A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2013. 10. 08.
A Canon üzembe helyezte a világ első InfiniStream digitális nyomógépet

A németországi Schwabach-ban üzemelő Joh. Leupold GmbH (árbevétel: 30 millió euró; alkalmazottak száma: 110 fő) csomagolóanyag-nyomdában telepítette a Canon a világ első Océ InfiniStream folyékony tóneres berendezését. A Leupold magas minőségű íves ofszetnyomtatási technológiáját kiegészítő új digitális rendszeren a kis és a közepes példányszámú munkákat fogják nyomtani.

Az InfiniStream termelékenységben, nyomatminőségben és a nyomathordozó-variációk tekintetében az íves ofszetnyomtatással egyező megoldást kínál a digitális nyomtatás előnyeit (pl. gyors beigazítás, megszemélyesítési lehetőség) biztosítva.

Az InfiniStream néhány műszaki jellemzője: színek száma 4-től 6-ig választható; maximális nyomtatási sebesség 120 m/perc (megfelel: 14400 B2 ív/óra); tekercsszélesség 711 mm; standard ofszetkartonok nyomathatók 0,6 mm-es vastagságig.

 2013. 10. 07.
OJI-MITSUBISHI: ÁTLÁTSZÓ PAPÍR NANOROSTOKBÓL

Az OJI Holdings Corp. japán papírgyártó csoport és a Mitsubishi Chemical Corp. közös fejlesztésének eredményeként a világon elsőként dolgozták ki a növényi nanorostokból előállított átlátszó papír gyártástechnológiáját. A fából származó, a hajszál vastagságának kb. húszezred része vastagságú rostokból felépülő átlátszó papír szilárdsága meghaladja az üveglemezét és húzó igénybevétel estén sem nyúlik. A jelenlegi elképzelések szerint a két cég 2016-ban tervezi az új termék piaci forgalmazását.


A legfontosabb alkalmazási területek között említik a mobiltelefonok kijelzőinél, a televíziók képernyőinél és más elektronikus berendezéseknél használt vékony síküvegek kiváltását. A számtalan egyéb alkalmazási lehetőség között említhető a gyógyászati gyakorlat pl. sebek védelme a szennyeződésektől.


(Dr. Kardos György, Nyomdavilág 2013/5)


2013. 10. 06.
Az első FolderLine a manroland web systems-től Kínába megy

Az Inkjet tekercsnyomtatáshoz kapcsolódó nagy sebességű inline továbbfeldolgozásra kifejlesztett manroland FoldLine rendszer első – speciálisan az ipari méretű könyvgyártásra kifejlesztett – berendezését a kínai Hucais nyomdába fogják szállítani. Egy komoly megrendelés részeként ezt a rendszert továbbiak fogják követni 2014–2015-ben.További információk:


http://www.manroland-web.com/EN/products-services/digital-printing/Pages/Industrial-Post-Press.aspx


2013. 09. 26.
Újabb hazai nyomdák szereztek FSC COC tanúsítványt.

Az P&E KFT. adatbázisa szerint (melyet a www.fsc.org honlapon nyilvánosságra hozott adatok szerint aktualizál havonta) 2013 július-augusztusában újabb három hazai nyomdaipari cég: az Antók Nyomdaipari Kft., a Belvárosi Nyomda Zrt. és a Kartonpack Dobozipari Nyrt. szerezte meg az FSC COC tanúsítványt.

Az FSC tanúsított hazai papír- és nyomdaipari cégek száma jelenleg 64, ami az összes hazai FSC COC tanúsított szervezet 41%-a.


Az FSC 2013. 09. 20-i adatai szerint a világ összes FSC tanúsított erdőterületének nagysága 183 millió hektár, az FSC COC tanúsított szervezetek száma pedig 26 922.


2013. 09. 23.
AZ OFSZET-DIGITÁLIS ÁTMENETET FOGJA GYORSÍTANI?

A Canon U.S.A. Inc. szeptember 4-én bejelentette, a PRINT 13 kiállításon Chicagóban pedig be is mutatta „Niagara” névre (fejlesztési név) keresztelt, nagy teljesítményű, íves, színes inkjet nyomógépének prototípusát. A B3 formátumú, Kyocera inkjet fejekkel nyomtató és vizes inkjet festékeket használó négyszínes (a jövőben hatszínes kibővítésre tervezett) „Niagara” nyomtatási sebessége 3900 B3 kétoldalt nyomtatott ív óránként (260 ppm), a nyomógép terhelhetősége pedig 10 millió ív/hó. A nyomógépet a hollandiai Venlo-ban fejlesztette ki az a team, amely az Océ korábbi íves berendezéseit is tervezte. A Print 13 kiállításon bemutatott nyomtatott ívek alapján az mondható, hogy a „Niagara” fő célpiaci szegmensei a könyv, a direct mail és a számlalevelek lesznek.

A Canon tervei szerint a „Niagara” béta tesztje 2014 első félévében kezdődik, a kereskedelmi forgalmazás pedig 2015-ben indul. Az árról annyit lehet tudni, hogy a Canon 500 és 800 ezer USD közöttire tervezi azt és a cég úgy gondolja, hogy a működési költség az EP (elektrofotográfiai) technológiánál kedvezőbb lesz.


2013. 09. 21.
AZ EPSON BELÉP A DIREKT-PÓLÓNYOMTATÁS PIACÁRA

Az Epson bővíti textilnyomtató választékát a cég első direkt pólónyomtatójával, a SureColor SC-F2000 készülékkel. Az SC-F2000 tartós, bőr- és környezetbarát Epson UltraChrome DG inkjet festéket használ (a festék az Oeko-Tex® Standard 100 tanúsítványa szerint káros anyagoktól mentes).

A nyomtatási felbontás maximális értéke 1440 x 1440 dpi. A felhasználó igény szerint választhatja a CMYK festékkészletet fehér színű pólók nyomtatásához, valamint a CMYK + maximum 4 fehér kombinációt színes pólók nyomtatásához.

„Az iparágban egyedülálló módon ez az első olyan rendszer, amelyhez a nyomtatófejet, a festéket és a készüléket is ugyanaz a cég gyártotta.” – mondta Neil Greenhalgh, az Epson Europe termékmenedzsere.

A SureColor SC-F2000 2013 novemberétől lesz kapható.


2013. 09. 21.
Az FFEI új inkjet nyomógépe a címkepiacot célozza meg.

Az FFEI cég a chicagói Print 13 kiállításon mutatta be legújabb UV-szárítóval rendelkező, Graphium elnevezésű digitális nyomógépét, melyet címkék és csomagolóanyagok négyszínes (addicionálisan rendelhető egy nagy opacitású fehér festékkel történő nyomtatási, illetve flexó-lakkozási lehetőség), keskenypályás nyomtatására fejlesztettek ki. Az inkjet nyomtatás Single-Pass technológiával történik, Xaar 1001 típusú nyomtatófejekkel. A nyomtatási sebesség legnagyobb értéke 50 m/perc, ami a 410 mm-es maximális tekercsszélességnél 1230 m2/óra termelékenységet jelent.

A nyomtató rendszerhez az UV-sugárzásra száradó inkjet festékeket (Fujifilm Uvijet Graphium™ UV) a Fujifilm szállítja. A Graphium koronakisütő egységgel is rendelkezik, melynek alkalmazásával műanyagra is lehet nyomtatni.Nézze meg a következő videofilmet is!

http://www.youtube.com/watch?v=dls-FahZ7qU


2013. 09. 21.
Magyar Termék Nagydíjat nyert a Magyar Postával közösen az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

A Wagner és Verdi születésének 200. évfordulója tiszteletére kibocsátott „hangos” postabélyeggel, valamint a Magyar múzeumok kincsei 3D-s bélyegkisívekkel nyert Magyar Termék Nagydíjat a Magyar Postával közösen az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

A Magyar Posta részére Guiseppe Verdi és Richard Wagner tiszteletére gyártott, márciusban megjelent bélyegkülönlegességeken lévő kétdimenziós, ún. QR-kód és egy okostelefon segítségével a Magyar Állami Operaház honlapján található hangzó és olvasható információk érhetők el. A bélyegek különlegessége, hogy magyar postabélyegek közül ezek az elsők, amelyeken QR-kód található.

A szintén márciusban, a Magyar múzeumok kincsei sorozat részeként kiadott bélyegkisívek érdekessége, hogy a magyar bélyegkibocsátásban első alkalommal ezeken jelentek meg ún. anaglif (színszűrő) technikával készült háromdimenziós képek. A háromdimenziós képi élmény eléréséhez speciális, vörös-cián párosítású szemüveg használata szükséges.

(Forrás: www.any.hu)


2013. 09. 17.
Kedvező Közép- és Kelet-Európai médiapiaci kilátások várhatók.

Az londoni székhelyű Carat világvezető médiakommunikációs ügynökség 2013. szeptember 13-án közölt előrejelzése szerint idén 3,0, jövőre 4,5%-kal nőhet a globális reklámköltés.

A legnagyobb növekedést Latin-Amerikában prognosztizálják (2013: 9,0%, 2014: 14,5%). Ezt követi Közép- és Kelet-Európa 5,9, illetve 7,4%-kal, majd Ázsia és Csendes Óceánia 4,7, illetve 5,2%-kal. Az egyetlen csökkenő térség idén Nyugat-Európa lesz (-2,3%-kal), de jövőre itt is növekedésre (+1,4%) számítanak.


2013. 09. 12.
Kindle MatchBook: nyomtatott és digitális könyvek együtt!

Az Amazon a világ egyik legnagyobb elektronikus kereskedőcége, az e-könyvek piacának úttörője, októbertől új szolgáltatást indít be Kindle MatchBook néven. Azok a vevők, akik nyomtatott könyvet vásároltak, vagy fognak vásárolni tőlük, a könyv digitális változatát is megkaphatják ingyen vagy rendkívül kedvező áron (0,99-2,99 USD).  A korábbi nyomtatott könyvvásárlásra is vonatkozó kedvezmény 1995-ig - az Amazon első online könyvkereskedésének megnyitásáig - visszamenőlegesen érvényes.


2013. 09. 10.
Megtörtént a két hazai papírkereskedő cég integrációja.

„Az elmúlt nyolc hónapban a szinergiákat kihasználva, a portfóliókat összefésülve, maximálisan a vevőkre, a piacra koncentrálva végeztük a két cég összevonását. …Július elsejével jogilag az Europapier Budapest Kft. - mint a két cég jogutódja - a piacon egyként tevékenykedik.”


A teljes interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!


2013. 09. 09.
Eu ökocímke használati jogot szerzett a Zrínyi Nyomda Zrt.

A Magyarországon minősíthető Eu ökocímke rendszer tavaly ősszel új termékcsoporttal bővült: a korábbi háztartáshigiéniai papírok, valamint a másoló és grafikai papírok mellett, 2012. augusztus 6-tól „Nyomtatott papír” termékcsoportban is lehet pályázni az Eu „Virág” védjegyhasználati jog magyarországi megszerzésére.

2013. július 25-én, a hazai nyomdák közül elsőként, a Zrínyi Nyomda Zrt. kapta meg az Eu ökocímke használati jogot a nyomtatott termékek körébe tartozó „magazinok, kereskedelmi és egyéb nyomtatott papírtermékek” kategóriában.„A nyomtatott papír uniós ökocímkéjének odaítélésére vonatkozó ökológiai kritériumok megállapításáról” című EU Határozat az alábbi helyről tölthető le:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:223:0055:0065:HU:PDF


2013. 09. 03.
A TANSZERVÁSÁR HIRDETÉSI MIXEIBŐL A SZÜLŐK A NYOMTATOTT REKLÁMOT PREFERÁLJÁK

Méretét és fontosságát tekintve a tanszervásár a karácsonyi vásár után a második legnagyobb kereskedelmi esemény. A Placed Inc amerikai cég felmérésében (The Back-to-School Shopping: 2013 Trends) több mint 12 000 amerikai szülőt kérdeztek meg arról, hogy a hozzájuk eljuttatott tanszervásári reklámanyagok melyik formáját preferálják. A print erejét és fontosságát bizonyítja az, hogy a válaszadók 46,3%-a a nyomtatott hirdetéseket, 41,3%-a a direct-mail reklámanyagokat, 41,1%%-a pedig az áruházból/márkaboltokból küldött e-mail-eket nevezte meg. A preferált médiumok rangsorát a kö-zösségi médiumok zárták 21,2%-os válaszadási aránnyal.


 2013. 09. 02.
Eurojet újdonság

Még egy év sem telt el azóta, hogy bevezették a piacra a MACtac 709-09 TuningFilm elnevezésű anyagot, melyet kiválóan lehet alkalmazni autók laminálásához. Ez az anyag egyesíti a jelenlegi piaci elvárásokhoz igazodó műszaki tartalmat valamint a felhasználói árat, így a felhasználónak kifizetődik ezzel a korszerű anyaggal dolgozni. A „Taxi sárga” színben is kapható anyagot kifejezetten az ívelt, barázdált felületekre történő alkalmazáshoz találták ki a gyártó cég szakemberei. Szükség esetén ez a fóliatípus a felület sérülése nélkül visszaszedhető. Az új taxi fólia vastagsága 85 mikrométer, felülete tükörfényes. Élettartama függőleges felületen 7 év, vízszintes felületen 4 év. További információk: www.eurojet.hu


2013. 08. 30.
A HP új inkjet festékgyártó üzemet nyitott.

A Hewlett-Packard (HP) új festékgyártó üzemet nyitott a dél-izraeli Kiryat Gat-ban. Az üzemben a HP zászlóshajójának tekintett HP Scitex FB10000 nagy teljesítményű digitális nyomtatórendszeréhez fogják gyártani a festékeket. A 3000 m2-es gyártórészleghez egy korszerű laboratórium is tartozik, melyben a HDR240 Scitex inkjet festékek fejlesztését és minőség-ellenőrzését végzik.A HP Scitex B10000 rendszerét – melyet elsősorban a hullámkartonok nyomtatásának, a POP displayek és csomagolások készítésének szempontjai szerint terveztek – a Fespa 2013 kiállításon mutatták be júniusban, az első gépet pedig már novemberben szállítják.

A HP Scitex B10000 főbb műszaki jellemzői: 6-színes; változó cseppmérettel (15, 30 és 45 pikoliter) nyomtat; nyomatási teljesítménye: 312-626 m2/óra.


2013. 08. 29.
A Sun Chemical segíti partnereit az eXact spektrofotométerre történő átállásban.

A Sun Chemical Corporation augusztus 28-án bejelentette, hogy, hogy nyomda- és csomagolóipari partnereit segíteni fogja abban, hogy minél hamarabb átálljanak az X-Rite tavaly ősszel bevezetett korszerű eXact spektrofotométerére.

Az eXact az első olyan hordozható spektrodenzitométer az iparban, amely az ISO 13655:2009 szabványban rögzített ún. M sorozat szerinti alábbi mérésekre képes:

M0: 2856 K színhőmérsékletű CIE A sugárzáselsozlásnak megfelelő megvilágítás; M1: a megvilágításra 5000 K színhőmérsékletű CIE D50 sugárzáseloszlást ír elő; M2: a megvilágító sugárforrás UV-tartalmának kizárását írja elő (a gyakorlatban UV-cut, No UV megjelölésekkel használt változat); M3: polárszűrős mérést definiál, és lényegében megköveteli az M2 szerinti UV-komponens kizárását. Mint ismeretes, a polárszűrők használatával ki lehet kapcsolni a mérésből a felületi reflexiót, ami a nedves és a száraz nyomatok mérési eredményeinek összehasonlíthatóságát teszi lehetővé.Az X-Rite eXact™ főbb műszaki jellemzői: monokromátor: DRS (Dynamic Rotational Sampling) 400–700 nm, 10 nm-es intervallumokkal; mérési geometria: 45a:0; mérőfelületek (opcionálisan rendelhetők): 1,5 mm; 2 mm; 4 mm és 6 mm; sugárforrás: halogénizzó és UV-LED; a műszer tömege: 700 g; egyéb: érintőképernyős kijelző, USB, illetve Bluetooth csatlakozás.


2013. 08. 27.
MEGJELENT A SZÉN-DIOXID-LÁBNYOM SZÁMÍTÁSÁNAK NYOMDAIPARI SZABVÁNYA

A gyártók, a kereskedők, és a tudatos vásárlók egyre inkább kíváncsiak a termékek környezeti hatásaira. Így van ez a nyomdaipari termékeknél is, például különösen a csomagolóanyagoknál. Egy termék környezeti hatásainak felmérésénél az egyik legelterjedtebb eszköz a szén-dioxid-lábnyom kiszámítása. Az egyébként könnyen érthető és könnyen kommunikálható szén-dioxid-lábnyom alapján történő termék-összehasonlítás egyértelműségét mindeddig az tette kétségessé, hogy a számítási módszerek nem voltak egységesek. Ezért különösen fontos, hogy a közelmúltban hatályba lépett az alábbi szabvány, amely a nyomtatott termékek szén-dioxid-lábnyomának számítását és kommunikálását szabályozza: ISO 16759:2013 Graphic technology - Quantification and comunication for calculating the caron footprint of print media products.


2013. 08. 26.
Folyamatosan növekszik a fenntartható csomagolás piaca.

A fenntarthatóság abszolút megatrend a csomagolóanyag-iparban. A Smithers Pira legújabb előrejelzése szerint (https://www.smitherspira.com/market-reports/packaging/news/sustainable-packaging-244-billion-2018.aspx) a fenntartható csomagolás piaca 2018-ra eléri a 244 milliárd USD-t. 2018-ban Ázsia (ezen belül elsősorban Kína és India) lesz a fenntartható csomagolás legnagyobb piaca: a teljes piac 32%-ával.

A tanulmány szerint a legjellemzőbb trendek a következők: a csomagolások könnyítése; a hulladék-visszagyűjtés és az újrahasznosítás növelése; a megújuló forrásokból származó anyagok használatának növelése; a csomagolás és a szállítási logisztika hatékonyságának növelése.2013. 08. 21.
Xerox Color 570: új alkalmazások, új lehetőségek.

A Xerox Color 570 digitális nyomtatót úgy tervezték, hogy a kis és közepes nyomdák részére belépő szintű digitális gépként, a gyorsnyomdák, ügynökségek és vállalati nyomdák részére nagy teljesítményű professzionális digitális berendezésként lehessen használni. Az új multifunkcionális Xerox Color 570 (nyomtat/másol/szkennel) a nyomathordozók széles körére – többek között poliészter fóliákra is – kiváló minőségű színes nyomatokat készít, 300 g/m2-ig. A nyomtatás 2400 x 2400 dpi-vel történik, a Xerox EA tónerével és a Xerox „Ultra Low Melt” technológiájával. A teljesítmény fekete-fehér nyomtatásnál 75, színes nyomtatásnál 70 lap/perc.

A Xerox Color 570 digitális berendezéshez, a már jól ismert Xerox továbbfeldolgozó egységek csatlakoztathatók. Így lehetőség van lyukasztásra, hajtogatásra, tűzésre, illetve körülvágásra. A nyomógéphez csatlakozó szerver, speciális Xerox programok alkalmazásával lehetőséget biztosít változóadat-nyomtatásra is, így a berendezéssel megszemélyesített termékek is készíthetők.

A Xerox Color 570 digitális nyomógép bemutatója a PRINT 2013 nyomdaipari kiállításon Chicagóban lesz szeptemberben. A magyarországi bevezetés az ősz folyamán várható.


Nézze meg a következő videót is!

http://www.youtube.com/watch?v=gBsM4O5Wb6E


2013. 08. 16.
A világ első ásványolaj-mentes heat-set nyomdafestéke.

A német Schuite & Schuite Druckfarben GmbH kifejlesztette és szabadalmaztatta az első olyan heat-set nyomdafestéket, amely nem tartalmaz ásványolajat. A gyártó cég új termékét két változatban készíti: a Bionomic 300-at univerzális heat-set festékként ajánlják (valamennyi papírfajtára, LWC és SC papírokra egyaránt), a Bionomic 500 típust pedig speciálisan SC, valamint újságnyomó papírokhoz.

A Schuite & Schuite a festékekhez szükséges kötőanyagokat is saját maga gyártja, a korszerű heat-set festékeket a négy színnek megfelelő négy gyártósoron készítik, kapacitásuk jelenleg 50 000 tonna/év, melyet hamarosan növelni kívánnak.

Az új festéktípus tesztjei azt mutatták, hogy azonos nyomtatási sebességgel, azonos nedvesítőfolyadékkal lehet dolgozni, mint azt más típusoknál megszokták a heat-set szakemberek.


2013. 07. 31.
Tekercses címkék lézeres kivágása.


Az olasz Willy Italiana vállalkozás már hosszabb ideje gyárt olyan gépeket a textilipar számára, melyekkel megadott kontúrok alapján az anyagok kivághatók, vagy az anyagok keresztirányban perforálhatók, elvághatók. Legújabb fejlesztésükkel a kis példányszámú digitális címkegyártást célozták meg. A cég Galvolabel elnevezésű berendezése galvanometrikus motorral működtetett tükrökkel irányított CO2-lézerrel végzi a kimetszést (120 W lézer teljesítménynél a sebessége 200 m/perc, 200 W teljesítménynél 500 m/perc; az x-y irányú pozícionálási pontosság 0,03 mm).

A stancolási programot ismert grafikus programokkal lehet előállítani. A programozott adatok USB porton vihetők át a Galvolabel-re.


Nézze meg FILMEK rovatunk Tekercses címkék lézeres kivágása című videóját is!


2013. 07. 31.
A Királynő egyedülálló újrahasznosító üzemet nyitott meg.

A James Cropper Plc brit cég a világon elsőként dolgozott ki technológiát az eldobható papírpoharak újrahasznosítására. A cég 5 millió font beruházással új üzemet hozott létre az angliai Kendal városában az északnyugat-angliai Cumbria megyében. Az üzemet 2013. július 17-én II. Erzsébet királynő és Anna brit királyi hercegnő avatta fel. Az eldobható papírpoharak 95%-a kiváló minőségű rostokból készített nagyszilárdságú papír, 5%-a pedig a papírpoharat bevonó vékony polietilén réteg. Mostanáig ezeknek az eldobható papírpoharaknak a hulladékai alkalmatlanok voltak papírgyártáshoz.

Becslések szerint csak az Egyesült Királyságban 2,5 milliárd papírpohár kerül hulladéklerakókba évente. Az új technológiával nem csak a hulladékpoharak papírrost-tartalmát, hanem a műanyag bevonat anyagát is újrahasznosítják.


2013. 07. 29.
Lakkozással összekapcsolt digitális nyomtatás.

A Tresu cégcsoport olyan berendezéssel jelent meg, mellyel a HP Indigo 30000 digitális nyomógépen készített nyomatokat inline lehet vizes- vagy UV-lakkokkal felületnemesíteni. A berendezésen a lakk-nyomóformák gyorsan cserélhetők, így kis példányszámok is gazdaságosan lakkozhatók.

A Tresu iCoat 30000-et először Izraelben mutatták be egy HP vevői VIP rendezvényen június 18-án. A komplett megoldás hivatalos bemutatása a Labelexpo Europe rendezvényen lesz szeptemberben.


2013. 07. 24.
Új műszaki információk kerültek fel a NYonline rovataiba!

CIKKEK rovatunk „A nyomtatás világpiaci képe”, valamint „Az első Fujifilm Jet Press 720 üzembe helyezése” című összeállításainkkal, a TUDÁSBÁZIS rovat pedig a „Simaság vagy érdesség” című méréstechnikai cikkel bővült.

Nézze meg új anyagainkat!

 


2013. 07. 22.
Új magazin kiadási modell Ricoh nyomtatási technológiával.

A Ricoh digitális nyomtatási technológiáját választotta a Meganews Sweden, amely on-demand nyomtatással működő standot kínáló vállalkozás. A Meganews internethozzáféréssel rendelkező újságárusító automatájában a cím kiválasztása és kifizetése után kinyomtatható az adott magazin vagy újság (az automata több mint 200 féle magazin és újság valós idejű nyomtatására képes). Mindössze két percet vesz igénybe a vásárlás indításától számítva, hogy a „frissen” kinyomtatott újság megjelenjen a berendezés kiadónyílásában.

A svéd újságíró és tévés személyiség, Lars Adaktusson és a testvére, Hans Adaktusson által alapított Meganews Sweden cég koncepciója alapján a Ricoh szolgáltatja a nyomtatási technológiát. A Sweco cég fejlesztette az automata működéséhez szükséges szoftvert és kártyaterminált, valamint a képernyőket, míg a stand kialakítását az LA + B cég tervezte.

A standot a következő hat hónapban repülőtereken, szállodákban, kórházakban, élelmiszer boltokban és egyéb bevásárlóközpontokban fogják tesztelni Svédország egész területén.(Forrás: Ricoh sajtóközlemény, Budapest, 2013. július 17.)


2013. 07. 18.
A Domino digitális nyomógépek új generációja.

A szeptemberben megrendezésre kerülő Labelexpo Europe 2013 kiállításon mutatja be az angol Domino cég legújabb digitális nyomógépeit - közöttük a négyszínes inkjet nyomtatással működő N600i tekercses címkenyomógépet. A berendezéseken az iTech technológia révén a beállítási és tisztítási idők jelentősen rövidíthetők. További újdonság a festékek folyamatos cirkulációját biztosító rendszer, melynek segítségével a festékben a légbuborék-képződés megakadályozható.


2013. 07. 18.
UV-szárító keskenypályás ofszetnyomógépekhez.

A német Printconcept UV-Systeme GmbH, amely a Höhnle-csoport része, eddig már 550 ofszetgépre készített UV-szárítót. Legújabb fejlesztésük egy nagy sebességű nyomtatáshoz kifejlesztett UV-sugárzó egység, melynek alkalmazásával a festékek fotoiniciátor komponensei jelentősen csökkenthetők, így nem lép fel az iniciátor migrációjának a veszélye. Ez a szárító ezért elsősorban az élelmiszer-csomagolóanyagokat gyártó nyomdák számára lehet érdekes.


2013. 07. 15.
Újabb hazai nyomda szerzett FSC CoC tanúsítványt.

Az P&E KFT. adatbázisa szerint (melyet a www.fsc.org honlapon nyilvánosságra hozott adatok szerint aktualizál havonta) 2013 júniusában újabb hazai nyomdaipari cég: a Pharma Press Nyomdaipari Kft. szerzett FSC CoC tanúsítványt.

Az FSC tanúsított hazai papír- és nyomdaipari cégek száma jelenleg 62, ami az összes hazai FSC CoC tanúsított szervezet 41%-a.Az FSC 2013. 07. 01-i adatai szerint a világ összes FSC tanúsított erdőterületének nagysága 181 millió hektár, az FSC CoC tanúsított szervezetek száma pedig 26 349.


2013. 07. 12.
Nyomdai webáruház nyílt.

Az Agfa Graphics és a Pitman online áruházat nyitott nyomdaipari kellékanyagok, nyomathordozók, szoftverek és eszközök webes árusítására. A http://www.shop.pitman.com/storefrontCommerce/ web-oldalra ellátogatók több ezer termék közül válogathatnak, és online fizetéssel természetesen vásárol-hatnak is.2013. 07. 12.
A digitális nyomtatás arányának további jelentős növekedése várható.

A teljes nyomtatási piacon belül a digitális nyomtatás aránya a 2008-as 9,8%-ról 20,6%-ra fog növekedni 2018-ra, a Smithers Pira legújabb tanulmánya (The Future of Offset vs Digital Printing to 2018) szerint (forrás: www.smitherspira.com).
Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem