A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2014. 08. 18.
Új festékezőhenger típusok ofszet gépekhez.
A német Sauer Walzenfabriken GmbH a korszerű ofszetnyomtatáshoz jobban igazodó hengereket fejlesztett. A Duraprint elnevezésű hengereket hagyományos és UV-nyomtatáshoz, alkoholos vagy alkohol nélküli nedvesítéshez egyaránt sikeresen lehet alkalmazni. A Duraprint hengerek anyaga egy különleges, homogén Elastomer, amelyet a  gyártó szabadalmaztatott. A különleges kialakítású felület nagyon jó festéktovábbítási lehetőséggel rendelkezik. A Duraprint hengerek fontos tulajdonsága a gyors és könnyű moshatóság és tisztíthatóság. Ezekkel az új hengerekkel a mosáshoz szükséges idő, valamint a szükséges mosószer mennyisége jelentősen redukálható.

2014. 08. 14.
A nyomat még mindig rendkívül hatásos hirdetési médium.

 „Mennyire divatos a nyomat? Annyira nem, hogy beszélni kell róla.” – ezzel a kérdés-felelettel kezdte előadását Steffan Hultén a svéd RAM médiakutató intézet alapító elnökhelyettese, a Torinóban megrendezett WAN-IFRA Hirdetési Világfórumon. Előadásának fő mondanivalója az volt, hogy a nyomat még mindig egy rendkívül hatásos hirdetési médium. Tíz pontba foglalt megállapításai között többek között az alábbiak szerepeltek: 1. az emberek jobban emlékeznek a nagyobb hirdetésekre, mint a kisebbekre; 2. a nyomat a márkaerősítés jó eszköze. 


2014. 08. 11.
Tekercses címkék lézeres stancolása
Az olasz Willy Italiana vállalkozás már hosszabb ideje gyárt olyan gépeket és berendezéseket a textilipar számára, melyekkel megadott kontúrok alapján az anyagok kivághatók, vagy az anyagok keresztirányban elvághatók Legújabb fejlesztésükkel a kis példányszámú, digitális címkegyártást célozták meg, lehetőséget biztosítva az öntapadó anyagokra nyomtatott tekercses címkék kimetszésére és a címkék közötti háló eltávolításra és feltekercselésére. Az olasz cég Galvolabel elnevezésű berendezése lézerrel végzi el a kimetszési műveleteket az öntapadó anyag felső rétegénél. 120 W teljesítménynél a kimetszés sebessége 200 m/perc, 200 W teljesítménynél 500 m/perc.

2014. 08. 11.
A digitális nyomtatás és a lakkozás összekapcsolása
A Tresu cégcsoport olyan berendezést mutatott be, mellyel a HP Indigo 3000 digitális nyomógépen készített nyomatokat on-line módon lehet vizes vagy UV-lakkokkal ellátni. Ezáltal a HP Indigo 3000 digitális nyomógépen készített kartondobozokat a szükséges lakkréteggel egy munka menetben lehet ellátni. A Tresu iCoat 30000-et először Izraelben mutatták be a szakembereknek. A lakkozó berendezésen a lakk nyomóformák rövid idő alatt cserélhetők, így kis példányszámoknál sem jelentősek a kieső idők.

2014. 08. 08.
Új műszaki információk kerültek fel a NYVonline CIKKEK rovatába!

 CIKKEK rovatunk a „Xerox Versant™ 2100 digitális nyomógép”, valamint „Az ISO 12647 változásairól” című összeállításainkkal, bővült.


 

Nézze meg új anyagainkat!

 

2014. 08. 08.
A Xeikon ICE tonerének elismerése.

A Xeikon bejelentette, hogy ICE nevű tonere megkapta a PIA (Printing Industries of America) 2014 InterTech Technology díját. Az alacsony fixálási hőmérsékletű ICE tonert hőérzékeny nyomathordozók (mint polietilén, termotranszfer és in-mould címkék) elektrofotográfiai nyomtatásához fejlesztették ki. A Xeikon QA toner-technológiára épülő ICE toner kompatibilis a Xeikon 3000 család valamennyi címke és csomagolóanyag-nyomtató gépével. A 2014 InterTech Technology díjakat szeptember 28-án Chichagóban fogják átadni.


2014. 08. 04.
A német VollherbstDruck digitális beruházása
A német címkenyomda legújabb fejlesztése, hogy üzembe állítottak egy HP Indigo WS 6600-as keskenypályás digitális nyomógépet. A beruházás célja, hogy megszemélyesített címkéket is tudjanak gyártani, valamint nyitni szeretnének az új típusú nyomathordozók irányába is.

A HP Indigo WS 6600 hét színnel nyomtat, a nyomathordozó pályaszélessége 200-340 mm között változhat, a vastagság 12- 450 mikrométer között lehet. A nyomatok 2348 x 2348 dpi felbontással készülnek, nyomtatási teljesítmény 30 m/perc, többszínes üzemmódnál.

2014. 08. 04.
Az új Standby funkcióval csökkenthető a nyomógépek energiafelhasználása
A Heidelberger Druckmaschinen AG legújabb fejlesztését a már üzemben lévő Prinect Press Center nyomógép vezérlő rendszerekhez lehet csatlakoztatni. Az új eszközzel lehetővé válik, a nyomógép készenléti állapotának létrehozása, amellyel a formátumtól és a nyomógép típusától függően akár 15 kW megtakarítás is elérhető. A Standby üzemmódra a nyomtatás közbeni várakozásoknál vagy a szüneteknél lehet a nyomógépet átállítani, néhány egyszerű kézmozdulattal. A nyomógép ismételt teljes üzembe hozása, a korábbiaktól eltérően, igen gyorsan elvégezhető.

2014. 07. 31.
Új Pantone PLUS Plastic kollekció jelent meg.

A műanyagok színezésével foglalkozó tervezők és termékgyártó szakemberek most első alkalommal tudnak komplett Pantone PLUS Series színmintákkal dolgozni: megjelent a Pantone Plus Plastic Standard Chips kollekció, amely tartalmazza az összes Pantone Plus Series színmintát (1755 darab) 76 x 47 milliméteres méretű polipropilén lapocskák formájában, fényes és matt felülettel. A három forgatható toronyban elhelyezett gyűjteményből könnyen kereshetők, illetve visszahelyezhetők a minták. A csomag tartalmaz egy Pantone Formula Guide színmintagyűjteményt is a gyors nyomtatott színazonosításhoz.


 


További információk: http://www.pantone.com/pages/products/product.aspx?pid=1501&ca=5


2014. 07. 30.
A Polar Mohr exkluzív megállapodást kötött a Guillo-Crease céggel – olcsó bígelőeszközök forgalmazására

A egyenesvágógépeket fejlesztő és gyártó német Polar-Mohr öt évre szóló megállapodást kötött a Guillo-Crease cég (Glasgow, UK) termékeinek világforgalmazására. A Guillo-Crease termékek lehetővé teszik a felhasználónak azt, hogy vágógépüket egyben bígelőgépként is használhassák. A Guillo-Crease termékcsomag egy bígelőlécet és különböző méretű műanyag ellenléceket tartalmaz. A bígelőléc mágneses rögzítéssel kerül a vágókésre, az ellenlécet pedig a gépasztalban lévő vágóléc helyére kell behelyezni. A csomag ára 200-250 angol font közötti.Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.guillo-crease.com/product.html
2014. 07. 29.
Egy német LFP üzem UV-inkjet beruházása
A német Viabild GmbH nagy formátumú UV-inkjet nyomtatásra specializálódott. Nemrég üzembe állították a Durst Rho 512R tekercses nyomtatót, amely 5 méter szélességben, hat színnel nyomtat. A nyomtatás Durst-Quadro-Array 12-M nyomtatófejekkel történik, a maximális felbontás 900 dpi, amely kiváló képélességet és részletgazdagságot eredményez. A korszerű nyomtató teljesítménye 350 m2/óra.

2014. 07. 28.
A Flyeralarm online nyomda új szolgáltatása
A nemzetközi nyomdai piacokon is egyre jelentősebb tevékenységet mutató német Flyeralarm  legújabb szolgáltatása, hogy a reggel 9 óráig megrendelt, tipizált névjegyeket és szórólapokat kilenc órán belül leszállítja megrendelőinek. A „Same Day” elnevezésű szolgáltatás a nagyobb német városokban vehető egyelőre igénybe. Délután 17 óra után a megrendelő kap egy e-mail üzenetet, hogy a Flyeralarm Store-ban átveheti megrendelt termékét. Ez az új szolgáltatás új fejezetet nyit a nyomdaiparban – vélik szakemberek.

2014. 07. 24.
LEONHARD KURZ Digital Metal: gazdaságos felületnemesítés digitális nyomtatáshoz.

A világ egyik legnagyobb fejlesztője és fóliagyártója, a LEONHARD KURZ, június 14-én jelentette be, hogy intenzív fejlesztőmunka után kereskedelmi forgalomba került Digital Metal nevű all-in-one rendszere. A Digital Metal eljárás a következő három lépésből áll. 1. Száraz vagy folyékony toneres elektrofotográfiai eljárással fekete alapnyomatot készítenek a kívánt dizájnnak megfelelően. 2. Egy DM Liner nevű berendezés segítségével Digital Metal fóliát visznek fel az előnyomtatott felületre. 3. Az ezt követő digitális vagy ofszetnyomtatással történő felülnyomtatatással metálszínek széles választéka hozható létre.


Nézze meg a következő helyen található videofilmet a rendszer elemeiről és működéséről: www.digital-metal.net

 

Hazai felhasználók további információkért keressék a LEONHARD KURZ Hungária Kft.-t: 1106 Budapest, Tarkarét u. 8-10.,

Dósa László ügyvezető igazgató, +36 1 433-4321, lkh@kurz.hu

2014. 07. 24.
Köztéri reklámköltés az Egyesült Királyság-ban.

A UK köztéri reklámköltése az előrejelzések szerint idén átlépi az egymilliárd fontos lélektani határt - olvasható a Pioneering Out-of-Home 2014. július 11-i hírében. A 2014-es 2,7%-os növekedést követően 2015-ben az ideinek közel duplája (5,7%) lesz a növekedés a prognózis szerint. A brit OOH (out of home) szegmens folyamatos gyarapodást tudhat maga mögött az elmúlt 30 évben. Az elmúlt tíz évben a növekedést elsősorban a digitális OOH generálta, amelynek részaránya 2013-ban megközelítette a 22%-ot.


2014. 07. 22.
Az Edelmann csoport tovább építkezik Magyarországon
A nemzetközi csomagolóanyagot gyártó piacokon jelentős szerepet betöltő Edelmann csoport továbbfejleszti a Zalai Nyomdában meglévő érdekeltségét. Egy újonnan felépülő csarnok 14 000 m2 területű lesz, ahová új termelőberendezések kerülnek. A beruházás tervezett költsége 15 millió euró, ezzel kb. 100 új munkahely jön létre. Az új  beruházású üzemrészben a tervek szerint 2016-ban indul a termelés. Az Edelmann csoport  13 egysége végez csomagolóanyag-gyártást Európa különböző országaiban.

2014. 07. 22.
Csomagolás – új anyagokból
Az Eosta elnevezésű vállalkozás zöldségek és gyümölcsök tálcás csomagolásához cukornád rostokból készít különböző karton termékeket. A gyártáshoz cukoripari hulladékok kerülnek felhasználásra. A francia Carrefour áruházlánc különböző biotermékeinek csomagolására már használja is ezt az új karton anyagot.

(Forrás:Verpackungs Rundschau).

2014. 07. 17.
Outdoor könyvtárak Bukarestben.

Outdoor könyvtárakat nyitott a Litera kiadó a román fővárosban – adta hírül a Romanian Insider. A Bukarest különböző parkjaiban felállított könyvkölcsönzőkkel a kiadó az olvasási kedvet próbálja előmozdítani Romániában. A kampány a nyár végéig, augusztus 31-ig tart.


2014. 07. 17.
Nyomtatott „csomagolásban” a csatahajó.

A nagy háborús emlékév rendezvényeihez kapcsolódóan egy speciális, álcázó mintázatú „csomagolást” kapott a HMS President 1918 csatahajó (ilyen típusú optikai álcázást széleskörűen alkalmaztak az első világháborúban a tengeralattjárók támadásainak kivédésére). Az új „csomagolás” nyomtatott paneljeinek összterülete több mint 2000 négyzetméter. HP Latex 3000 digitális berendezésen, speciális műanyag hordozóra nyomtatták az elemeket, majd folyékony laminálással alakították ki a végső matt hatású felületet.


2014. 07. 14.
A legújabb EFI Vutek széles formátumú digitális nyomógép bemutatása Kínában
Az EFi Vutek a Shanghai-ban megrendezett kiállításon mutatta be új GS5500LXr Pro elnevezésű, 7 pikoliteres inkjet technológiával 5 méteres szélességben nyomtató digitális gépét. A nyomtatás az új Cool Cure LED technológiával, Ultradrop nyomtatófejekkel történik. ez a korábbinál kisebb festékcseppecskék pontosabb pozicionálását, és ezáltal kiváló nyomatminőséget eredményez. Ezzel a technológiával 4 pont nagyságú betüképek is kiválóan visszaadhatók a nyomatokon. A nyomtatás tekercsről-tekercsre történik, az alkalmazható maximális nyomathordozó vastagság  0,79 mm. A korszerű digitális nyomógépen az EFI Vutek saját fejlesztésű GSLXr 3M Superflex festékeivel történik a nyomtatás.

2014. 07. 14.
A német Cewe bővíti gépparkját
Az online nyomdai piacokon jelentős szerepet betöltő Cewe cégcsoport elsőnek alkalmazza a legújabb HP indigo 7800 digitális nyomógépet, kispéldányszámú fotóalbumok nyomtatására.  Az új nyomógép teljesítménye 120 A4 méretű 4+4 színes oldal percenként. A nyomtatás szintetikus anyagokra is lehetséges. Az új HP digitális nyomógép a Cewe már meglévő, 70 nyomógépből álló gépparkját bővíti majd az új technológiai lehetőségekkel.

2014. 07. 11.
A német digitális lappiacon a Bild az első.

Az AGOF német kutatóintézet felmérést készített a német digitális lappiac hírportáljainak népszerűségéről. A felmérés eredményei szerint 15,49 millió egyedi felhasználóval első az Axel Springer tulajdonában álló www.bild.de. A képzeletbeli dobogó második fokára a Focus Online került 11,71 milliós felhasználószámmal, míg a harmadik helyezett a Spiegel Online lett 10,31 millió felhasználóval.2014. 07. 11.
Megjelent a Xaar legújabb nyomtatófeje.

Megjelent a Xaar legújabb 501 GS8 nyomtatófeje, amely elsőként tartalmazza a továbbfejlesztett festékcsepp-adagolást biztosító Xaar PecisionPlus architektúrát. Az új nyomtatófej 1440 dpi maximális felbontással, 8 pikoliteres csepptérfogattal nyomtat és kompatibilis az UV-száradású inkjet festékekkel.


 

 

Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.xaar.com/en/products/xaar-501
2014. 07. 08.
A manroland web systems jelentős sikere
A német Stark Druck nyomdacsoport legújabb beruházása egy Lithoman Autoprint tekercsofszet nyomógép lesz. A manroland web systems ezt a nyomógépet magas fokú automatizáltsággal látja el, így a manuálisan végzendő munkaműveletek száma a minimumra csökken. Az új nyomógép maximális pályaszélessége 2250 mm, egy fordulat alatt  80 fekvő elhelyezésű oldalt képes kinyomtatni. A Lithoman Autoprint üzembe helyezése ez év decemberében várható.

2014. 07. 08.
Új szitanyomó festékek UV szárítási technológiához
A német Zeller+Gmelin cég számos korszerű szitafesték piacra hozásáról ismert. Legújabb fejlesztésük egy speciális UV-fedőfehér, melyet a körforgó szitanyomtatás különleges igényeit szem előtt tartva alakítottak ki. Az új festékek igen jó fedőképességgel és a nyomtatási folyamathoz beállított reológiai tulajdonságokkal is rendelkeznek. A szilikon mentes fedőfehér szitafestékek alkalmasak további színek rányomtatására, vagy fólia prégelés elvégzésre is. Az új festékek kétféle változatban állnak a felhasználók rendelkezésre.

2014. 07. 03.
Bővült a KODAK FLEXCEL NX rendszer.

A Kodak 2014. június 25-én jelentette be a FLEXCEL NX System újabb bővítését. Már kereskedelmi forgalomban kapható az új KODAK FLEXCEL NX Wide 5080 rendszer és rendelhetők az új KODAK FLEXCEL NX nyomólemezek. A KODAK FLEXCEL NX Wide 5080 System magába foglal egy újonnan tervezett levilágítási platformot és egy új lamináló berendezést, melyekkel akár 50 x 80 hüvelykes méretű nyomóformák is elkészíthetők. Az új FLEXCEL NXC és NXH típusnevű nyomólemezek, melyekre nagyobb formátum, magasabb nyomtatási minőség, és megnövelt gazdaságosság jellemző, növelhetik a flexó versenyképességét az ofszettel szemben, a nagy formátumú hullámkarton előnyomatási alkalmazásoknál.


„A hullámkarton hatalmas piac – a teljes csomagolási piacnak körülbelül 35%-a –, mely a Kodak számára stratégiailag fontos”, nyilatkozta Emma Schlotthauer, a csomagolási megoldások marketingmenedzsere.

 


2014. 07. 03.
ISMÉT CSÚCSON AZ EURÓPAI PAPÍR ÚJRAHASZNOSÍTÁSI ARÁNY.

Az ERPC (Európai Papír Újrahasznosítási Tanács) 2014. június 25-i sajtóközleményében jelentette be, hogy az európai papír újrahasznosítási arány 2013-ban elérte a 71,7%-ot. A teljes visszagyűjtött és újrahasznosított papír mennyisége stabil maradt (valamivel 57 millió tonna felett), míg a papírfelhasználás csökkent Európában.2014. 06. 30.
Canon: MBO továbbfeldolgozó gépsor csatlakoztatási lehetősége
A Canon az elmúlt időszakban sikeresen tesztelte az MBO által tervezett és gyártott Signaturenlinie gépsorokat, melyek a digitális nyomtatással készített termékek továbbfeldolgozási műveleteit végzik el. A német MBO Signaturenlinie 48-127 m/perc pályasebesség tartományban, 49-160 g/m2-tömeg közötti papírpályákat képes feldolgozni. A gépsort egy  Océ JetStream 5500 inkjet nyomtatórendszerrel összekapcsolva működés közben mutatták be a nemrég megtartott Canon műszaki napok alkalmából a németországi Poingban.

2014. 06. 30.
A Mondi tovább építi a nagy sebességű inkjet nyomtatás papírjainak piacát
A Mondi már a közeljövőben növelni szeretné a nagy teljesítményű inkjet nyomtatáshoz alkalmas nyomathordozók piacán részesedését. Legújabb, áprilisban bemutatott termékük a Highspeed Inkjet 2.0, melyen intenzívebbek  a színek a digitális nyomtatás után. Ez a termékcsalád 60, 70 és 230 g/m2 -tömegekben áll a megrendelők rendelkezésér, melyet  katalógusok, szórólapok és levelezőlapok gyártásához ajánlják a Mondi szakemberei. Az új termékcsalád csomagolására, hamarosan egy új gépsort is üzembe állítanak.

2014. 06. 26.
Mekkora az egy főre jutó éves papírfogyasztás?

A PaperOnWeb  Pulp & Paper Resource & Information FAO adatokra épülő számai alapján az egy főre jutó papírfogyasztás világátlaga 2012-ben 56 kg/fő/év volt. A kontinensek, illetve régiók közül Észak-Amerikában a legnagyobb ez a mutató (221 kg/fő/év), míg Afrikában a legkisebb (7 kg/fő/év). Az országok közül Luxemburg a „világvezető” (317 kg/fő/év), míg a sort a Kongói Demokratikus Köztársaság zárja (0,24 kg/fő/év).


Magyarországon az egy főre jutó 85 kg-os papírfelhasználás az európai átlag 66%-a, az EU 28 tagország átlagának pedig 59%-a.


2014. 06. 26.
WAN-IFRA: World Press Trend 2013

A WAN-IFRA Word Press Trends 2013 felmérése alapján a nyomtatott újságok példányszámai 2013-ban 2%-kal növekedtek világátlagban a megelőző évhez viszonyítva. Példányszám-növekedés volt Ázsiában (+1,5%) és Latin-Amerikában (+2,6%). Csökkentek viszont a példányszámok Európában (-5,2%), Észak-Amerikában (-5,3%), Ausztrália és Óceánia régiójában (-9,9%), valamint a Közel-Keleten és Afrikában (-1%).


Részletes összeállítást fogunk közölni az újságpiac helyzetéről a Nyomdavilág 2014/4 számában, szeptemberben. Keresse Nyomdavilág print kiadványunkat!Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem