A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2013. 08. 30.
A HP új inkjet festékgyártó üzemet nyitott.

A Hewlett-Packard (HP) új festékgyártó üzemet nyitott a dél-izraeli Kiryat Gat-ban. Az üzemben a HP zászlóshajójának tekintett HP Scitex FB10000 nagy teljesítményű digitális nyomtatórendszeréhez fogják gyártani a festékeket. A 3000 m2-es gyártórészleghez egy korszerű laboratórium is tartozik, melyben a HDR240 Scitex inkjet festékek fejlesztését és minőség-ellenőrzését végzik.A HP Scitex B10000 rendszerét – melyet elsősorban a hullámkartonok nyomtatásának, a POP displayek és csomagolások készítésének szempontjai szerint terveztek – a Fespa 2013 kiállításon mutatták be júniusban, az első gépet pedig már novemberben szállítják.

A HP Scitex B10000 főbb műszaki jellemzői: 6-színes; változó cseppmérettel (15, 30 és 45 pikoliter) nyomtat; nyomatási teljesítménye: 312-626 m2/óra.


2013. 08. 29.
A Sun Chemical segíti partnereit az eXact spektrofotométerre történő átállásban.

A Sun Chemical Corporation augusztus 28-án bejelentette, hogy, hogy nyomda- és csomagolóipari partnereit segíteni fogja abban, hogy minél hamarabb átálljanak az X-Rite tavaly ősszel bevezetett korszerű eXact spektrofotométerére.

Az eXact az első olyan hordozható spektrodenzitométer az iparban, amely az ISO 13655:2009 szabványban rögzített ún. M sorozat szerinti alábbi mérésekre képes:

M0: 2856 K színhőmérsékletű CIE A sugárzáselsozlásnak megfelelő megvilágítás; M1: a megvilágításra 5000 K színhőmérsékletű CIE D50 sugárzáseloszlást ír elő; M2: a megvilágító sugárforrás UV-tartalmának kizárását írja elő (a gyakorlatban UV-cut, No UV megjelölésekkel használt változat); M3: polárszűrős mérést definiál, és lényegében megköveteli az M2 szerinti UV-komponens kizárását. Mint ismeretes, a polárszűrők használatával ki lehet kapcsolni a mérésből a felületi reflexiót, ami a nedves és a száraz nyomatok mérési eredményeinek összehasonlíthatóságát teszi lehetővé.Az X-Rite eXact™ főbb műszaki jellemzői: monokromátor: DRS (Dynamic Rotational Sampling) 400–700 nm, 10 nm-es intervallumokkal; mérési geometria: 45a:0; mérőfelületek (opcionálisan rendelhetők): 1,5 mm; 2 mm; 4 mm és 6 mm; sugárforrás: halogénizzó és UV-LED; a műszer tömege: 700 g; egyéb: érintőképernyős kijelző, USB, illetve Bluetooth csatlakozás.


2013. 08. 27.
MEGJELENT A SZÉN-DIOXID-LÁBNYOM SZÁMÍTÁSÁNAK NYOMDAIPARI SZABVÁNYA

A gyártók, a kereskedők, és a tudatos vásárlók egyre inkább kíváncsiak a termékek környezeti hatásaira. Így van ez a nyomdaipari termékeknél is, például különösen a csomagolóanyagoknál. Egy termék környezeti hatásainak felmérésénél az egyik legelterjedtebb eszköz a szén-dioxid-lábnyom kiszámítása. Az egyébként könnyen érthető és könnyen kommunikálható szén-dioxid-lábnyom alapján történő termék-összehasonlítás egyértelműségét mindeddig az tette kétségessé, hogy a számítási módszerek nem voltak egységesek. Ezért különösen fontos, hogy a közelmúltban hatályba lépett az alábbi szabvány, amely a nyomtatott termékek szén-dioxid-lábnyomának számítását és kommunikálását szabályozza: ISO 16759:2013 Graphic technology - Quantification and comunication for calculating the caron footprint of print media products.


2013. 08. 26.
Folyamatosan növekszik a fenntartható csomagolás piaca.

A fenntarthatóság abszolút megatrend a csomagolóanyag-iparban. A Smithers Pira legújabb előrejelzése szerint (https://www.smitherspira.com/market-reports/packaging/news/sustainable-packaging-244-billion-2018.aspx) a fenntartható csomagolás piaca 2018-ra eléri a 244 milliárd USD-t. 2018-ban Ázsia (ezen belül elsősorban Kína és India) lesz a fenntartható csomagolás legnagyobb piaca: a teljes piac 32%-ával.

A tanulmány szerint a legjellemzőbb trendek a következők: a csomagolások könnyítése; a hulladék-visszagyűjtés és az újrahasznosítás növelése; a megújuló forrásokból származó anyagok használatának növelése; a csomagolás és a szállítási logisztika hatékonyságának növelése.2013. 08. 21.
Xerox Color 570: új alkalmazások, új lehetőségek.

A Xerox Color 570 digitális nyomtatót úgy tervezték, hogy a kis és közepes nyomdák részére belépő szintű digitális gépként, a gyorsnyomdák, ügynökségek és vállalati nyomdák részére nagy teljesítményű professzionális digitális berendezésként lehessen használni. Az új multifunkcionális Xerox Color 570 (nyomtat/másol/szkennel) a nyomathordozók széles körére – többek között poliészter fóliákra is – kiváló minőségű színes nyomatokat készít, 300 g/m2-ig. A nyomtatás 2400 x 2400 dpi-vel történik, a Xerox EA tónerével és a Xerox „Ultra Low Melt” technológiájával. A teljesítmény fekete-fehér nyomtatásnál 75, színes nyomtatásnál 70 lap/perc.

A Xerox Color 570 digitális berendezéshez, a már jól ismert Xerox továbbfeldolgozó egységek csatlakoztathatók. Így lehetőség van lyukasztásra, hajtogatásra, tűzésre, illetve körülvágásra. A nyomógéphez csatlakozó szerver, speciális Xerox programok alkalmazásával lehetőséget biztosít változóadat-nyomtatásra is, így a berendezéssel megszemélyesített termékek is készíthetők.

A Xerox Color 570 digitális nyomógép bemutatója a PRINT 2013 nyomdaipari kiállításon Chicagóban lesz szeptemberben. A magyarországi bevezetés az ősz folyamán várható.


Nézze meg a következő videót is!

http://www.youtube.com/watch?v=gBsM4O5Wb6E


2013. 08. 16.
A világ első ásványolaj-mentes heat-set nyomdafestéke.

A német Schuite & Schuite Druckfarben GmbH kifejlesztette és szabadalmaztatta az első olyan heat-set nyomdafestéket, amely nem tartalmaz ásványolajat. A gyártó cég új termékét két változatban készíti: a Bionomic 300-at univerzális heat-set festékként ajánlják (valamennyi papírfajtára, LWC és SC papírokra egyaránt), a Bionomic 500 típust pedig speciálisan SC, valamint újságnyomó papírokhoz.

A Schuite & Schuite a festékekhez szükséges kötőanyagokat is saját maga gyártja, a korszerű heat-set festékeket a négy színnek megfelelő négy gyártósoron készítik, kapacitásuk jelenleg 50 000 tonna/év, melyet hamarosan növelni kívánnak.

Az új festéktípus tesztjei azt mutatták, hogy azonos nyomtatási sebességgel, azonos nedvesítőfolyadékkal lehet dolgozni, mint azt más típusoknál megszokták a heat-set szakemberek.


2013. 07. 31.
Tekercses címkék lézeres kivágása.


Az olasz Willy Italiana vállalkozás már hosszabb ideje gyárt olyan gépeket a textilipar számára, melyekkel megadott kontúrok alapján az anyagok kivághatók, vagy az anyagok keresztirányban perforálhatók, elvághatók. Legújabb fejlesztésükkel a kis példányszámú digitális címkegyártást célozták meg. A cég Galvolabel elnevezésű berendezése galvanometrikus motorral működtetett tükrökkel irányított CO2-lézerrel végzi a kimetszést (120 W lézer teljesítménynél a sebessége 200 m/perc, 200 W teljesítménynél 500 m/perc; az x-y irányú pozícionálási pontosság 0,03 mm).

A stancolási programot ismert grafikus programokkal lehet előállítani. A programozott adatok USB porton vihetők át a Galvolabel-re.


Nézze meg FILMEK rovatunk Tekercses címkék lézeres kivágása című videóját is!


2013. 07. 31.
A Királynő egyedülálló újrahasznosító üzemet nyitott meg.

A James Cropper Plc brit cég a világon elsőként dolgozott ki technológiát az eldobható papírpoharak újrahasznosítására. A cég 5 millió font beruházással új üzemet hozott létre az angliai Kendal városában az északnyugat-angliai Cumbria megyében. Az üzemet 2013. július 17-én II. Erzsébet királynő és Anna brit királyi hercegnő avatta fel. Az eldobható papírpoharak 95%-a kiváló minőségű rostokból készített nagyszilárdságú papír, 5%-a pedig a papírpoharat bevonó vékony polietilén réteg. Mostanáig ezeknek az eldobható papírpoharaknak a hulladékai alkalmatlanok voltak papírgyártáshoz.

Becslések szerint csak az Egyesült Királyságban 2,5 milliárd papírpohár kerül hulladéklerakókba évente. Az új technológiával nem csak a hulladékpoharak papírrost-tartalmát, hanem a műanyag bevonat anyagát is újrahasznosítják.


2013. 07. 29.
Lakkozással összekapcsolt digitális nyomtatás.

A Tresu cégcsoport olyan berendezéssel jelent meg, mellyel a HP Indigo 30000 digitális nyomógépen készített nyomatokat inline lehet vizes- vagy UV-lakkokkal felületnemesíteni. A berendezésen a lakk-nyomóformák gyorsan cserélhetők, így kis példányszámok is gazdaságosan lakkozhatók.

A Tresu iCoat 30000-et először Izraelben mutatták be egy HP vevői VIP rendezvényen június 18-án. A komplett megoldás hivatalos bemutatása a Labelexpo Europe rendezvényen lesz szeptemberben.


2013. 07. 24.
Új műszaki információk kerültek fel a NYonline rovataiba!

CIKKEK rovatunk „A nyomtatás világpiaci képe”, valamint „Az első Fujifilm Jet Press 720 üzembe helyezése” című összeállításainkkal, a TUDÁSBÁZIS rovat pedig a „Simaság vagy érdesség” című méréstechnikai cikkel bővült.

Nézze meg új anyagainkat!

 


2013. 07. 22.
Új magazin kiadási modell Ricoh nyomtatási technológiával.

A Ricoh digitális nyomtatási technológiáját választotta a Meganews Sweden, amely on-demand nyomtatással működő standot kínáló vállalkozás. A Meganews internethozzáféréssel rendelkező újságárusító automatájában a cím kiválasztása és kifizetése után kinyomtatható az adott magazin vagy újság (az automata több mint 200 féle magazin és újság valós idejű nyomtatására képes). Mindössze két percet vesz igénybe a vásárlás indításától számítva, hogy a „frissen” kinyomtatott újság megjelenjen a berendezés kiadónyílásában.

A svéd újságíró és tévés személyiség, Lars Adaktusson és a testvére, Hans Adaktusson által alapított Meganews Sweden cég koncepciója alapján a Ricoh szolgáltatja a nyomtatási technológiát. A Sweco cég fejlesztette az automata működéséhez szükséges szoftvert és kártyaterminált, valamint a képernyőket, míg a stand kialakítását az LA + B cég tervezte.

A standot a következő hat hónapban repülőtereken, szállodákban, kórházakban, élelmiszer boltokban és egyéb bevásárlóközpontokban fogják tesztelni Svédország egész területén.(Forrás: Ricoh sajtóközlemény, Budapest, 2013. július 17.)


2013. 07. 18.
A Domino digitális nyomógépek új generációja.

A szeptemberben megrendezésre kerülő Labelexpo Europe 2013 kiállításon mutatja be az angol Domino cég legújabb digitális nyomógépeit - közöttük a négyszínes inkjet nyomtatással működő N600i tekercses címkenyomógépet. A berendezéseken az iTech technológia révén a beállítási és tisztítási idők jelentősen rövidíthetők. További újdonság a festékek folyamatos cirkulációját biztosító rendszer, melynek segítségével a festékben a légbuborék-képződés megakadályozható.


2013. 07. 18.
UV-szárító keskenypályás ofszetnyomógépekhez.

A német Printconcept UV-Systeme GmbH, amely a Höhnle-csoport része, eddig már 550 ofszetgépre készített UV-szárítót. Legújabb fejlesztésük egy nagy sebességű nyomtatáshoz kifejlesztett UV-sugárzó egység, melynek alkalmazásával a festékek fotoiniciátor komponensei jelentősen csökkenthetők, így nem lép fel az iniciátor migrációjának a veszélye. Ez a szárító ezért elsősorban az élelmiszer-csomagolóanyagokat gyártó nyomdák számára lehet érdekes.


2013. 07. 15.
Újabb hazai nyomda szerzett FSC CoC tanúsítványt.

Az P&E KFT. adatbázisa szerint (melyet a www.fsc.org honlapon nyilvánosságra hozott adatok szerint aktualizál havonta) 2013 júniusában újabb hazai nyomdaipari cég: a Pharma Press Nyomdaipari Kft. szerzett FSC CoC tanúsítványt.

Az FSC tanúsított hazai papír- és nyomdaipari cégek száma jelenleg 62, ami az összes hazai FSC CoC tanúsított szervezet 41%-a.Az FSC 2013. 07. 01-i adatai szerint a világ összes FSC tanúsított erdőterületének nagysága 181 millió hektár, az FSC CoC tanúsított szervezetek száma pedig 26 349.


2013. 07. 12.
Nyomdai webáruház nyílt.

Az Agfa Graphics és a Pitman online áruházat nyitott nyomdaipari kellékanyagok, nyomathordozók, szoftverek és eszközök webes árusítására. A http://www.shop.pitman.com/storefrontCommerce/ web-oldalra ellátogatók több ezer termék közül válogathatnak, és online fizetéssel természetesen vásárol-hatnak is.2013. 07. 12.
A digitális nyomtatás arányának további jelentős növekedése várható.

A teljes nyomtatási piacon belül a digitális nyomtatás aránya a 2008-as 9,8%-ról 20,6%-ra fog növekedni 2018-ra, a Smithers Pira legújabb tanulmánya (The Future of Offset vs Digital Printing to 2018) szerint (forrás: www.smitherspira.com).


2013. 07. 10.
XEROX IJP 2000: sebességet vált szélesformátumban a Xerox.

A minden eddiginél nagyobb sebességgel nyomtató új Xerox IJP 2000 szélesformátumú inkjet berendezést a júniusi FESPA kiállításon mutatták be Londonban.

Az IJP 2000 minden más, hasonló típusú szélesformátumú géphez képest negyvenszer gyorsabban készít nyomatokat. A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy az IJP 2000 hat másodperc alatt nyomtat ki nagy felbontásban színes, 70 x 100 centiméteres posztereket, illetve egy 10 méter hosszúságú transzparens egy perc alatt készül el (a névleges nyomtatási sebesség: 420 m2/óra).

Az IJP 2000 single pass rendszerű, a teljes nyomtatási szélességben elhelyezett nyomtatófejek 1,3 pikoliteres festékcseppekkel nyomatnak. A berendezés a Xerox szabadalomnak és fejlesztésnek számító szilárd festékek használatával intenzív nyomatszíneket biztosít szinte bármilyen nyomathordozón.

A Xerox Wideformat IJP 2000 idén júliustól Magyarországon is elérhető.


2013. 07. 04.
Megkezdődött a LumeJet S200 béta tesztje.

2013. július 1-én jelentették be, hogy a londoni Docklands székhelyű Altaimage digitális nyomdájában kezdik meg a LumeJet S200 digitális nyomtató béta tesztje. Az egyedülálló, „festékmentes” digitális nyomtatási technológiát alkalmazó rendszer RGB digitális nyomtatófejeivel extra nagy felbontású nyomatok készítésére alkalmas (egyenértékű felbontása nagyobb, mint egy 8000 dpi-s inkjet minőség). A LumeJet S200 béta verziója 305 mm széles fotográfiai tekercspapírra nyomtat fekvő A3 méretig, maximálisan 40 m2/óra sebességgel.A közép-angliai Coventry székhelyű LumeJet céget 2010-ben alapították a Warwick University által kifejlesztett új technológia gyakorlati bevezetésére.2013. 07. 03.
Dombrádi Olivér a Pátria Nyomda Zrt. elnöke interjút adott a Nyomdavilág Online-nak.

„2013-ban ünnepelünk, mert a Pátria Nyomda Zrt. 120 éves lett – elődeink 1893-ban alapították a céget… Cégünk egyik erőssége a széles portfólió…úgy gondolom, a stabil piac biztosítása érdekében ma jól kell szolgáltatni és jól kell kapcsolatot építeni…"A teljes interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!


2013. 06. 25.
A „hagyományos” festékek csökkenése mellett összességében növekvő európai nyomdafesték-piac.


Az EuPIA (Nyomdafestékgyártók Európai Szövetsége) adatai szerint az európai nyomda- és lakkfestékpiac 2012-ben valamivel meghaladta az 1 millió tonnát (1 007,564 ezer tonna), amely mintegy 3,3 milliárd euró forgalmat jelentett. Ez az eredmény értékben 4,3%-os, mennyiségben pedig 2,1%-os növekedés 2011-hez viszonyítva.


A növekedést a kisebb részarányt képviselő vizes flexó- és mélynyomó festékek, valamint a felülnyomó lakkok nagyobb arányú növekedése eredményezte (+12,3% és +24,4%). A jóval nagyobb mennyiséget jelentő szerves oldószeres festékek kategóriában ugyanakkor volumenben 3,3%-os, az ofszetfestékek kategóriában pedig 3,5%-os csökkenés volt.


(Forrás: http://www.eupia.org/index.php?id=17)


2013. 06. 24.
A Truepress Jet L350UV piaci bevezetése.


A Screen Europe bejelentette Truepress Jet L350UV címkenyomógépének kereskedelmi forgalomba helyezését. A berendezést a szeptember végén megrendezésre kerülő Labelexpo Europe 2013 kiállításon is bemutatják. Bár a berendezést 2012-ben a Drupán, majd négy hónappal később a Labelexpo Americas 2013 kiállításon már bemutatták, mindeddig kereskedelmi forgalomba nem került - az eltelt idő alatt a Screen szakemberei továbbfejlesztették a konstrukciót.


A Truepress Jet L350UV inkjet tekercses digitális nyomógép maximális pályaszélessége 350 mm, a nyomtatási teljesítmény 16,1 m2/perc. A nyomtatáshoz a Screen által fejlesztett, UV-sugárzásra megszilárduló HD festékeket alkalmazzák. A nyomtatás 600 x 600 dpi felbontással, piezoelektromos inkjet nyomtatófejekkel történik (a csepptérfogat 3 pikoliter). A Truepress Jet L350UV Near-Finishing egységgel is rendelkezik, így a változóadatokkal vezérelt digitális nyomtatáson túl, kasírozási, fóliázási, prégelési, stancolási műveletek is elvégezhetők.


2013. 06. 18.
Adobe: CreativeDays – életre kelnek a plakátok.


Az Adobe "CreativeDays" elnevezéssel, rendkívül hatásos gerillakampányt szervezett, melynek során, normál hirdetés plakátok manipulálásával hívta fel magára a figyelmet.


Erik Johansson photoshop specialista egy furgonban foglalt helyet a buszmegálló mellett, majd a villámgyors fényképezést követően alaposan „átszerkesztette” a buszplakátot. A posztereken belül az Adobe saját gyártású AdShel digitális rendszere jelenítette meg a vicces képeket. A kampányt az Abby Norm ügynökség kivitelezte.


Nézze meg a következő videofilmet!


http://www.youtube.com/watch?v=BRAM8MpqIeA


2013. 06. 13.
Az EU-ban egyre többen férnek hozzá az internethez.


Magyarország mind a lefedettség, mind az internet ellátottság tekintetében némileg elmarad az uniós átlagtól. A szélessávú hálózatok a háztartások 92 százalékát érik el az unió 95 százalékos átlagával szemben, míg tényleges előfizetéssel az unióban a családok 72,5 százaléka, Magyarországon 68 százaléka rendelkezik. A fejlett, harmadik generációs mobilinternetes lefedettség Magyarországon alig néhány tizedszázalékkal marad el a 27-ek átlagától, és szinte csaknem minden háztartást elér, 96 százalék körüli. Magyarországon az uniós átlagnál valamivel magasabb, 26 százalék azok aránya, akik még soha nem interneteztek. Képzettség szempontjából viszont Magyarország jobban áll az uniós átlagnál, az embereknek ugyanis több mint fele, 57 százaléka közepes vagy magas szinten tudja használni a számítógépet - derül ki az Európai Bizottság szerdán közzétett, a digitális technológiák elterjedését elemző jelentéséből. (Forrás: MTI)


2013. 06. 10.
A Jura Trade és a Kodak közös konferenciája.


2013. június 7-én a budapesti Flamenco hotelben a Jura Trade Kft. és a Kodak közös szervezésében került megrendezésre a Flexókonferencia 2013. Az igényes rendezvény bevezetőjében, a Kodak stratégiai célkitűzéseiről, a jövőbeni fejlesztések fókuszairól hallhattak információkat a résztvevők, a Kodak kelet-európai eladási igazgatójától Jacek Skibicki úrtól.


A konferencia kulcstémája a világon egyedülálló Kodak Flexcel NX rendszer volt, melynek technikai, technológiai különlegességéről hangzott el részletes, színvonalas műszaki előadás Grant Blewett, a Kodak stratégiai menedzserétől, valamint Varga László, a Jura Trade Kft. értékesítési igazgatójától.


A Nyomdavilág folyóirat tervezi, hogy részletesen is foglalkozik majd a Kodak Flexcel NX rendszerrel. Most csak „ízelítőül”, az oldalt látható kép ábracímeként: 


A Kodak DigiCap NX Screening technika révén a nyomóforma tónusrészeinek speciális mikrostruktúrája van, amely kiváló festékátadást, egyenletes, és a hagyományos flexótechnológiával elérhetőnél jelentősen nagyobb reprodukálható színtartományt biztosít.


Nézze meg a következő videót is! http://www.youtube.com/watch?v=DB40tUSAzgw


2013. 06. 05.
A Pira szerint a nyomtatási világpiac 2014-ben éri el a 2008-as szintet.

A 2006-2008. közötti 2,2%-os növekedése után 2009-ben - elsősorban a gazdasági válság hatására - jelentősen visszaesett a világ nyomtatási piaca: a 2008-ban még 822 milliárd USD nagyságú piac 2009-ben 777 milliárdra zsugorodott (2009/2008: -5%). 2010-ben és 2011-ben ugyan már kismértékű (1-1% körüli) növekedés volt tapasztalható, a Pira prognózisa szerint a világ nyomtatási piacának nagysága csak 2014-ben fogja elérni a 2008-as szintet.A világ nyomtatási piacának további adatairól, a 2016-ig prognosztizált trendekről a Nyomdavilág print változatának következő számában olvashat bővebben. Keresse a Nyomdavilág 2013/3 számát, amely július első hetében jelenik meg!


2013. 06. 04.
Az Antalis Olin Digital papírokkal bővítette portfólióját.

Az Antalis az új Olin Digital nevű papírok bevezetésével bővítette mázolatlan papírkínálatát. Az Olin Digital mind ofszet-, mind digitális nyomtatáshoz jól felhasználható. Ezek a papírok tanúsítottan kompatibilisek a HP Indigo toneres nyomtatóival.

A 90-300 g/m2-tartományban kapható Olin Digital papírok két felületi struktúrával (Regular és Smooth), valamint két árnyalatban (High Whitr és Cream) állnak a felhasználók rendelkezésére.


2013. 06. 03.
A basysPrint együttműködése a lengyel Akon céggel.

A basysPrint teljes körű együttműködési megállapodást kötött a warsói székhelyű Akon céggel, amely a basysPrint új generációs UV-levilágító-családot és a VLF sorozatot egyaránt képviseli. Az új együttműködés keretében az Akon már le is szállította az első basysPrint rendszert (egy basysPrint UV-Setter 460xB berendezést) az ODDI Poland tekercsofszet nyomdának.


2013. 05. 29.
A PantoneLIVE „felhőbe teszi” a P&G márkaszíneit.

Az X-Rite Incorporated és a Pantone LLC május 23-án bejelentette, hogy a Procter & Gamble (P&G) - a több mint 300, köztük számos világmárkát (például Gillette®, Tide®, Pampers®) forgalmazó híres nemzetközi cég bevezette a felhőalapú PantoneLIVE szín-szolgáltatást annak érdekében, hogy tökéletesítse márkaszíneinek egységes reprodukálását.

„A PantoneLIVE egy hatékony és eredményes technológia, amely időt és pénzt takarít meg, segít minket abban, hogy könnyen és konzekvensen tudjuk használni a digitális színpalettákat a tervezésnél, a proof-készítésnél és a nyomtatásnál. A PantoneLIVE használata mind a P&G, mind a szállítóink számára termelékenységi és minőségi hasznot biztosít” - mondta Phil Duncan, a P&G globális arculattervezéséért felelős szakembere.

 


2013. 05. 29.
A Fujifilm egyedülálló rendszert kínál hullámpapírlemezekre készülő reklámanyagok nyomtatásához.

A POP (point of purchase: eladáshelyi reklámozás) anyagainak hullámpapírlemezre történő nyomtatásánál az egyik ismert kihívás a nyomathordozó vetemedése, a másik a szívóképes hordozó erős festékbeivódása okozta matt nyomatmegjelenés.

A Fujifilm utóbbi időben e téren végzett fejlesztőmunkájának eredményeként olyan rendszerrel jelent meg, amely megoldást kínál a fenti kihívásokra: új Uvijet festékrendszert (Uvijet OC) és egyedülállóan új automatikus nyomathordozót kezelő robot-megoldást dolgozott ki.

További részletek: http://www.fujifilm.eu/de/presse/archiv/news/fujifilm-fuehrt-neue-wellkartonagen-loesung-fuer-den-pop-displaymarkt-ein/


2013. 05. 28.
Új reklámfelület? – „Beardvertizing”

A Cornett-IMS nevű amerikai reklámcég (Kentucky) - napi öt dollárt ajánl azoknak a férfiaknak, akik hajlandók szakállukban reklámtáblát hordani. A cég internetes felhívása meglepően nagy érdeklődést váltott ki - hihetetlen számú e-mailt kaptak szerte a világból olyan férfiaktól, akiknek legendás szakálluk van.
Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem