A logókra kattintva tekintse meg partnereink hirdetéseit!

Hírek

Hírek menüpontunkban aktuális papír-, nyomda- és kapcsolódó iparágakat érintő híreket adunk közre.


2018. 02. 20.
SCROLL KÉPZÉS

 


 


Fedezze fel a ScrollMax rendszer további lehetőségeit  egy új tanfolyammal!


Az egy napos tanfolyam keretében a következő témákat érinthetjük: alvállalkozói ajánlatkérés,kalk. varázsló beállítása, használata,árajánlat belső jóváhagyási folyamata, árajánlatkövetés,online megrendelőlap, printportal.hu,egyéni mezők, engedélyezési folyamat.


A tanfolyam interaktív, vagyis ha a jelenlévőket valamely téma jobban érdekli, akkor ehhez képest rugalmasan változik a program.


Időpont: 2018. február 27. 10:00 - 16:00, kedd


Érintett modulok: Általános, Kereskedelem, PrintPortál, ScrollMAX, Szállító, Számla


További infomációk: www.scrollmax.hu

 


2018. 02. 20.
Újdonság: nedvesség szabályozó csomagolóanyag

A Clairant nevű cég újdonsága a Healthcare Packaging elnevezésű csomagolóanyag, amely stabilizálja a belül található anyag nedvesség tartamát. Az új EQuis elnevezésű anyagot elsősorban a gyógyszerek csomagolásánál lehet sikeresen alkalmazni. A gyártó cég tervei szerint a jövőben a nedvességszabályozó szabadalmat különböző anyagok gyártásánál is alkalmazni fogják.


2018. 02. 14.

A Prosystem Print Kft. aktuális eladó használt gépeit, berendezéseit az ITT tekintheti meg:Prosystem Inside - legújabb száma: ITT tekinthető meg.


2018. 02. 14.
Sharp rendezvény Skóciában

Január 15. és 18. között az Edinburgh International Conference Centerben megrendezett Inspire 2018 konferenciára és kiállításra 40 országból érkeztek Sharp csapattagok és kereskedők. A Sharp előadások és egy interaktív kiállítás keretében mutatta be, hogyan járul hozzá partnerei üzleti tevékenységének növekedéséhez új globális üzleti szövetségeinek és partnerségeinek kihasználásával.A Sharp 15 új eszközt mutatott be, mindegyikük 2018 márciusától lesz megvásárolható, köztük a teljesen megújult A3-as fekete-fehér MFP termékcsalád, az új A4-es modellek, a belépő szintű nyomdai rendszerek és az új BIG PAD képernyők (a Sharp interaktív táblái). A Sharp bemutatta az okos tárgyalóterem koncepcióját is, ahol hangvezérléssel irányítottak egy interaktív kijelzőt.


 


2018. 02. 07.
Új OKI nyomtató és mélyfekete inkjet festék
Az OKI bemutatta nagy teljesítményű, Color Painter-E64s elnevezésű, széles formátumú inkjet nyomtatóját. Az új berendezés, hat színnel dolgozik, a színspektrum 90 %-át lefedik az árnyalatok és számos különböző termék elkészítésre lehet használni. A nyomtatás az innovatív DDP technológiával történik, ez relatíve nagy nyomtatási teljesítmény elérését teszi lehetővé. OKI újdonság a nagy színmélységet elérő, nagy intenzítású fekete inkjet festék. A korszerű nyomtató vezérlése PC-ről is lehetséges, egy különleges program segítségével.

 

2018. 01. 30.
A ScrollMax programok újabb fejlesztése
SCROLLMAX.NET MAILBOT

 

A legújabb asszisztens a különböző e-mailek manuális rögzítését automatizálja: elég csak a robot e-mail címét felvenni a címzettek közé, s a beépített szabályok szerint a program a leveleket a megfelelő táskához, ajánlathoz, projekthez, stb. iktatja. Ezáltal az ügyviteli munka jelentősen gyorsítható, racionalizálható.

 

További információk: www.scrollmax.hu 

 

2018. 01. 22.
Új Smithers-Pira tanulmány a csomagolási piac alakulásáról
A neves angol kutatóintézet a csomagolóanyag gyártás fejlődését vizsgálta meg a 2021-es évig tartó időszakban. Összefoglaló tendencia, hogy a növekedés évente várhatóan 5-7 %-os lesz, ennél dinamikusabb bővülés várható a Közel-Keleten és Afrikában. A 2016-os évben a Föld lakói /kb. 7,5 milliárd fő/ átlagosan 115 USD nagyságrendet költött el a csomagolóanyagokra. A tanulmány a következő területeken várja a legdinamikusabb fejlődést:

- prémium csomagolóanyagok gyártása és alkalmazása,

- környezetvédelmileg kedvező csomagolóanyagok gyártása,

- digitálisan perszonalizált csomagolóanyagok,

- az online kereskedelemben használt csomagolóanyagok,

- globalizált kereskedelemhez szükséges csomagolóanyagok,

- hamisítást megakadályozó csomagolóanyagok

 

2018. 01. 12.
Belépőszintű modellel bővült a Sharp A3-as színes MFP kínálata


A Sharp Electronics CEE egy belépőszintű MFP nyomtatóval egészítette ki A3-as színes MFP termékvonalát. Az MX-2630N támogatja a rugalmas munkavégzési módokat és egyszerűen használható funkciókat kínál, ami az egész színes A3-as termékcsaládra jellemző. Mindez azt jelenti, hogy a Sharp a kis- és középvállalkozásoknak (KKV-k) és a kisebb munkacsoport felhasználóknak ugyanazt a fejlett felhasználói élményt kínálja 26 oldal/perc és 75 oldal/perc sebesség közötti készülékein.


2018. 01. 11.
Új Zanders papír – nagy sebességű inkjet nyomtatáshoz
A neves Zanders GmbH papírgyár legújabb fejlesztése a Zanjet család, melyet a HP Page Wide Web Press elnevezésű nagy sebességgel dolgozó inkjet nyomógépeken már sikeresen alkalmaznak. Az új papírcsalád bebizonyította, hogy mindenben megfelel a HP-Color – Pro technológia előírásainak és elvárásainak. Az új tekercses nyomathordozókat 90 és 265 gramm között számos tömegben gyártják, a különböző megrendelői igénykehez igazodva. Főbb tulajdonságok: íntenzív színvisszaadás, gyors festék száradás a felületen, színállóság nehéz körülmények között is, jó futtathatósági és feldolgozhatósági tulajdonságok, kiváló kontraszthatás, részlet gazdag nyomatok előállítási lehetősége.

 

2018. 01. 05.
Racionalizálta magyarországi leányvállalatait a Hamburger Recycling
Összevonta két jelentős, hulladékbegyűjtéssel és kezeléssel foglalkozó leányvállalatát az osztrák Prinzhorn Csoport. Azzal, hogy az SCH-Ózon Kft. beolvadt a DUPAREC Kft.-be, utóbbi egyértelműen a releváns hazai recycling piac egyik legnagyobb szereplőjévé vált.

 

Racionalizálja magyarországi papír- és műanyaghulladék gyűjtő és feldolgozó leányvállalatait az osztrák Prinzhorn Holding. 2017. december 31-ével lezárult a DUPAREC Kft. és az SCH-Ózon Kft. egyesülése. A két, hulladék-újrahasznosítással foglalkozó vállalat közös tulajdonosa, az osztrák Prinzhorn Csoporthoz tartozó Hamburger Recycling GmbH a méretgazdaságossági és hatékonysági szempontok figyelembevételével 2017-ben határozta el az azonos területen működő érdekeltségeinek összevonását egyetlen jogi egységbe. Ennek értelmében 2018. január 1-jétől az SCH-Ózon Kft. mint jogi egység megszűnt, a beolvadással jogutódja a DUPAREC Kft. lett. A változást a piaci igények magasabb szintű kiszolgálása, a hatékonyság növelése és a vállalati működési struktúra optimalizálása is indokolta.

 

A magyar piacon több mint 10 éves múlttal rendelkező SCH-Ózon Kft. és az 1994-ben alapított DUPAREC Kft. egyesülésével egy tőkeerős, jelentős fejlődési potenciállal és feldolgozási kapacitással rendelkező vállalkozás alakult ki. A DUPAREC Kft. megnövekedett kapacitású környezetbarát papír- és műanyaghulladék gyűjtő-, valamint feldolgozó tevékenységével a hazai piaci szegmens vezető szereplőjévé vált.

 

Így az országban összesen már négy telephelyen – Csepelen, Maglódon, Lőrinciben és Inotán – is közvetlenül kínálja testreszabott, korszerű megoldásait a dinamikus és innovatív szolgáltató, amely az akvizíciót követően továbbra is az ügyfelek maradéktalan kiszolgálására és versenyképességének növelésére fordítja energiáját, segítve a körforgásos gazdaság elméletének minél magasabb szintű gyakorlati megvalósulását Magyarországon.

 


2018. 01. 04.
A Smurfit Kappa újdonságok az online kereskedelem részére
A Smurfit Kappa konszern reagálni igyekszik az internetes online kereskedelem dinamikus bővülésére, mikor új csomagolási megoldásokkal jelentkezik a piacon. A nemrég létrehozott „eSmart Service” szolgáltatáson keresztül, elsősorban a kis mennyiségű élelmiszerek részére készítenek különleges csomagolási megoldásokat. A gyártás során legfontosabb szempont a különleges egészségvédelmi előírások betartása, valamint az újrahasznosíthatósági szempontok szem előtt tartása. A HelloFresh csomagolóanyagok forgalma az elmúlt évben 17 %-kal növekedett.

 

2017. 12. 20.
A nyomtatás hatékonyságának növelése

 A SCROLL MAX megoldása a nyomtatás hatékonyságának növelésére ITT olvasható.


2017. 12. 18.
Heidelberg Packaging Day rendezvény – 300 érdeklődő szakember részvételével
A prognózisokat készítő szakemberek szerint a következő 5 évben a luxus igényű csomagolóanyagokkal szembeni mennyiségi igények dinamikus növekedésével kell számolni.

További fontos tendencia, hogy a marketingesek olyan tervekkel jelentkeznek, melyek elkészítése csak a legmodernebb technológiák alkalmazásával lehetséges Ennek megvalósításához nyújt segítséget a Heidelberg Push-to-Stop technológia, mely a gyártási folyamatokat messzemenően automatizálja – ezt mutatták be a legutóbbi rendezvényen. Élénk érdeklődést keltett a Heidelberg XL 145 típusú ofszetgép, melyen 0,45 – 1,5 mm vastagságú kartonok nyomtathatók. Az Anicolor technológia új minőségi eredmények elérését teszi lehetővé, a Primefire 106 inkjet nyomógép a jövő egyik lehetséges útját mutatja be.

 

2017. 12. 10.
Horizon ragasztókötőgép új generációja
A könyvkötészetekben sok helyen alkalmazzák a BQ 460 típust, a Horizon gyár most a továbbfejlesztett BQ480-at ajánlja a figyelembe. Az új ragasztókötőgép beállítási folyamatai nagymértékben automatizáltak, így az átállítási idők jelentősen csökkenthetők. A négy fogópofás műszaki megoldással óránként 800 db könyvtest állítható elő. A könyvek vastagsága 1 és 65 mm között állítható be. A gerinc magasság 145 – 320 mm között szabályozható. Az új egység jól integrálható könyvgyártó sorokba, a vezérlés jól áttekinthető képernyőről történik.

 

2017. 11. 27.
Heidelberg Primefire 106 inkjet nyomógép bemutatása
A neves német nyomdagépgyár legújabb fejlesztői munkájának eredményeként mutatták be egy német csomagolóanyag nyomdában a Heidelberg Primefire 106 inkjet technológiával dolgozó, korszerű nyomógépet. A nagy teljesítményű nyomófejekkel a nyomtatás 1200 dpi-vel történik és ez kiváló szín- és árnyalat visszaadást eredményez. A beigazításhoz szükséges ívek száma, a beigazítás időszükséglete, minimális. Lehetőség van megszemélyesített termékek gyártására is. A korszerű digitális nyomógép meglepően nagy nyomtatási teljesítményét a korábban megismert és alkalmazott Heidelberg be- és kirakó egységek biztosítják.

 

2017. 11. 23.
Textilnyomtatás – nyolc színnel!
Egy kínai kiállításon mutatták be azt a Mouvent TX 801 típusú, inkjet technológiával dolgozó nyomtatót, amely nyolc színnel nyomtat tekercsre textilanyagokat. A nyomtatás 2000 dpi optikai felbontással történik, a maximális nyomtatási teljesítmény 200 m2 /óra. A kiváló nyomtatási minőséget a Fujifilm Samba inkjet nyomtatófejek alkalmazása biztosítja. A nyomtatáshoz a Mouvent cég különleges festékeit alkalmazzák.

 

2017. 11. 16.
NYOMDAVILÁG 2017/6. szám

A NYOMDAVILÁG 2017/6. szám online lapozható formában is megjelent.


itt olvasható! 


2017. 11. 06.
Digitális nyomtató rendszer különleges fóliákhoz
A német Thieme cég olyan inkjet nyomtatót gyártott, melyet a különlegesen vékony fóliák nyomtatásánál lehet alkalmazni. A folyamathoz a Tritron HydroGel elnevezésű festékeket alkalmazzák, melyek az UV sugárzás hatására szilárdulnak meg a fólia felületen. Ezekkel a vizesbázisú inkjet festékekkel kiváló felbontás és intenzív színek érhetők el, a nyomtatófejek tisztításához is csak minimális időt kell biztosítani. A HydroGel festékek nagyfokú hőmérsékleti stabilitással is rendelkeznek, erre a kinyomott fóliák csomagolóanyagnak történő feldolgozásánál van szükség. /További információk: www.thieme.eu/

 

2017. 10. 28.
A Mouvent cég új inkjet nyomógépei
A Labelexpo kiállításon láthatták a szakemberek először az LB701 UV elnevezésű nagyformátumú nyomtatót, valamintLB702-WB típusú címkenyomó gépet. Mindkét nyomógép 1200x1200 dpi felbontással dolgozik, a nyomtatás sokféle nyomathordozóra lehetséges. A szokatlanul nagy nyomatfelbontást különleges, saját fejlesztésű nyomtatófejek alkalmazásával érik el.

 A nyomtatás tekercsről-tekercsre történik, lehetséges stancoló egység alkalmazása is az öntapadó címkék feldolgozásához.

/További információk: www.mouvent.com /

 

2017. 10. 17.
Gyerekbútorok készítése – választási plakátokból
A svájci Flyerline AG  digitális nyomda, a korábbi választások elhasznált és feleslegessé vált plakátjaiból, szórólapjaiból gyerekbútorokat készít. Az Upcycling elnevezésű eljárással, nagy nyomás alatt, vegyi anyagok nélkül préselik össze a kinyomott íveket, majd ezekből alakítják ki a bútorokat. Az egyes elemeket műanyag csavarok tartják össze. A svájci nyomda az elkészített bútordarabokat marketing célra tervezi felhasználni.

 

2017. 10. 03.
Digitális nyomtatás + okos telefon új alkalmazása
Egy német szaklap a digitális nyomtatás és az okos telefon újszerű összekapcsolási lehetőségéről számolt be. Egy izraeli cég fejlesztése szerint olyan papírrepülőket lehet egyedi díszítéssel gyártani, melyek beépített mini motorja okostelefonnal irányítható. A „Powe-up Dart” elnevezésű rendszerhez egy speciális applikáció letöltése szükséges. A papírrepülőt megrendelő személy a repülőn lévő motívumokat szabadon tervezheti meg, egy előre megadott tervrajz alapján. Az egyedi motívumok kinyomtatása digitális technológiával történik.

 

2017. 09. 26.
A nemrég lezajlott Print 16 kiállításon Chicago-ban mutatták be a HP Indigo 12000 továbbfejlesztett, HD változatát, amely az eddigiektől eltérően még nagyobb felbontóképességgel tud dolgozni. Az új High Defination Imaging System–mel, 1625 dpi felbontás érhető el, ami az elérhető nyomatminőséget lényegesen magasabb szintre emeli. További újdonságok a kreatív festékek /narancs, zöld, sárga, áttetsző/ alkalmazási lehetőségei, melyek piaci bevezetése jelenleg is folyamatosan tart.

 

2017. 09. 18.
Epple Druckfarben új festék sorozata
A német Epple nyomdafestékgyár élen jár az új típusú termékek fejlesztésében. Legújabb PURe elnevezésű festék sorozatukat a hagyományos és az UV nyomtatásnál lehet alkalmazni. A festék nem tartalmaz sem toxikus metál szárító adalékokat sem az UV szárításhoz szükséges fotoiniciátor elemeket. A kötőanyag döntő mértékben környezetre ártalmatlan alkotó elemeket tartalmaz. A szintén újdonság BooFood festék sorozatot a csomagolóanyag gyártás igényeinek megfelelően fejlesztették és gyártják. Az új festékkel végzett nyomtatás után a továbbfeldolgozási műveletek azonnal elkezdhetők, ez jelentősen gyorsítja az átfutási időket, ezzel is növelve az adott üzem versenyképességét. Az nyomdafesték kedvező paraméterei jól kommunikálhatók a környezetvédelemre és a fent tartható fejlődésre érzékeny megrendelő partnerek felé.

 

2017. 09. 13.
Új berendezés a 3D nyomtatás megvalósítására
Az XYZPrinting cég a 3D nyomtatók egyik piacvezető gyártója, legújabb Vinci Color elnevezésű berendezésükkel eddig nem ismert minőségi kategóriákban lehet termékeket készíteni. Az új 3D nyomtató  3D ColorJet technológiával dolgozik, de ezt kombinálja az XYZPrinting fejlesztéseivel is. Így 20 x 20 x 15 cm méretű tárgyak hozhatók létre, melyeknél több millió színárnyalat megvalósítására van lehetőség. Az új berendezés tervezett forgalmazási ára 4000 Euro nagyságnál várhatóan kisebb lesz.

 

2017. 09. 04.
Új textil nyomógép
Az amerikai Fiery cégcsoport most mutatta be először az olasz Reggiani céggel közösen fejlesztett Renoir Flexy nyomógépet, melynek nyomtatási szélessége 180 cm. A látogatók most tekinthették meg először a Dynaplast-System-et, mely segítségével a különböző nyomathordozók nagy sebességgel továbbíthatók a nyomtató egységbe. Az így elérhető nyomtatási teljesítmény  400 m2/óra.

 

2017. 08. 29.
Egy új szervezet a „The Paper Bag”
Ezzel az elnevezéssel hozták létre új szervezetüket a kraftpapírt gyártó és a papír hordtáskákat készítő vállalkozások. Céljuk, hogy a gyártás fokozásával sikeresen szorítsák vissza a környezetre káros műanyag táskák és tasakok gyártását és felhasználását. A szervezetben résztvevő cégek a jövőben kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelmi kérdések és előírások betartására az alapanyag és a késztermék-gyártás minden fázisában. A tevékenységet a CEPI megfelelő részlege koordinálja.

További információk: www.thepaperbag.org

 

2017. 08. 21.
Digitális nyomtatás csomagolóanyagokhoz
A különleges élelmiszerek csomagolásának fejlesztésével és gyártásával foglalkozó HelloFresh cég legújabb terméke a „Grillbox” doboz, melyet HP PageWide T1100S tekercses digitális nyomógépen nyomtatnak. A praktikusan elkészített dobozban 3-4 személy részére található több fogásos, grillen elkészíthető menüsor. A menüsort és a doboz feliratát az egyéni kéréseknek megfelelően állítják össze. A szállítást a HelloFresh cég végzi, a dobozt közvetlenül a fogyasztónak továbbítva, az egyedi igényeknek megfelelően.

 

A digitális nyomtatás a német Christiansen Print üzemben történik, a nyomda számos doboztervezési variációt is bemutat a fogyasztóknak, akik tetszés szerint választhatnak a tervek közül, - az Internet segítségével. Információk szerint, meghatározott határokkal a dobozok méreteit is meg lehet választani, de elsősorban kétféle nagyságot ajánlanak a fogyasztók figyelmébe. Az egyedileg kialakítható „Grillbox” termékek nagy sikert aratnak már a bevezetéskor is a vásárlók között, a HelloFresh cég forgalma ebből a termékből jelentősen növekedett az új szolgáltatás bevezetése óta.

 

A HelloFresh cég 2011 óta végzi különleges tevékenységét havonta több mint egy millió porciózott élelmiszeradagot szállítanak házhoz. A digitális nyomtatást és stancolást végző német nyomda a Thimm – csoport tagja.

 

2017. 08. 08.
Online nyomda rövidíti a szállítási határidőket
Az Unitedprint elnevezésű német online nyomda, amely a www.print24.com oldalon érhető el, néhány megrendelhető termék szállítási határidejét 3 napra rövidítette le. A levelezőlapokat, szórólapokat és kisebb méretű plakátokat a megrendelők a világ 24 országában adhatják le 26 különböző gyártási bázisban. A vállalkozásnál 700 fő tevékenykedik jelenleg. 

 

2017. 08. 03.
Polar lézeres stancoló berendezés gyakorlati alkalmazása
Egy francia ofszet és digitális nyomdában állították üzembe az első európai Polar Digicut ECO lézeres stancoló berendezést. A nyomda vezetőit elsősorban a nagy termelési sebesség ejtette ámulatba, majd az igen apró részletek tökéletes pontosságú kimetszése nyerte el az első megrendelők tetszését. A francia nyomda az új lézeres stancoló berendezésével, az üzembeállítás után eddig nem ismert piaci területeken is jelentős sikereket ért el, már a kezdeti időben is.

 

2017. 07. 28.
A nyár egyik kedvenc gyümölcse a görögdinnye, számos nehézség forrása lehet az árusító üzletekben és a vásárlóknál a haza szállításnál. Erre kínál komplex megoldást a Mondi hullámkartonból készülő, innovatív csomagolási megoldása. A Watermelon’s Dream Projekt elnevezésű fejlesztés várhatóan sikeres lesz a vásárlók körében is.

 Vissza a főoldalra

ÍRJON NEKÜNK

Név:
E-mail:
Üzenet:

Copyright 2013
Üzemeltető: Print Consult Kft.
Design & codes: Venturi

FAQJogi nyilatkozatAdatvédelem