A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2014. 11. 27.
Hatékony, környezetbarát tisztítás

A Sun Chemical legújabb termékei: a SunVisto Anilox Renew és a SunVisto Power Scrub tisztítószerek hatékony, gazdaságos megoldást kínálnak flexónyomóformák és aniloxhengerek tisztításához.


A rendszerek működését jól nyomon követheti az alábbi honlapon található videofilm megtekintésével!

www.sunchemical.com/cleanyourpressroom

2014. 11. 24.
A HP kiegészítette vinyl fólia kollekcióját
A HP legújabb terméke a permanensen öntapadó vinyl fólia, amely megfelel a szigorú környezetvédelmi előírásoknak is. Az új fólia típusokon a legjobb nyomtatási minőséget a HP Latex technológiával lehet elérni. A kültéri és a beltéri célokra külön fólia fajták állnak a felhasználók rendelkezésére. Kültéri felhasználásnál, ha a fóliára készült nyomatokat laminálják, akkor 5 éves időtartamú állóságot garantál a HP. A gyártó szerint az új fólia különösen jó fényálló tulajdonságokkal rendelkezik. A fóliák könnyen eltávolítható hordozó papírral is rendelkeznek.

2014. 11. 24.
Új síkágyas UV nyomtató nagy formátumban
A swissQprint gépcsalád legújabb tagja az Impala maximális formátuma 250 x 400 cm, nyomtatási teljesítménye eléri a 180 m2/órát. A nyomtatás UV-festékekkel történik, egy új az eddigieknél gyorsabban dolgozó nyomtatófejjel. A nyomtatás a négy alapszínen kívül fehérrel, effekt lakkal, vagy más színekkel is történhet. A nyomtatáshoz táblás anyagok vagy tekercses nyomathordozók alkalmazhatók. A nagyméretű táblás anyagok mozgatását különböző speciális megoldások biztosítják, melyek opcionálisan rendelhetők a gyártó cégtől.

2014. 11. 20.
Első látásra csak egy plakátnak látszik

Rendkívüli indoor kampányt bonyolított le a TroyanOne reklámügynökség. Az egyik kanadai bevásárlóközpontban érdekes meglepetés várta a vásárlókat: a Mattel interaktív játékot „töltött fel” egyik felületére, amely első látásra csak egy plakátnak látszik. A játék során valódi nyeremények ütötték az ügyesebb próbálkozók markát.


 

Nézze meg a következő videofilmet!

http://www.youtube.com/watch?v=M8Ro3bZ3WoM

 

2014. 11. 20.
A Fujifilm bejelentette következő generációs B2-es íves inkjet nyomógépét

A Fujifilm formálisan bejelentette B2 formátumú íves inkjet nyomógépének következő generációs típusát: a Jet Press 720S berendezést. A Fuji szerint az új berendezés számos továbbfejlesztést takar, így például: gyorsabb színkorrekció papírváltásnál, jelentősen nagyobb képátviteli sebesség, gyorsabb automatikus nyomtatófej-tisztítás. A Jet Press 720S főbb jellemzői ugyanakkor változatlanok elődjéhez képest:  a maximális nyomtatási sebesség 2700 ív/óra, maximális felbontás: 1200 dpi, Nyomtatófejek: Fuji Dimatrix Samba (2, 4 és 6 pikoliteres cseppméretek).2014. 11. 17.
Manroland Sheetfed: Roland 700 Evolution íves ofszetgép bemutatása
A legújabb Roland ofszetgépet, a Manrolad Shettfed cég elnöke mutatta be a szakmai közvéleménynek. A B1-es formátumú, formatervezett megjelenésű ofszetgép maximális nyomtatás teljesítménye 18000 ív/óra. A nyomtatás közbeni kieső időket a már ismert Direct Drive megoldások csökkentik jelentősen. Az összes vezérlési elem működtetése egy központi érintőképernyős konzolról történik. A gépmesterek munkáját különböző, speciális fejlesztésű programcsomagok könnyítik meg. A kiváló nyomatminőséget a teljesen új konstrukciójú Triplefow festékezőművek biztosítják, a lakkozómű kamrarákel rendszere is átalakításra került. Az új korszerű nyomógép, a tervek szerint 2015-ben lesz elérhető a vásárlók számára.

2014. 11. 17.
A szakemberek dinamikus növekedésre számítanak

A nyomtatott és az organikus elektronika területein tevékenykedő szakemberek e piaci szektor dinamikus, közel 20%-os növekedésére számítanak a jövő évben.  Ezt az eredményt egy körkérdés elemzése után állapították meg. A megkérdezettek 78%-a számolt be arról, hogy következő évben beruházásokat fognak megvalósítani.


Mértékadó vélemények szerint, ez a terület fontos lehet a problémákkal küzdő nyomdák életében, de az ismeretlen, újszerű szakmai tudást igénylő fejlesztések sokakat eltávolít ettől.

2014. 11. 13.
LEGYEN KÖRNYEZETUDATOS ÉS GAZDASÁGOS IS EGYBEN!

A környezetterhelés csökkentésével egyidejűleg költséget lehet csökkenteni az olasz Ciemme cég oldószer regenerálóberendezéseinek alkalmazásával. A berendezések, amelyek széles európai referenciával rendelkeznek nyomdák, festékgyárak, műanyagos cégek körében, desztillációs elven, az oldószerek gőzeinek lecsapatásával dolgoznak. A berendezések kapacitása széles tartományban változik, a legkisebb 10 literestől a több száz literesig. A berendezések tűz- és robbanásbiztosak, speciális külön helységet nem igényelnek és közvetlenül a 220 voltos hálózatról üzemeltethetők. 


A berendezések használatának előnye az, hogy nem kell a szennyezett használt oldó-, tisztító-, és hígítószereket, mint veszélyes hulladékot gyűjteni, tárolni, elszállíttatni, hanem helyben ledesztillálva azonnal újrahasznosíthatók.

 

További hazai értékesítési információk: dr. Endrédy Ildikó 06-30-2809736 – endredy@nyomdavilag.hu 

 

Nézze meg a következő animációt!

http://www.ciemmemo.it/web/distsin1.php

 


2014. 11. 13.
Könyvkiadót jutalmaztak

A Kossuth Kiadó Zrt. nyerte el az első Provident Társadalmi Hasznosság Díjat, amelyet a pénzügyi vállalat a Figyelővel közösen, hagyományteremtő céllal alapított. A díjat a Kossuth Kiadó képviseletében Szuba Jolanta könyvkiadási igazgató vette át 2014. november 7-én, a Figyelő TOP200 Gálán.


Az idén elsőként átadott elismerést a gazdasági hetilap és a Provident közösen alapította azzal a céllal, hogy olyan vállalatokat díjazzanak, melyek tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorolnak. A kuratóriumi tagságot a magyar gazdaság és közélet jeles képviselői vállalták, akik az elismerésre érdemesnek tartott cégek jelölését követően konszenzussal döntöttek az idei év nyerteséről.

 

 

2014. 11. 13.
Kiosztották az idei GPwA címeket
A Nyomdavilág szakmai folyóirat a papír- és a nyomdaipar területén végzett kiemelkedő környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, környezetkímélő technológiák alkalmazása, valamint a papír- és nyomdaipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformáló, példamutató tevékenység elismerésére idén negyedik alkalommal hirdetett pályázatot az Év Zöld Nyomdája és Az Év Zöld Papírkereskedője címekre. A GPwA 2014 díjak átadása egy „zöld minikonferencia” keretében 2014. október 30-án a PNYME-vel közös rendezvény keretében volt.

 

2014 Zöld Nyomdái: • ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. • Color Pack Zrt. • Dürer Nyomda Kft. • Folprint Zöldnyomda Kft. • Gelbert ECO Print Kt. • Keskeny és Társai 2001 Kft. • Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. • Pénzjegynyomda Zrt. • Pátria Nyomda Zrt. • Prime Rate Kft. • Raszter Nyomda Kft. • Reálszisztéma Dabasi Nyomda Zrt. • STI Petőfi Nyomda Kft. • Zrínyi Nyomda Zrt.

 

2014 Zöld Papírkereskedői: • Antalis Hungary Kft. • Europapier Budapest Kft. • Papyrus Hungária Zrt.

 

Az X-Rite különdíját – egy i1Basic PRO2 spektrofotométert  – a Dürer Nyomda Kft., a Ricoh Hungary Kft. különdíját – egy utazási csomagot – pedig a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. kapta meg.

 

A GPwA 2014 díjkiosztó ünnepségén készült képeket lásd az ESEMÉNYEK rovatunkban!

 

2014. 11. 10.
Új nyomdafestékek a LE-UV és LED-es szárító-rendszerekhez
A Sun Chemical kiegészítette számos nyomdafesték típust tartalmazó portfólióját a SunCure elnevezésű családdal. Az új festéket a DIC Corporation-nal együtt fejlesztették ki. A SunCure festékek az alacsony energiaszinten dolgozó LE-UV szárítókhoz, valamint a LED-es szárítókhoz alakították ki.  Ezek a festékek az akcidens nyomdáknak és az élelmiszer csomagolóanyagokat nem gyártó nyomdáknak lehet érdekesek. Az új festékcsalád a nyomaton kisebb energiájú UV-sugárzás hatására is megszárad, és elmarad a korábban sok problémát okozó ózonképződés is. A SunCure Lite festékek a négy alapszínben és néhány direktszínben, valamint metál-színekben és lakkokban állnak a felhasználók rendelkezésére.

2014. 11. 10.
Termelési rekord egy KBA Rapida 106 íves ofszetgépen
Az USA-ban található Winston-Salem-ben  működő Winston Packaging nyomda hihetetlen nyomtatási teljesítményt ért el ez év augusztusában. A nyomdában működő KBA 106 típusú, hatszínes, 74 x 106 cm-es íves ofszetgépen valamivel kevesebb mint hét óra alatt 127.625 ívet nyomtattak ki. Ez 18.964 ív/óra átlagos nyomtatási teljesítményt jelent. A 20.000 ív/óra teljesítménnyel dolgozó ofszetgép 2013 eleje óta üzemel az amerikai nyomdában.

A Winston Packaging nyomdát 1911-ben alapították, és jelenleg is családi tulajdonban van. Fő megrendelőjük, (82 éve!), az R.J. Reynolds Tobacco Co. gyár, melynek cigarettadobozokat gyártanak. A nyomdában dolgozó 46 szakember természetesen más amerikai cégeknek is nyomtat csomagolóanyagokat.

2014. 11. 06.
Az STI Group Pro Carton/ECMA díjat nyert

Az STI Group különleges Jim Beam ajándékcsomagolása az „Italok” kategóriában első helyen végzett a Pro Carton/ECMA Award 2014 megmérettetésen.


A hatszögletű ajándékcsomagolást egy természetes méhsejtről formázták. A méhsejt motívum az ablakkivágás formájában is visszaköszön, összekötve az üvegen elhelyezett címkével. A matt lakk, illetve UV fényes spotlakk effektek a csomagolást még élénkebbé varázsolják, továbbá a logót és a méhsejt struktúrát dombornyomtatással emelték ki. A zsűritagok szerint, az STI Group csomagolása nem csak hatékonyan védi az üveget, de szépen fel is öltözteti azt. A meleg arany és barna árnyalatok tökéletesen visszaadják a bourbon lágy jellemzőit.


2014. 11. 06.
A Two Sides zöldre-mosás ellenei kampányának sikere

A Two Sides zöldre-mosás elleni oktatási kampányának komoly sikereként könyvelhető el az, hogy több mint 25 vezető egyesült-államokbeli cég távolította el, vagy módosította papírellenes környezetvédelmi állításait, melyeket elektronikus számlákon, e-levelezéseken használt, és az e-szolgáltatások papírral szembeni környezetbarát voltát hangoztatták. Az említettek legtöbbje a Fortune Top 500-ba tartozó bankok, szolgáltató társaságok és telekommunikációs cégek. 


2014. 11. 03.
Agfa Graphics: új nagy teljesítményű CTP levilágító

Az Advantage N-TR HS elnevezésű CTP levilágítót a napilapgyártáshoz fejlesztették ki, és az amszterdami World Publishing Expo-n mutatták be. Az új levilágítóval, melynek teljesítménye 350 nyomólemez/óra, a lapzárta és a nyomógép indulása közötti időintervallum tovább rövidíthető. A nagy sebességű levilágító részei a lemezlyukasztó egység, az előhívórendszer és a lemez be- és kirakó egységek. Az új levilágító biztonságos üzemeléséhez sárga színű fénnyel felszerelt helységet kell biztosítani.


2014. 11. 03.
Az Aldi visszatér a nyomtatott hirdetésekhez

Friss információk szerint az Aldi üzletlánc Németországban visszatér a napilapokban elhelyezett, korábban jól bevált egészoldalas hirdetéskehez már a közeljövőben. A nagy példányszámban megjelenő „Bild” napilapban karácsonyig minden hétfőn megjelenik majd egy Aldi oldal. Ezzel az Aldi visszatér a jól bevált print-hirdetések alkalmazásához. Korábban az Aldi teljesen mellőzte a napilapokban megjelenő hirdetéseket.


2014. 10. 30.
Szkennelő mérést biztosító egységgel bővíthető az X-Rite eXact

Az X-Rite eXact típusnevű színmérő spektrofotométere egy opcionális bővítéssel hatékony minőségellenőrző eszközzé fejleszthető. Az eXact Scan egy speciális elektronikus „talp”, amellyel az eXact hordozható színmérő nyomtatásellenőző-csíkok szkennelő mérésére, illetve gyors színkiértékelésére is alkalmassá tehető.


 

2014. 10. 30.
490 négyzetméteres gigantikus plakát

A közterületre szakosodott brit blowUP médiaügynökség hatalmas plakáttal rukkolt elő. A szigetország outdoor piacán valaha látott harmadik legnagyobb (490 m2-es) plakát a híres óramárkát, a Breitling-et népszerűsíti. Az M4 névre keresztelt gigászt a London és Heathrow közötti forgalmas úton helyezték el.2014. 10. 27.
Mitsubishi Hitec Paper: új nyomathordozó – inkjet nyomtatáshoz
A japán cég az egyre dinamikusabban fejlődő tekercses inkjet nyomtatáshoz ajánl új, mindkét oldalon mázolt de az ofszetpapírhoz hasonló tapintású nyomathordozót. A 90 g/mtömegben gyártott Jetscript DLS 9020 elnevezésű nyomathordozó kiválóan alkalmas a nagy sebességű, tekercses inkjet nyomtatáshoz, színes könyvek, brosúrák, magazinok nyomtatására. Az új papír főbb jellemzői a nagy opacitás és fehérség, a kinyomtatott felületek csillogása, a gyors továbbfeldolgozhatóság és újrahasznosíthatóság. Minták rendelhetők: sales.mpe@mitssubishi-paper.com címen.

2014. 10. 27.
Egy német nyomda HP Indigo 10000 digitális nyomógépet vásárolt

A német nyomda korszerű digitális nyomógépe 53 x 75 cm-es íveket nyomtat, 4600 ív/óra teljesítménnyel. Kétszínes nyomtatásnál a teljesítmény 6900 ív/óra.  A nyomtatás 65–400 g/m2  tömegű hagyományos és műanyag nyomathordozókra történhet. A nyomtatás során a felbontás 2438 x 2438 dpi. A már jelenős digitális nyomtatási kapacitásokkal rendelkező Ruhrstadt Medien AG nyomdában az új nyomógépen elsősorban magas minőségű megszemélyesített marketinganyagokat készítenek.


2014. 10. 23.
6-lépéses akció az üzleti növekedés érdekében

Peter Muir, a Bizucate tanácsadó cég (USA) elnöke a Digital Imaging Association október 15-én megrendezett találkozóján, a Xerox Reseach Center-ben (Missisauga, Kanada) egy üzleti teljesítmény növelését segítő hatlépéses tervről beszélt az összegyűlt több mint 100 nyomdaipari képviselő előtt. Muir rámutatott arra, hogy a három hagyományos marketingszempont: az ár – a minőség – és a sebesség helyett ma a vevők igénye: az „ingyen” – a tökéletes – és az azonnal! A Muir által vázolt hat lépés a következő.


• Fokuszálás a jövőre • A marketing automatizálása • Megnyerő tartalom • Vevőcentrikus szolgáltatás • A munkafolyamatok továbbfejlesztése • A munkahelyi tehetség-készlet felrázása

 

 

2014. 10. 23.
Színes reklámötlet: megszemélyesített festékkeverés

„Színes” kreatív OOH (out-of-home) kampánnyal csábította az embereket az üzleteibe Németországban az OBI. Egy kihelyezett citylight-ban egy kamera készített felvételt az épp arra tévedt járókelőről, majd az alapján, hogy milyen szín-összeállítású ruházatot viselt, az OBI üzletében kikeverték a hozzá legjobban harmonizáló színt. Az ajándék festék átvételéért csak annyit kellett tennie az érdeklődőnek, hogy a mobiltelefonja segítségével letöltötte a kapott színkeveréket, amelyhez az OBI egy térkép segítségével elnavigálta a leendő ügyfelet a legközelebbi üzletébe (forrás: www.mediainfo.hu).


Nézze meg a következő  videofilmet!

http://www.youtube.com/watch?v=JyLKw7a1bBE

2014. 10. 20.
A német Arvato Service új digitális nyomógépe
A Bertelsmann csoporthoz tartozó, diektmarketing tevékenységgel foglalkozó Arvato Service vállalkozás, franciaországi telephelyén állította üzembe a Xeikon 8500 digitális nyomógépet. Ezzel a beruházással a megszemélyesített DM termékek előállítási árait jelentősen csökkenteni tervezik. A Xeikon 8500 digitális nyomógép tekercsből ívre nyomtat elektrofotográfiai technológiával, 4+4 színben. Nyomtatási formátuma bővített A3.

2014. 10. 20.
Az Antlantic Zeiser új fejlesztése
A német Atlantic Zeiser cég, amely jól ismert különleges megoldásokra is lehetőséget adó gépeiről és berendezéseiről, bemutatta legújabb fejlesztését a Digiline Booklet nyomógépet. Ezt az új típust a gyógyszeripar igényeinek megfelelően fejlesztették, így lehetséges többrétegű Booklet címke garnitúrákat készíteni, akár 4 mm vastagságban is. A nyomtatás inkjet technológiával történik, a címkegarniturák kialakítását saját fejlesztésű egység végzi el. A beépített kamerarendszer segítségével a kinyomtatott címkék 100%-os ellenőrzése történik meg, amely a gyógyszeripar fontos követelménye. A nyomtatást követi a szárítás egy UV-A-LED szárítóban. A nyomtatás különböző műanyag nyomathordozókra is lehetséges, a nyomtatandó pályaszélessége 36–210 mm között változhat.

2014. 10. 16.
A HP együttműködik a KBA-val egy új inkjet megoldás kifejlesztésében

A két cég a Graph Expo 2014 kiállításon jelentette be, hogy együttműködnek egy új tekercses inkjet megoldás kifejlesztésében, melyet a nagy volumenű hullámkarton-csomagolás piacára terveznek. A HP és a KBA tervei szerint az új berendezés egy nagy sebességű tekercsről-tekercsre dolgozó temo-inkjet megoldás lesz.


2014. 10. 16.
Az első Onset S40i üzembe helyezése egy UK-beli csomagolóanyag-gyártó cégnél

A Fujifilm október 9-én jelentette be, hogy az egyesült-királyságbeli DS Smith cég a Fujifilm hullámkarton megoldását választotta legújabb beruházásához. Az új rendszer az Inca Onset S40i digitális nyomtató, az Uvijet OL festékek és a teljesen automatizált kezelőrendszer kombinációja, amely a DS display termelőüzemében állt „munkába”. A DS Smith az első csomagolóanyag-gyártó cég a világon, amely ezt az óránként több mint 500 m2 nyomtatott hullámkarton előállításra képes rendszert telepítette.


Nézze meg a következő videófilmet!

http://www.youtube.com/watch?v=ZEVJnStgs98

 

2014. 10. 13.
Hidegfóliázás – ofszetnyomtatással egy időben
Egy holland cég, a Starfoil Technology Netherlands BV mutatta be az íves ofszetgépek nyomóművére építhető rendszert. A Starfoil Cold Foil 110 segítségével hagyományos ofszetgépeken lehet a nyomathordozó felületére fémfóliát laminálni, hőbehatás nélkül. A tekercsből érkező fólia, az előző nyomóműben felnyomtatott ragasztós felületekre tapadva hozza létre a kívánt motívumot. A különböző színű fóliákkal történő felületnemesítés max. 13.000 nyomat/óra teljesítménnyel történhet.

További információk: www.univacco.nl 

2014. 10. 13.
A Kodak Nexpress digitális nyomógépek továbbfejlesztése
A Kodak mérnökei a Nexpress digitális nyomógép több új funkcióját hozták létre, melyek a következők: lehetőség egy méter hosszúságú nyomatok készítésére, ötödik nyomómű, amelyben a Dura Coat-Modus segítségével részleges vagy teljes felületű lakkozás végezhető, további nyomómű beállításának lehetősége egy Light Black festék nyomtatásra, amely a finom árnyalatok kialakításában játszik szerepet, valamint a képalkotó henger tisztítását végző automata rendszer, mellyel jelentősen csökkenthetők a kieső idő. 

A felsorolt új funkciók a 2015-ben szállított Kodak Nexpress digitális nyomógépek standard felszereltségéhez fognak tartozni.

2014. 10. 09.
InfoTrends tanulmány: Nyomdai szolgáltatás Észak-Amerikában – az ipar átalakulásának megértése

Az amerikai székhelyű InfoTrends amerikai székhelyű vezető piackutató és stratégiai konzultációs világcég szeptemberben megjelent: a Production Print Service sin North America: Understanding Industry Transformation tanulmánya szerint az észak-amerikai nyomdai szolgáltatóknál az egyik kulcs hajtóerő a hozzáadott-értékű szolgáltatásra való fokuszálás.                                                                                     A nagy növekedést elért cégek egyértelműen megértették, hogy a mai piaci verseny nem csupán a nyomatról szól.2014. 10. 07.
Manroland rendezvény

A ROLAND 700 Evolution szakmai bemutatója 2014. november 5-én 10 órakor kezdődik a Manroland Sheetfed GmbH Nyomdatechnológiai Központjában (Print Technology Centre) a németországi Offenbachban. Regisztrálni 2014. október 10-ig lehet.


Regisztrálni on-line a register.manrolandsheetfed.com/evolution oldalon vagy


e-mailben a evolution@manrolandsheetfed.com lehet.


Kérjük tekintse meg a rendezvény hirdetését!
Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem