékkel történő nyomtatáshoz.

A MacDermid Printing Solutions (Denver, USA) új flexónyomólemezzel jelentkezett. Az UVR típusnevű nyomólemez alkalmas a digitális levilágítókon történő feldolgozás után, UV-száradású festékkel történő nyomtatáshoz is. Az agresszív UV-száradású festékeknek ellenálló UVR nyomóformákkal történő nyomtatásnál kis árnyalatérték-növekedés, kiváló nyomatminőség érhető el.

Az UVR nyomólemezek 1,14 és 1,70 mm-es vastagságban, maximálisan 1321 x 2032 mm formátumig kaphatók.

 


2013. 04. 22.
Látogatói rekord született a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Az MTI információja szerint vasárnap három óráig hatvanháromezren vettek részt a huszadik alkalommal megrendezett könyves seregszemlén, melynek díszvendége Michel Houellebecq francia író, a díszvendég ország pedig Olaszország volt.
Az eseményen átadták a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szakmai díjait is: Az év kiadója a Magvető lett, Az év vidéki könyvesboltja címet a Libri Debreceni Könyváruháza, Az év fővárosi könyvesboltja címet pedig a Libri Alle-ban működő könyváruháza kapta.
 


2013. 04. 18.
Az Omnijet új professzionális nyomathordozókat vezetett be az LFP számára

Az Ilford csoport bejelentette, hogy három új nyomathordozóval bővíti az LFP nyomtatási piac számára kínált termékpalettáját. Az új nyomathordozók professzionális Omnijet vásznak, melyek nagyszilárdságú, megfelelő méretstabilitású anyagok, kiválóan alkalmasak galériák dekorációs anyagaiként, POS displayek, kiállítási reklámanyagok készítéséhez.

Az új nyomathordozók kompatibilisek a legújabb generációjú LFP nyomtatókkal. A 335 g/m2-tömegű „bright white”, és a 380 g/m2-tömegű „neutral white” szerves oldószeres festékekkel történő nyomtatásra, a 345 g/m2-es pedig vizes festékkel történő nyomtatásra alkalmas. Mindhárom nyomathordozó kompatibilis a Latex festékekkel is.


2013. 04. 18.
A NYOMAT ÜNNEPLÉSE Fresh Prints néven érdekes kiállítás nyílik Londonban.

A Londonban április 22-én nyíló Fresh Prints nevű kiállítás célja a nyomtatott médiumok minden formájának megünneplése. A magasnyomtatástól a 3D-nyomtatásig, a magazinkiadástól a felülettervezésig a kiállítás bemutatja az University of the Arts London (UAL) hallgatóinak, diplomásainak és oktatóinak közreműködésével az egyetem hat karát, számos intézetét, különböző tudományágait és képzési szintjeit.
A kiállítás és a kapcsolódó rendezvények (workshop-ok, hálózati lehetőségek és eszközök bemutatása stb.) április 22-től június 7-ig lesz megtekinthető az UAL Showroom galériájában és az egyetem laboratóriumaiban.


2013. 04. 17.
Elhunyt a Scitex és az EFI alapítója.

2013. április 14-én 76 éves korában elhunyt Efraim Arazi, a Scitex és az Efi cégek alapítója.

A MIT egyetemen végzett izraeli szakember, 1975 óta foglalkozott az elektronikus képfeldolgozás megvalósításával. Az irányításával fejlesztett Response 300 System-et 1980-ban Milánóban és 1982-ben a Drupa-n is bemutatta a szakmának. Ezzel az elektronikus oldalmontírozást, valamint az elektronikus képretusálást olyan magas színvonalon valósította meg, hogy a Scitex piacvezető fejlesztővé vált ebben a szegmensben.

Efraim Arazi 1985-ben elhagyta a Scitex-et, majd megalapította új vállalkozását az Electronic for Imaging céget. A napjainkban csak Efi-ként emlegetett vállalkozás az 1980-as évek végén egyre intenzívebben jelentkező digitális nyomtatók vezérléséhez gyártott számítógép rendszereket – RIP fejlesztésével 1991-ben jelent meg a piacon. Szakemberek véleménye szerint ez tette lehetővé, hogy az irodai színes nyomtatókból napjainkra nagy teljesítményű digitális nyomógépek jöhessenek létre. Az Efi Fiery RIP egységekből eddig már több mint 1,8 milliót értékesítettek világszerte.


2013. 04. 16.
iGen4 Diamond Edition: a Xerox mérnökei továbbfejlesztették az iGen4 platformot.

A Xerox április második hetében vezette be a piacra az új generációs iGen4 Diamond Edition-t, amely összegzi az eddigi innovációk eredményeit és a vásárlói tapasztalatokból eredő igényeket. Az iGen4 Diamond Edition az eddigieknél is hatékonyabb és az iGen-től megszokott színvonalon akár folyamatos, napi 24 órás üzemelésre is képes. Az iGen4 Diamond Edition további erőssége az integrált képminőség-javító technológia. Az egyszerűsített, egy mozdulattal elvégezhető nyomtatási beállítások és az automatizált utómunka megoldás, a Xerox IntegratedPLUS pedig a termelés bővítését biztosítják.
Szoftveres oldalról a berendezést ellátták az XMPie web to print megoldásával, a StoreFlow-val, illetve megtalálható benne a nyomtatást előkészítő FreeFlow Process Manager, a munkafolyamatot segítő és a volumennövekedést támogató EFI Fiery Controller, illetve FreeFlow Controller alkalmazás is.


2013. 04. 15.
A Sappi videofilmje bemutatja, hogyan készül a papír

A világ egyik vezető, 77 éve stabilan növekvő rost- és papírgyártó cégének, a Sappinak The Paper Making Process (2013.03.02.) című több mint 13 perces videofilmje szakszerű, átfogó képet ad a mai modern, környezetkímélő papírgyártás technológia folyamatáról: a fenntartható erdőgazdálkodással kezelt erdőkből származó kitermelt rönkfától a kész nyomópapírig bezárólag. Az átlagos érdeklődésű látogató, de a részletek iránt kiváncsi papír- és nyomdaipari szakember is fontos ismeretekkel bővítheti tudását a film megtekintésével. 

Néhány adat a Sappi cégről

14 000 alkalmazott több mint 20 országban; gyártóüzemek három kontinensen; papírgyártó-kapacitása: 6 millió tonna/év; a Sappi a világ legnagyobb rostgyártási kapacitásával rendelkezik (2013-ra várhatóan 1,3 millió tonna/év)

A videofilmet nézze meg weboldalunk FILMEK rovatában!


2013. 04. 11.
Kapcsolat az internet és az offline világ között: az okostelefonok terjedésével ugrássszerűen nő az egyébként nem azokra kifejlesztett QR-kód használata.

Bár a QR (Quick Response), ún. kétdimenziós vonalkód feltalálásának nincs köze az okostelefonokhoz (a QR-kódot a japán Denso Wave fejlesztette ki, 1994-ben járműgyártáshoz használt alkatrészek azonosítására), az okostelefonok elterjedésével a QR kódok használata fellendült, mind a tartalomtovábbítás, mind a reklám terén. Az öt legnagyobb európai gazdaságot felölelő, EU5-nek is nevezett régióban, amely Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot, Olaszországot és Spanyolországot foglalja magában, 2011-ről 2012-re nagyjából megduplázódott a kódleolvasások száma, sőt, Spanyolországban például több mint háromszorosára növekedett a mutató.


2013. 04. 10.
Screen Truepress JetW1632UV nagyformátumú, síkágyas inkjet nyomtató Európában

A japán Screen cég a Truepress Jet W 1632 UV digitális nyomtató debütálásának első évfordulóján nyitott napot tart Európai Megoldások Központjában (Amstelveen, Hollandia), 2013. április 23–24-én. A látogatók működés közben figyelhetik meg a Truepress Jet W1632UV nagy teljesítményű, síkágyas inkjet nyomtatót.
A korszerű berendezés teljesítménye 94 m2/óra, a maximálisan nyomtatható felület 1600 x 3200 mm, a feldolgozható nyomathordozók maximális vastagsága 48 mm. A nyomtatáshoz UV-száradású festékeket alkalmaznak, a normál négy szín (CMYK) nyomtatásán túl lehetőség van egy Light Cyan és Light Magenta alkalmazásra. A kiváló nyomtatási minőséget az 1200 dpi-s felbontással, 12 pikoliter csepptérfogattal dolgozó inkjet nyomtatófejek biztosítják.


2013. 04. 09.
MB Bäuerle: multipli 35 hajtogatógép digitális nyomatok feldolgozására.

A német MB Bäuerle cég olyan hajtogatógépet fejlesztett, amelynél a digitális nyomtatással készített termékek speciális feldolgozási igényeit vették figyelembe. A korszerű multipli 35 elnevezésű hajtogatógép, kettő vagy négy hajtogatótáskával, továbbá számolórendszerrel, és kettősív ellenőrző egységgel is felszerelhető. A maximális ívméret: 350 x 450 mm, a minimális pedig: 85 x 120 mm, a maximális hajtogatási sebesség: 30 000 ív/óra (A4; 80 g/m2).
Különböző irányú vágó, bígelő és perforáló szerkezeti elemek biztosítják az új hajtogatógép sokoldalú alkalmazását.

További információk: www.mb-bauerle.de


2013. 04. 08.
COLORMAN e:line világpremierje az Allgäuer Zeitungsverlag Kempten nyomdájában.

A német Allgäuer Zeitungsverlag Kempten-ben lévő nyomdaüzemében, több hónapos próbák után élesben is elkezdte működést a manroland web systems COLORMAN e:line elnevezésű 64 oldalas tekercsofszet nyomógépe. Az 1400 mm-es papírpálya szélesség és a 1020 mm-es levágási hosszúság, 45 000 ford/óra teljesítménynél 90 000 db 32 oldalas termék elkészítését teszi lehetővé. Az új nyomógép különlegessége, hogy a regionális mutációk nyomtatásakor, a beigazításhoz mindössze 3 percre van szükség. Az eddig alkalmazott nyomógépen ez több mint fél óra volt. Az extra gyors beigazítást az újonnan fejlesztett APL lemezrobotok és a korszerű nyomólemez-logisztika teszik lehetővé.


2013. 04. 05.
Kártyapiac 2013. – Eltűnőben a műanyag kártya?

2013. március 26–27-én rendezték meg a Kártyapiac 2013. konferenciát az IIR (Institute for International Research) rendezésében a budai Várban. Az egyedülálló magyarországi rendezvény, amely összehozza a folyamatosan fejlődő és évről évre újabb fejlesztéseket kilátásba helyező szektor felsővezetőit és szakmai képviselőit, bemutatta a fő kártyapiaci trendeket és technológiai újdonságokat. A résztvevők bepillantást nyerhetnek a jövő technológiai újításainak világába, többek között a mobil- és érintésmen-tes fizetésbe.

A rangos szakmai eseményen – a „Technológiák Utcájában” – az ANY Biztonsági Nyomda is bemutatta mobilkészülékekbe letölthető kártyaalkalmazásait.


2013. 04. 04.
100 milliárd dollár felett várható a világ 2013-as online reklámköltése.

A GroupM jelentése szerint a világ internetes reklámköltése 99 milliárd dollárt ért el 2012-ben, ami azt jelenti, hogy a növekedés az előző évhez viszonyítva meghaladta a 16%-ot. A GroupM jelentése szerint a 2012-es online reklámköltés a teljes reklámtorta közel egyötödét (19,5%) tette ki. A legtöbbet, 38,3 milliárdot Észak-Amerikában költötték a hirdetők, Ázsia-Óceániára 30,6 milliárd, Nyugat-Európára 24,1 milliárd dollár jutott. Idén közel 15%-os növekedést várva, 113 milliárdos internetes reklámpiacot prognosztizálnak a kutatók – ez 21% részesedés a teljes reklámköltésből.

Az IAB Magyarország 2013. március 27-én közzétett adatai szerint a kedvezőtlen gazdasági környezet és a reklámpiac csökkenése ellenére 14%-kal nőtt a hazai digitális reklámpiac 2012-ben, és nagysága elérte a 35,65 milliárd forintot.


2013. 04. 03.
Axel Springer – manroland: a Kodak hibrid inkjet technológia alkalmazásának köszönhetően megnövelhető az újság termékek értéke.

A manroland web systems 19 további integrált inkjet installációra kapott megrendelést az Axel Springer AG-től. A kiadóvállalat úgy döntött, hogy minden németországi nyomdagépét Kodak S30 inkjet fejjel látja el, amely az újságnyomtatás területén lehetővé teszi a változóadatok használatát. Lottó, legfrissebb hírek, személyre szabott hirdetések, keresztmédia alkalmazások – ezek vonzók mind az olvasó, mind a hirdető számára, és segítenek a példányszámok stabilizálásában.

A manroland web systems végzi a munka jelentős részét, a már eddig telepített egységekkel együtt összesen 23-at állít üzembe a Springer 9 nyomdai létesítményében.


2013. 04. 02.
A Zund új Sonicz típusnevű kivágó modult jelentett be.

A Zund Plotting Systems (UK) Ltd bejelentett egy új ultraszonikus kivágó fejet, melynek neve: Sonicz. A gyártó információi szerint a Sonicz, melynek kései 35 kHz frekvencián (ultraszonikus rezgéstartományban) működnek, hatékonyabban „dolgoznak” hullám- és méhsejt-kartonok stancolásánál, mint a hagyományos fejek.
A Sonicz fejek bármelyik, akár korábbi típusú Zund stancoló asztalokhoz használhatók.
 


2013. 03. 30.
Fábián Endre a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület elnöke interjút adott a Nyomdavilág Online-nak.

„Az infomédia folyamatos átalakuláson megy keresztül – nagy viták vannak arról, hogy a nyomtatott kommunikáció vagy a digitális médiumoknak a használata fog-e előtérbe kerülni – én azt gondolom, hogy a nyomdaipar helyzetére nem ennek van ma hatása. Abban bízok, hogy a nyomtatott kommunikáció inkább átalakuláson, mint csökkenésen megy keresztül, és a hazai nyomdaipar továbbra is fejlődni fog.”A teljes interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!


2013. 03. 30.
Borbás Gábor a Zrínyi Nyomda Zrt. vezérigazgatója a Nyomdavilág Online riporterének válaszolt.

 „Tudatos stratégia eredményeként a Zrínyi Nyomda profilja jelentősen megváltozott az elmúlt években. Míg 2007-ben 50%-ban magazinokat és 50%-ban a kereskedelmi láncok ingyenesen terjesztett szórólapjait állította elő a Nyomda, tavaly a kereskedelmi szórólapok arány már 95% volt.”

Az exportpiacok irányába kellett nyitnunk – a Zrínyi Nyomda exportja a 2007-es 4%-ról 40%-ra növe-kedett.”A teljes interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!


2013. 03. 29.
EGYKÉSES TRIMMELŐ

A Hunkeler Innovationdays 2013 rendezvényen bemutatott POLAR BC 330 berendezést elsősorban digitális nyomdák részére tervezték a cég szakemberei. A BC 330 elsősorban kis példányszámú ragasztókötött és irkafűzött termékek körülvágásához alkalmazható gazdaságosan. Ellentétben a hasonló célt szolgáló háromkéses gépekkel, a BC 330 csak egy késsel és egy présgerendával dolgozik. A vágandó terméket egy speciális szerkezet rögzíti, továbbítja, illetve forgatja a fej-, láb- és hosszmetszés megfelelő pozícióiba. A gép beállítása és vezérlése érintőképernyőről történik. Lehetőség van vonalkódos vezérlésre is, ha a termék felső lapjára a kódokat előzetesen rányomtatják.
 


Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.youtube.com/watch?v=A7_7boX4oIo
2013. 03. 28.
Ugrásszerűen növekedett a hazai táblagép eladás tavaly.

2012. január és december közötti időszakban a Magyarországon eladott táblagépek száma 180%-kal nőtt 2010-hez viszonyítva. Tavaly az értékesített készülékek átlagára 61%-kal csökkent: míg 2012 januárjában az értékesített készülékek átlagára 141,7 ezer forint volt, addig ez az érték 2012 decem-berében már csupán 54,6 ezer forint volt – derül ki a Gfk felméréséből.


2013. 03. 27.
Ideális berendezés digitális nyomatok továbbfeldolgozására.

A közép-angliai székhelyű Tech-ni-Fold cég a bígelés, és a perforálás világvezető specialistája. A cég nemrég jelentette be CreaseStream Plus nevű vágó–bígelő–perforáló berendezéscsaládjának „belépő-színtű” változatát: a CreaseStream Junior Pro berendezést, melyet a cég késő tavasszal dob piacra.

A CreaseStream Junior Pro, amelyen 80–350 g/m2-tömegű nyomathordozók dolgozhatók fel, 12 000 ív/óra maximális teljesítményre képes.

 


Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.creasestream.com/our-creasing-machine-product-range/junior
2013. 03. 26.
Indul az Océ InfiniStream projekt.

Az Océ elkezdte első InfiniStream digitális kartonnyomógépének üzembe helyezését a cég Münchenhez közeli Poingban működő bemutatóközpontjában.

Az InfiniStream az első olyan digitális katonnyomógép, amely hasonló termelékenységű, mint a hagyományos íves ofszet kartonnyomógépek (az eddig nyilvánosságra hozott információk szerint a 7-színnel nyomtató gép teljesítménye 1440 B2 ív/óra).


2013. 03. 25.
Szintetikus papír újrahasznosított PET palackból.

A Teijin japán vegyi- és gyógyszeripari cég a Nisshinbo Postal Chemical céggel együttműködve új szintetikus nyomópapírt fejlesztett ki, melyhez egy speciális újrahasznosítási technológia segítségével hulladék PET palackokat használnak fel. Az új nyomópapír neve: Laser Eco Pet, melyet elektrofotográfiai nyomtatókban való nyomtatáshoz lehet felhasználni. A Laser Eco Pet a normál nyomópapíroknál vízállóbb, és nedves tépőszilárdsága is jóval nagyobb, mint a faalapú rostokból készített papíroké. Az új szintetikus papírra jól lehet írni golyóstollal vagy ceruzával, és a papír hajtogatható, ragasztható.


2013. 03. 22.
NEM SZABAD SZÓ NÉLKÜL HAGYNI! Az e-könyv reklámozásának gyakori „kelléke” az erdőpusztulásnak a papírral, való összemosása.

A papír alapú információ védelmében folytatott intenzív kampányok ellenére, nem szűnik a papír elleni igaztalan környezetvédelmi támadás. Mi a megoldás? Mi a teendő? Az, hogy minden lehetséges helyen és alkalommal hirdessük a papír- és a nyomdaipar környezettudatosságát és tényekkel cáfoljunk meg minden abszurd állítást, vagy akár sanda sugallatot.Ezt tesszük most, amikor nem megyünk el szótlanul az ekonyvolvaso.blog.hu honlap fejlécében szereplő, az alsó képen látható felszólító mondat mellett.A reklámetikáról és a stílusról most nem kívánunk szót ejteni, csak az idézett mondatban szereplő utalás valótlanságára mutatunk rá néhány tényadattal. A papír alapú könyv nem egyenlő az erdőpusztítással!Ellenkezőleg, a papír hozzájárul a fenntartható erdőgazdálkodáshoz. Európában és Észak Amerikában nem csökkent, ellenkezőleg, Nyugat Európában például 1950 óta 30%-kal nőtt az erdőterület nagysága. A fejlett papíriparral rendelkező Európa és Észak-Amerika ugyanis nagymértékben járul hozzá a fenntartható erdőgazdálkodáshoz: Európa és Észak-Amerika erdőterületeinek túlnyomó részében felelős és fenntartható erdőgazdálkodás folyik évtizedek óta. Többek között éppen ennek a tudatos erdőgazdálkodásnak, az FSC és PEFC tanúsítási rendszereknek köszönhető az, hogy a világ élőfakészlete az elmúlt évtizedben — az erdőterület-csökkenés ellenére — gyakorlatilag azonos maradt (a világ becsült élőfakészlete 2010-ben 527 milliárd m3 volt).Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e3gXKxFBpaY
2013. 03. 22.
A Print Power és a finn VTT közös tanulmánya a nyomtatott médiumok vezető bizalmi pozíciójáról számol be.

A médiafogyasztásban az utóbbi években bekövetkezett változások ellenére, az európai fogyasztók továbbra is komoly bizalommal vannak a nyomtatott médiumokban megjelenő hírdetések iránt. Ez derül ki a Print Power: Consumers trust advertising in print media more than other media, March 4, 2013. tanulmányából, amely a Print Power és a VTT (alkalmazott kutatásokkal foglalkozó finn intézet) közös kutatására épül. Arra a kérdésre, hogy mekkora a bizalom a különböző médiumokban megjelenő hirdetésekkel kapcsolatban, a fogyasztók a következő arányok szerint rangsoroltak: magazinok és napilapok: 63%, televízió: 41%, internet: 25%.

 Az eredeti anyagot az alábbi webcímen találja meg:

http://www.printpower.eu/en/news/p/detail/consumers-trust-advertising-in-print-media-more-than-other-media2013. 03. 21.
DÁA: Digitális Ápoló Asszisztens – gyógyítást támogató rendszert fejleszt a Xerox

Következő generációs egészségügyi szolgáltatásokon dolgozik a Xerox innovációs központja, a PARC, ahol a napokban mutatták be legújabb, még tesztelés alatt álló, a kórházi ápolók munkáját segítő Digitális Ápoló Asszisztens fejlesztésüket. Mielőtt a vállalat szakemberei belefogtak a gyógyítást támogató rendszer kidolgozásába, felmérték, hogy az egészségügyi dolgozók többségének mi okozza a legnagyobb kihívást a napi munkában. Minden eredmény arra utalt, hogy a munkaszervezés jelenteti nekik a legnagyobb gondot: hiába látják pontosan, hogy mely feladatokat kell ellátniuk, mégsem érnek sosem a dolgok végére, és az állandó rohanás közben az idejükkel sem tudnak hatékonyan gazdálkodni.

Ezen gyakorlati tapasztalatok figyelembevételével dolgozták ki a Xerox kutatói a Digitális Ápoló Asszisztenst (DÁA), amely tiszta képet ad az egyre halmozódó feladatokról. Egyszerre rendszerezi az adatokat, és informálja az ápolónőket a teendőikről. A DÁA segítségével folyamatosan nyomon követhetik a riasztásokat, a betegekkel kapcsolatos információkat, így az eddigieknél jóval könnyebben, és sürgősségük figyelembe vételével válnak kezelhetővé a feladatok.


2013. 03. 20.
A Budapest Bank által meghirdetett pályázat egyik díját a Prime Rate Kft. kapta.

A Budapest Bank tavaly negyedik alkalommal hirdetett pályázatot kis- és középvállalati ügyfelei körében, hogy elismerje a példaértékűen tevékenykedő cégeket. 2012-ben a mottó: „Az év ötlete” volt. A 2013. március 8-i díjkiosztón a bronzérmet a Prime Rate Kft. kapta, amely az elmúlt években többek között jelentős szervezetfejlesztést hajtott végre, átfogó kontrolling rendszert alakított ki, és elindította a lakossági ügyfeleket célzó, fotókönyveket és naptárakat gyártó „web to print" üzletágát. A Budapest Bank 1 millió forint banki szolgáltatás jóváírásával jutalmazta a céget. Gratulálunk a díjazottnak!

 
Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem