A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2014. 01. 27.
A papíripar gazdaságilag fenntartható stratégiai iparág Európában.

 A CEPI 2013 novemberében megjelent fenntarthatósági jelentésében (Sustainability Report 2013) közölt adatok jól jellemzik az európai papíripar szerepét, környezetvédelmi törekvéseinek eredményeit. Néhány adat: • 520 cég, 959 rost-, illetve papírgyár • forgalom: 75,3 milliárd euró • a világ papírtermelésének 23%-a (92,1 millió tonna) • a beruházási arány kétszer nagyobb, mint a teljes gyártóiparban • a felhasznált energia 56%-a bioenergia • 1990 óta az iparágban a fajlagos szén-dioxid emissziót 43%-kal csökkentették • a gyártáshoz felhasznált víz 92%-a visszakerül a természetbe.2014. 01. 27.
AZ X-RITE ÚJ SZÍNMÉRŐ MŰSZERÉT VÁLASZTOTTÁK.
Az újságírók, -kiadók és -gyártók világszervezete (WAN-IFRA) színminőséggel foglalkozó klubja (INCQC) – amely 1994 óta minden második évben versenyt hirdet a legjobb újságnyomtatók részére – bejelentette, hogy a 2014-es értékeléseknél új, világszínvonalú mérési technológiát fog alkalmazni. Ehhez az X-Rite eXact műszerét választották.

 

Az X-Rite új színmérő spektrofotométeréről technikai részleteket olvashat cikkünkben!

 


2014. 01. 22.
Manhercz Kálmán a Jura Trade Kft. ügyvezető igazgatója interjút adott a Nyomdavilág Online-nak.
„A security printing négy nagy tárgykört ölel fel: a bankjegyek, a dokumentumok, az értékpapírok, valamint a bélyegek, zárjegyek és egyéb termékvédelmi rendszerek nyomtatását. Az első kettő folyamatosan növekszik, évente mintegy 6-10%-kal…A Jura egy rendkívül konzervatív piac 90%-ában jelen van.”

 

A teljes interjút nézze meg weboldalunk KÁVÉHÁZ rovatában!

2014. 01. 21.
Papírnagykereskedők Magyarországi Egyesülete: állásfoglalás

A Papírnagykereskedők Magyarországi Egyesülete 2013. december 14-i dátummal tájékoztatót tett közzé az Európai Parlament és Tanács kereskedelmi ügyletekhez kapcsolódó késedelmes fizetések elleni fellépésről szóló 2011/7/EU tanácsi Irányelv magyarországi jogrendbe történő átültetésének kapcsán.


2014. 01. 20.
Az újság hirdetések a legnépszerűbbek, de a TV megtérülése a legjobb.

 Az amerikai BIA/Kelsey Ipsos kutatási partnerével közösen készített felmérésének eredményei szerint a kis és közepes vállalkozásoknál az újság (32,2%) és a direct mail (31,7%) a leggyakrabban használt médium a hirdetéseknél, a promócióknál. A sort a televízió (13,7%) és az outdoor (12,9) zárja. A hirdetési invesztíciók megtérülésére vonatkozó kérdésre adott válaszok  alapján ugyanakkor az derült ki, hogy a TV-hirdetéseknél a legnagyobb a megtérülési arány.2014. 01. 09.
Flexónyomógép alkatrészek korszerű tisztítása.
A svájci Nanovis cég flexó- és tamponnyomógépek egységeinek, alkatrészeinek tisztítására fejleszt és gyárt környezetbarát berendezéseket. Legutóbbi termékük a flexónyomógépekhez használható NANOCLEANER NWC-1200, amely a Labelexpo 2013 kiállításon elnyerte a Global Award for Sustainability ezüst díját.

Az NWC-1200 szerves oldószer nélkül dolgozik, VOC- és szagmentes tisztítófolyadékot, valamint speciális adszorbert használ. A tisztítófolyadék gyakorlatilag korlátlan ideig használható, nem kell cserélni (nem keletkezik veszélyes folyadék-hulladék). A tisztításnál mindössze csekély mennyiségű szilárd hulladék keletkezik, amely a normál ipari hulladékkal együtt tárolható, kezelhető.

 

Nézze meg a „következő videót is!

http://www.youtube.com/watch?v=gvMyGsHKryQ


 


2014. 01. 09.
Új, kisebb energiát igénylő UV-száradású festékek.

 A Flint Group UV-szárítóberendezéseket gyártó cégekkel együttműködve, az LE UV-technológiára (LE – low energy: kis energiájú) fejlesztette ki Ultraking XCURA elnevezésű legújabb festékcsaládját. Az új festékek mázolt és mázolatlan papírok és kartonok íves- és tekercsofszet nyomtatásához alkalmazhatók. Az Ultraking XCURA főbb tulajdonságai a nagy színerő, a kiváló festék/nedvesítőfolyadék-egyensúly a gyors megszilárdulás, a kisebb energiaigény és az, hogy a szárítás során nem képződik ózon. 


 

Az LE UV-szárítási technológia kulcseleme az olyan nagy reakcióképességű fotoiniciátorok használata, amelyek az UV-sugárzás spektrumának nagyobb hullámhosszúságú (azaz kisebb energiájú) tartományában abszorbeálnak, másrészt a gyors száradásra (térhálósodásra) optimalizált festékösszetétel.

 


2014. 01. 06.
A 2014-ES ÉV PANTONE-SZÍNE A „SUGÁRZÓ ORCHIDEA”.

 A Pantone és tulajdonosa az X-Rite minden év végén kihirdeti a következő év színét, ami általában meghatározó jelentőségű a divatban, a marketingben. 2014 Pantone-színe a Radiant Orchid: a „sugárzó orchidea” fantázianevet viselő, 18-3224 kódjelű lila szín. A Pantone szakemberei szerint ez a szín a fantázia az inspiráció és a képzelet beindítására szolgál, a kreativitást és az eredetiséget ösztönzi, önbizalmat és örömöt sugároz.2014. 01. 01.
Új műszaki információk kerültek fel a NYVonline rovataiba!
CIKKEK rovatunk „UV-inert szárítás íves ofszetgépeken”, "Kodak Flexcel rendszerek”,  "Xerox IPJ 2000”, valamint „X-Rite Ci6x” című összeállításainkkal, a TUDÁSBÁZIS rovat pedig a "Perforált ablakfóliák”  cikkel bővült.

 

Nézze meg új anyagainkat!

 

2013. 12. 23.
A csomagolási piac Ázsiára koncentrálódik.

A Smithers Pira 2013. december 13-án publikált: The Future of Global Packaging to 2018 előrejelzése szerint a világ csomagolási piaca a 2013-as közel 800 milliárd USD-ről 2018-ra meg fogja közelíteni az 1 trillió USD-t. A 4%-os átlagos éves növekedés elsősorban az ázsiai régióból adódik: 2018-ban a világ csomagolási igényének több mint 40%-át Ázsia adja (2012: 36%). 2013-2018 között Észak-Amerika és Nyugat-Európa részaránya kismértékben csökkenni fog.2013. 12. 21.
Új stancológép: Heidelberg Dymatrix XL 145 CSB
A Heidelberg Druckmaschinen AG megjelent a piacon az ismert Dymatrix stancológép-család hatodik formátumában a legújabb Dymatrix XL 145 CSB berendezéssel, amely 9000 ív/óra maximális teljesítménnyel dolgozza fel a 1060 x 1450 mm maximális formátumú íveket. A gépen 80-2000 g/m2-tömeg közötti anyagok stancolhatók 0,1-4,0 mm vastagság-tartományban. A gépet az új fejlesztésű Dyset XL optikai ellenőrző rendszerrel szerelték fel, amely három kamera segítségével kontrollálja az ívek illeszkedését, rendkívül nagy (+/-0,1 mm) regiszter-pontosságot biztosítva. A stancológép másik fontos újdonsága a pneumatikus működtetésű záróráma, mely a stancoló szerszámok rögzítését végzi. Ez meggyorsítja a stancoló szerszámok cseréjét, valamint az ismételt beigazításokat is tovább pontosítja. Ez utóbbit – a szintén újdonságnak számító – távvezérléssel működtetett állítási lehetőségek is támogatják.

Az első Heidelberg Dymatrix XL 145 CSB berendezést már ez év végén üzembe helyezik a dél-németországi Hepack Druck + Verpackung GmbH üzemében.

2013. 12. 19.
Meg vannak számlálva a papír bankjegyek napjai?

Egy hároméves előkészítő programot követően a Bank of England szerdán bejelentette döntését, hogy 2016-tól – egy nyilvános konzultációs folyamatot követően – új fejlesztésű műanyag bankjegyeket fog hivatalos forgalomba helyezni. A következő 5- és 10-fontos bankjegyeket vékony, flexibilis polipropilén fóliára nyomtatják majd a jelenlegi pamut-papír nyomathordozó helyett. Az első 5-fontos műanyag bankjegyre Sir Winston Churchill képe kerül. A Bank úgy nyilatkozott, hogy a műanyag bankjegyek sokkal tartósabbak, tisztábbak és biztonságosabbak lesznek a papírbankóknál.2013. 12. 18.
Tanulmány a könyvipar helyzetéről a Ricoh megbízásából.
Az IT Strategies az University Colorado-val együttműködésben tanulmányt készített a Ricoh megbízásából a könyvpiac helyzetéről. Az amerikai könyvkiadók és könyvgyártók számára készített tanulmány részletezi azt, hogy a könyvipart számos „megpróbáltatás” érte az 1980-as évektől kezdődően (internet, magánkiadás felé történő eltolódás, e-könyvkiadás, csökkenő példányszámok). Konklúzióként megállapítja, hogy bár a nyomtatott könyvek gyártása csökken, a nyomtatott könyv továbbra is a piac fontos szegmense marad.

Néhány kiemelés a tanulmány megállapításaiból: • A digitális nyomtatás lehetőséget ad az egyre kisebb példányszám-igényű könyvek gazdaságos előállítására. • A kiadók 1-2 digitálisan kinyomtatott „tesztkönyv” kereskedőknél történő elhelyezésével ki tudják puhatolni a piac igényét, mielőtt nagyobb példányszámokat gyártatnának ofszet-, vagy digitális eljárással. • Az egyetemi és főiskolai hallgatók még mindig a nyomtatott szakkönyveket preferálják az e-könyvekkel szemben.


2013. 12. 17.
Nő a világ reklámpiaca, de elsősorban az internet a hajtóerő.
A ZenithOptimedia előrejelzése szerint a világ reklámpiaci költésének a növekedése 2013-ban 3,6%-os 2014-ben 5,3%-os lesz, és további 5,8%-os növekedést jósolnak 2015-ben és 2016-ban is. Az előrejelzések szerint a fő hajtóerő a mobil technológia.

Az internetes hirdetés már az 1990-es évek közepétől alapvetően a „print” rovására nő: 2003-2013 között a világ teljes hirdetési költése 17%-kal növekedett, míg az újság 13%-kal, a magazin pedig 5%-kal esett vissza. A ZenithOptimedia 2016-ig szóló előrejelzése szerint az újság és a magazin tovább „karcsúsodik” átlagosan 1-2%-kal évente.


2013. 12. 12.
Hubergroup: új UV-ofszetfestékek

 A hagyományos (olajos) íves ofszetfestékekkel történő nyomtatás alternatívájaként egyre több nyomógépet szerelnek fel UV-sugárzórendszerekkel a kereskedelmi nyomtatványok és csomagolóanyagok ózonmentes UV-nyomtatásához.


A hubergroup 2013. december 10-i közleményében adta hírül, hogy a legnagyobb nyomdagépgyártók UV-szárítórendszereihez igazítva, HS és KHS kódokkal jelölve új UV-ofszet festéksorozatokat fejlesztett ki. Ezek közül már kaphatók a NewV festékek szívóképes nyomathordozókhoz és a NewV poly festékek nem-szívóképes nyomathordozókhoz (pl. az „in-mould” címkék nyomtatásához).

A KHS-sorozat festékeit a japán Komori nyomógépek H-UV szárítórendszeréhez igazított speciális összetétellel készítették és tesztelték a hubergroup fejlesztőmérnökei a Komorival való szoros együttműködésben.


2013. 12. 11.
A Metsä Board új papírtípusa inkjet nyomtatáshoz
A Metsä Board a nagy teljesítményű tekercses inkjet technológiával nyomtatóknak új papírtípust fejlesztett és hozott a piacra. A Modo Jet Print elnevezésű új nyomathordozó a szerves oldószeres és a vizes inkjet festékekkel történő nyomtatáshoz egyaránt kiválóan alkalmazható. A Modo Jet Print pigmentált, nagy fehérségű felületén olyan nyomatminőség érhető el, amely összehasonlítható a drágább mázolt papírokra készített nyomatokkal is.

A Modo Jet Print nyomathordozó 80, 90, 100, 115, 130 és 150 g/m2-tömegben áll a felhasználók rendelkezésére.


2013. 12. 10.
Papírmentes társadalom? Már közel fél évszázados beteljesületlen vízió!
A papírmentes társadalom víziója mögött az a vakhitű meggyőződés van, hogy a technológia fejlődése szükségtelenné teszi az „ódivatú” papír alapú információrögzítést. Valóban a digitális forradalom korát éljük, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a papírmentes társadalom „veszélye” közeli – ne felejtsük el, a vízió már közel fél évszázados.

„Az internethasználat és a papírfogyasztás között nincs olyan általános érvényű összefüggés, mely alapján azt lehetne mondani, hogy az előbbi növekedése egyértelműen csökkenti a másikat.”

További részleteket olvashat dr. Schulz Péter: „E-vagy papír alapú? – Nem: e- és papír alapú” című, a GPwA 2013 díjkiosztó ünnepségén elhangzott előadásának szerkesztett változatában.


2013. 12. 06.
2014-ben újra megjelenik a Newsweek nyomtatott változata.

 A Newsweek kiadója tavaly ősszel jelentette be, hogy 2013-tól megszünteti a 80 éves múlttal rendelkező hetilap nyomtatott változatát. Az utolsó nyomatott szám 2012. december 31-én jelent meg – 2013-ban csak online formában lehetett olvasni a népszerű hírmagazint.  A Newsweek a nyomtatott változat megszüntetésekor a Time után a második legnépszerűbb magazin volt az Egyesült Államokban.


A Newsweek-et idén augusztusban vette meg az IBT Media. Az új főszerkesztő, Jim Impoco 2014. januárra vagy februárra tervezi a következő nyomtatott lapszám megjelentetését. A 64 oldalas magazint „prémium terméknek” szánják, és az eddigieknél nagyobb előfizetési díjjal, de kevesebb reklámmal fog megjelenni – adta hírül a nytimes.com 2013. december 3-án.

2013. 12. 04.
Újabb hazai nyomdák szereztek FSC COC tanúsítványt.
Az P&E KFT. adatbázisa szerint (melyet a www.fsc.org honlapon nyilvánosságra hozott adatok szerint aktualizál havonta) 2013 szeptember - november hónapokban újabb két hazai nyomdaipari cég: a Marzek Kner Packging Kft., és az FSD Packaging Kft. szerezte meg az FSC COC tanúsítványt. 

Az FSC tanúsított hazai papír- és nyomdaipari cégek száma jelenleg 66, ami az összes hazai FSC COC tanúsított szervezet 40%-a.

Az FSC 2013. 11. 22-i adatai szerint a világ összes FSC tanúsított erdőterületének nagysága 167 millió hektár, az FSC COC tanúsított szervezetek száma pedig 27 168.

 

 

A két hasonló tanúsítási rendszer, az FSC és a PEFC statisztikai adatait az alábbi diagram mutatja (Magyarországon jelenleg kilenc PEFC COC tanúsított papír-, illetve nyomdaipari cég van).


2013. 12. 02.
A VILÁG ELSŐ 160 OLDALAS HEAT-SET NYOMÓGÉPE

 A német WKS Druckholding Wassenberg-ben működő Kraft-Schlötels nyomdájában állították üzembe a világ legnagyobb tekercsofszet nyomógép rendszerét. A manroland web systems nyomdagépgyár két 80 oldalas LITHOMAN nyomógépének összekapcsolásával jött létre a 160 oldalas nyomtatási terjedelem. A nyomógép 450 cm-es teljes papírpálya szélességgel rendelkezik, nyomtatási teljesítmény 50 000 fordulat/óra. Az új tervezésű hajtogatóműben található 3 hajtogatótölcsérre összesen 12 papírpálya vezethető be. A beigazításokat az APL lemezrobot be- és kirakó rendszere gyorsítja. A festékezést, a nyomtatási és a vágási-hajtogatási regisztert a manroland által fejlesztett ClosedLoop System vezérli.


A WKS Druckholding vezetői szerint új, nagy teljesítményű nyomógépükön a kis és a közepes példányszámú termékeket is gazdaságosan fogják gyártani.

 


2013. 12. 02.
Inca Onset S50i: nagyformátumú síkágyas UV-inkjet nyomtató
Az Inca Digital Printers és a Fujifilm legújabb közös fejlesztése, az Inca Onset S50i nagyformátumú, síkágyas, UV-inkjet nyomtató, melynek nyomtatási teljesítménye 725 m2/óra. Ez a modell az új Onset Scaleable Architecture építési technológia első terméke. A maximális nyomtatható felület 314 x 160 cm, a maximális nyomathordozó vastagság 5 cm.

A nyomtatáshoz CMYK színenként 56 Fujifilm Dimatrix nyomtatófejet alkalmaznak. A festékek gyors száradását két nagy teljesítményű UV-reflektorsor biztosítja.

A korszerű nyomtató vezérlését, valamint a nyomtatási folyamat ellenőrzését az új fejlesztésű iNozzle-Mapping rendszer végzi. Az Inca Onset S50i próbaüzemelési időszaka befejeződött, négy üzem már megvásárolta ezt a nagy teljesítményű LFP nyomtatót.

 

Nézze meg a következő videót!

http://www.youtube.com/watch?v=UguTUUwv-AQ

2013. 11. 26.
Kiosztották az idei GPwA díjakat!
A Nyomdavilág szakmai folyóirat a papír- és a nyomdaipar területén végzett kiemelkedő környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, környezetkímélő technológiák alkalmazása, valamint a papír- és nyomdaipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformáló, példamutató tevékenység elismerésére idén harmadik alkalommal hirdetett pályázatot az Év Zöld Nyomdája és Az Év Zöld Papírkereskedője címekre. A GPwA 2013 díjak átadása egy „zöld minikonferencia” keretében 2013. november 19-én a PPDexpo-n volt.

2013 Zöld Nyomdái: • ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. • Color Pack Zrt. • Dürer Nyomda Kft. • Folprint Zöldnyomda Kft. • Glbert ECO Print Kt. • Keskeny és Társai 2001 Kft. • Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. • Pénzjegynyomda Zrt. • Prime Rate Kft. • Raszter Nyomda Kft. • Reálszisztéma Dabasi Nyomda Zrt. • STI Petőfi Nyomda Kft. • Zrínyi Nyomda Zrt.

2013 Zöld Papírkereskedői: • Antalis Hungary Kft. • Papyrus Hungária Zrt.

Idén első alkalommal különdíjak átadására is sor került. Az X-Rite különdíját – egy i1Basic PRO UV-cut spektrofotométert  – a Folprint Zöldnyomda Kft., az IGEPA Paper Hungary Kft. különdíját – egy 150 ezer forintos vásárlási utalványt – pedig a Color Pack Zrt. kapta meg.

 

A GPwA 2013 díjkiosztó ünnepségén készült képeket lásd az ESEMÉNYEKrovatunkban!

 

 


2013. 11. 20.
A Favini cég újdonsága: Secure Skin.
Az olasz Favini cég újdonsága a Secure Skin nevű mikroprégelt felületű papír. Az új eljárással nagyobb hamisítás elleni védelmet biztosítva, bankok számára, igazolványokhoz, címkékhez, jegyekhez és bizonylatokhoz felhasználható, járulékos biztonsági funkcióval rendelkező papírt állítottak elő.

Az említett felhasználások mellett a Secure Skin a márkavédelemnek is hasznos eszköze lehet. Az eljárás segítségével a minőségi papírok rejtett „mikro üzenetekkel”, logóval vagy mintázatokkal láthatók el. Forrás: www.favini.com

2013. 11. 19.
A SCODIX ULTRA™ PIACI BEVEZETÉSE

 A digitális felületnemesítési technológiák és rendszerek világvezető fejlesztője, az izraeli Scodix Ltd., a Chicagóban megrendezett Print 13 kiállításon (2013. szeptember 8–12.) mutatta be legújabb berendezését. A Scodix Ultra™ előzetesen ofszet- vagy digitális nyomtatással készített nyomatok 3D spot-lakkozását végzi 1250 B2 ív/óra teljesítménnyel. A speciális polimer-lakkot inkjet-eljárással viszik fel, a rendkívül nagy pontosságú illesztés pedig egy szabadalmaztatott kamera- és szoftverrendszer segítségével történik. A maximális 250 µm vastagságú lakkréteg valóságos 3D látványt és tapintást ad.


Keresse majd a Nyomdavilág print-et, melynek 2014/1 számában részletesen foglalkozunk az idén InterTech innovációs díjat is nyert Scodix SENSE technológiával. Addig is nézze meg a következő videót! http://www.youtube.com/watch?v=CtjwaTYy4ag


2013. 11. 11.
PowerCoat™: díjnyertes nyomathordozó.

Az InterTech™ Technology Award 2013 díjazottja lett az ArjoWiggins Creative Papers PowerCoat™ típusnevű nyomathordozója, melyet a nyomtatott elektronika igényeihez fejlesztettek. Az először 2012 decemberében bemutatott, 100%-ban cellulózrostokat tartalmazó, FSC tanúsított papírt sikeresen alkalmazzák. Az ultra-sima bevonatú nyomathordozó kedvezően kis festékfelhasználást, nagy felbontással történő nyomtatást tesz lehetővé. A PowerCoat™ nagy hő- és méretstabilitással rendelkezik. 2013. 11. 04.
AZ X-RITE ÚJ GENERÁCIÓS DIFFÚZ MÉRÉSI GEOMETRIÁJÚ SPEKTROFOTOMÉTER-SOROZATA

Az X-Rite Pantone 2013. november 13-án jelentette be hivatalosan Ci6x típusnevű, új generációs diffúz mérési geometriával (d/8o) mérő, hordozható spektrofotométerét. Az új színmérő műszerek a papír- és a nyomdaipar területén elsősorban a speciális csomagolóanyagokat (például fémgőzölt felületekre készített nyomatokat) és a texturált, érdes felületű kreatív papírokat használó nyomdászokat érdekelheti. Az új műszer-sorozattal a Nyomdavilág következő (2012/6) számában részletesebben is foglalkozunk.


2013. 10. 30.
Egyre több bébi használ mobil eszközöket Amerikában.

A Common Sense Media Children’s Media Use in America 2013 tanulmánya szerint Amerikában a két éven aluliak 38 százaléka már azelőtt elsajátítja a táblagépek, az okostelefonok kezelését, mielőtt beszélni kezdene. Két évvel ezelőtt ez az arány még csak 10 százalék volt.

2013-ban a 0-8év közötti amerikai gyereket több mint egynegyede olvasott könyvet e-könyvolvasón vagy táblagépen. Mindemellett az elektronikus olvasás még jóval kevésbé gyakori, mint a nyomtatott könyv olvasása.


2013. 10. 28.
Canon: új fekete-fehér digitális nyomógép tekercsnyomtatáshoz

A Canon 2013. október 3-án új belépő szintű, kis és közepes volumenű tranzakciós és direct mail nyomdatermékek gazdaságos előállítására kialakított szilárd-tóneres tekercsnyomógépet jelentett be. Az új Océ VarioStream 7170 nyomógépen 600 dpi felbontás mellett, egyoldalas (simplex) módban maximálisan 172 A4 oldalt lehet nyomtatni percenként. A maximális tekercsszélesség: 457,2 mm, a maximális nyomatszélesség: 431,8 m. A villanófényes megvilágítással történő érintkezésmentes tóner-rögzítés, a nyomathordozón nem eredményez hőterhelést, továbbá a tóner-rögzítéshez nincs szükség komolyabb nyomásra, így vékonyabb öntapadó címkék, műanyag fóliák is nyomtathatók. A feldolgozható nyomathordozók négyzetmétertömeg-tartománya: 64–157 g/m2. A VarioStream 7170 vezérlését SRA Controller technológia végzi.


2013. 10. 28.
C.P. Bourg első inline brosúra készítő rendszere HP Indigo digitális nyomógépekhez

A belga C.P. Bourg cég a Chicagóban megrendezett Print 13 nyomdaipari világkiállításon mutatta be legújabb brosúragyártó rendszerét a Booklet Maker ExPress-t, amely közvetlenül csatlakoztatható a HP Indigo 7000 digitális nyomógépekhez. A HP nyomógéppel szinkronizált, automatikus vezérlésű rendszer biztosítja azt, hogy a digitális nyomógép maximális sebessége mellet is lehet, kiváló minőségű brosúrákat készíteni. Az első Bourg Booklet Maker Express már működik is a német Olineprinter nyomdában.


2013. 10. 28.
A Henkel a világ legnagyobb ragasztóanyag gyárát nyitotta meg Kínában

A Henkel 2013. szeptember 18-án avatta fel a világ legnagyobb – 150 000 négyzetméteres területen elhelyezkedő – ragasztóanyag gyárát Shanghai-ban. A „Dragon Plant” elnevezésű gyár kibocsátása a tervek szerint el fogja érni a 428 000 tonna/év ragasztóanyag mennyiséget. A Henkel cégcsoport több mint 50 millió eurót invesztált e legújabb mamut gyárába. A Shanghay Chemical Industry Park-ban felépült, a fenntarthatóság és a hatékonyság modellértékűnek tekintett gyárában előreláthatólag 600 alkalmazot fog dolgozni. A Henkel ezzel a beruházásával a kínai és az ázsiai piacok dinamikus növe-kedése által keltett igényeknek kíván eleget tenni.Nézze meg a következő videót!

http://www.henkel.com/press/dossier-dragon-plant-videos-42688.htm
Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem