A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2013. 07. 10.
XEROX IJP 2000: sebességet vált szélesformátumban a Xerox.

A minden eddiginél nagyobb sebességgel nyomtató új Xerox IJP 2000 szélesformátumú inkjet berendezést a júniusi FESPA kiállításon mutatták be Londonban.

Az IJP 2000 minden más, hasonló típusú szélesformátumú géphez képest negyvenszer gyorsabban készít nyomatokat. A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy az IJP 2000 hat másodperc alatt nyomtat ki nagy felbontásban színes, 70 x 100 centiméteres posztereket, illetve egy 10 méter hosszúságú transzparens egy perc alatt készül el (a névleges nyomtatási sebesség: 420 m2/óra).

Az IJP 2000 single pass rendszerű, a teljes nyomtatási szélességben elhelyezett nyomtatófejek 1,3 pikoliteres festékcseppekkel nyomatnak. A berendezés a Xerox szabadalomnak és fejlesztésnek számító szilárd festékek használatával intenzív nyomatszíneket biztosít szinte bármilyen nyomathordozón.

A Xerox Wideformat IJP 2000 idén júliustól Magyarországon is elérhető.


2013. 07. 04.
Megkezdődött a LumeJet S200 béta tesztje.

2013. július 1-én jelentették be, hogy a londoni Docklands székhelyű Altaimage digitális nyomdájában kezdik meg a LumeJet S200 digitális nyomtató béta tesztje. Az egyedülálló, „festékmentes” digitális nyomtatási technológiát alkalmazó rendszer RGB digitális nyomtatófejeivel extra nagy felbontású nyomatok készítésére alkalmas (egyenértékű felbontása nagyobb, mint egy 8000 dpi-s inkjet minőség). A LumeJet S200 béta verziója 305 mm széles fotográfiai tekercspapírra nyomtat fekvő A3 méretig, maximálisan 40 m2/óra sebességgel.A közép-angliai Coventry székhelyű LumeJet céget 2010-ben alapították a Warwick University által kifejlesztett új technológia gyakorlati bevezetésére.2013. 07. 03.
Dombrádi Olivér a Pátria Nyomda Zrt. elnöke interjút adott a Nyomdavilág Online-nak.

„2013-ban ünnepelünk, mert a Pátria Nyomda Zrt. 120 éves lett – elődeink 1893-ban alapították a céget… Cégünk egyik erőssége a széles portfólió…úgy gondolom, a stabil piac biztosítása érdekében ma jól kell szolgáltatni és jól kell kapcsolatot építeni…"A teljes interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!


2013. 06. 25.
A „hagyományos” festékek csökkenése mellett összességében növekvő európai nyomdafesték-piac.


Az EuPIA (Nyomdafestékgyártók Európai Szövetsége) adatai szerint az európai nyomda- és lakkfestékpiac 2012-ben valamivel meghaladta az 1 millió tonnát (1 007,564 ezer tonna), amely mintegy 3,3 milliárd euró forgalmat jelentett. Ez az eredmény értékben 4,3%-os, mennyiségben pedig 2,1%-os növekedés 2011-hez viszonyítva.


A növekedést a kisebb részarányt képviselő vizes flexó- és mélynyomó festékek, valamint a felülnyomó lakkok nagyobb arányú növekedése eredményezte (+12,3% és +24,4%). A jóval nagyobb mennyiséget jelentő szerves oldószeres festékek kategóriában ugyanakkor volumenben 3,3%-os, az ofszetfestékek kategóriában pedig 3,5%-os csökkenés volt.


(Forrás: http://www.eupia.org/index.php?id=17)


2013. 06. 24.
A Truepress Jet L350UV piaci bevezetése.


A Screen Europe bejelentette Truepress Jet L350UV címkenyomógépének kereskedelmi forgalomba helyezését. A berendezést a szeptember végén megrendezésre kerülő Labelexpo Europe 2013 kiállításon is bemutatják. Bár a berendezést 2012-ben a Drupán, majd négy hónappal később a Labelexpo Americas 2013 kiállításon már bemutatták, mindeddig kereskedelmi forgalomba nem került - az eltelt idő alatt a Screen szakemberei továbbfejlesztették a konstrukciót.


A Truepress Jet L350UV inkjet tekercses digitális nyomógép maximális pályaszélessége 350 mm, a nyomtatási teljesítmény 16,1 m2/perc. A nyomtatáshoz a Screen által fejlesztett, UV-sugárzásra megszilárduló HD festékeket alkalmazzák. A nyomtatás 600 x 600 dpi felbontással, piezoelektromos inkjet nyomtatófejekkel történik (a csepptérfogat 3 pikoliter). A Truepress Jet L350UV Near-Finishing egységgel is rendelkezik, így a változóadatokkal vezérelt digitális nyomtatáson túl, kasírozási, fóliázási, prégelési, stancolási műveletek is elvégezhetők.


2013. 06. 18.
Adobe: CreativeDays – életre kelnek a plakátok.


Az Adobe "CreativeDays" elnevezéssel, rendkívül hatásos gerillakampányt szervezett, melynek során, normál hirdetés plakátok manipulálásával hívta fel magára a figyelmet.


Erik Johansson photoshop specialista egy furgonban foglalt helyet a buszmegálló mellett, majd a villámgyors fényképezést követően alaposan „átszerkesztette” a buszplakátot. A posztereken belül az Adobe saját gyártású AdShel digitális rendszere jelenítette meg a vicces képeket. A kampányt az Abby Norm ügynökség kivitelezte.


Nézze meg a következő videofilmet!


http://www.youtube.com/watch?v=BRAM8MpqIeA


2013. 06. 13.
Az EU-ban egyre többen férnek hozzá az internethez.


Magyarország mind a lefedettség, mind az internet ellátottság tekintetében némileg elmarad az uniós átlagtól. A szélessávú hálózatok a háztartások 92 százalékát érik el az unió 95 százalékos átlagával szemben, míg tényleges előfizetéssel az unióban a családok 72,5 százaléka, Magyarországon 68 százaléka rendelkezik. A fejlett, harmadik generációs mobilinternetes lefedettség Magyarországon alig néhány tizedszázalékkal marad el a 27-ek átlagától, és szinte csaknem minden háztartást elér, 96 százalék körüli. Magyarországon az uniós átlagnál valamivel magasabb, 26 százalék azok aránya, akik még soha nem interneteztek. Képzettség szempontjából viszont Magyarország jobban áll az uniós átlagnál, az embereknek ugyanis több mint fele, 57 százaléka közepes vagy magas szinten tudja használni a számítógépet - derül ki az Európai Bizottság szerdán közzétett, a digitális technológiák elterjedését elemző jelentéséből. (Forrás: MTI)


2013. 06. 10.
A Jura Trade és a Kodak közös konferenciája.


2013. június 7-én a budapesti Flamenco hotelben a Jura Trade Kft. és a Kodak közös szervezésében került megrendezésre a Flexókonferencia 2013. Az igényes rendezvény bevezetőjében, a Kodak stratégiai célkitűzéseiről, a jövőbeni fejlesztések fókuszairól hallhattak információkat a résztvevők, a Kodak kelet-európai eladási igazgatójától Jacek Skibicki úrtól.


A konferencia kulcstémája a világon egyedülálló Kodak Flexcel NX rendszer volt, melynek technikai, technológiai különlegességéről hangzott el részletes, színvonalas műszaki előadás Grant Blewett, a Kodak stratégiai menedzserétől, valamint Varga László, a Jura Trade Kft. értékesítési igazgatójától.


A Nyomdavilág folyóirat tervezi, hogy részletesen is foglalkozik majd a Kodak Flexcel NX rendszerrel. Most csak „ízelítőül”, az oldalt látható kép ábracímeként: 


A Kodak DigiCap NX Screening technika révén a nyomóforma tónusrészeinek speciális mikrostruktúrája van, amely kiváló festékátadást, egyenletes, és a hagyományos flexótechnológiával elérhetőnél jelentősen nagyobb reprodukálható színtartományt biztosít.


Nézze meg a következő videót is! http://www.youtube.com/watch?v=DB40tUSAzgw


2013. 06. 05.
A Pira szerint a nyomtatási világpiac 2014-ben éri el a 2008-as szintet.

A 2006-2008. közötti 2,2%-os növekedése után 2009-ben - elsősorban a gazdasági válság hatására - jelentősen visszaesett a világ nyomtatási piaca: a 2008-ban még 822 milliárd USD nagyságú piac 2009-ben 777 milliárdra zsugorodott (2009/2008: -5%). 2010-ben és 2011-ben ugyan már kismértékű (1-1% körüli) növekedés volt tapasztalható, a Pira prognózisa szerint a világ nyomtatási piacának nagysága csak 2014-ben fogja elérni a 2008-as szintet.A világ nyomtatási piacának további adatairól, a 2016-ig prognosztizált trendekről a Nyomdavilág print változatának következő számában olvashat bővebben. Keresse a Nyomdavilág 2013/3 számát, amely július első hetében jelenik meg!


2013. 06. 04.
Az Antalis Olin Digital papírokkal bővítette portfólióját.

Az Antalis az új Olin Digital nevű papírok bevezetésével bővítette mázolatlan papírkínálatát. Az Olin Digital mind ofszet-, mind digitális nyomtatáshoz jól felhasználható. Ezek a papírok tanúsítottan kompatibilisek a HP Indigo toneres nyomtatóival.

A 90-300 g/m2-tartományban kapható Olin Digital papírok két felületi struktúrával (Regular és Smooth), valamint két árnyalatban (High Whitr és Cream) állnak a felhasználók rendelkezésére.


2013. 06. 03.
A basysPrint együttműködése a lengyel Akon céggel.

A basysPrint teljes körű együttműködési megállapodást kötött a warsói székhelyű Akon céggel, amely a basysPrint új generációs UV-levilágító-családot és a VLF sorozatot egyaránt képviseli. Az új együttműködés keretében az Akon már le is szállította az első basysPrint rendszert (egy basysPrint UV-Setter 460xB berendezést) az ODDI Poland tekercsofszet nyomdának.


2013. 05. 29.
A PantoneLIVE „felhőbe teszi” a P&G márkaszíneit.

Az X-Rite Incorporated és a Pantone LLC május 23-án bejelentette, hogy a Procter & Gamble (P&G) - a több mint 300, köztük számos világmárkát (például Gillette®, Tide®, Pampers®) forgalmazó híres nemzetközi cég bevezette a felhőalapú PantoneLIVE szín-szolgáltatást annak érdekében, hogy tökéletesítse márkaszíneinek egységes reprodukálását.

„A PantoneLIVE egy hatékony és eredményes technológia, amely időt és pénzt takarít meg, segít minket abban, hogy könnyen és konzekvensen tudjuk használni a digitális színpalettákat a tervezésnél, a proof-készítésnél és a nyomtatásnál. A PantoneLIVE használata mind a P&G, mind a szállítóink számára termelékenységi és minőségi hasznot biztosít” - mondta Phil Duncan, a P&G globális arculattervezéséért felelős szakembere.

 


2013. 05. 29.
A Fujifilm egyedülálló rendszert kínál hullámpapírlemezekre készülő reklámanyagok nyomtatásához.

A POP (point of purchase: eladáshelyi reklámozás) anyagainak hullámpapírlemezre történő nyomtatásánál az egyik ismert kihívás a nyomathordozó vetemedése, a másik a szívóképes hordozó erős festékbeivódása okozta matt nyomatmegjelenés.

A Fujifilm utóbbi időben e téren végzett fejlesztőmunkájának eredményeként olyan rendszerrel jelent meg, amely megoldást kínál a fenti kihívásokra: új Uvijet festékrendszert (Uvijet OC) és egyedülállóan új automatikus nyomathordozót kezelő robot-megoldást dolgozott ki.

További részletek: http://www.fujifilm.eu/de/presse/archiv/news/fujifilm-fuehrt-neue-wellkartonagen-loesung-fuer-den-pop-displaymarkt-ein/


2013. 05. 28.
Új reklámfelület? – „Beardvertizing”

A Cornett-IMS nevű amerikai reklámcég (Kentucky) - napi öt dollárt ajánl azoknak a férfiaknak, akik hajlandók szakállukban reklámtáblát hordani. A cég internetes felhívása meglepően nagy érdeklődést váltott ki - hihetetlen számú e-mailt kaptak szerte a világból olyan férfiaktól, akiknek legendás szakálluk van.


2013. 05. 27.
Dr. Horváth Csaba a Nyomda- és Papíripari Szövetség régi-új elnöke.


A Nyomda- és Papíripari Szövetség 2013. május 17-i tisztújító közgyűlésének döntése alapján az új elnökség tagjai a következők: elnök: Dr. Horváth Csaba; elnökhelyettes: Kovács János; elnökségi tagok: Erdély Zsolt, Jelinek Gábor, Kása István, Lázár László, dr. Szikla Zoltán, Vértes Gábor, Zsámboki Gábor.


A megválasztottaknak gratulálva, az elnökségi munkához eredményes három esztendőt kívánunk!A választás alkalmából Dr. Horváth Csaba elnök adott interjút a Nyomdavilág Online-nak. Az interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!2013. 05. 24.
800 millió megszemélyesített címke HP Indigo nyomógépeken.

A Coca Cola új reklámkampányához tizenkét HP Indigo WS6000 digitális nyomógépen 800 millió keresztnevekkel megszemélyesített címkét állítottak elő, közel három hónap alatt. A címkék a holland Eshuis cég szervezésével, nyolc európai nyomdában készültek, ahol a HP Indigo gépek három műszakban, folyamatosan dolgoztak, különösebb meghibásodás nélkül. A címkék nyomtatása 38 mikrométer vastagságú BOPP fóliára történt. Mivel a nyomtatás különböző üzemekben történt, a márkaszínek pontos visszaadására különös gondot fordítottak a color management szakemberek.A Coca Cola reklámkampánya 32 országban jelenleg is tart, melybe az érdeklődők a www.shareacocacola.com  weboldalon keresztül kapcsolódhatnak be.


2013. 05. 22.
Új hajtogatógép az MBO-tól.


A német MBO már évtizedek óta készíti hajtogatógépeit. Legújabb fejlesztésüket a Pekingben megrendezett China Print nyomdaipari kiállításon mutatták be a szakembereknek. Az M80 elnevezésű hajtogatógép leglényegesebb újdonsága, hogy rövid idő alatt táskás hajtogatógépből, kombinált hajtogatógéppé alakítható át. Ezáltal azok a nyomdák, amelyek nehezen döntenek új beruházásukról, most egy univerzálisan alkalmazható hajtogatógépet szerezhetnek be az MBO-tól. Ezáltal egy adott üzem termékstruktúrája rugalmasabban alakítható. Az M80 hajtogatógép maximlis hajtogatási szélessége 83 cm, teljesítménye 230 m/perc. A korszerű hajtogatógép vezérlése érintőképernyőről történik.


2013. 05. 22.
Seiko: LFP újdonság


Az angliai FESPA kiállításon először találkozhatnak az érdeklődők a Seiko legújabb ColorPainter H2P elnevezésű nagyformátumú nyomtatójával.


Az új LFP nyomtató szélessége 260 cm, termelékenységét a szokatlanul nagy, 8 literes, festéktartályok biztosítják. A kiállításon bemutatásra kerülnek a Seiko által fejlesztett nyomtatófejek is, melyek a szerves oldószeres festékekkel zavartalan üzemelést biztosítanak, a "világító" színekkel is. A szintén bemutatásra kerülő ColorPainter W sorozattal kerámiára, fa-laminátokra, üvegre és textíliákra is lehet nyomtatni.


2013. 05. 21.
Új betűtípusok számítógépekre, mobil eszközökre.

A betűtípusok tervezéséről, fejlesztéséről és forgalmazásáról ismert Monotype Imaging Holdings Inc. olyan új betűtípus-gyűjteménnyel jelentkezett, melyet képernyőn történő olvasáshoz optimalizáltak.

A Monotype új ajánlata a következő betűcsaládokat tartalmazza: Amasis™ eText; ITC Galliard® eText; Malabar™ eText; Monotype Baskerville™ eText; Neue Helvetica® eText; Palatino® eText; PMN Caecilia® eText; Sabon® eText; Ysobel™ eText.

A Baskerville, a ITC Gallard és a Sabon betűcsaládokat teljesen áttervezték, hogy ezzel a képernyőn történő olvashatóságot javítsák. A Monotype tervezői a különböző betűcsaládoknál növelték a betűkép kontrasztját, egyenletesebbé tették a fedettséget, valamint kissé megnövelték a kisbetűk betűképét.


2013. 05. 17.
ÁZSIAI DEBÜTÁLÁS

A tegnap kezdődött China Print 2013 kiállításon Pekingben a KBA megjelent új generációs Rapida 145 típusú, nagy formátumú, 17 000 ív/óra maximális sebességű íves ofszetnyomógépével. A bemutatott öt nyomóműves + lakkozós, infravörös szárítóval felszerelt Rapida 145 DriveTronic SIS berakóval működve poszterereket, valamint papír és karton csomagolóanyagokat nyomtat a kiállítás alatt.


2013. 05. 17.
Gratulálunk Schuck Istvánnak Az Év Nyomdásza kitüntetéshez, a színes és sikeres életúthoz!

Hell fényszedő rendszer beruházás (Szikra Lapnyomda) – Scitex kép- szöveg integrált rendszer bevezetése (Kossuth Nyomda) – Prosystem Richter (Bécs) – Prosystem Invenció vegyesvállalat (Budapest) – Prosystem cégcsoport (Magyarország, Románia – Schuck család).

 

A teljes interjút nézze meg weboldalunk   KÁVÉHÁZ rovatában!2013. 05. 14.
Zsámboki Gábor az ANY Biztonsági Nyomda vezérigazgatója interjút adott a Nyomdavilág Online-nak.

 „A hagyományos nyomdaipar tradicionális ipari kultúrája, termékei változatlanul fontosak, csak egyre inkább integrálni kell azokkal a modern módszerekkel, infokommunikációs elvárásokkal, amelyek sike-resebbé teszik ezt az iparágat.”A teljes interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!


2013. 05. 13.
Az elmúlt két hónapban újabb három hazai papír, illetve nyomdaipari cég szerezte meg az FSC COC tanúsítványt.

Az P&E KFT. adatbázisa szerint (melyet a www.fsc.org honlapon nyilvánosságra hozott adatok szerint aktualizál havonta) 2013 március-áprilisában három újabb hazai papír- illetve nyomdaipari cég szerzett FSC tanúsítványt. Az új FSC COC tanúsított cégek: az Alto Nyomda Kft., a Dunapack Magyarország Kft. és a Hartmann Hungary Kft. Az FSC tanúsított hazai papír- és nyomdaipari cégek száma jelenleg 60, ami az összes hazai FSC COC tanúsított szervezet 41%-a.

Az FSC 2013. 05. 02-i adatai szerint a világ összes FSC tanúsított erdőterületének nagysága 180 millió hektár, az FSC COC tanúsított szervezetek száma pedig 25 953.


2013. 05. 09.
Új Ricoh nyomtatórendszerek bemutatkozása.

A Ricoh két új modellel bővíti színes digitális nyomdai rendszereinek palettáját. Az új gépek: a Ricoh ProTM C5110S (80 ppm) és Ricoh ProTM C5100S (65 ppm), melyeket Európában először a tegnapelőtt kezdődött Grafitalia kiállításon mutatják be. Újdonság a két géphez kifejlesztett új tonertípus és a továbbfejlesztett tonerátadási technológia. A gyártó információi szerint, az új tonerekkel a Ricoh ProTM C751-hez viszonyítva 10%-kal nagyobb reprodukálható színtartomány érhető el. A tonerrögzítés pedig az új technológia szerint alacsonyabb hőmérsékleten történik.

Az új berendezések kereskedelmi forgalmazása 2013 második felében, július-szeptember hónapokban várható.


2013. 05. 08.
A szén-dioxid semleges működésű Raszter Nyomda.

A magyarországi kis nyomdák között évek óta kiemelkedő környezettudatos tevékenységet folytató Raszter Nyomda idén újabb tanúbizonyságot tett a környezettudatosság felvállalásáról. A nyomda 2012. 01. 01.- 2013. 01. 01. közötti környezetterhelés mérési eredményei alapján kiszámított 16 tonna szén-dioxid kibocsátását 16 „karbon kredit” vásárlásával semlegesítette. 1 karbon kredit egy tanúsított értékpapír arról, hogy tulajdonosa jogosult 1 tonna kibocsátott CO2 (vagy egyéb egyenértékű ÜHG, azaz üvegházhatású gáz) semlegesítésére azért, mert az a projekt, ahonnan a karbon kredit származik, 1 tonnával csökkentette a globális károsanyag-kibocsátást.

A Raszter Nyomda karbon kredit vásárlása egy észak-kínai szélerőmű projekt révén csökkenti a globális környezetterelést.


2013. 05. 07.
Újdonság az Atlantic Zeiser-től.

A német Atlantic Zeiser a Milánóban megrendezésre kerülő Grafitalia 2013 nyomdaipari kiállításon mutatja be a Digiline Compact elnevezésű digitális nyomtató rendszerét, melyet elsősorban megszemélyesített csomagolóeszközök gyártására ajánlanak a felhasználóknak. A korszerű digitális nyomógépen maximálisan 430 x 368 mm nagyságú nyomathordozókat lehet feldolgozni. A nyomtatás teljesítménye 60 m/perc, a felbontóképesség 360 dpi. A kinyomtatott termékek kódokkal történő megszemélyesítése az OMEGA nyomtatófej-család különböző teljesítményű tagjaival történhet. A Digiline Compact további fontos részei a célszerűen kialakított szárító modul, és az ellenőrzést szolgáló integrált kamera rendszer.


2013. 05. 07.
A SEBESSÉG ÚJ DIMENZIÓJA DocuWide C842: a Fuji Xerox megjelent 320 m²/óra teljesítményű új nyomtatójával.

A Fuji Xerox új, széles formátumú nyomtatóval jelent meg, melyet az 50-1000 poszter példányszámtartományra terveztek. A DocuWide C842 típusnevű nyomtató kimagasló termelékenységi szintet képvisel: nyomtatási sebessége 152,4 mm/másodperc, ami egyenértékű például azzal, hogy minden 8,6 másodpercben egy A0-ás méretű, 1600 x 1600 dpi felbontású ív készíthető el rajta. A nagy sebesség a berendezésben működő öt Memjet nyomtatófejnek köszönhető (mindegyik nyomtatófejben 70 000 fúvóka „dolgozik”). A maximális nyomatszélesség 1067 mm, maximális nyomathossz pedig öt méter. A DocuWide C842 berendezéssel 64-190 g/m2-tömegű nyomathordozókra lehet nyomtatni.


2013. 05. 06.
Sajtóreggeli: a Xerox ConnectKey™ többfunkciós nyomtatók felhőalapú szolgáltatásai.

A Xerox Magyarország Kft. által 2013. április 30.-án rendezett sajtóreggelin, az újságírók információkat kaptak arról, hogy vége a nyomtatási folyamatok helyhez kötésének, a nyomtatóipar is a mobil eszközökre költözhet. A Xerox Magyarország munkatársai beszámoltak arról, hogy elsősorban a mobil területekre fokuszáló fejlesztésekbe invesztálnak, és ezáltal segítik a vállalatokat abban, hogy irodatechnikai költségeiket optimalizálják. A fejlesztések legújabb állomása a Xerox ConnectKey, amely egyszerű munkamenetet és felhőalapú megoldásokat biztosít a felhasználóknak. A dokumentumok közvetlenül szkennelhetők olyan felhőszolgáltatásokba, mint a Google Drive, az Evernote és a Microsoft Office 365, ahol megoldott a biztonságos tárolás és az együttműködés. Így bizalmas anyagokat oszthatnak meg munkatársaikkal, és gyorsan, biztonságosan nyomtathatnak mobil eszközökről is.


További információk: www.office.xerox.com/connectkey/huhu.html


2013. 05. 03.
A Durst cég két új Rho 1000 sorozatú LFP nyomtatóval jelent meg.

Az Rho 1012 és Rho 1030 nyomtatók a 2,5 m szélességben nyomtató Durst Rho 1000 UV inkjet nyomtatócsalád új tagjai. Mindkét nyomtató a Durst új generációs Quadro Array nevű nyomtatófejeivel van felszerelve. Az Rho 1012 berendezésben működő Quadro Array 12M nyomtatófejek 12 pikoliteres cseppmérettel képesek nyomtatni (összehasonlításképpen: az Rho 1000 nyomtatónál a cseppméret 30 pikoliter). Ezzel - az ipari LFP nyomtatók között legkisebb cseppmérettel - a Durst Rho 1012 felbontását 1000 dpi-re sikerült növelni. Ennél a felbontásnál az Rho 1012 nyomtatási sebessége 490 m2/óra.


Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.youtube.com/watch?v=Utbx64rhmNU
2013. 05. 02.
Az idei év első negyedévében a világon eladott okostelefonok száma meghaladta a középkategóriás telefonokét (feature phone).
Az amerikai International Data Corporation (IDC) számítástechnikai és távközlési piackutató vállalat felmérésének adatai szerint idén az első negyedévben 4 százalékkal nőttek a mobiltelefon eladások (2013 első negyedévben 418,6 millió mobiltelefon kelt el a világpiacon, szemben az egy évvel korábbi 402,4 millióval) és első alkalommal fordult elő, hogy az okostelefon értékesítések száma meghaladta a középkategóriás (feature phone) mobiltelefonokét. Az értékesített okostelefonok száma a teljes eladás 51,6%-át tette ki 2013 első negyedévében.

 

Megjegyzés: feature phone-nak általánosságban a kisebb képességű, míg smartphone-nak (okostelefonnak) a csúcskategóriás eszközöket tekintik, bár nincs hivatalos, pontos megkülönböztető definíció erre.Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem