A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2014. 09. 15.
Új Xeikon digitális nyomógép: a „Cheetah”
A Xeikon legújabb tekercses digitális nyomógépe, kb. 60%-kal gyorsabb a korábbi típusoknál. A toneres, ötszínes nyomógép pályaszélessége 330 mm, a nyomtatás 1200 x 3600 dpi-vel történik, a nyomtatási teljesítmény 30 m/perc. A nyomtatáshoz 40–350 g/m2-tömegű anyagok használhatók fel. Az új Xeikon digitális nyomógépet az amerikai Labelexpo kiállításon mutatják be a szakembereknek, az értékesítés a jövő év elején kezdődik.

2014. 09. 11.
A Fujifilm legújabb flexónyomólemeze

A Clarity analóg és digitális flexónyomólemezek bevezetésével a Fujifilm új, gazdaságos megoldást fejlesztett ki a csomagolóanyag-nyomtatók számára. A Clarity vizes kimosású nyomólemezekkel a legmagasabb flexónyomtatási minőség érhető el (200 lpi 4400 dpi-nél; 1%; Flat-Top-Dot; tiszta nyomatkép) gyors nyomóforma-készítéssel, és a szerves oldószeres vagy más vizes kimosású technológiákkal összehasonlítva lényegesen olcsóbban.2014. 09. 08.
A Canon új nagyformátumú fekete-fehér nyomtatója
A Canon nagyformátumú, fekete-fehér nyomtató portfólióját bővítette az Océ PlotWawe 500 berendezéssel, amely a nyomtatáson túl szkennelni és másolni is tud. Az új nyomtatót évente 7.000-25.000 m2/év volumenhez ajánlják. A nyomtatás 600 x 1200 dpi felbontással történik, a nyomtatási sebesség 10 A1 méretű oldal percenként. A nyomtatás LED nyomtatófejekkel történik, melyeknél rövid a bemelegedési idő, ami jó termelékenységet biztosít a kis és közepes felhasználók számára is.

2014. 09. 08.
Müller Martini: új ragasztóréteg felvitelt ellenőrző rendszer
A ragasztóréteg optimális vastagságban és megfelelő egyenletességben való felvitele a ragasztókötések tartósságának és minőségének egyik fontos előfeltétele. A svájci Müller Martini új  rendszere - az Adhesive Monitoring System (AMS) - lézeres mérőrendszerrel végzi a ragasztókenés ellenőrzést. A mért adatokat egy speciális egység dolgozza fel, majd láthatóvá is teszi egy képernyőn az aktuális ragasztóréteg-profilt. Az új ellenőrző rendszer  néhány régebbi ragasztókötőgép típusba utólag is beszerelhető,  a gyártó vállalkozás információi szerint.

2014. 09. 04.
Az outdoor hirdetés a leghatékonyabb nyomtatott médium.

Egy ausztrál tanulmányról szóló hír szerint az összes médium közül a kültéri hirdetésnek a harmadik legnagyobb megtérülési mutatója (ROI) van, míg a nyomtatott hirdetések között az outdoor a legjobban megtérülő forma (ROI: return of investment – a befektetés megtérülése).


2014. 09. 04.
Megállt a PC-eladások csökkenése.

2014 második negyedévében az előző két évben tapasztalt folyamatos visszaesés után megállt a személyi számítógépek eladásának csökkenése a Gartner piackutató jelentése szerint. A fejlett országokban inkább stabilak voltak, míg a fejlődő országokban csökkentek az eladások. A piackutató jelentése szerint a különbség legfőbb oka az olcsóbb táblagépek növekvő népszerűsége a fejlődő országokban.


2014. 09. 01.
Az Esko és az Highcon együttműködése a csomagolóanyagok gyártásában

Az Esko a csomagolóanyagok gyártáshoz fejleszt és állít elő különleges programcsomagokat, a Highcon cég az Euclid elnevezésű digitális  stancoló, bígelő és perforáló berendezések gyártója. Legújabb megállapodásuk szerint, az Euclid berendezésekben a jövőben integrálják az Esko által fejlesztett CAD Digital Frontend programcsomagokat, ezáltal a digitális vezérlésű stancoló, bígelő, perforáló berendezések termelékenysége jelentősen megnő, rövidebbek lesznek az átfutási idők, valamint a munka megkezdése előtti utolsó időszakban is lehetőség nyílik a szükséges változtatások elvégzésére. Az együttműködés keretén belül az Esko kereskedelmi hálózatán keresztül forgalmazza az új programcsomaggal működő Euclid berendezéseket.


2014. 09. 01.
Köln: új Photo Book Museum nyílt
A Kölnben nemrég megnyílt új múzeum a fotókönyvet mint a fotóművészeti alkotás egyik lényeges részét mutatják be, különböző állandó rendezvényeken. Az új múzeum további szolgáltatásai közé tartoznak a különböző időszakos kiállítások, workshop rendezvények, valamint fotókönyv tanulmányok készítése, az alkalmazási területek kiszélesítése érdekében. Az első jelentős kiállítás a Photokina rendezvény alkalmából nyílik meg, a Konica Minolta támogatásával. A kiállításon látható lesz a legújabb Konica Minolta Bizhub Press C70hc digitális nyomógép , melyen a látogatók megismerhetik a legújabb High-Croma-Toner alkalmazását is. A Konica Minolta szerint, új tonerükkel a reprodukálható színtér jelentősen kiszélesíthető, valamint a színek intenzívebbek és csillogóbbak lesznek.

2014. 08. 31.
Mekkora a legnagyobb papírgép-sebesség?

A különböző papír- és kartongyártó gépek a rajtuk készülő termékek típusától függően különböző felépítésűek, eltérő szélességűek és működési sebességük is különböző. Mindamellett a papírgépek gyártási sebessége az elmúlt 50 évben átlagosan közel ötszörösére emelkedett. Az utóbbi években nyilvánosságra hozott sebesség-világrekordokról szóló hírekben (ezeket a sebességrekordokat a 24 órás, folyamatos papírgyártás átlagsebességével jellemzik) 2000 m/perc, azaz 120 km/óra feletti értékek is szerepelnek.


A legnagyobb papírgép-sebességekre ma nagyságrendileg a következő értékek jellemzők:

tissue-papírokat gyártó gép: 2100 m/perc felett

újságpapír-gyártó gép: 1900 m/perc felett

famentes grafikai papírokat gyártó gép: 1550 m/perc felett

 


2014. 08. 31.
Manroland leányvállalat Indiában

A Manroland Sheetfed GmbH július elején jelentette be, hogy leányvállalatot nyit Indiában – Új Delhiben központtal, Mumbai-ban és Csennai-ban regionális irodákkal. A Manroland Sheetfed India Pvt a manroland jövőbeni terjeszkedését fogja segíteni az ázsiai és a csendes óceániai régiókban.2014. 08. 31.
Újabb hazai nyomdaipari cégek szereztek FSC CoC tanúsítványt

 Az P&E KFT. adatbázisa szerint (melyet a www.fsc.org honlapon nyilvánosságra hozott adatok szerint aktualizál havonta) 2014 április-június hónapjaiban újabb öt hazai nyomdaipari cég: a Viner-Pack Kft., a Propack Kft., a Logipack Kft., a Mosonpack Kft. és a Pannon Könyvklub Nyomdaipari és Kiadói Kft. szerezte meg az FSC CoC tanúsítványt. Az FSC tanúsított hazai papír- és nyomdaipari cégek száma jelenleg 71, ami az összes hazai FSC COC tanúsított szervezet 46%-a. Az FSC 2014.07.18-i adatai szerint a világ összes FSC tanúsított erdőterületének nagysága 184 millió hektár, az FSC CoC tanúsított szervezetek száma pedig 28 053.


 

A két hasonló tanúsítási rendszer, az FSC és a PEFC statisztikai adatait az alábbi diagram mutatja (Magyarországon jelenleg tíz PEFC COC tanúsított papír-, illetve nyomdaipari cég van).

 


2014. 08. 25.
Az első Océ ImageStream 3500 üzembe állítása szeptemberben
A német Bosch-Druck üzemében hamarosan megkezdi működését a Canon nagy teljesítményű, tekercses, inkjet technológiával dolgozó korszerű digitális nyomógépe. A nyomtatás mázolt ofszetpapírokra történik. A nyomda tervei szerint új nyomógépükön elsősorban technikai kézikönyveket fognak készíteni az autóipar részre, de nyomtatnak majd színes könyveket és prospektusokat is. a Canon vezetői szerint ez a digitális nyomógép már az ofszettel azonos minőségben képes nyomtatni 1200 dpi felbontással. A nyomtatási teljesítmény: 160 m/perc.

2014. 08. 25.
A Kodak CTP levilágítók sikere
A Kodaktól származó információk szerint nemrég szállították le a húszezredik olyan CTP levilágítót, amely a Kodak Squarespot termo levilágítófejjel rendelkezik. Ez a levilágítófej nagy stabilitást és megfelelő termelékenységet biztosít az ofszet nyomólemezek készítésekor. A nagyfokú pontossággal végzett levilágítások az akcidens nyomdák számára ajánlott berendezéseken 10 000 dpi felbontással készülnek. A korszerű CTP levilágítók különböző formátumokban állnak a nyomdák rendelkezésére.

2014. 08. 22.
Új taggal bővült az Agfa Avalon CTP levilágító-család.

Az Agfa Graphics bejelentette, hogy megjelent csúcsminőségű termo CTP levilágító-családjának legújabb tagja: az Avalon N16-80 XT, mely nagy sebességével, csúcsminőségű képlevilágításával a nagy volumenű, köztük a csomagolóanyag-nyomtatás piacát célozza meg. Az Avalon N16-80 XT főbb műszaki jellemzői:, külsődobos rendszer; 1024 lézerdióda; 2400 dpi; maximális lemezméret: 1470 x 1169 mm; teljesítmény: 42 lemez/óra.


2014. 08. 22.
Új fotokrom festékek címkékhez.

Az egyesült államokbeli CTI (Chromatic Technologies Inc.) augusztus 5-én jelentette be, hogy megjelent új, fotokrom Sunlight Inks nevű termékével, melyet papír, műanyag és öntapadó címkékhez való alkalmazásokhoz fejlesztettek ki. A cég bejelentése szerint ez az első olyan napfényre „aktiválódó”, színét reverzibilisen változtató festékük, melynek rendkívül gyors a „reagálása”, hosszú az ismétlőképessége és széles színspektrumban áll rendelkezésre.


2014. 08. 18.
Flint Group: új flexo nyomólemez
A Flint Group legújabb flexo nyomólemezét, a már bevezetett korszerű levilágítási technikához, a „nyloflex NExT”-hez alakították ki. A nyloflex NEF Digital elnevezésű nyomólemez 1%-os rácspontokat is képes leképezni 60 vonal/cm rácssűrűség esetén. A tónusok kinyomása is egyenletesebb lett. Az új nyomólemezt a rövid megvilágítási idők és a gyors kidolgozási lehetőség jellemzi. Az új flexo nyomólemezről a legkülönbözőbb nyomathordozó típusokra lehet nyomtatni, UV-festékek alkalmazása is lehetséges.

2014. 08. 18.
Új festékezőhenger típusok ofszet gépekhez.
A német Sauer Walzenfabriken GmbH a korszerű ofszetnyomtatáshoz jobban igazodó hengereket fejlesztett. A Duraprint elnevezésű hengereket hagyományos és UV-nyomtatáshoz, alkoholos vagy alkohol nélküli nedvesítéshez egyaránt sikeresen lehet alkalmazni. A Duraprint hengerek anyaga egy különleges, homogén Elastomer, amelyet a  gyártó szabadalmaztatott. A különleges kialakítású felület nagyon jó festéktovábbítási lehetőséggel rendelkezik. A Duraprint hengerek fontos tulajdonsága a gyors és könnyű moshatóság és tisztíthatóság. Ezekkel az új hengerekkel a mosáshoz szükséges idő, valamint a szükséges mosószer mennyisége jelentősen redukálható.

2014. 08. 14.
A nyomat még mindig rendkívül hatásos hirdetési médium.

 „Mennyire divatos a nyomat? Annyira nem, hogy beszélni kell róla.” – ezzel a kérdés-felelettel kezdte előadását Steffan Hultén a svéd RAM médiakutató intézet alapító elnökhelyettese, a Torinóban megrendezett WAN-IFRA Hirdetési Világfórumon. Előadásának fő mondanivalója az volt, hogy a nyomat még mindig egy rendkívül hatásos hirdetési médium. Tíz pontba foglalt megállapításai között többek között az alábbiak szerepeltek: 1. az emberek jobban emlékeznek a nagyobb hirdetésekre, mint a kisebbekre; 2. a nyomat a márkaerősítés jó eszköze. 


2014. 08. 11.
Tekercses címkék lézeres stancolása
Az olasz Willy Italiana vállalkozás már hosszabb ideje gyárt olyan gépeket és berendezéseket a textilipar számára, melyekkel megadott kontúrok alapján az anyagok kivághatók, vagy az anyagok keresztirányban elvághatók Legújabb fejlesztésükkel a kis példányszámú, digitális címkegyártást célozták meg, lehetőséget biztosítva az öntapadó anyagokra nyomtatott tekercses címkék kimetszésére és a címkék közötti háló eltávolításra és feltekercselésére. Az olasz cég Galvolabel elnevezésű berendezése lézerrel végzi el a kimetszési műveleteket az öntapadó anyag felső rétegénél. 120 W teljesítménynél a kimetszés sebessége 200 m/perc, 200 W teljesítménynél 500 m/perc.

2014. 08. 11.
A digitális nyomtatás és a lakkozás összekapcsolása
A Tresu cégcsoport olyan berendezést mutatott be, mellyel a HP Indigo 3000 digitális nyomógépen készített nyomatokat on-line módon lehet vizes vagy UV-lakkokkal ellátni. Ezáltal a HP Indigo 3000 digitális nyomógépen készített kartondobozokat a szükséges lakkréteggel egy munka menetben lehet ellátni. A Tresu iCoat 30000-et először Izraelben mutatták be a szakembereknek. A lakkozó berendezésen a lakk nyomóformák rövid idő alatt cserélhetők, így kis példányszámoknál sem jelentősek a kieső idők.

2014. 08. 08.
Új műszaki információk kerültek fel a NYVonline CIKKEK rovatába!

 CIKKEK rovatunk a „Xerox Versant™ 2100 digitális nyomógép”, valamint „Az ISO 12647 változásairól” című összeállításainkkal, bővült.


 

Nézze meg új anyagainkat!

 

2014. 08. 08.
A Xeikon ICE tonerének elismerése.

A Xeikon bejelentette, hogy ICE nevű tonere megkapta a PIA (Printing Industries of America) 2014 InterTech Technology díját. Az alacsony fixálási hőmérsékletű ICE tonert hőérzékeny nyomathordozók (mint polietilén, termotranszfer és in-mould címkék) elektrofotográfiai nyomtatásához fejlesztették ki. A Xeikon QA toner-technológiára épülő ICE toner kompatibilis a Xeikon 3000 család valamennyi címke és csomagolóanyag-nyomtató gépével. A 2014 InterTech Technology díjakat szeptember 28-án Chichagóban fogják átadni.


2014. 08. 04.
A német VollherbstDruck digitális beruházása
A német címkenyomda legújabb fejlesztése, hogy üzembe állítottak egy HP Indigo WS 6600-as keskenypályás digitális nyomógépet. A beruházás célja, hogy megszemélyesített címkéket is tudjanak gyártani, valamint nyitni szeretnének az új típusú nyomathordozók irányába is.

A HP Indigo WS 6600 hét színnel nyomtat, a nyomathordozó pályaszélessége 200-340 mm között változhat, a vastagság 12- 450 mikrométer között lehet. A nyomatok 2348 x 2348 dpi felbontással készülnek, nyomtatási teljesítmény 30 m/perc, többszínes üzemmódnál.

2014. 08. 04.
Az új Standby funkcióval csökkenthető a nyomógépek energiafelhasználása
A Heidelberger Druckmaschinen AG legújabb fejlesztését a már üzemben lévő Prinect Press Center nyomógép vezérlő rendszerekhez lehet csatlakoztatni. Az új eszközzel lehetővé válik, a nyomógép készenléti állapotának létrehozása, amellyel a formátumtól és a nyomógép típusától függően akár 15 kW megtakarítás is elérhető. A Standby üzemmódra a nyomtatás közbeni várakozásoknál vagy a szüneteknél lehet a nyomógépet átállítani, néhány egyszerű kézmozdulattal. A nyomógép ismételt teljes üzembe hozása, a korábbiaktól eltérően, igen gyorsan elvégezhető.

2014. 07. 31.
Új Pantone PLUS Plastic kollekció jelent meg.

A műanyagok színezésével foglalkozó tervezők és termékgyártó szakemberek most első alkalommal tudnak komplett Pantone PLUS Series színmintákkal dolgozni: megjelent a Pantone Plus Plastic Standard Chips kollekció, amely tartalmazza az összes Pantone Plus Series színmintát (1755 darab) 76 x 47 milliméteres méretű polipropilén lapocskák formájában, fényes és matt felülettel. A három forgatható toronyban elhelyezett gyűjteményből könnyen kereshetők, illetve visszahelyezhetők a minták. A csomag tartalmaz egy Pantone Formula Guide színmintagyűjteményt is a gyors nyomtatott színazonosításhoz.


 


További információk: http://www.pantone.com/pages/products/product.aspx?pid=1501&ca=5


2014. 07. 30.
A Polar Mohr exkluzív megállapodást kötött a Guillo-Crease céggel – olcsó bígelőeszközök forgalmazására

A egyenesvágógépeket fejlesztő és gyártó német Polar-Mohr öt évre szóló megállapodást kötött a Guillo-Crease cég (Glasgow, UK) termékeinek világforgalmazására. A Guillo-Crease termékek lehetővé teszik a felhasználónak azt, hogy vágógépüket egyben bígelőgépként is használhassák. A Guillo-Crease termékcsomag egy bígelőlécet és különböző méretű műanyag ellenléceket tartalmaz. A bígelőléc mágneses rögzítéssel kerül a vágókésre, az ellenlécet pedig a gépasztalban lévő vágóléc helyére kell behelyezni. A csomag ára 200-250 angol font közötti.Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.guillo-crease.com/product.html
2014. 07. 29.
Egy német LFP üzem UV-inkjet beruházása
A német Viabild GmbH nagy formátumú UV-inkjet nyomtatásra specializálódott. Nemrég üzembe állították a Durst Rho 512R tekercses nyomtatót, amely 5 méter szélességben, hat színnel nyomtat. A nyomtatás Durst-Quadro-Array 12-M nyomtatófejekkel történik, a maximális felbontás 900 dpi, amely kiváló képélességet és részletgazdagságot eredményez. A korszerű nyomtató teljesítménye 350 m2/óra.

2014. 07. 28.
A Flyeralarm online nyomda új szolgáltatása
A nemzetközi nyomdai piacokon is egyre jelentősebb tevékenységet mutató német Flyeralarm  legújabb szolgáltatása, hogy a reggel 9 óráig megrendelt, tipizált névjegyeket és szórólapokat kilenc órán belül leszállítja megrendelőinek. A „Same Day” elnevezésű szolgáltatás a nagyobb német városokban vehető egyelőre igénybe. Délután 17 óra után a megrendelő kap egy e-mail üzenetet, hogy a Flyeralarm Store-ban átveheti megrendelt termékét. Ez az új szolgáltatás új fejezetet nyit a nyomdaiparban – vélik szakemberek.

2014. 07. 24.
LEONHARD KURZ Digital Metal: gazdaságos felületnemesítés digitális nyomtatáshoz.

A világ egyik legnagyobb fejlesztője és fóliagyártója, a LEONHARD KURZ, június 14-én jelentette be, hogy intenzív fejlesztőmunka után kereskedelmi forgalomba került Digital Metal nevű all-in-one rendszere. A Digital Metal eljárás a következő három lépésből áll. 1. Száraz vagy folyékony toneres elektrofotográfiai eljárással fekete alapnyomatot készítenek a kívánt dizájnnak megfelelően. 2. Egy DM Liner nevű berendezés segítségével Digital Metal fóliát visznek fel az előnyomtatott felületre. 3. Az ezt követő digitális vagy ofszetnyomtatással történő felülnyomtatatással metálszínek széles választéka hozható létre.


Nézze meg a következő helyen található videofilmet a rendszer elemeiről és működéséről: www.digital-metal.net

 

Hazai felhasználók további információkért keressék a LEONHARD KURZ Hungária Kft.-t: 1106 Budapest, Tarkarét u. 8-10.,

Dósa László ügyvezető igazgató, +36 1 433-4321, lkh@kurz.hu

2014. 07. 24.
Köztéri reklámköltés az Egyesült Királyság-ban.

A UK köztéri reklámköltése az előrejelzések szerint idén átlépi az egymilliárd fontos lélektani határt - olvasható a Pioneering Out-of-Home 2014. július 11-i hírében. A 2014-es 2,7%-os növekedést követően 2015-ben az ideinek közel duplája (5,7%) lesz a növekedés a prognózis szerint. A brit OOH (out of home) szegmens folyamatos gyarapodást tudhat maga mögött az elmúlt 30 évben. Az elmúlt tíz évben a növekedést elsősorban a digitális OOH generálta, amelynek részaránya 2013-ban megközelítette a 22%-ot.
Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem