A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2013. 12. 11.
A Metsä Board új papírtípusa inkjet nyomtatáshoz
A Metsä Board a nagy teljesítményű tekercses inkjet technológiával nyomtatóknak új papírtípust fejlesztett és hozott a piacra. A Modo Jet Print elnevezésű új nyomathordozó a szerves oldószeres és a vizes inkjet festékekkel történő nyomtatáshoz egyaránt kiválóan alkalmazható. A Modo Jet Print pigmentált, nagy fehérségű felületén olyan nyomatminőség érhető el, amely összehasonlítható a drágább mázolt papírokra készített nyomatokkal is.

A Modo Jet Print nyomathordozó 80, 90, 100, 115, 130 és 150 g/m2-tömegben áll a felhasználók rendelkezésére.


2013. 12. 10.
Papírmentes társadalom? Már közel fél évszázados beteljesületlen vízió!
A papírmentes társadalom víziója mögött az a vakhitű meggyőződés van, hogy a technológia fejlődése szükségtelenné teszi az „ódivatú” papír alapú információrögzítést. Valóban a digitális forradalom korát éljük, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a papírmentes társadalom „veszélye” közeli – ne felejtsük el, a vízió már közel fél évszázados.

„Az internethasználat és a papírfogyasztás között nincs olyan általános érvényű összefüggés, mely alapján azt lehetne mondani, hogy az előbbi növekedése egyértelműen csökkenti a másikat.”

További részleteket olvashat dr. Schulz Péter: „E-vagy papír alapú? – Nem: e- és papír alapú” című, a GPwA 2013 díjkiosztó ünnepségén elhangzott előadásának szerkesztett változatában.


2013. 12. 06.
2014-ben újra megjelenik a Newsweek nyomtatott változata.

 A Newsweek kiadója tavaly ősszel jelentette be, hogy 2013-tól megszünteti a 80 éves múlttal rendelkező hetilap nyomtatott változatát. Az utolsó nyomatott szám 2012. december 31-én jelent meg – 2013-ban csak online formában lehetett olvasni a népszerű hírmagazint.  A Newsweek a nyomtatott változat megszüntetésekor a Time után a második legnépszerűbb magazin volt az Egyesült Államokban.


A Newsweek-et idén augusztusban vette meg az IBT Media. Az új főszerkesztő, Jim Impoco 2014. januárra vagy februárra tervezi a következő nyomtatott lapszám megjelentetését. A 64 oldalas magazint „prémium terméknek” szánják, és az eddigieknél nagyobb előfizetési díjjal, de kevesebb reklámmal fog megjelenni – adta hírül a nytimes.com 2013. december 3-án.

2013. 12. 04.
Újabb hazai nyomdák szereztek FSC COC tanúsítványt.
Az P&E KFT. adatbázisa szerint (melyet a www.fsc.org honlapon nyilvánosságra hozott adatok szerint aktualizál havonta) 2013 szeptember - november hónapokban újabb két hazai nyomdaipari cég: a Marzek Kner Packging Kft., és az FSD Packaging Kft. szerezte meg az FSC COC tanúsítványt. 

Az FSC tanúsított hazai papír- és nyomdaipari cégek száma jelenleg 66, ami az összes hazai FSC COC tanúsított szervezet 40%-a.

Az FSC 2013. 11. 22-i adatai szerint a világ összes FSC tanúsított erdőterületének nagysága 167 millió hektár, az FSC COC tanúsított szervezetek száma pedig 27 168.

 

 

A két hasonló tanúsítási rendszer, az FSC és a PEFC statisztikai adatait az alábbi diagram mutatja (Magyarországon jelenleg kilenc PEFC COC tanúsított papír-, illetve nyomdaipari cég van).


2013. 12. 02.
A VILÁG ELSŐ 160 OLDALAS HEAT-SET NYOMÓGÉPE

 A német WKS Druckholding Wassenberg-ben működő Kraft-Schlötels nyomdájában állították üzembe a világ legnagyobb tekercsofszet nyomógép rendszerét. A manroland web systems nyomdagépgyár két 80 oldalas LITHOMAN nyomógépének összekapcsolásával jött létre a 160 oldalas nyomtatási terjedelem. A nyomógép 450 cm-es teljes papírpálya szélességgel rendelkezik, nyomtatási teljesítmény 50 000 fordulat/óra. Az új tervezésű hajtogatóműben található 3 hajtogatótölcsérre összesen 12 papírpálya vezethető be. A beigazításokat az APL lemezrobot be- és kirakó rendszere gyorsítja. A festékezést, a nyomtatási és a vágási-hajtogatási regisztert a manroland által fejlesztett ClosedLoop System vezérli.


A WKS Druckholding vezetői szerint új, nagy teljesítményű nyomógépükön a kis és a közepes példányszámú termékeket is gazdaságosan fogják gyártani.

 


2013. 12. 02.
Inca Onset S50i: nagyformátumú síkágyas UV-inkjet nyomtató
Az Inca Digital Printers és a Fujifilm legújabb közös fejlesztése, az Inca Onset S50i nagyformátumú, síkágyas, UV-inkjet nyomtató, melynek nyomtatási teljesítménye 725 m2/óra. Ez a modell az új Onset Scaleable Architecture építési technológia első terméke. A maximális nyomtatható felület 314 x 160 cm, a maximális nyomathordozó vastagság 5 cm.

A nyomtatáshoz CMYK színenként 56 Fujifilm Dimatrix nyomtatófejet alkalmaznak. A festékek gyors száradását két nagy teljesítményű UV-reflektorsor biztosítja.

A korszerű nyomtató vezérlését, valamint a nyomtatási folyamat ellenőrzését az új fejlesztésű iNozzle-Mapping rendszer végzi. Az Inca Onset S50i próbaüzemelési időszaka befejeződött, négy üzem már megvásárolta ezt a nagy teljesítményű LFP nyomtatót.

 

Nézze meg a következő videót!

http://www.youtube.com/watch?v=UguTUUwv-AQ

2013. 11. 26.
Kiosztották az idei GPwA díjakat!
A Nyomdavilág szakmai folyóirat a papír- és a nyomdaipar területén végzett kiemelkedő környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, környezetkímélő technológiák alkalmazása, valamint a papír- és nyomdaipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformáló, példamutató tevékenység elismerésére idén harmadik alkalommal hirdetett pályázatot az Év Zöld Nyomdája és Az Év Zöld Papírkereskedője címekre. A GPwA 2013 díjak átadása egy „zöld minikonferencia” keretében 2013. november 19-én a PPDexpo-n volt.

2013 Zöld Nyomdái: • ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. • Color Pack Zrt. • Dürer Nyomda Kft. • Folprint Zöldnyomda Kft. • Glbert ECO Print Kt. • Keskeny és Társai 2001 Kft. • Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. • Pénzjegynyomda Zrt. • Prime Rate Kft. • Raszter Nyomda Kft. • Reálszisztéma Dabasi Nyomda Zrt. • STI Petőfi Nyomda Kft. • Zrínyi Nyomda Zrt.

2013 Zöld Papírkereskedői: • Antalis Hungary Kft. • Papyrus Hungária Zrt.

Idén első alkalommal különdíjak átadására is sor került. Az X-Rite különdíját – egy i1Basic PRO UV-cut spektrofotométert  – a Folprint Zöldnyomda Kft., az IGEPA Paper Hungary Kft. különdíját – egy 150 ezer forintos vásárlási utalványt – pedig a Color Pack Zrt. kapta meg.

 

A GPwA 2013 díjkiosztó ünnepségén készült képeket lásd az ESEMÉNYEKrovatunkban!

 

 


2013. 11. 20.
A Favini cég újdonsága: Secure Skin.
Az olasz Favini cég újdonsága a Secure Skin nevű mikroprégelt felületű papír. Az új eljárással nagyobb hamisítás elleni védelmet biztosítva, bankok számára, igazolványokhoz, címkékhez, jegyekhez és bizonylatokhoz felhasználható, járulékos biztonsági funkcióval rendelkező papírt állítottak elő.

Az említett felhasználások mellett a Secure Skin a márkavédelemnek is hasznos eszköze lehet. Az eljárás segítségével a minőségi papírok rejtett „mikro üzenetekkel”, logóval vagy mintázatokkal láthatók el. Forrás: www.favini.com

2013. 11. 19.
A SCODIX ULTRA™ PIACI BEVEZETÉSE

 A digitális felületnemesítési technológiák és rendszerek világvezető fejlesztője, az izraeli Scodix Ltd., a Chicagóban megrendezett Print 13 kiállításon (2013. szeptember 8–12.) mutatta be legújabb berendezését. A Scodix Ultra™ előzetesen ofszet- vagy digitális nyomtatással készített nyomatok 3D spot-lakkozását végzi 1250 B2 ív/óra teljesítménnyel. A speciális polimer-lakkot inkjet-eljárással viszik fel, a rendkívül nagy pontosságú illesztés pedig egy szabadalmaztatott kamera- és szoftverrendszer segítségével történik. A maximális 250 µm vastagságú lakkréteg valóságos 3D látványt és tapintást ad.


Keresse majd a Nyomdavilág print-et, melynek 2014/1 számában részletesen foglalkozunk az idén InterTech innovációs díjat is nyert Scodix SENSE technológiával. Addig is nézze meg a következő videót! http://www.youtube.com/watch?v=CtjwaTYy4ag


2013. 11. 11.
PowerCoat™: díjnyertes nyomathordozó.

Az InterTech™ Technology Award 2013 díjazottja lett az ArjoWiggins Creative Papers PowerCoat™ típusnevű nyomathordozója, melyet a nyomtatott elektronika igényeihez fejlesztettek. Az először 2012 decemberében bemutatott, 100%-ban cellulózrostokat tartalmazó, FSC tanúsított papírt sikeresen alkalmazzák. Az ultra-sima bevonatú nyomathordozó kedvezően kis festékfelhasználást, nagy felbontással történő nyomtatást tesz lehetővé. A PowerCoat™ nagy hő- és méretstabilitással rendelkezik. 2013. 11. 04.
AZ X-RITE ÚJ GENERÁCIÓS DIFFÚZ MÉRÉSI GEOMETRIÁJÚ SPEKTROFOTOMÉTER-SOROZATA

Az X-Rite Pantone 2013. november 13-án jelentette be hivatalosan Ci6x típusnevű, új generációs diffúz mérési geometriával (d/8o) mérő, hordozható spektrofotométerét. Az új színmérő műszerek a papír- és a nyomdaipar területén elsősorban a speciális csomagolóanyagokat (például fémgőzölt felületekre készített nyomatokat) és a texturált, érdes felületű kreatív papírokat használó nyomdászokat érdekelheti. Az új műszer-sorozattal a Nyomdavilág következő (2012/6) számában részletesebben is foglalkozunk.


2013. 10. 30.
Egyre több bébi használ mobil eszközöket Amerikában.

A Common Sense Media Children’s Media Use in America 2013 tanulmánya szerint Amerikában a két éven aluliak 38 százaléka már azelőtt elsajátítja a táblagépek, az okostelefonok kezelését, mielőtt beszélni kezdene. Két évvel ezelőtt ez az arány még csak 10 százalék volt.

2013-ban a 0-8év közötti amerikai gyereket több mint egynegyede olvasott könyvet e-könyvolvasón vagy táblagépen. Mindemellett az elektronikus olvasás még jóval kevésbé gyakori, mint a nyomtatott könyv olvasása.


2013. 10. 28.
Canon: új fekete-fehér digitális nyomógép tekercsnyomtatáshoz

A Canon 2013. október 3-án új belépő szintű, kis és közepes volumenű tranzakciós és direct mail nyomdatermékek gazdaságos előállítására kialakított szilárd-tóneres tekercsnyomógépet jelentett be. Az új Océ VarioStream 7170 nyomógépen 600 dpi felbontás mellett, egyoldalas (simplex) módban maximálisan 172 A4 oldalt lehet nyomtatni percenként. A maximális tekercsszélesség: 457,2 mm, a maximális nyomatszélesség: 431,8 m. A villanófényes megvilágítással történő érintkezésmentes tóner-rögzítés, a nyomathordozón nem eredményez hőterhelést, továbbá a tóner-rögzítéshez nincs szükség komolyabb nyomásra, így vékonyabb öntapadó címkék, műanyag fóliák is nyomtathatók. A feldolgozható nyomathordozók négyzetmétertömeg-tartománya: 64–157 g/m2. A VarioStream 7170 vezérlését SRA Controller technológia végzi.


2013. 10. 28.
C.P. Bourg első inline brosúra készítő rendszere HP Indigo digitális nyomógépekhez

A belga C.P. Bourg cég a Chicagóban megrendezett Print 13 nyomdaipari világkiállításon mutatta be legújabb brosúragyártó rendszerét a Booklet Maker ExPress-t, amely közvetlenül csatlakoztatható a HP Indigo 7000 digitális nyomógépekhez. A HP nyomógéppel szinkronizált, automatikus vezérlésű rendszer biztosítja azt, hogy a digitális nyomógép maximális sebessége mellet is lehet, kiváló minőségű brosúrákat készíteni. Az első Bourg Booklet Maker Express már működik is a német Olineprinter nyomdában.


2013. 10. 28.
A Henkel a világ legnagyobb ragasztóanyag gyárát nyitotta meg Kínában

A Henkel 2013. szeptember 18-án avatta fel a világ legnagyobb – 150 000 négyzetméteres területen elhelyezkedő – ragasztóanyag gyárát Shanghai-ban. A „Dragon Plant” elnevezésű gyár kibocsátása a tervek szerint el fogja érni a 428 000 tonna/év ragasztóanyag mennyiséget. A Henkel cégcsoport több mint 50 millió eurót invesztált e legújabb mamut gyárába. A Shanghay Chemical Industry Park-ban felépült, a fenntarthatóság és a hatékonyság modellértékűnek tekintett gyárában előreláthatólag 600 alkalmazot fog dolgozni. A Henkel ezzel a beruházásával a kínai és az ázsiai piacok dinamikus növe-kedése által keltett igényeknek kíván eleget tenni.Nézze meg a következő videót!

http://www.henkel.com/press/dossier-dragon-plant-videos-42688.htm


2013. 10. 08.
A Canon üzembe helyezte a világ első InfiniStream digitális nyomógépet

A németországi Schwabach-ban üzemelő Joh. Leupold GmbH (árbevétel: 30 millió euró; alkalmazottak száma: 110 fő) csomagolóanyag-nyomdában telepítette a Canon a világ első Océ InfiniStream folyékony tóneres berendezését. A Leupold magas minőségű íves ofszetnyomtatási technológiáját kiegészítő új digitális rendszeren a kis és a közepes példányszámú munkákat fogják nyomtani.

Az InfiniStream termelékenységben, nyomatminőségben és a nyomathordozó-variációk tekintetében az íves ofszetnyomtatással egyező megoldást kínál a digitális nyomtatás előnyeit (pl. gyors beigazítás, megszemélyesítési lehetőség) biztosítva.

Az InfiniStream néhány műszaki jellemzője: színek száma 4-től 6-ig választható; maximális nyomtatási sebesség 120 m/perc (megfelel: 14400 B2 ív/óra); tekercsszélesség 711 mm; standard ofszetkartonok nyomathatók 0,6 mm-es vastagságig.

 2013. 10. 07.
OJI-MITSUBISHI: ÁTLÁTSZÓ PAPÍR NANOROSTOKBÓL

Az OJI Holdings Corp. japán papírgyártó csoport és a Mitsubishi Chemical Corp. közös fejlesztésének eredményeként a világon elsőként dolgozták ki a növényi nanorostokból előállított átlátszó papír gyártástechnológiáját. A fából származó, a hajszál vastagságának kb. húszezred része vastagságú rostokból felépülő átlátszó papír szilárdsága meghaladja az üveglemezét és húzó igénybevétel estén sem nyúlik. A jelenlegi elképzelések szerint a két cég 2016-ban tervezi az új termék piaci forgalmazását.


A legfontosabb alkalmazási területek között említik a mobiltelefonok kijelzőinél, a televíziók képernyőinél és más elektronikus berendezéseknél használt vékony síküvegek kiváltását. A számtalan egyéb alkalmazási lehetőség között említhető a gyógyászati gyakorlat pl. sebek védelme a szennyeződésektől.


(Dr. Kardos György, Nyomdavilág 2013/5)


2013. 10. 06.
Az első FolderLine a manroland web systems-től Kínába megy

Az Inkjet tekercsnyomtatáshoz kapcsolódó nagy sebességű inline továbbfeldolgozásra kifejlesztett manroland FoldLine rendszer első – speciálisan az ipari méretű könyvgyártásra kifejlesztett – berendezését a kínai Hucais nyomdába fogják szállítani. Egy komoly megrendelés részeként ezt a rendszert továbbiak fogják követni 2014–2015-ben.További információk:


http://www.manroland-web.com/EN/products-services/digital-printing/Pages/Industrial-Post-Press.aspx


2013. 09. 26.
Újabb hazai nyomdák szereztek FSC COC tanúsítványt.

Az P&E KFT. adatbázisa szerint (melyet a www.fsc.org honlapon nyilvánosságra hozott adatok szerint aktualizál havonta) 2013 július-augusztusában újabb három hazai nyomdaipari cég: az Antók Nyomdaipari Kft., a Belvárosi Nyomda Zrt. és a Kartonpack Dobozipari Nyrt. szerezte meg az FSC COC tanúsítványt.

Az FSC tanúsított hazai papír- és nyomdaipari cégek száma jelenleg 64, ami az összes hazai FSC COC tanúsított szervezet 41%-a.


Az FSC 2013. 09. 20-i adatai szerint a világ összes FSC tanúsított erdőterületének nagysága 183 millió hektár, az FSC COC tanúsított szervezetek száma pedig 26 922.


2013. 09. 23.
AZ OFSZET-DIGITÁLIS ÁTMENETET FOGJA GYORSÍTANI?

A Canon U.S.A. Inc. szeptember 4-én bejelentette, a PRINT 13 kiállításon Chicagóban pedig be is mutatta „Niagara” névre (fejlesztési név) keresztelt, nagy teljesítményű, íves, színes inkjet nyomógépének prototípusát. A B3 formátumú, Kyocera inkjet fejekkel nyomtató és vizes inkjet festékeket használó négyszínes (a jövőben hatszínes kibővítésre tervezett) „Niagara” nyomtatási sebessége 3900 B3 kétoldalt nyomtatott ív óránként (260 ppm), a nyomógép terhelhetősége pedig 10 millió ív/hó. A nyomógépet a hollandiai Venlo-ban fejlesztette ki az a team, amely az Océ korábbi íves berendezéseit is tervezte. A Print 13 kiállításon bemutatott nyomtatott ívek alapján az mondható, hogy a „Niagara” fő célpiaci szegmensei a könyv, a direct mail és a számlalevelek lesznek.

A Canon tervei szerint a „Niagara” béta tesztje 2014 első félévében kezdődik, a kereskedelmi forgalmazás pedig 2015-ben indul. Az árról annyit lehet tudni, hogy a Canon 500 és 800 ezer USD közöttire tervezi azt és a cég úgy gondolja, hogy a működési költség az EP (elektrofotográfiai) technológiánál kedvezőbb lesz.


2013. 09. 21.
AZ EPSON BELÉP A DIREKT-PÓLÓNYOMTATÁS PIACÁRA

Az Epson bővíti textilnyomtató választékát a cég első direkt pólónyomtatójával, a SureColor SC-F2000 készülékkel. Az SC-F2000 tartós, bőr- és környezetbarát Epson UltraChrome DG inkjet festéket használ (a festék az Oeko-Tex® Standard 100 tanúsítványa szerint káros anyagoktól mentes).

A nyomtatási felbontás maximális értéke 1440 x 1440 dpi. A felhasználó igény szerint választhatja a CMYK festékkészletet fehér színű pólók nyomtatásához, valamint a CMYK + maximum 4 fehér kombinációt színes pólók nyomtatásához.

„Az iparágban egyedülálló módon ez az első olyan rendszer, amelyhez a nyomtatófejet, a festéket és a készüléket is ugyanaz a cég gyártotta.” – mondta Neil Greenhalgh, az Epson Europe termékmenedzsere.

A SureColor SC-F2000 2013 novemberétől lesz kapható.


2013. 09. 21.
Az FFEI új inkjet nyomógépe a címkepiacot célozza meg.

Az FFEI cég a chicagói Print 13 kiállításon mutatta be legújabb UV-szárítóval rendelkező, Graphium elnevezésű digitális nyomógépét, melyet címkék és csomagolóanyagok négyszínes (addicionálisan rendelhető egy nagy opacitású fehér festékkel történő nyomtatási, illetve flexó-lakkozási lehetőség), keskenypályás nyomtatására fejlesztettek ki. Az inkjet nyomtatás Single-Pass technológiával történik, Xaar 1001 típusú nyomtatófejekkel. A nyomtatási sebesség legnagyobb értéke 50 m/perc, ami a 410 mm-es maximális tekercsszélességnél 1230 m2/óra termelékenységet jelent.

A nyomtató rendszerhez az UV-sugárzásra száradó inkjet festékeket (Fujifilm Uvijet Graphium™ UV) a Fujifilm szállítja. A Graphium koronakisütő egységgel is rendelkezik, melynek alkalmazásával műanyagra is lehet nyomtatni.Nézze meg a következő videofilmet is!

http://www.youtube.com/watch?v=dls-FahZ7qU


2013. 09. 21.
Magyar Termék Nagydíjat nyert a Magyar Postával közösen az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

A Wagner és Verdi születésének 200. évfordulója tiszteletére kibocsátott „hangos” postabélyeggel, valamint a Magyar múzeumok kincsei 3D-s bélyegkisívekkel nyert Magyar Termék Nagydíjat a Magyar Postával közösen az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

A Magyar Posta részére Guiseppe Verdi és Richard Wagner tiszteletére gyártott, márciusban megjelent bélyegkülönlegességeken lévő kétdimenziós, ún. QR-kód és egy okostelefon segítségével a Magyar Állami Operaház honlapján található hangzó és olvasható információk érhetők el. A bélyegek különlegessége, hogy magyar postabélyegek közül ezek az elsők, amelyeken QR-kód található.

A szintén márciusban, a Magyar múzeumok kincsei sorozat részeként kiadott bélyegkisívek érdekessége, hogy a magyar bélyegkibocsátásban első alkalommal ezeken jelentek meg ún. anaglif (színszűrő) technikával készült háromdimenziós képek. A háromdimenziós képi élmény eléréséhez speciális, vörös-cián párosítású szemüveg használata szükséges.

(Forrás: www.any.hu)


2013. 09. 17.
Kedvező Közép- és Kelet-Európai médiapiaci kilátások várhatók.

Az londoni székhelyű Carat világvezető médiakommunikációs ügynökség 2013. szeptember 13-án közölt előrejelzése szerint idén 3,0, jövőre 4,5%-kal nőhet a globális reklámköltés.

A legnagyobb növekedést Latin-Amerikában prognosztizálják (2013: 9,0%, 2014: 14,5%). Ezt követi Közép- és Kelet-Európa 5,9, illetve 7,4%-kal, majd Ázsia és Csendes Óceánia 4,7, illetve 5,2%-kal. Az egyetlen csökkenő térség idén Nyugat-Európa lesz (-2,3%-kal), de jövőre itt is növekedésre (+1,4%) számítanak.


2013. 09. 12.
Kindle MatchBook: nyomtatott és digitális könyvek együtt!

Az Amazon a világ egyik legnagyobb elektronikus kereskedőcége, az e-könyvek piacának úttörője, októbertől új szolgáltatást indít be Kindle MatchBook néven. Azok a vevők, akik nyomtatott könyvet vásároltak, vagy fognak vásárolni tőlük, a könyv digitális változatát is megkaphatják ingyen vagy rendkívül kedvező áron (0,99-2,99 USD).  A korábbi nyomtatott könyvvásárlásra is vonatkozó kedvezmény 1995-ig - az Amazon első online könyvkereskedésének megnyitásáig - visszamenőlegesen érvényes.


2013. 09. 10.
Megtörtént a két hazai papírkereskedő cég integrációja.

„Az elmúlt nyolc hónapban a szinergiákat kihasználva, a portfóliókat összefésülve, maximálisan a vevőkre, a piacra koncentrálva végeztük a két cég összevonását. …Július elsejével jogilag az Europapier Budapest Kft. - mint a két cég jogutódja - a piacon egyként tevékenykedik.”


A teljes interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!


2013. 09. 09.
Eu ökocímke használati jogot szerzett a Zrínyi Nyomda Zrt.

A Magyarországon minősíthető Eu ökocímke rendszer tavaly ősszel új termékcsoporttal bővült: a korábbi háztartáshigiéniai papírok, valamint a másoló és grafikai papírok mellett, 2012. augusztus 6-tól „Nyomtatott papír” termékcsoportban is lehet pályázni az Eu „Virág” védjegyhasználati jog magyarországi megszerzésére.

2013. július 25-én, a hazai nyomdák közül elsőként, a Zrínyi Nyomda Zrt. kapta meg az Eu ökocímke használati jogot a nyomtatott termékek körébe tartozó „magazinok, kereskedelmi és egyéb nyomtatott papírtermékek” kategóriában.„A nyomtatott papír uniós ökocímkéjének odaítélésére vonatkozó ökológiai kritériumok megállapításáról” című EU Határozat az alábbi helyről tölthető le:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:223:0055:0065:HU:PDF


2013. 09. 03.
A TANSZERVÁSÁR HIRDETÉSI MIXEIBŐL A SZÜLŐK A NYOMTATOTT REKLÁMOT PREFERÁLJÁK

Méretét és fontosságát tekintve a tanszervásár a karácsonyi vásár után a második legnagyobb kereskedelmi esemény. A Placed Inc amerikai cég felmérésében (The Back-to-School Shopping: 2013 Trends) több mint 12 000 amerikai szülőt kérdeztek meg arról, hogy a hozzájuk eljuttatott tanszervásári reklámanyagok melyik formáját preferálják. A print erejét és fontosságát bizonyítja az, hogy a válaszadók 46,3%-a a nyomtatott hirdetéseket, 41,3%-a a direct-mail reklámanyagokat, 41,1%%-a pedig az áruházból/márkaboltokból küldött e-mail-eket nevezte meg. A preferált médiumok rangsorát a kö-zösségi médiumok zárták 21,2%-os válaszadási aránnyal.


 2013. 09. 02.
Eurojet újdonság

Még egy év sem telt el azóta, hogy bevezették a piacra a MACtac 709-09 TuningFilm elnevezésű anyagot, melyet kiválóan lehet alkalmazni autók laminálásához. Ez az anyag egyesíti a jelenlegi piaci elvárásokhoz igazodó műszaki tartalmat valamint a felhasználói árat, így a felhasználónak kifizetődik ezzel a korszerű anyaggal dolgozni. A „Taxi sárga” színben is kapható anyagot kifejezetten az ívelt, barázdált felületekre történő alkalmazáshoz találták ki a gyártó cég szakemberei. Szükség esetén ez a fóliatípus a felület sérülése nélkül visszaszedhető. Az új taxi fólia vastagsága 85 mikrométer, felülete tükörfényes. Élettartama függőleges felületen 7 év, vízszintes felületen 4 év. További információk: www.eurojet.hu


2013. 08. 30.
A HP új inkjet festékgyártó üzemet nyitott.

A Hewlett-Packard (HP) új festékgyártó üzemet nyitott a dél-izraeli Kiryat Gat-ban. Az üzemben a HP zászlóshajójának tekintett HP Scitex FB10000 nagy teljesítményű digitális nyomtatórendszeréhez fogják gyártani a festékeket. A 3000 m2-es gyártórészleghez egy korszerű laboratórium is tartozik, melyben a HDR240 Scitex inkjet festékek fejlesztését és minőség-ellenőrzését végzik.A HP Scitex B10000 rendszerét – melyet elsősorban a hullámkartonok nyomtatásának, a POP displayek és csomagolások készítésének szempontjai szerint terveztek – a Fespa 2013 kiállításon mutatták be júniusban, az első gépet pedig már novemberben szállítják.

A HP Scitex B10000 főbb műszaki jellemzői: 6-színes; változó cseppmérettel (15, 30 és 45 pikoliter) nyomtat; nyomatási teljesítménye: 312-626 m2/óra.
Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem