A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2014. 11. 03.
Agfa Graphics: új nagy teljesítményű CTP levilágító

Az Advantage N-TR HS elnevezésű CTP levilágítót a napilapgyártáshoz fejlesztették ki, és az amszterdami World Publishing Expo-n mutatták be. Az új levilágítóval, melynek teljesítménye 350 nyomólemez/óra, a lapzárta és a nyomógép indulása közötti időintervallum tovább rövidíthető. A nagy sebességű levilágító részei a lemezlyukasztó egység, az előhívórendszer és a lemez be- és kirakó egységek. Az új levilágító biztonságos üzemeléséhez sárga színű fénnyel felszerelt helységet kell biztosítani.


2014. 11. 03.
Az Aldi visszatér a nyomtatott hirdetésekhez

Friss információk szerint az Aldi üzletlánc Németországban visszatér a napilapokban elhelyezett, korábban jól bevált egészoldalas hirdetéskehez már a közeljövőben. A nagy példányszámban megjelenő „Bild” napilapban karácsonyig minden hétfőn megjelenik majd egy Aldi oldal. Ezzel az Aldi visszatér a jól bevált print-hirdetések alkalmazásához. Korábban az Aldi teljesen mellőzte a napilapokban megjelenő hirdetéseket.


2014. 10. 30.
Szkennelő mérést biztosító egységgel bővíthető az X-Rite eXact

Az X-Rite eXact típusnevű színmérő spektrofotométere egy opcionális bővítéssel hatékony minőségellenőrző eszközzé fejleszthető. Az eXact Scan egy speciális elektronikus „talp”, amellyel az eXact hordozható színmérő nyomtatásellenőző-csíkok szkennelő mérésére, illetve gyors színkiértékelésére is alkalmassá tehető.


 

2014. 10. 30.
490 négyzetméteres gigantikus plakát

A közterületre szakosodott brit blowUP médiaügynökség hatalmas plakáttal rukkolt elő. A szigetország outdoor piacán valaha látott harmadik legnagyobb (490 m2-es) plakát a híres óramárkát, a Breitling-et népszerűsíti. Az M4 névre keresztelt gigászt a London és Heathrow közötti forgalmas úton helyezték el.2014. 10. 27.
Mitsubishi Hitec Paper: új nyomathordozó – inkjet nyomtatáshoz
A japán cég az egyre dinamikusabban fejlődő tekercses inkjet nyomtatáshoz ajánl új, mindkét oldalon mázolt de az ofszetpapírhoz hasonló tapintású nyomathordozót. A 90 g/mtömegben gyártott Jetscript DLS 9020 elnevezésű nyomathordozó kiválóan alkalmas a nagy sebességű, tekercses inkjet nyomtatáshoz, színes könyvek, brosúrák, magazinok nyomtatására. Az új papír főbb jellemzői a nagy opacitás és fehérség, a kinyomtatott felületek csillogása, a gyors továbbfeldolgozhatóság és újrahasznosíthatóság. Minták rendelhetők: sales.mpe@mitssubishi-paper.com címen.

2014. 10. 27.
Egy német nyomda HP Indigo 10000 digitális nyomógépet vásárolt

A német nyomda korszerű digitális nyomógépe 53 x 75 cm-es íveket nyomtat, 4600 ív/óra teljesítménnyel. Kétszínes nyomtatásnál a teljesítmény 6900 ív/óra.  A nyomtatás 65–400 g/m2  tömegű hagyományos és műanyag nyomathordozókra történhet. A nyomtatás során a felbontás 2438 x 2438 dpi. A már jelenős digitális nyomtatási kapacitásokkal rendelkező Ruhrstadt Medien AG nyomdában az új nyomógépen elsősorban magas minőségű megszemélyesített marketinganyagokat készítenek.


2014. 10. 23.
6-lépéses akció az üzleti növekedés érdekében

Peter Muir, a Bizucate tanácsadó cég (USA) elnöke a Digital Imaging Association október 15-én megrendezett találkozóján, a Xerox Reseach Center-ben (Missisauga, Kanada) egy üzleti teljesítmény növelését segítő hatlépéses tervről beszélt az összegyűlt több mint 100 nyomdaipari képviselő előtt. Muir rámutatott arra, hogy a három hagyományos marketingszempont: az ár – a minőség – és a sebesség helyett ma a vevők igénye: az „ingyen” – a tökéletes – és az azonnal! A Muir által vázolt hat lépés a következő.


• Fokuszálás a jövőre • A marketing automatizálása • Megnyerő tartalom • Vevőcentrikus szolgáltatás • A munkafolyamatok továbbfejlesztése • A munkahelyi tehetség-készlet felrázása

 

 

2014. 10. 23.
Színes reklámötlet: megszemélyesített festékkeverés

„Színes” kreatív OOH (out-of-home) kampánnyal csábította az embereket az üzleteibe Németországban az OBI. Egy kihelyezett citylight-ban egy kamera készített felvételt az épp arra tévedt járókelőről, majd az alapján, hogy milyen szín-összeállítású ruházatot viselt, az OBI üzletében kikeverték a hozzá legjobban harmonizáló színt. Az ajándék festék átvételéért csak annyit kellett tennie az érdeklődőnek, hogy a mobiltelefonja segítségével letöltötte a kapott színkeveréket, amelyhez az OBI egy térkép segítségével elnavigálta a leendő ügyfelet a legközelebbi üzletébe (forrás: www.mediainfo.hu).


Nézze meg a következő  videofilmet!

http://www.youtube.com/watch?v=JyLKw7a1bBE

2014. 10. 20.
A német Arvato Service új digitális nyomógépe
A Bertelsmann csoporthoz tartozó, diektmarketing tevékenységgel foglalkozó Arvato Service vállalkozás, franciaországi telephelyén állította üzembe a Xeikon 8500 digitális nyomógépet. Ezzel a beruházással a megszemélyesített DM termékek előállítási árait jelentősen csökkenteni tervezik. A Xeikon 8500 digitális nyomógép tekercsből ívre nyomtat elektrofotográfiai technológiával, 4+4 színben. Nyomtatási formátuma bővített A3.

2014. 10. 20.
Az Antlantic Zeiser új fejlesztése
A német Atlantic Zeiser cég, amely jól ismert különleges megoldásokra is lehetőséget adó gépeiről és berendezéseiről, bemutatta legújabb fejlesztését a Digiline Booklet nyomógépet. Ezt az új típust a gyógyszeripar igényeinek megfelelően fejlesztették, így lehetséges többrétegű Booklet címke garnitúrákat készíteni, akár 4 mm vastagságban is. A nyomtatás inkjet technológiával történik, a címkegarniturák kialakítását saját fejlesztésű egység végzi el. A beépített kamerarendszer segítségével a kinyomtatott címkék 100%-os ellenőrzése történik meg, amely a gyógyszeripar fontos követelménye. A nyomtatást követi a szárítás egy UV-A-LED szárítóban. A nyomtatás különböző műanyag nyomathordozókra is lehetséges, a nyomtatandó pályaszélessége 36–210 mm között változhat.

2014. 10. 16.
A HP együttműködik a KBA-val egy új inkjet megoldás kifejlesztésében

A két cég a Graph Expo 2014 kiállításon jelentette be, hogy együttműködnek egy új tekercses inkjet megoldás kifejlesztésében, melyet a nagy volumenű hullámkarton-csomagolás piacára terveznek. A HP és a KBA tervei szerint az új berendezés egy nagy sebességű tekercsről-tekercsre dolgozó temo-inkjet megoldás lesz.


2014. 10. 16.
Az első Onset S40i üzembe helyezése egy UK-beli csomagolóanyag-gyártó cégnél

A Fujifilm október 9-én jelentette be, hogy az egyesült-királyságbeli DS Smith cég a Fujifilm hullámkarton megoldását választotta legújabb beruházásához. Az új rendszer az Inca Onset S40i digitális nyomtató, az Uvijet OL festékek és a teljesen automatizált kezelőrendszer kombinációja, amely a DS display termelőüzemében állt „munkába”. A DS Smith az első csomagolóanyag-gyártó cég a világon, amely ezt az óránként több mint 500 m2 nyomtatott hullámkarton előállításra képes rendszert telepítette.


Nézze meg a következő videófilmet!

http://www.youtube.com/watch?v=ZEVJnStgs98

 

2014. 10. 13.
Hidegfóliázás – ofszetnyomtatással egy időben
Egy holland cég, a Starfoil Technology Netherlands BV mutatta be az íves ofszetgépek nyomóművére építhető rendszert. A Starfoil Cold Foil 110 segítségével hagyományos ofszetgépeken lehet a nyomathordozó felületére fémfóliát laminálni, hőbehatás nélkül. A tekercsből érkező fólia, az előző nyomóműben felnyomtatott ragasztós felületekre tapadva hozza létre a kívánt motívumot. A különböző színű fóliákkal történő felületnemesítés max. 13.000 nyomat/óra teljesítménnyel történhet.

További információk: www.univacco.nl 

2014. 10. 13.
A Kodak Nexpress digitális nyomógépek továbbfejlesztése
A Kodak mérnökei a Nexpress digitális nyomógép több új funkcióját hozták létre, melyek a következők: lehetőség egy méter hosszúságú nyomatok készítésére, ötödik nyomómű, amelyben a Dura Coat-Modus segítségével részleges vagy teljes felületű lakkozás végezhető, további nyomómű beállításának lehetősége egy Light Black festék nyomtatásra, amely a finom árnyalatok kialakításában játszik szerepet, valamint a képalkotó henger tisztítását végző automata rendszer, mellyel jelentősen csökkenthetők a kieső idő. 

A felsorolt új funkciók a 2015-ben szállított Kodak Nexpress digitális nyomógépek standard felszereltségéhez fognak tartozni.

2014. 10. 09.
InfoTrends tanulmány: Nyomdai szolgáltatás Észak-Amerikában – az ipar átalakulásának megértése

Az amerikai székhelyű InfoTrends amerikai székhelyű vezető piackutató és stratégiai konzultációs világcég szeptemberben megjelent: a Production Print Service sin North America: Understanding Industry Transformation tanulmánya szerint az észak-amerikai nyomdai szolgáltatóknál az egyik kulcs hajtóerő a hozzáadott-értékű szolgáltatásra való fokuszálás.                                                                                     A nagy növekedést elért cégek egyértelműen megértették, hogy a mai piaci verseny nem csupán a nyomatról szól.2014. 10. 07.
Manroland rendezvény

A ROLAND 700 Evolution szakmai bemutatója 2014. november 5-én 10 órakor kezdődik a Manroland Sheetfed GmbH Nyomdatechnológiai Központjában (Print Technology Centre) a németországi Offenbachban. Regisztrálni 2014. október 10-ig lehet.


Regisztrálni on-line a register.manrolandsheetfed.com/evolution oldalon vagy


e-mailben a evolution@manrolandsheetfed.com lehet.


Kérjük tekintse meg a rendezvény hirdetését!


2014. 10. 07.
OLVASSA EL AZ EURÓPAI NYOMDAIPAR JÖVŐJÉRŐL KÉSZÍTETT TANULMÁNYT!
Az Európai Unió támogatásával, az Intergraf, a UNI Europa Graphica az Assografici, a bvdm, a KVGO, a Ver.di, a Unite és a FISTEL-CIS közös projektjének részeként elkészült, magyar nyelven is elérhető kiadvány számos elgondolkodtató megállapítást rögzít, melyek közül csak egy kiemelés e  helyen:

 

„A nyomdák nagyon jók a nyomtatásban. Mérsékelten jók az eseti szolgáltatásban. A papírra nyomtatást tekintik a fő feladatuknak, és létezésük fő okának azt tekintik, hogy munkával lássák el a nyomógépeket. A döntések az alapján születnek, hogy mennek-e majd a gépek, és mennyit fognak keresni. Ez a szemléletmód rendben volt a ’70-es években, a ’80-as években már nem volt korszerű, a ’90-es években nem volt helytálló, a 2000-es években pedig már elavult lett. És 2010-ben? Öngyilkosság.” (ügyfél inrejúalany)

2014. 10. 06.
Highcon: új digitális bígelő és vágó berendezés
Az izraeli Highcon egy amerikai kiállításon mutatta be Euclid II elnevezésű digitális bígelő és kivágó berendezését, melyet a kis példányszámú kartondobozok gyártását szem előtt tartva fejlesztettek és gyártottak. Az új berendezés a szabadalmaztatott DART (Digital Adhesive Rule Technology) eljáráson alapul, melynek részei a nagy pontosságú optikai illesztő rendszer és a több csatornás lézeres kivágó egység. A korszerű berendezésen maximálisan 760 x 1060 mm ívek dolgozhatók fel, az ívek megengedett vastagsága 0,6 mm vagy 400 g/m2.

2014. 10. 06.
Tekercsnyomó gépek hajtogató művének átalakítása

A német Spefa Druckmaschinenbau GmbH olyan rendszert fejlesztett ki, mellyel a már működő nyomógépek hajtogatóművei flexibilisebbé tehetők. Az átalakítási munkák során a megrendelő nyomda különleges igényeit szem előtt tartva végzik el a hosszanti és a tölcséres hajtogató egységek átépítését.Ez az alkalmazó nyomdák számára számos új formátumú termék készítését teszi lehetővé. A német cég mérnökei szerint minden hajtogatómű átalakítását megoldják. A mellékelt képen egy érdekes hajtogatómű átépítés tanulmányozható.


2014. 10. 02.
A C.P. Bourg új BB3202 PUR-C ragasztókötőgépével automatizálható a digitális könyvgyártás

A C.P. Bourg szeptember 23-án jelentette be első olyan PUR ragasztókötőgépét, melyet puha- és keménytáblás fotókönyvek, katalógusok és  egyéb digitálisan nyomtatott termékek online vagy offline feldolgozására tervezett. Az új gépet a tegnap zárult Graph Expo 2014 kiállításon mutatták be Chichagóban. A Xerox standján egy iGen™ 150 nyomógéppel inline működő formában volt látható az új berendezés.2014. 10. 02.
Megjelent a Screen következő generációs inkjet tekercsnyomógépe

Nyolc évvel azt követően, hogy a Dainippon Screen meglepte a világot első nagy sebességű tekercses inkjet nyomógépével, szeptember 25-én bejelentette következő generációs berendezését a Truepress Jet520HD-t. Az 520 milliméteres tekercsszélességben nyomtató Truepress Jet520HD nyomtatási sebessége a legnagyobb minőségszintű üzemmódban (1200 x 1200 dpi) eléri az 50 m/perc-et, maximális sebessége pedig 120 m/perc, 600 x 600 dpi-nél. Az új nyomtatófejek változó cseppméretű nyomtatással dolgoznak és a Screen speciális rácsozási algoritmusával, az új nagy intenzitású festékekkel kiváló nyomatminőséget, minimalizált festékfelhasználást biztosítanak. A Truepress Jet520HD a felhasználható nyomathordozók tekintetében is túlhaladja a jelenleg általános 60–170 g/m2 négyzetmétertömeg-tartományt, az új gépen már 40 g/m2-tömegű nyomathordozó is nyomtatható, a felső határ pedig a 250 g/m2-tömegű karton. A nyomógép front-end-jét a Screen új Equios workflow szoftvere fémjelzi. A Truepress Jet520HD első európai installálása egy hollandiai a második pedig egy svájci DM-nyomdában lesz idén.


További információ a Screen magyarországi kereskedelmi és szerviz képviseletétől: 

Wallitrade Kft. Földvári Szilárd kerskedelmi igazgató, + 36 30 370-8843

2014. 09. 29.
Érintőpanelek gyártása Komori nyomógépen
A Komori két új nyomógéppel szállt be a nyomtatott elektronika egyre szélesedő piaci szegmensébe. A Touch Taiwan kiállításon mutatták be a legújabb Pepio F20 és a Pepio R20 nyomógépeket. A japán nyomdagépgyár szerint, új konstrukciójú nyomógépeik rendelkeznek azzal a precizitással, amellyel okos telefonok és tabletek képernyője készíthető. Az új nyomógépekkel 20-50 mikrométer közötti vonalsűrűség nyomtatható, az alkalmazott technológia a Komori által fejlesztett „Gravure Offset” eljárás, amelyet eddig csak a bankjegyek nyomtatásánál alkalmaztak. A két új nyomógép szilikonos bevonatú nyomókendőkkel, IR-sugaras szárítással, és sleev-rendszerű formahengerekkel rendelkezik. Különleges szerkezeti elemek gondoskodnak a nyomatképek pozícionálásáról és a mikrométeres nagyságrendű vonalak nyomtatásáról. A különleges nyomógépeken a nyomtatás fóliára vagy üvegfelületekre történhet.

2014. 09. 29.
A Heidelberg és a Gallus új digitális címkenyomógépe

Miután a Heidelberg nyomdagépgyár nemrég teljesen átvette a svájci Gallust, már be is mutatták első közösen fejlesztett terméküket, a Digital Converting System Gallus DCS 340 típusú címkenyomógépet. A fejlesztési munka vezetői szerint ezzel egy új gépcsalád első tagját vezetik be a dinamikusan növekvő címkenyomtatás piacaira. Az új tekercses nyomógép inkjet technológiával dolgozik, a nagy felbontást (1200 dpi) a 2 pikoliteres festékcseppecskék biztosítják. A különböző típusú anyagokra történő nyomtatásat az UV-szárító egység teszi biztonságossá. A nyomtatás 7 színnel és fehérrel történhet, majd flexó nyomómű vagy lakkozómű következik, végül a kinyomtatott tekercs a rotációs stancolóműbe kerül. A nyomtatási sebesség: 50 m/perc.


2014. 09. 25.
Megaposzterből bevásárlótáskák

Rendhagyó újrahasznosítási ötlettel állt elő az Emirates légitársaság: egy 208 m2-es, már „lejárt szavatosságú” megaposztert nem hulladékként kezeltek, hanem a zürichi repülőtérről az ugyancsak svájci telephelyű, Feinschliff céghez szállították, ahol a poszterből több mint 300 bevásárlótáskát készítettek.


 

 

 

Tekintse meg a következő filmet is!
http://www.youtube.com/watch?v=TARcYCzo7G0
2014. 09. 25.
„A globalizáció és a centralizáció folyamatos előtérbe kerülése a csomagolóanyag-gyártás piacán”
2014. szeptember 18-án színvonalas, szakmai előadásokkal, igényes szervezésű és lebonyolítású partnertalálkozót tartott az STI Petőfi Nyomda a kecskeméti Katona József színházban. A találkozón készült képekből Események rovatunkban láthat összeállítást. Az elhangzott előadások néhány gondolatébresztő kiemelése:

• Az STI Petőfi Nyomda a magyar piacon egyedülálló FSP-váltást („Food Safety Product”): a migráció szempontjából veszélymentes csomagolóanyag-gyártási rendszert vezetett be és működtet 2014 januárjától.

• Az élelmiszer csomagolóanyagok nyomtatásával kapcsolatos európai szabályozás még számos nyitott kérdést tartalmaz – az STI Petőfi Nyomda által garantált migrációs szint 5 ppb (az általános előírásokban szereplő megengedhető maximális migrációs szint 60 ppm)!

• Az STI Petőfi Nyomda példaértékű fenntarthatósági gyakorlatát számos elismerés fémjelzi.

• Az STI a csomagolóipari trendek módszeres figyelésével és elemzésével, a vevői igények figyelembe vételével, kreatív ötletekkel és az ötletek magas hozzáadott értékű kivitelezésével szolgálja ki megrendelőit.

• Az STI Petőfi Nyomda azon dolgozik, hogy teljes körűen bevezesse az objektív színmérésen alapuló digitális színkommunikációt.    

• A 42. Környezetvédelmi Világnap alkalmából az STI Group az erdők megújulását célzó projektet indított el Németországban és Magyarországon, melynek keretében 2000 új fát ültet.

2014. 09. 22.
Újdonság a Mimakitól
A nagyformátumú nyomtatók és kivágóberendezések piacán tevékenykedő japán Mimaki cég Párizsban mutatta be legújabb CJV 300 nyomtatóit, melyek 130 és 160 cm szélességekben állnak rendelkezésre. Érdekesség a nyomtató teljesítménye, amely 105,9 m2/óra, és a most először alkalmazott SS21 jelű ezüst inkjet festék, melyet elsősorban különleges tükörhatások létrehozásához ajánlanak. A kiváló nyomatminőséget biztosítja a 4-35 pikoliter térfogatú inkjet festékcseppek kialakítása, amely nagy felbontást eredményez.

2014. 09. 22.
Német nyomda a lézeres direkt nyomóforma-készítés mellett döntött
A Nagele Digital Repro GmbH Kodak Flexcel-Direct System-mel készíti ezentúl elastomer anyagú nyomóformáit. Az új technológiával 1040 x 1600 mm-es lemezeket készítenek, 60 vonal/cm rácssűrűséggel. Készítenek ezenkívül sleeve típusú nyomóformákat is. A flexólemezek gyors elkészítést a Kodak rendszerben alkalmazott többcsatornás lézeres levilágítás teszi lehetővé. A 23 fővel dolgozó német céget, még 1975-ben alapították, és flexótechnológiával dolgozó, csomagolóanyagokat gyártó nyomdáknak készítik a nyomóformákat.

2014. 09. 18.
A Voith legújabb fejlesztése: NanoGloss kalanderhenger-bevonat

A papírok simaságát, fényességét, tömörségét, vastagság-egyenletességét a papírgyártás egyik befejező művelete – simítás, más néven szatinálás, kalanderezés – során állítják be. A többek között papírgépek fejlesztéséről és gyártásáról híres német Voith GmbH egy NanoGloss nevű új kalanderhenger-bevonatot fejlesztett ki, amely a hagyományos bevonatokhoz képest jelentősen nagyobb mechanikai szilárdsággal rendelkezik és nagyobb fényességet tud létrehozni a papírfelületeken. A NanoGloss speciális többrétegű, matrixszerkezetű anyag.


2014. 09. 18.
Új tulajdonosa van a Flint Csoportnak

Szeptember elején jelentették be, hogy a már idén április 10-én nyilvánosságra hozott akvizíciós folyamat lezárult: a Goldman Sachs Merchant Banking Division és a Koch Equity Development LLC tulajdonába került a Flint Group. A tranzakció a Flint Csoport menedzsmentjének reményei szerint tovább növeli a Csoport szerepét a nyomtatott csomagolások piacán és megerősíti vezető pozícióját a nyomtatott médiumok szektorban.


A Flint Csoport ma a világ második legnagyobb festékgyártója, 40 országban 137 helyszínen van jelen, alkalmazottainak száma világszerte 6600 fő.


2014. 09. 15.
Herma: új termocímke, speciális feltételekhez
A speciális célra készülő címkéket gyakran termonyomtatással készítik, ez különleges feltételeket támaszt az alkalmazott anyagokkal szemben. A Herma cég most olyan címkeanyagot fejlesztett, melynél a speciális nyomtatható réteg PP fóliával társított kombináció. Az új anyag nyomtatása UV-ofszet vagy UV-flexó technológiával történhet. Az új címkeanyagot gyümölcsök, húsok és sajtok közvetlen címkézésre is lehet alkalmazni, mivel az anyag mérgező komponenseket nem tartalmaz.  A változó adatokat termonyomtatással viszik fel a címkék felületére.Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem