A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2018. 04. 23.

ÚJDONSÁG! PANOTEC „Box on demand”, azaz kartondobozok gyártása igény szerint …


KBA-Digital & Web Solution által kínált szolgáltatások …


Eladó használt gépek


 Prosystem Inside - legújabb száma: ITT tekinthető meg.

2018. 04. 23.
A Canon Hungary Kft. sajtóközleménye

A Canon Hungary Kft. sajtóközleményeA Canon Hungary bejelentette, hogy a Technical Image Press Association (TIPA) idén hat Canon terméket díjazott elismerésével. A Canon 24 éve folyamatosan kiérdemli a TIPA díjait, amelynek tagjai minden évben szigorú kritériumok alapján értékelik a fejlesztéseket, designt, minőséget, és ezek alapján választják ki az év legjobb termékeit.


Gratulálunk!2018. 04. 16.
Német nyomda jelentős Canon-Océ beruházása


Egy német tekercs ofszet technológiával dolgozó nyomdában állították üzembe az Canon Océ Prostream 1000 elnevezésű digitális nyomógépet. A tervek szerint invidualizált katalógusokat fognak rajta gyártani, speciális piaci szegmensek részére. A tekercsből dolgozó inkjet nyomógép pályaszélessége 565 mm, a nyomtatás 1200 x 1200 dpi felbontással történik, amely ofszet nyomat minőséget biztosít. Nyomtatási teljesítmény 1076 A4, kétoldalas nyomat percenként. A továbbfeldolgozáshoz is különleges gépsorokat állítanak hamarosan üzembe.


2018. 04. 13.
Duplo DC-646iPRO szélvágó – digitális nyomtatáshoz
Már első pillantásra látszik az erő és a dinamika az innovatív külsőn, a DC-646iPRO-t nagy volumenű munkák gyártására tervezték. Kiváló minőségének és cserélhető moduljainak köszönhetően a legsokoldalúbb nyomatfeldolgozó rendszer a piacon. A jelenlegi piaci trendeknek megfelelve és a jövőbeni igényekre felkészülve a DC-646iPRO tökéletes megoldás a közepes és nagy mennyiségű digitális nyomatok feldolgozásához.

 

2018. 04. 10.
Korszerű nyomdafestékek – korszerű technológiához
Az Epple nyomdafestékgyár legújabb festéksorozatához csak növényi anyagokat alkalmaznak, a kinyomtatott festékrétegek gyors száradáshoz nem szükséges szárító rendszereket alkalmazni. A PURe elnevezésű festékek jól megfelelnek az újrafeldolgozás és hasznosítás követelményeinek is. A különösen gyors festék megszilárdulás után, a továbbfeldolgozási műveletek azonnal elkezdhetők, a festék kiváló dörzsállósági tulajdonságokkal rendelkezik, a különböző típusú nyomathordozókon is.

 

2018. 04. 03.
Durst OMETXJet gépsor bemutatása
A Durst-cég hibrid gépsora a flexo, az inkjet nyomtatásokat valamint a különböző különleges feldolgozási lehetőségeket egy gépsorba integrálja a termelékenység növelése érdekében. A folyamatot egy új multiszenzoros vezérlési módszer teszi lehetővé. A korszerű gépsort elsősorban különleges csomagolóanyagok gyártásánál tervezik alkalmazni – a gyártó cég információi szerint.

 

2018. 03. 27.
Egy érdekes szakmai cikk a Canon Hungária Kft. weboldaláról

 Egy érdekes szakmai cikk a Canon Hungária Kft. weboldaláról:https://www.canon.hu/thinkdigital/feature/publishing/


2018. 03. 22.
GPwA 2018 – Nyolcadik alkalommal kerül kiírásra a Zöld Pályázat

GPwA 2018


Cél: a papír-, nyomda- és csomagolóipari környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő technológiai, valamint környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, a papír-, nyomda és csomagolóipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformáló, példamutató eredmények elismerése.

 

 

 

 

Kategóriák 

Az Év Zöld Papírkereskedője

Az Év Zöld Nyomdája 

Az Év Zöld Csomagolóanyag-gyártója 

 

A pályázat beadásának határideje: 2018. június 30.

 

További részletei itt láthatók.

 

itt: http://www.p-e.hu/?page_id=850

 

2018. 03. 20.
ScrollMAX újdonság – elérhető!

ALVÁLLALKOZÓK KOORDINÁLÁSA


Sok nyomdában nagyon fontos terület a kapcsolattartás az alvállalkozókkal (árajánlatkérés, megrendelés, a ki- és beszállítások követése, számlák ellenőrzése, stb.) A ScrollMAX fejlődése során ezek mindig csak az adott terület (árajánlat készítés, táskázás, stb.,) szempontjai alapján alakultak.


Most végre folyamatként néztük végig, alakítottuk, és a fejlesztés végére még egy új szerepkört is alkottunk!


További részletek a weboldalon! 


https://scrollmax.hu/


2018. 03. 14.
Océ ColorStream 6000 Chroma
Az Océ ColorStream 6000 Chroma sokoldalú tintasugaras digitális nyomtató, amely magában egyesíti a kimagasló minőséget és rugalmasságot az üzleti levelek, könyvek és kereskedelmi alkalmazások hatékony és megbízható gyártásához.

 

 

Előnyök:

- Csúcsminőségű nyomtatás különböző a nyomathordozók széles skáláján

- Kimagasló gyártási és konfigurációs rugalmasság

- Páratlan hatékonyság

- Kimagasló fenntarthatóság

- Integrálható a standard iparági munkafolyamatokba

 

2018. 03. 12.
NYOMDAVILÁG 2018/1. szám

A NYOMDAVILÁG 2018/1. szám online lapozható formában is megjelent.


itt olvasható! 


2018. 03. 05.
Együttműködés a tekercsofszet nyomógépek gyártásában

Egy sajtóhír szerint a jövőben a Manroland Web System nyomdagépgyár szorosan együttműködve fog tevékenykedni az amerikai Goss International céggel Az új felállás fontos résztvevője lesz a Goss részeként működő Contiweb cég is, amely tekercstartók és szárító rendszerek gyártásával foglalkozik. Az új, kombinált vállalkozás legfőbb célja az együttes működés által keletkezett színergikus hatások maradéktalan kihasználása – hangoztatja a sajtóközlemény. A közösen végzett szervizmunka is még sok lehetőséget tartalmaz. Az aktuális információk szerint a Goss múlt évi árbevétele 172 millió Euro volt, ugyanebben az időszakban a Manroland Web System árbevétele 242 millió Eurot ért el.2018. 02. 28.
Új Sharp nyomtatók


A Sharp Electronics CEE  bemutatta megújult A3-as MX sorozatának tíz új MFP modelljét. Az MX sorozatban így már huszonnégy készülék található meg (színes és fekete-fehér), 26 és 60 oldal/perc közötti teljesítménnyel. A termékvonal legújabb tagjai ugyanazokat a rugalmas munkafolyamatokat és egyszerűen használható funkciókat kínálják, amelyek a teljes sorozatra jellemzőek, valamint hatékonyan képesek kezelni a másolási és nyomtatási feladatokat.


Mostantól a felfrissített termékvonal bármelyik A3-as készülékét is választja az ügyfél, legyen az akár színes, akár fekete-fehér, ugyanazt a felhasználói és az informatikai élményt kapja minden gépen. Az új modellek olyan intuitív és időtakarékos funkciók kombinációját kínálják, mint például a testreszabható érintőképernyős kezelőfelület, a közelítő felhasználókat érzékelő mozgásérzékelő (csak az Advance modelleken), valamint az alapkiépítésben elérhető, integrált pull printing megoldás.


A monokróm Essential sorozat modelljei (MX-M3050, MX-M3550, MX-M4050, MX-M5050 és az MX-M6050) képesek kielégíteni minden mindennapos irodai igényt, és szükség esetén tovább bővíthetők. Az Advance modellek (MX-M3070, MX-M3570, MX-M4070, MX-M5070 és MX-M6070) pedig olyan további funkciókkal rendelkeznek alapkiépítésben, mint például az Office Direct Print és a felhő szolgáltatásokhoz való csatlakoztathatóság.


2018. 02. 20.
SCROLL KÉPZÉS

 


 


Fedezze fel a ScrollMax rendszer további lehetőségeit  egy új tanfolyammal!


Az egy napos tanfolyam keretében a következő témákat érinthetjük: alvállalkozói ajánlatkérés,kalk. varázsló beállítása, használata,árajánlat belső jóváhagyási folyamata, árajánlatkövetés,online megrendelőlap, printportal.hu,egyéni mezők, engedélyezési folyamat.


A tanfolyam interaktív, vagyis ha a jelenlévőket valamely téma jobban érdekli, akkor ehhez képest rugalmasan változik a program.


Időpont: 2018. február 27. 10:00 - 16:00, kedd


Érintett modulok: Általános, Kereskedelem, PrintPortál, ScrollMAX, Szállító, Számla


További infomációk: www.scrollmax.hu

 


2018. 02. 20.
Újdonság: nedvesség szabályozó csomagolóanyag

A Clairant nevű cég újdonsága a Healthcare Packaging elnevezésű csomagolóanyag, amely stabilizálja a belül található anyag nedvesség tartamát. Az új EQuis elnevezésű anyagot elsősorban a gyógyszerek csomagolásánál lehet sikeresen alkalmazni. A gyártó cég tervei szerint a jövőben a nedvességszabályozó szabadalmat különböző anyagok gyártásánál is alkalmazni fogják.


2018. 02. 14.
Sharp rendezvény Skóciában

Január 15. és 18. között az Edinburgh International Conference Centerben megrendezett Inspire 2018 konferenciára és kiállításra 40 országból érkeztek Sharp csapattagok és kereskedők. A Sharp előadások és egy interaktív kiállítás keretében mutatta be, hogyan járul hozzá partnerei üzleti tevékenységének növekedéséhez új globális üzleti szövetségeinek és partnerségeinek kihasználásával.A Sharp 15 új eszközt mutatott be, mindegyikük 2018 márciusától lesz megvásárolható, köztük a teljesen megújult A3-as fekete-fehér MFP termékcsalád, az új A4-es modellek, a belépő szintű nyomdai rendszerek és az új BIG PAD képernyők (a Sharp interaktív táblái). A Sharp bemutatta az okos tárgyalóterem koncepcióját is, ahol hangvezérléssel irányítottak egy interaktív kijelzőt.


 


2018. 02. 07.
Új OKI nyomtató és mélyfekete inkjet festék
Az OKI bemutatta nagy teljesítményű, Color Painter-E64s elnevezésű, széles formátumú inkjet nyomtatóját. Az új berendezés, hat színnel dolgozik, a színspektrum 90 %-át lefedik az árnyalatok és számos különböző termék elkészítésre lehet használni. A nyomtatás az innovatív DDP technológiával történik, ez relatíve nagy nyomtatási teljesítmény elérését teszi lehetővé. OKI újdonság a nagy színmélységet elérő, nagy intenzítású fekete inkjet festék. A korszerű nyomtató vezérlése PC-ről is lehetséges, egy különleges program segítségével.

 

2018. 01. 30.
A ScrollMax programok újabb fejlesztése
SCROLLMAX.NET MAILBOT

 

A legújabb asszisztens a különböző e-mailek manuális rögzítését automatizálja: elég csak a robot e-mail címét felvenni a címzettek közé, s a beépített szabályok szerint a program a leveleket a megfelelő táskához, ajánlathoz, projekthez, stb. iktatja. Ezáltal az ügyviteli munka jelentősen gyorsítható, racionalizálható.

 

További információk: www.scrollmax.hu 

 

2018. 01. 22.
Új Smithers-Pira tanulmány a csomagolási piac alakulásáról
A neves angol kutatóintézet a csomagolóanyag gyártás fejlődését vizsgálta meg a 2021-es évig tartó időszakban. Összefoglaló tendencia, hogy a növekedés évente várhatóan 5-7 %-os lesz, ennél dinamikusabb bővülés várható a Közel-Keleten és Afrikában. A 2016-os évben a Föld lakói /kb. 7,5 milliárd fő/ átlagosan 115 USD nagyságrendet költött el a csomagolóanyagokra. A tanulmány a következő területeken várja a legdinamikusabb fejlődést:

- prémium csomagolóanyagok gyártása és alkalmazása,

- környezetvédelmileg kedvező csomagolóanyagok gyártása,

- digitálisan perszonalizált csomagolóanyagok,

- az online kereskedelemben használt csomagolóanyagok,

- globalizált kereskedelemhez szükséges csomagolóanyagok,

- hamisítást megakadályozó csomagolóanyagok

 

2018. 01. 12.
Belépőszintű modellel bővült a Sharp A3-as színes MFP kínálata


A Sharp Electronics CEE egy belépőszintű MFP nyomtatóval egészítette ki A3-as színes MFP termékvonalát. Az MX-2630N támogatja a rugalmas munkavégzési módokat és egyszerűen használható funkciókat kínál, ami az egész színes A3-as termékcsaládra jellemző. Mindez azt jelenti, hogy a Sharp a kis- és középvállalkozásoknak (KKV-k) és a kisebb munkacsoport felhasználóknak ugyanazt a fejlett felhasználói élményt kínálja 26 oldal/perc és 75 oldal/perc sebesség közötti készülékein.


2018. 01. 11.
Új Zanders papír – nagy sebességű inkjet nyomtatáshoz
A neves Zanders GmbH papírgyár legújabb fejlesztése a Zanjet család, melyet a HP Page Wide Web Press elnevezésű nagy sebességgel dolgozó inkjet nyomógépeken már sikeresen alkalmaznak. Az új papírcsalád bebizonyította, hogy mindenben megfelel a HP-Color – Pro technológia előírásainak és elvárásainak. Az új tekercses nyomathordozókat 90 és 265 gramm között számos tömegben gyártják, a különböző megrendelői igénykehez igazodva. Főbb tulajdonságok: íntenzív színvisszaadás, gyors festék száradás a felületen, színállóság nehéz körülmények között is, jó futtathatósági és feldolgozhatósági tulajdonságok, kiváló kontraszthatás, részlet gazdag nyomatok előállítási lehetősége.

 

2018. 01. 05.
Racionalizálta magyarországi leányvállalatait a Hamburger Recycling
Összevonta két jelentős, hulladékbegyűjtéssel és kezeléssel foglalkozó leányvállalatát az osztrák Prinzhorn Csoport. Azzal, hogy az SCH-Ózon Kft. beolvadt a DUPAREC Kft.-be, utóbbi egyértelműen a releváns hazai recycling piac egyik legnagyobb szereplőjévé vált.

 

Racionalizálja magyarországi papír- és műanyaghulladék gyűjtő és feldolgozó leányvállalatait az osztrák Prinzhorn Holding. 2017. december 31-ével lezárult a DUPAREC Kft. és az SCH-Ózon Kft. egyesülése. A két, hulladék-újrahasznosítással foglalkozó vállalat közös tulajdonosa, az osztrák Prinzhorn Csoporthoz tartozó Hamburger Recycling GmbH a méretgazdaságossági és hatékonysági szempontok figyelembevételével 2017-ben határozta el az azonos területen működő érdekeltségeinek összevonását egyetlen jogi egységbe. Ennek értelmében 2018. január 1-jétől az SCH-Ózon Kft. mint jogi egység megszűnt, a beolvadással jogutódja a DUPAREC Kft. lett. A változást a piaci igények magasabb szintű kiszolgálása, a hatékonyság növelése és a vállalati működési struktúra optimalizálása is indokolta.

 

A magyar piacon több mint 10 éves múlttal rendelkező SCH-Ózon Kft. és az 1994-ben alapított DUPAREC Kft. egyesülésével egy tőkeerős, jelentős fejlődési potenciállal és feldolgozási kapacitással rendelkező vállalkozás alakult ki. A DUPAREC Kft. megnövekedett kapacitású környezetbarát papír- és műanyaghulladék gyűjtő-, valamint feldolgozó tevékenységével a hazai piaci szegmens vezető szereplőjévé vált.

 

Így az országban összesen már négy telephelyen – Csepelen, Maglódon, Lőrinciben és Inotán – is közvetlenül kínálja testreszabott, korszerű megoldásait a dinamikus és innovatív szolgáltató, amely az akvizíciót követően továbbra is az ügyfelek maradéktalan kiszolgálására és versenyképességének növelésére fordítja energiáját, segítve a körforgásos gazdaság elméletének minél magasabb szintű gyakorlati megvalósulását Magyarországon.

 


2018. 01. 04.
A Smurfit Kappa újdonságok az online kereskedelem részére
A Smurfit Kappa konszern reagálni igyekszik az internetes online kereskedelem dinamikus bővülésére, mikor új csomagolási megoldásokkal jelentkezik a piacon. A nemrég létrehozott „eSmart Service” szolgáltatáson keresztül, elsősorban a kis mennyiségű élelmiszerek részére készítenek különleges csomagolási megoldásokat. A gyártás során legfontosabb szempont a különleges egészségvédelmi előírások betartása, valamint az újrahasznosíthatósági szempontok szem előtt tartása. A HelloFresh csomagolóanyagok forgalma az elmúlt évben 17 %-kal növekedett.

 

2017. 12. 20.
A nyomtatás hatékonyságának növelése

 A SCROLL MAX megoldása a nyomtatás hatékonyságának növelésére ITT olvasható.


2017. 12. 18.
Heidelberg Packaging Day rendezvény – 300 érdeklődő szakember részvételével
A prognózisokat készítő szakemberek szerint a következő 5 évben a luxus igényű csomagolóanyagokkal szembeni mennyiségi igények dinamikus növekedésével kell számolni.

További fontos tendencia, hogy a marketingesek olyan tervekkel jelentkeznek, melyek elkészítése csak a legmodernebb technológiák alkalmazásával lehetséges Ennek megvalósításához nyújt segítséget a Heidelberg Push-to-Stop technológia, mely a gyártási folyamatokat messzemenően automatizálja – ezt mutatták be a legutóbbi rendezvényen. Élénk érdeklődést keltett a Heidelberg XL 145 típusú ofszetgép, melyen 0,45 – 1,5 mm vastagságú kartonok nyomtathatók. Az Anicolor technológia új minőségi eredmények elérését teszi lehetővé, a Primefire 106 inkjet nyomógép a jövő egyik lehetséges útját mutatja be.

 

2017. 12. 10.
Horizon ragasztókötőgép új generációja
A könyvkötészetekben sok helyen alkalmazzák a BQ 460 típust, a Horizon gyár most a továbbfejlesztett BQ480-at ajánlja a figyelembe. Az új ragasztókötőgép beállítási folyamatai nagymértékben automatizáltak, így az átállítási idők jelentősen csökkenthetők. A négy fogópofás műszaki megoldással óránként 800 db könyvtest állítható elő. A könyvek vastagsága 1 és 65 mm között állítható be. A gerinc magasság 145 – 320 mm között szabályozható. Az új egység jól integrálható könyvgyártó sorokba, a vezérlés jól áttekinthető képernyőről történik.

 

2017. 11. 27.
Heidelberg Primefire 106 inkjet nyomógép bemutatása
A neves német nyomdagépgyár legújabb fejlesztői munkájának eredményeként mutatták be egy német csomagolóanyag nyomdában a Heidelberg Primefire 106 inkjet technológiával dolgozó, korszerű nyomógépet. A nagy teljesítményű nyomófejekkel a nyomtatás 1200 dpi-vel történik és ez kiváló szín- és árnyalat visszaadást eredményez. A beigazításhoz szükséges ívek száma, a beigazítás időszükséglete, minimális. Lehetőség van megszemélyesített termékek gyártására is. A korszerű digitális nyomógép meglepően nagy nyomtatási teljesítményét a korábban megismert és alkalmazott Heidelberg be- és kirakó egységek biztosítják.

 

2017. 11. 23.
Textilnyomtatás – nyolc színnel!
Egy kínai kiállításon mutatták be azt a Mouvent TX 801 típusú, inkjet technológiával dolgozó nyomtatót, amely nyolc színnel nyomtat tekercsre textilanyagokat. A nyomtatás 2000 dpi optikai felbontással történik, a maximális nyomtatási teljesítmény 200 m2 /óra. A kiváló nyomtatási minőséget a Fujifilm Samba inkjet nyomtatófejek alkalmazása biztosítja. A nyomtatáshoz a Mouvent cég különleges festékeit alkalmazzák.

 

2017. 11. 06.
Digitális nyomtató rendszer különleges fóliákhoz
A német Thieme cég olyan inkjet nyomtatót gyártott, melyet a különlegesen vékony fóliák nyomtatásánál lehet alkalmazni. A folyamathoz a Tritron HydroGel elnevezésű festékeket alkalmazzák, melyek az UV sugárzás hatására szilárdulnak meg a fólia felületen. Ezekkel a vizesbázisú inkjet festékekkel kiváló felbontás és intenzív színek érhetők el, a nyomtatófejek tisztításához is csak minimális időt kell biztosítani. A HydroGel festékek nagyfokú hőmérsékleti stabilitással is rendelkeznek, erre a kinyomott fóliák csomagolóanyagnak történő feldolgozásánál van szükség. /További információk: www.thieme.eu/

 

2017. 10. 28.
A Mouvent cég új inkjet nyomógépei
A Labelexpo kiállításon láthatták a szakemberek először az LB701 UV elnevezésű nagyformátumú nyomtatót, valamintLB702-WB típusú címkenyomó gépet. Mindkét nyomógép 1200x1200 dpi felbontással dolgozik, a nyomtatás sokféle nyomathordozóra lehetséges. A szokatlanul nagy nyomatfelbontást különleges, saját fejlesztésű nyomtatófejek alkalmazásával érik el.

 A nyomtatás tekercsről-tekercsre történik, lehetséges stancoló egység alkalmazása is az öntapadó címkék feldolgozásához.

/További információk: www.mouvent.com /

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem