A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2017. 12. 13.

A Prosystem Print Kft. aktuális eladó használt gépeit, berendezéseit az ITT tekintheti meg:Prosystem Inside - Csapatépítő hétvége: ITT tekinthető meg.


2017. 12. 10.
Horizon ragasztókötőgép új generációja
A könyvkötészetekben sok helyen alkalmazzák a BQ 460 típust, a Horizon gyár most a továbbfejlesztett BQ480-at ajánlja a figyelembe. Az új ragasztókötőgép beállítási folyamatai nagymértékben automatizáltak, így az átállítási idők jelentősen csökkenthetők. A négy fogópofás műszaki megoldással óránként 800 db könyvtest állítható elő. A könyvek vastagsága 1 és 65 mm között állítható be. A gerinc magasság 145 – 320 mm között szabályozható. Az új egység jól integrálható könyvgyártó sorokba, a vezérlés jól áttekinthető képernyőről történik.

 

2017. 11. 27.
Heidelberg Primefire 106 inkjet nyomógép bemutatása
A neves német nyomdagépgyár legújabb fejlesztői munkájának eredményeként mutatták be egy német csomagolóanyag nyomdában a Heidelberg Primefire 106 inkjet technológiával dolgozó, korszerű nyomógépet. A nagy teljesítményű nyomófejekkel a nyomtatás 1200 dpi-vel történik és ez kiváló szín- és árnyalat visszaadást eredményez. A beigazításhoz szükséges ívek száma, a beigazítás időszükséglete, minimális. Lehetőség van megszemélyesített termékek gyártására is. A korszerű digitális nyomógép meglepően nagy nyomtatási teljesítményét a korábban megismert és alkalmazott Heidelberg be- és kirakó egységek biztosítják.

 

2017. 11. 23.
Textilnyomtatás – nyolc színnel!
Egy kínai kiállításon mutatták be azt a Mouvent TX 801 típusú, inkjet technológiával dolgozó nyomtatót, amely nyolc színnel nyomtat tekercsre textilanyagokat. A nyomtatás 2000 dpi optikai felbontással történik, a maximális nyomtatási teljesítmény 200 m2 /óra. A kiváló nyomtatási minőséget a Fujifilm Samba inkjet nyomtatófejek alkalmazása biztosítja. A nyomtatáshoz a Mouvent cég különleges festékeit alkalmazzák.

 

2017. 11. 16.
NYOMDAVILÁG 2017/5. szám

A NYOMDAVILÁG 2017/5. szám online lapozható formában is megjelent.


itt olvasható! 


2017. 11. 16.
Horizon ragasztókötőgép új generációja
A könyvkötészetekben sok helyen alkalmazzák a BQ 460 típust, a Horizon gyár most a továbbfejlesztett BQ480-at ajánlja a figyelembe. Az új ragasztókötőgép beállítási folyamatai nagymértékben automatizáltak, így az átállítási idők jelentősen csökkenthetők. A négy fogópofás műszaki megoldással óránként 800 db könyvtest állítható elő. A könyvek vastagsága 1 és 65 mm között állítható be. A gerinc magasság 145 – 320 mm között szabályozható. Az új egység jól integrálható könyvgyártó sorokba, a vezérlés jól áttekinthető képernyőről történik.

 

2017. 11. 06.
Digitális nyomtató rendszer különleges fóliákhoz
A német Thieme cég olyan inkjet nyomtatót gyártott, melyet a különlegesen vékony fóliák nyomtatásánál lehet alkalmazni. A folyamathoz a Tritron HydroGel elnevezésű festékeket alkalmazzák, melyek az UV sugárzás hatására szilárdulnak meg a fólia felületen. Ezekkel a vizesbázisú inkjet festékekkel kiváló felbontás és intenzív színek érhetők el, a nyomtatófejek tisztításához is csak minimális időt kell biztosítani. A HydroGel festékek nagyfokú hőmérsékleti stabilitással is rendelkeznek, erre a kinyomott fóliák csomagolóanyagnak történő feldolgozásánál van szükség. /További információk: www.thieme.eu/

 

2017. 10. 28.
A Mouvent cég új inkjet nyomógépei
A Labelexpo kiállításon láthatták a szakemberek először az LB701 UV elnevezésű nagyformátumú nyomtatót, valamintLB702-WB típusú címkenyomó gépet. Mindkét nyomógép 1200x1200 dpi felbontással dolgozik, a nyomtatás sokféle nyomathordozóra lehetséges. A szokatlanul nagy nyomatfelbontást különleges, saját fejlesztésű nyomtatófejek alkalmazásával érik el.

 A nyomtatás tekercsről-tekercsre történik, lehetséges stancoló egység alkalmazása is az öntapadó címkék feldolgozásához.

/További információk: www.mouvent.com /

 

2017. 10. 17.
Gyerekbútorok készítése – választási plakátokból
A svájci Flyerline AG  digitális nyomda, a korábbi választások elhasznált és feleslegessé vált plakátjaiból, szórólapjaiból gyerekbútorokat készít. Az Upcycling elnevezésű eljárással, nagy nyomás alatt, vegyi anyagok nélkül préselik össze a kinyomott íveket, majd ezekből alakítják ki a bútorokat. Az egyes elemeket műanyag csavarok tartják össze. A svájci nyomda az elkészített bútordarabokat marketing célra tervezi felhasználni.

 

2017. 10. 03.
Digitális nyomtatás + okos telefon új alkalmazása
Egy német szaklap a digitális nyomtatás és az okos telefon újszerű összekapcsolási lehetőségéről számolt be. Egy izraeli cég fejlesztése szerint olyan papírrepülőket lehet egyedi díszítéssel gyártani, melyek beépített mini motorja okostelefonnal irányítható. A „Powe-up Dart” elnevezésű rendszerhez egy speciális applikáció letöltése szükséges. A papírrepülőt megrendelő személy a repülőn lévő motívumokat szabadon tervezheti meg, egy előre megadott tervrajz alapján. Az egyedi motívumok kinyomtatása digitális technológiával történik.

 

2017. 09. 26.
A nemrég lezajlott Print 16 kiállításon Chicago-ban mutatták be a HP Indigo 12000 továbbfejlesztett, HD változatát, amely az eddigiektől eltérően még nagyobb felbontóképességgel tud dolgozni. Az új High Defination Imaging System–mel, 1625 dpi felbontás érhető el, ami az elérhető nyomatminőséget lényegesen magasabb szintre emeli. További újdonságok a kreatív festékek /narancs, zöld, sárga, áttetsző/ alkalmazási lehetőségei, melyek piaci bevezetése jelenleg is folyamatosan tart.

 

2017. 09. 18.
Epple Druckfarben új festék sorozata
A német Epple nyomdafestékgyár élen jár az új típusú termékek fejlesztésében. Legújabb PURe elnevezésű festék sorozatukat a hagyományos és az UV nyomtatásnál lehet alkalmazni. A festék nem tartalmaz sem toxikus metál szárító adalékokat sem az UV szárításhoz szükséges fotoiniciátor elemeket. A kötőanyag döntő mértékben környezetre ártalmatlan alkotó elemeket tartalmaz. A szintén újdonság BooFood festék sorozatot a csomagolóanyag gyártás igényeinek megfelelően fejlesztették és gyártják. Az új festékkel végzett nyomtatás után a továbbfeldolgozási műveletek azonnal elkezdhetők, ez jelentősen gyorsítja az átfutási időket, ezzel is növelve az adott üzem versenyképességét. Az nyomdafesték kedvező paraméterei jól kommunikálhatók a környezetvédelemre és a fent tartható fejlődésre érzékeny megrendelő partnerek felé.

 

2017. 09. 13.
Új berendezés a 3D nyomtatás megvalósítására
Az XYZPrinting cég a 3D nyomtatók egyik piacvezető gyártója, legújabb Vinci Color elnevezésű berendezésükkel eddig nem ismert minőségi kategóriákban lehet termékeket készíteni. Az új 3D nyomtató  3D ColorJet technológiával dolgozik, de ezt kombinálja az XYZPrinting fejlesztéseivel is. Így 20 x 20 x 15 cm méretű tárgyak hozhatók létre, melyeknél több millió színárnyalat megvalósítására van lehetőség. Az új berendezés tervezett forgalmazási ára 4000 Euro nagyságnál várhatóan kisebb lesz.

 

2017. 09. 04.
Új textil nyomógép
Az amerikai Fiery cégcsoport most mutatta be először az olasz Reggiani céggel közösen fejlesztett Renoir Flexy nyomógépet, melynek nyomtatási szélessége 180 cm. A látogatók most tekinthették meg először a Dynaplast-System-et, mely segítségével a különböző nyomathordozók nagy sebességgel továbbíthatók a nyomtató egységbe. Az így elérhető nyomtatási teljesítmény  400 m2/óra.

 

2017. 08. 29.
Egy új szervezet a „The Paper Bag”
Ezzel az elnevezéssel hozták létre új szervezetüket a kraftpapírt gyártó és a papír hordtáskákat készítő vállalkozások. Céljuk, hogy a gyártás fokozásával sikeresen szorítsák vissza a környezetre káros műanyag táskák és tasakok gyártását és felhasználását. A szervezetben résztvevő cégek a jövőben kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelmi kérdések és előírások betartására az alapanyag és a késztermék-gyártás minden fázisában. A tevékenységet a CEPI megfelelő részlege koordinálja.

További információk: www.thepaperbag.org

 

2017. 08. 21.
Digitális nyomtatás csomagolóanyagokhoz
A különleges élelmiszerek csomagolásának fejlesztésével és gyártásával foglalkozó HelloFresh cég legújabb terméke a „Grillbox” doboz, melyet HP PageWide T1100S tekercses digitális nyomógépen nyomtatnak. A praktikusan elkészített dobozban 3-4 személy részére található több fogásos, grillen elkészíthető menüsor. A menüsort és a doboz feliratát az egyéni kéréseknek megfelelően állítják össze. A szállítást a HelloFresh cég végzi, a dobozt közvetlenül a fogyasztónak továbbítva, az egyedi igényeknek megfelelően.

 

A digitális nyomtatás a német Christiansen Print üzemben történik, a nyomda számos doboztervezési variációt is bemutat a fogyasztóknak, akik tetszés szerint választhatnak a tervek közül, - az Internet segítségével. Információk szerint, meghatározott határokkal a dobozok méreteit is meg lehet választani, de elsősorban kétféle nagyságot ajánlanak a fogyasztók figyelmébe. Az egyedileg kialakítható „Grillbox” termékek nagy sikert aratnak már a bevezetéskor is a vásárlók között, a HelloFresh cég forgalma ebből a termékből jelentősen növekedett az új szolgáltatás bevezetése óta.

 

A HelloFresh cég 2011 óta végzi különleges tevékenységét havonta több mint egy millió porciózott élelmiszeradagot szállítanak házhoz. A digitális nyomtatást és stancolást végző német nyomda a Thimm – csoport tagja.

 

2017. 08. 08.
Online nyomda rövidíti a szállítási határidőket
Az Unitedprint elnevezésű német online nyomda, amely a www.print24.com oldalon érhető el, néhány megrendelhető termék szállítási határidejét 3 napra rövidítette le. A levelezőlapokat, szórólapokat és kisebb méretű plakátokat a megrendelők a világ 24 országában adhatják le 26 különböző gyártási bázisban. A vállalkozásnál 700 fő tevékenykedik jelenleg. 

 

2017. 08. 03.
Polar lézeres stancoló berendezés gyakorlati alkalmazása
Egy francia ofszet és digitális nyomdában állították üzembe az első európai Polar Digicut ECO lézeres stancoló berendezést. A nyomda vezetőit elsősorban a nagy termelési sebesség ejtette ámulatba, majd az igen apró részletek tökéletes pontosságú kimetszése nyerte el az első megrendelők tetszését. A francia nyomda az új lézeres stancoló berendezésével, az üzembeállítás után eddig nem ismert piaci területeken is jelentős sikereket ért el, már a kezdeti időben is.

 

2017. 07. 28.
A nyár egyik kedvenc gyümölcse a görögdinnye, számos nehézség forrása lehet az árusító üzletekben és a vásárlóknál a haza szállításnál. Erre kínál komplex megoldást a Mondi hullámkartonból készülő, innovatív csomagolási megoldása. A Watermelon’s Dream Projekt elnevezésű fejlesztés várhatóan sikeres lesz a vásárlók körében is.

 

2017. 07. 17.
Flint Flexo nyomóforma – hullámpapír nyomtatáshoz
A Flint Group Flexographic Productions cég legújabb Nyloflex FTC Digital elnevezésű nyomóformáját a hullámpapír és hullámkarton nyomtatásához ajánlja. Az új nyomóforma levilágításához  flexo CTP egységet kell alkalmazni, a nyomóforma vastagságok 2,84 és 6,35 mm. A nyomóforma főbb jellemzői: nagy nyomásbírás, jó árnyalat visszaadás, tartósság az utánnyomásoknál is. A nyomtatás különböző szerkezetű hullámkartonokra egyaránt lehetséges.

 

2017. 07. 09.
A széleskörű, sok fogyasztót elérő kampányt egy nagy nemzetközi reklámügynökség szervezte meg. A „Nutella Unica” elnevezésű  akció előkészítése során, olyan különleges programot hoztak létre, amely egy adott grafikai sorozatot hét millió féle változatban képes előállítani. Ezt manuális módszerekkel nem lehetséges végrehajtani. A műveletekhez a HP Smartstream Mosaic elnevezésű szoftvert alkalmazták a gyártók. Az elkészített programcsomag vezérelte a HP Indigo digitális nyomógépet, melyen hét millió, egymástól különböző Nutella címkét nyomtattak ki.

A Nutellát gyártó olasz cég utólagos elemzései szerint, az új megoldás jelentősen növelte a vásárlók figyelmét a forgalomba hozatal utáni időpontban, ugrásszerűen megnőttek az eladások és megjelentek az üzletekben a gyűjtők is, akik keresték a különleges kialakítású címkével ellátott Nutella üvegeket. A különleges akció során egy hónap alatt eladták a hét millió terméket, ez jelentősen nagyobb, mint a szokásos forgalom.

A Coca Cola korábbi perszonalizációs akciója után ez a második alkalom, mikor a megszemélyesített digitális nyomtatás által nyújtott lehetőségeket sikeresen alkalmazzák a korszerű marketing módszereknél. 

 

2017. 06. 28.
A mobil Internet használat hatása a kereskedelemre
Egy német tanulmány a mobil Internet használat és a kereskedelmi folyamatok kölcsön hatását vizsgálta 2026-ig bezárólag. A „Medium Consumption Forecast” tanulmányban lévő megállapítások szerint, a vizsgált időszak végén a mobil Internet forgalom eléri a teljes forgalom 71 %-át. Ez a megállapítás szükségessé teszi, hogy a nyomdai médiákat elkészítő vállalkozások is kiemelt figyelmet fordítsanak erre a fontos kérdésre. A 2019-es évre a mobil Internet használat várhatóan 26 %-os lesz. A vizsgálat 71 ország adatait, tendenciáit vette figyelembe.

 

2017. 06. 14.
A FINAT European Label Forum legújabb megállapításai
A FINAT legfontosabb megállapítása, hogy az európai piacokon a címkék felhasználása továbbra is növekvő tendenciát mutat, az iparág egyértelműen túljutott a 2008-as gazdasági válsághelyzeten. A FINAT felmérései szerint az öntapadó címkék iránti igények 2010 és 2016 között közel 30%-kal növekedtek. Az elkészített címkék 72%-a ma öntapadó anyagokon jelenik meg. Az európai címketermelés kb. 10%-át napjainkban digitális nyomtatással készítik el. Egyre jelentősebb az IN-Mould címkék iránt jelentkező igények is. További információk: www.finat.com 

 

2017. 06. 12.
Csomagolási újdonság – az Eco Fish Box
A Stora Enso által tervezett és gyártott, friss halak csomagolására és szállítására szolgáló Eco Fish Box elnyerte a World Packaging Organization szervezet egyik jelentős díját. Az új csomagolóeszköz belső felülete, amely a friss halakkal érintkezik, egy különleges PET laminációval rendelkezik, ami egészségre nem ártalmas. A dobozok speciális hajtása és a peremek kialakítása a szállítást teszi biztonságosabbá és könnyebbé. Az új dobozok anyaga teljeskörűen újrahasznosítható, így eleget tesz a szigorodó környezetvédelmi elvárásoknak is.

 

2017. 06. 07.
Kezdődik a perszonalizált csomagolóanyagok gyártása!
A német Pixalprinting elnevezésű online nyomdában minden feltételt megteremtettek, hogy partnereiknek kis darabszámú, akár perszonalizált csomagolóanyagokat gyártsanak. A nyomtatás a HP Indigo 30000 digitális nyomógépen történik, a feldolgozható anyagok maximális tömege 450 g/m2 lehet. Ha szükséges, a kinyomott termékek lakkozását egy Exel-Coat ZR30 berendezésen végzik el. /Harris+Bruno cég gyártmánya/ A rotációs stancoláshoz a Bograma BSR 550 Servo berendezést alkalmazzák. A csomagoló eszközök végső elkészítéséhez a Kama Flexifold 52L áll rendelkezésre. Az online rendelést biztosító felületeken 300 különféle termékvariációból választhatnak a megrendelők.

 

2017. 05. 28.
Kombinált hajtogatógép bemutatása
A német MB Bauerle cég legújabb prestigeFOLD NET elnevezésű hajtogatógépe számos, digitális nyomtatással készített termék továbbfeldolgozására alkalmas.  Legfőbb jellemzők a magasfokú flexibilitás, a gyors átállítási lehetőségek, valamint a rövid várakozási idők az egyes munkák között. A korszerű hajtogatógép vezérlése, az egyes ívekre nyomtatott Bar-kódokkal is lehetséges. Az új hajtogatógép a FOLD NET gépcsalád más tagjaival összekapcsolható, a berendezés könnyen és gyorsan mozgatható, így lehetőség nyílik a digitális nyomógéppel történő közvetlen összekapcsolásra is.

 

2017. 05. 19.
Új digitális nyomógép tesztelése
A Durst – cég legújabb digitális nyomógépét a delta SPC 130-at egy német nyomdában tesztelték. Az új nyomógép olyan Single-Pass nyomófejjel rendelkezik, melyet eddig csak a kerámia nyomtatásnál alkalmaztak. A 9350 m2/óra nyomtatási sebesség kis és közepes példányszámú termékek gazdaságos elkészítését teszi lehetővé – a gyártó cég információi szerint. A folyamatos nyomtatás biztonságát, a szintén újdonságnak számító inkjet festéktovábbító rendszer /Durst Water Technology/ biztosítja. A szagmentes és egészségre nem ártalmas festékek alkalmazása élelmiszer csomagolóanyagok gyártását is lehetővé teszi.

 

2017. 05. 16.
A Kiian Digital Digistar Bravo nyomtatója


A nemrég megtartott FESPA kiállításon mutatta be a Kiian Digital cég legújabb Digistar Bravo elnevezésű berendezését, mellyel diszperziós festékekkel, közvetlenül a textilanyagra lehet nyomtatni – kiváló nyomatminőséggel. A 11 különböző színből álló paletta festékei intenzív színerővel és kiváló ellenálló képességgel rendelkeznek a kész nyomaton. Különösen jó a fekete szín intenzitása, mélysége. Az inkjet nyomtatáshoz Kyocera nyomtatófejeket alkalmaznak


2017. 05. 12.
Az Avery Dennison korszerű fóliája
A FESPA 2017 kiállításon mutatta be az Avery Dennison Graphics Soltions cég új fólia családját, a Supreme Wrapping Films -et, melyet gépjárművek felületének díszítésére, laminálására lehet alkalmazni. Az új sorozat többféle felületi jellegben és számos új színben áll rendelkezésre. Egy új technológia segítségével / Easy Apply RS/ a laminálás elvégzése, vagy az egyes filmdarabok pozícionált felragasztása jelentősen egyszerűbbé és biztonságosabbá vált.

 

2017. 05. 08.
Memjet nyomtatófej alkalmazása Xanté nyomtatóban
Egy holland kiállításon mutatták be a Xanté Excelagraphix 4800 elnevezésű széles formátumú nyomtatót, melyet elsősorban a hullámlemezre történő nyomtatáshoz alakítottak ki. A relatíve nagy nyomtatási teljesítményt a nyomat teljes szélességében elhelyezkedő Memjet nyomtatófejjel érik el. Ez a különleges nyomtatófej másodpercenként több millió inkjet festék cseppecskét továbbít a nyomathordozó felületére.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem